Snak

Mere indhold efter annoncen

@PST

Nu skriver du også "Commonwealth", som jeg på intet tidspunkt har nævnt. Men til gengæld de "britiske oversøiske territorier". Det er to vidt forskellige ting (eksempelvis Canada versus Falklandsøerne).
Nå, det gik ikke som håbet - men dog som ventet.

Jeg må - for at bruge et mindeværdigt "statsministerudtryk " - leve med det det.

//hjst

"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
Samira Nawa må være det oplagte bud.


Er hun valgt ind endnu? Hun slås vist med bl.a. Klaus Bondam om den plads. RV har jo to ledere: Én af partiet og én af FT-gruppen. SCN var leder af FT-gruppen, og det er kun FT-medlemmerne, der kan have din post.

Er Lidegaard ikke det oplagte bud? Han ser ud til at være valgt ind via sin storkreds.
@ Common

Ok. Storbritannien er kompliceret med alle deres tidligere kolonier og forskellige konstitutioner.

Jeg tænker, at det giver mening at sammenligne Grønlands/Færøernes relation til det danske kongerige med Skotlands relation til det britiske kongerige. Det er relativt sammenlignelige størrelser, og skotterne er som sagt rigt repræsenteret i det britiske parlament - det som debatten udsprang af.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Hurra for f…. rævekager over retssikkerhed når det gælder vores folkevalgte.

Der er noget råddent i bette dk. Lige på det punkt i hvert fald.

Ved ikke, hvordan du kan sidestille det med at bo i København.


Det er jo da for helvede ikke mig der sidestiller det, men Danmarks Riges Grundlov. Grønland og Færøerne er ikke, rent statsretligt, udlandet. De er fuldt ud integrerede områder af det danske rige, og nyder de samme rettigheder som alle andre danske statsborgere der bor i det danske rige.

Derfor er Grønland og Færøerne at sidestille med Skotland i Storbritannien, og ikke en masse oversøiske territorier.

Hvis du er utilfreds må du stille forslag om at ændre grundloven, eller få overtalt grønlænderne og færingerne om at erklære selvstændighed fra Danmark. Indtil da, er en person der er født, opvokset og bosat i f.eks. Nuuk, fuldstændig sidestillet med en person født, opvokset og bosat i København.

@PST

Selv om vi ikke hele vejen er enige, så tak for en sober tone og argumentation.

@Jensmoch

... thjaaaa

"De er fuldt ud integrerede områder af det danske rige, og nyder de samme rettigheder som alle andre danske statsborgere der bor i det danske rige."

Et eksempel er børnechecken, som du ikke kan få i Grønland, så der er "vi" vel forskellige stillet. Men vi dropper det bare her, da du åbenbart mener, at alle i Rigsfællesskabet behandles ens samt det kan sammenlignes med Skotland. Fair nok... men tal/skriv dog ordentligt, selv om vi ikke er enige.
Du finder bare hvor i Grundloven børnechecken er skrevet ind som rettighed til indbyggere i Det Danske Rige.
@klykke

Den holder ikke. Hvis det vitterligt -_var_ endt 3-1 til blå blok havde de spillet en rolle - Men når det ender 2-2 kan man ikke sige at de nordatlantiske mandater var afgørerende. De neutraliserede hinanden.
Det var tæt, javist, men som det nævnes i artiklen var der steder, det var endnu mere tæt “herhjemme” -

https://piopio.dk/1998-myten-om-de-nordatlantiske-mandater

annonce