Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Kaffe
Jeg bifalder din tiltagende radikalisering, Jonas. Mere vrede. Mere had. Mere maskinpistol.
Niddets arkivar
Skrevet af Bosse1983

Personligt vil jeg gerne melde åbent ud, at jeg langt fra er fan af konceptet. Ikke så meget, at kommunerne skal effektivisere, men at man smider en tilfældig procentsats ud, som så skal opnås år efter år efter år. Det er en idiot-tilgang, hvor man stirrer sig blind på et magisk procenttal, som pinedød skal opnås, koste hvad det vil, og så til helvede med, om det faktisk er muligt uden ubehagelige sideeffekter.


Har du læst aftalen? Ja eller nej er fint, jeg behøver ikke SAXO-smøren. Hvis ikke med en procentsats, på enten det ene eller det andet parameter, hvad vil du så arbejde med, når der i stort omfang er tale om rammeaftaler?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Slettet(351856201103)
Man skal hvertfald starte med at indse at kommunerne ikke har samme muligheder og betingelser. Det er da muligt man kan spare 1% i København ved at skære ned på bycykler og selvlysende bænke, men det kan man jo bare ikke alle steder. Nu bor jeg selv i en af landets større kommuner, og sikkert også rigeste, her ser jeg ikke mange selvlysende bænke, eller bycykler med GPS. Så hvordan vil man, sådan helt konkret, spare 1% her? Så kan vi tage de små kommuner hvor man i forvejen har det svært med at få folk til både at bo, men endnu sværere at få folk til at blive. Hvordan hjælper sådan et tiltag på de problemer? Er man virkelig så meget fan af centralisering hos Venstre at folk skal tvinges til at bo i de største byer hvis de vil kunne leve bare nogenlunde rimeligt?

Jeg ved ikke om du er enig i aftalen, eller om du bare leger djævlens advokat, men man bør vel give kommunerne bedre vilkår fremfor at gøre tingene mere besværlige og sætte, især, yderområderne mere under pres.

Det er iøvrigt muligt jeg helt har overset det i valgkampen, men kommer den her ændring ikke rimeligt meget ud af det blå? Jeg har hvertfald ikke hørt om det før V havde lavet regering.
Native American Soar like an eagle, sit like a pelican Don’t call us Indians We're more like West Eurasians crossed with Siberians
Skrevet af Steve Highway-61
Ro på venner. Det er jo en tilståelsessag at lukke kommissionen. Alle ved befolkningen blev ført bag lyset. Hvorfor bruge 60 mio på det?
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Bosse1983
Hvad fanden ævler du om, Jonas?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Kaffe
Øh, hvordan skal man ellers stille de ansvarlige til, øh, ansvar, Steve?
Niddets arkivar
Skrevet af Slettet(351856201103)
Hvad fanden ævler du om, Jonas?


Hvad problemet er med at man sætter en sats og siger at kommunerne skal lave den samme besparelse.
Jakob Ellemann var ude at sige at det kunne løses ved at spare på ting som selvlysende bænke og bycykler. Jeg ved selvfølgelig ikke om Jakob Ellemann er arrogant, eller bare almindeligt dum, men det er jo decideret useriøst.

Hvis der kan skæres overflødigt fedt fra kommunerne så er der naturligvis ikke noget galt i det, men hvorfor er man så opsat på præcis 1%? Hvordan mener man de skal spares? Hvorfor tager man det ikke seriøst når kommunernes formand, som endda er venstre mand, er ude at sige det ikke kan lade sig gøre uden at det vil gå ud over kernevelfærden? Noget som Venstre endda mente det ikke ville da man gik til valg på 0-vækst.
Native American Soar like an eagle, sit like a pelican Don’t call us Indians We're more like West Eurasians crossed with Siberians
Skrevet af repos
Bor du i Aalborg kommune, Jonas?

Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Skjold99
Ang. debatten om at spare 1% hos kommunerne.

