Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Parfit
"At jeg kunne ytre min holdning, som du.

For mig er det rationelt nok at man kan forsvare sig selv, sin familie og sin ejendom. At du ikke synes argumentet er nok er din sag, men jeg synes nu det er et temmelig vigtig argument".


Jo tak, selvfølgelig må du ytre din holdning, men du gider jo ikke rigtig debattere det videre, so whats the point?

Jamen vi kan da godt følge dit EGET argument til dørs. Så er det vel også i orden jeg anskaffer mig en bazooka ude på gården for at forsvare mig selv, enig? det er dit eneste argument du er kommet med, at det bunder i at man skal have ret til at forsvare sig selv(uanset behov, risici eller andre ting). Jeg gætter på (er dog ikke helt sikker) at du vil synes det er for voldsomt med at man må have en bazooka derhjemme, for dit argument vil formentlig være at det ikke er nødvendigt målt mod den fare der er, men det er jo lige præcis det argument jeg fører mod dig.

Når du først har lavet en udsagn om at man bør kunne forsvare sig selv, så er det jo kun logisk man ser på hvorfor det skulle være nødvendigt at besidde den rettighed? Du spurgte ind til hvor lille risikoen egentlig var, du håbede måske på den var lidt større end du havde regnet med og dermed bruge det som et argument, men det kan vi jo begge se at det ikke holder. Du har stadig ikke uddybet hvorfor det er så vigtigt at kunne forsvare sig selv med våben, når nu der nærmest er et ikke-eksisterende behov for det, målt ud fra den pågældende risiko. Det er vel 4 eller 5 gang jeg nu italesætter denne problematik, men du nøjes stadig med at svare det samme, jeg kan ikke andet end konkludere at du ikke har mere at byde på. Hvis debatten skal afsluttes med det, fint med mig, men så lad være at tage det op hvis du ikke kan uddybe dine udsagn nærmere.

Skrevet af Adriaanse
Hvis ikke myndighederne/politiet kan leve op til deres forpligtelse om at beskytte borgerne, så mener jeg, at borgerne skal have ret til at forsvare sig selv og deres ejendele - om nødvendigt med våben.

Personligt ville jeg foretrække, at myndigheder og politi løser opgaven. Men efter min opfattelse, så gør myndighederne/politiet det ikke godt nok. Og efter min opfattelse lever de ikke op til deres forpligtelse. Det skyldes naturligvis politisk uvilje og -prioritering.

Sat på spidsen, så forholder det sig således, at det, i grove træk, er politisk bestemt, hvor meget kriminalitet, der skal være i et samfund.
Skrevet af Bosse1983
Heldigvis er din opfattelse ikke i trit med virkeligheden, så du kan sove trygt og det samme kan vi andre, velvidende at sinker som finder det rationelt at kunne forsvare sig, men næppe kan forsvare sig rationelt, ikke har tilgang til våben.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Adriaanse
Gider du ikke definere den ene virkelighed, du skriver om, Bosse?

Og ikke at det betyder noget for mig - men af ren interesse, hvorfor er du altid så fjendtlig?

On topic:

Desværre er det jo vanskeligt, at lave en personlig serviceaftale med det efterhånden regionale politi. Og opfattelsen af, hvad der er nødvendigt, kan jo afhænge af egne oplevelser, bopæl, held/uheld o.s.v.

Skrevet af Pibe
Schweiz forekommer mig nu uanset dagens skyderi at være et af de bedre argumenter til fordel for "guns don´t kill people, people kill people" positionen.

Men omvendt, landet er jo en underlig størrelse.
Skrevet af Pibe
Drop bare dine smileys. De er lidt som et lille flag stukket i en stor lort.


SoldaTina? Det ville være nemmere at få Charlton Heston til at lægge skyderen.
Skrevet af Coppell
De folk der argumenterer for at vi skal have flere våben i hjemmet er som regel de bedste argumenter for IKKE at tillade det.

Fint eksemplificeret ved den højreorienterede tosse i DR Dokumentaren i aften, der skød en politibetjent i armen, da det "puslede ved hans hus".

Det er, stadig, sværere for tosserne at dræbe folk, hvis vi ikke udstyrer tosserne med våben. Intet nyt der.
\"At the end of this game, the European Cup will be only six feet away from you, and you’ll not even able to touch it if we lose. And for many of you, that will be the closest you will ever get. Don’t you dare come back in here without giving your al...
Skrevet af Jussi
Fint, symbolsk lille overskæg han havde anlagt sig.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Parfit
Coppell:

Skulle lige til at skrive om den samme episode i udsendelsen. Kun fantasien sætter grænser for alle de uheld, der kan medføre at have våben i sit hjem. Det er grusomt at læse om små børn i USA ned til 4 års alderen, har fundet fars våben i huset og skudt andre eller sig selv med det.
Skrevet af Viola 4 Ever
@ Jonas386

Hvad er definationen i øvrigt på et hjemmerøveri? Og hvordan adskiller det sig fra et almindeligt indbrud?


Et indbrud er tyveri, ikke røveri. Dermed er der en ret betragtelig forskel rent strafferetsligt.
I think religion should be treated with ridicule, hatred and contempt, and I claim that right. - Christopher Hitchens I will try anything once, except incest and folk dance. - Oscar Wilde Il mio cuore sarà sempre viola
Skrevet af Pibe
Seriously, Hummelgård Thomsen er i Deadline oftere end Martin Breum.
Skrevet af Borger Louis
Johannes Andersen lige så.

Han synes jo selv, han er lidt kæk.
Skrevet af Pibe
Andersen er bare en gammel kending, ikke i nærheden af Hummelgårdfrekvensen. Og jo i øvrigt ikke politiker.

Man kan ikke fortænke Deadline i at bruge ham (Hummelgård), da han taler i klare vendinger, men det er sgu lidt uopfindsomt.

Eller måske skulle jeg vænne mig af med at se Deadline hver evig eneste dag...
Skrevet af Borger Louis
Det var også mere for at få lov til at gøre opmærksom på friskfyrs-faktoren hos Andersen. Jeg vil i øvrigt ikke tømme lommerne for et foredrag med ham.
Skrevet af Pibe
Han irriterede mig en overgang pga. de kække, lidt Morten Albæk-agtige pointer (Den Politiske Blender.. mmmhh), men nu synes jeg egentlig, han er meget skæg - modsat Kurt Cobain fra Vestas.
Skrevet af Pibe
... men hatten af for dem, der kan kapitalisere på en humanistisk uddannelse.
Skrevet af Borger Louis
Ah, Kurt Cobain ligefrem. Han er da alt for wannabe posh, Albæk.
Skrevet af Pibe
Joh, men hard rock 90er-manken.
Skrevet af amorbavian
Fordi folk skal have lov til at forsvare sig selv og sin ejendom

Fundamentalt forkert. Dog ikke en overraskende præmis i et borgerligt diktatur.

Begrundelsen for retten til våben, som også er argumentet i USAs forfatning, er, at folket skal have lov til at forsvare sig mod en tyrannisk/undertrykkende regering og at statsmagten ikke skal have en våbenmonopol. Grunden til, at magten har det i dag, er, modsat hvad folk tror, at monopolet er der til at forsvare magten - ikke folket.

Desuden er dine argumenter og forventning på det samme lave niveau som Frihedskæmmpernes - at forbryderne vil blive bange og afstå fra forbrydelse, fordi der vil være chance for, at husets ejere har våben. Dybt god nat.
Wives, be subject to your own husbands, as to the Lord.
Skrevet af Bosse1983
Gider du ikke definere den ene virkelighed, du skriver om, Bosse?

Virkeligheden hvor hjemmerøverier er et meget begrænset problem? Det er den samme virkelighed hvor det er værd at overveje følgevirkningerne af en pistol i hvert et hjem. Hvor mange led sidste år grov fysisk overlast eller døde under hjemmerøverier? Hvor mange hændelser med skydevåven involveret kan forventes hvis alle har dem?


Og ikke at det betyder noget for mig - men af ren interesse, hvorfor er du altid så fjendtlig?

Idioti irriterer mig. Eksempelvis folk der har ondt bagi grundet politiets arbejdsuge og i dette kan finde argumenter for, at gud og hver mand bør have skydevåben, således at de selv kan tage hånd om en hypotetisk situation.

Desværre er det jo vanskeligt, at lave en personlig serviceaftale med det efterhånden regionale politi. Og opfattelsen af, hvad der er nødvendigt, kan jo afhænge af egne oplevelser, bopæl, held/uheld o.s.v.

Skal du have pistolen under puden, så du iført konens slåbrok og med søvn i øjnene, er klar til en mexican standoff i køkkenet en sen nat? Det sikkert uden videre træning i at håndtere den slags situationer. Hvad er det for ejendom du og Soldatino har som er menneskeliv værd? Er det muligt at ting eskalerer, hvis du trækker et våben, frem for bare at overgive spareskillingerne og din PS3?

Jeg tror løsingen er lige til. At flytte hen et sted hvor der ikke er andre mennesker, da det på alle måder minimerer risikoen. Svalbard er hyggelig og vælger du en isoleret plads, kan du sikker få en riffel til at holde isbjørnene stangen med.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
annonce
0