April 2015 - kommunalt ansatte:

916,6 Chefkonsulenter a 57.097,- pr. mdr. = 628 mio.
213,8 Journalister a 45.600,- pr. mdr. = 117 mio.
3.677,2 Jurister og Økonomer a 45.321,- pr. mdr. = 1.999 mio.
1.048,1 Specialkonsulenter a 50.696,- pr. mdr. = 637 mio.
4.452,1 Magistre a 43.298,- pr. mdr. = 2.313 mio.
2.782,4 Chefer a 75.310,- pr. mdr. = 2.515 mio

Alene dér ligger der ~4%, der kan fjernes, uden at det kan mærkes på den såkaldte kernevelfærd. Find selv flere her: http://www.fldnet.dk/sta…neloenstat/

I øvrigt, er det en smule sjovt, at borgmesteren i Århus er en af dem, der piver mest...kun ca. 1 uge efter, at samme borgmester åbnede et nyt bibliotek i Århus til 2,1 mia.
Bor i Esbjerg, så holder naturligvis med EfB! Men jeg holder ikke med Team PMG!
Skrevet af Black Spider
@ Bosse

Nej, jeg har ikke læst aftalen. Er der da noget, jeg har overset?

Og det er fint at have en målsætning, men den ene procent har jo været fremme siden LA smed deres forslag til en fremtidig dansk økonomi på banen, og dengang var der ikke noget, der underbyggede påstanden om, at kommunerne kunne fastholde løbende effektiviseringer på en procent om året uden serviceforringelser. Er der kommet noget siden?
Skrevet af Bosse1983
@BS

Men uanset hvad satsen nu måtte være, er den jo i stort omfang arbitrær, set fra et givent politisk standpunkt. Igen, hvorfor, når man i stort omfang arbejder med ramme og stykprisaftaler, er det ikke godkendt at vælge en procentsats? Det ville være langt mere kompliceret at smide diverse specifikke beløb ud, og jeg kan garantere dig at kommunerne straks ville regne den givne procentsats ud, og Kommune A vil klage over at de må spare 1,3%, mens B slipper med 0,8% eksempelvis. Det er fint at kritisere udspillet, hvilket der i så bred en aftale altid vil være rum for, men det virker fjollet at tage målsætnigsparameteret op. Det lyder lidt som om det er det eneste man har fået fat i.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Mercenary
Oppositionen (og journalisterne) må jo være taget på ferie? Genialt tidspunkt at vedtage kontroversielle ting på.

Så vidt jeg kan se er det kun Information og JP, der har rykket lidt på den.
Lose all to save a little
Skrevet af Bosse1983
@Jonas

Hvorfor i alverden forventer du at jeg skal stå på mål for Ellemanns vrøvl, særlig når jeg stiller et rent fagligt spørgsmål. Du ser ikke mig bede BS om at stå på mål for dit.

Hvorfor tager man det ikke seriøst når kommunernes formand, som endda er venstre mand, er ude at sige det ikke kan lade sig gøre uden at det vil gå ud over kernevelfærden?

Hvorfor mon han gør det? Prøv at tænke dig LIDT om.

Hvorfor præcis 1%, er lidt et fjollet spørgsmål, som kunne stilles til enhver sats også hvis du ville have positiv vækst. Og ja, naturligvis er der kommuner der vil få det vanskeligere end andre, men det har man jo også til en vis grad taget højde for. Det ville dog være den samme problemstilling uanset satsen.


Jeg ved ikke om du er enig i aftalen, eller om du bare leger djævlens advokat, men man bør vel give kommunerne bedre vilkår fremfor at gøre tingene mere besværlige og sætte, især, yderområderne mere under pres.


Du godeste.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Mercenary
Hvorfor mon han gør det?

Han ved vel hvad det kommer til at indebære og at han selv kommer til at skulle lægge ansigt til det? Det kræver vel trods alt lidt at gå imod sit eget parti - hvis leder jo i øvrigt sagde at man ville lytte til befolkningens dom og tillade en svag stigning, da laaangt de fleste af Folketingets mandater jo er gået til valg på at arbejde for vækst.

Anyway jeg er alt for lidt koldblodig til at diskutere politik.
Lose all to save a little
Skrevet af Black Spider
@ Bosse

Selvfølgelig skal regeringen ikke pege på hver enkelt post i hver enkelt kommunes budget, det ville blive en umulig opgave, men der skal være et grundlag for at vælge måltallet. Hvis det skyder over målet, så påvirker det potentielt tusindvis af mennesker ret negativt, og den konsekvens kan jeg ikke rigtigt lide, at man er fuldstændigt kold i røven over for. Har du i øvrigt set noget beregningsgrundlag, der kommer frem til, at lige præcis en procent er et godt måltal, som sagtens kan opnås af samtlige kommuner?

Indtil videre har jeg dog ganske rigtigt ikke så meget andet at være utilfreds med, for jeg har ikke læst teksten og selv hvis jeg havde, så er det pt ukendt hvordan aftalen bliver ført ud i livet. Det jeg dog har en grim fornemmelse af, er at kommunerne reelt ikke kan løse opgaven uden at presse citronen lidt hårdere på en række områder, der i forvejen ikke bliver løst optimalt, alt imens det prioriterede område som besparelserne går til, i år velfærd, nemt kunne ende med at være skattelettelser om et år eller to.
Skrevet af Mercenary
...alt imens det prioriterede område som besparelserne går til, i år velfærd, nemt kunne ende med at være skattelettelser om et år eller to.

Bingo.
Lose all to save a little
Skrevet af Bosse1983
@Mercenary

Tilfældet er jo også det, at hans position indebærer at han repræsenterer kommunerne, og den politiske bredde herunder. Videre er Damm jo selv borgmester i Kalundborg og jeg har til gode at se en politiker, som tager mod pålagte besparelser med kyshånd. Der er stadig et skille mellem Folketinget og lokalpolitik, og Damm & Co. står jo med aben, når kniven skal føres, hvilket gør ondt på vælgergrundlaget lokalt. Videre var der jo allerede inden valget en del mumlen i krogene i forhold til den gode statsminister og dennes virke i Venstre, især lokalt, så jeg er ikke specielt overrasket over, at en V-politiker stejler lidt.

Af helt oplagte grunde, når man laver ramme- og stykprisaftaler, vil en besparelse aldrig blive mødt med "1%? intet problem, vi kunne skære 5% hvis vi havde lyst". Særlig budgetter i rammeaftaler fyldes altid og gerne lidt til, af den simple grund, at man ellers risikerer at blive givet en mindre ramme på næste udspil. Den tendens gør det også pokkers vanskeligt at skille skidt fra kanel, da enkelte kommuner oplagt er spændt hårdt for på visse områder, mens andre bare foregiver at være.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Skjold99
Hvis man skulle starte et sted, så kunne man evt. se på serviceudgifterne pr. indbygger i de forskellige kommuner. Her er nogle tal:

Serviceudgifter pr. indb. 2015
- -
Region Hovedstaden
101 København 41.183
151 Ballerup 50.464
153 Brøndby 49.654
161 Glostrup 46.918
183 Ishøj 51.905
223 Hørsholm 43.434
Region Sjælland
253 Greve 39.186
316 Holbæk 40.067
336 Stevns 37.549
360 Lolland 50.460
Region Syddanmark
561 Esbjerg 42.662
630 Vejle 37.536
Region Midtjylland
710 Favrskov 38.040
751 Aarhus 38.161
760 Ringkøbing-Skjern 40.313
Region Nordjylland
787 Thisted 41.213
851 Aalborg 39.826
Gennemsnit 40.971

Så kan man jo spørge sig selv, hvorfor Vejle og Stevns kan klare sig for ~37.000 mens f.eks. Ballerup skal bruge over 50.000,-
Bor i Esbjerg, så holder naturligvis med EfB! Men jeg holder ikke med Team PMG!
Skrevet af Mercenary
Meget enig, Bosse. For mig er det prekære for V at man efter valget sagde at der slet ikke skulle besparelser til. Det var ikke befolkningens ønske.

Vi må jo se hvad det munder ud i.

Edit: ... og at DF har solgt den så hurtigt. Og at medierne og oppositionen sover. Og at befolkningen er mættede.
Lose all to save a little
Skrevet af Bosse1983
@BS

https://drive.google.com…ultatet.PDF

Den overordnede aftale.

Om 1% er et godt måltal, skal jeg ikke kunne svare dig på. Umiddelbart er det dog en glidende overgang og gør det for ondt, har du ikke en blå regering næste gang, da det seneste valg viste at grundlaget ikke er der. Videre handler det jo også om at rulle investeringsniveaut, særlig anlægsinvesteringer, som man hævede under krisen, tilbage i et mere "normalt" leje. Oplagt er dette ikke videre populært, da det nye niveau ca. 6 år inde i forløbet, nu tages for givet. Det var jo aldrig meningen at det skulle fastholdes permanent, men kommunernes økonomi tilpasser sig det jo, og så gør det ondt hvis livremmen skal have et hak ind.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
annonce
0