Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af BillyTheKid
Så du argumenter imod at prøve nye forslag da det sandsynligvis vil medføre illegale flygtninge. Det illegale aspekt er der langt nemmere at håndtere end slet ikke at registere folk der kommer ind i landet. I dag vi ved jo ikke engang om de nuværende flygtninge der søger mod Europa overhovedet er flygtninge. Er man flygtning når man siger nej til asyl i et land der kan tilbyde sikkerhed? I dag redder folk flygtninge fra at blive indvarteret på statens regning, muligheden for familiesammenføring og nogle af verdens mest omfattende velfærdsydelser for flygtninge inklusive gratis skolegang, sprogtræning og sygehusvæsen. Jeg kan stadig ikke finde logikken.

At kopiere Australiens model 1:1 er jo ikke mit udgangspunkt. Men synes godt man kan lade sig inspirere af nogle af deres tiltag. Lige nu har de langt bedre styr på deres flygtningepolitik, man kan diskutere modellen, men de får behandlet alle asylansøgere, det gør vi ikke i EU. Vi ved ikke noget om dem der rejser rundt andet end størstedelen gerne vil til Sverige og Tyskland.

Problem med at finde en løsning er konventionerne. Disse skal ændres da de ikke kan løse de nuværende udfordringer. Selv Mogens Lykketoft har været fremme med et forslag af dette. http://www.bt.dk/politik…ekonvention - kunne man forestille sig, at der er opbakning til dette, også i bredere kredse når den kommende FN-formand direkte bliver direkte citeret for ændringer? Ellers er det da at spille hazard med sin kommende arbejdsplads.
Skrevet af FCK 4EVER
"Så du argumenter imod at prøve nye forslag da det sandsynligvis vil medføre illegale flygtninge."

Jeg argumentere reelt set ikke imod, eller for, noget - jeg påpeger bare det jeg lidt ser som urealistisk i dine forslag. Ønsketænkning ændre ikke de reelle forhold.

Du leder efter logik hvor der ingen er.
NEJ til slutspil i SuperLigaen - det er en joke!!! Topplaceringerne skal ALTID afgøres via normal struktur.
Skrevet af BillyTheKid
Du påpeger jo blot en stigning i antallet af illegale flygtninge som konsekvens . Det er gør da ikke foreslaget urealistisk.
Hvordan er det mere realistisk at håndtere flygtningekrisen ved ikke at registrere dem end ved rent faktisk at gøre det?

Den nuværende Dublin-foordning har spillet total fallit, det kan ikke lade sig gøre at registrere alle flygtninge i det land de først ankommer til. Da incitamentet til at sende dem videre og håbe på de ikke kommer tilbage er stærkere.
Skrevet af Medina
Dit forslag om modtagecentre i nærområderne er helt fint med mig. Jeg er usikker på, om det kan lade sig gøre, og om det bremser flygtningestrømmen, men idéen er da udmærket.

Men de centre findes jo ikke pt!? Dit opråb om at ´trække i nødbremsen´ er dermed et opråb om at trække i en bremse, man har glemt at installere.
Skrevet af BillyTheKid
Det skal lige siges det var en folketingskandidat for Venstre der havde en artikel i Berlingske, som kom med forslaget jeg er blevet inspireret fra.

Hvordan det rent administrativ skal foregå kan jeg ikke komme med nogle bud på, i forhold til FN og andre organisationer som allerede arbejder dernede. Det kan selvfølgelig ikke noget der blot sker hen over natten, men hvis der var politisk og økonomisk vilje fra stort set alle lande i vesten burde det kunne lade sig gøre rimelig hurtigt. Mange af disse flygtningelejre der eksisterer er jo i forvejen centeret omkring forholdsvis få områder.

Det her er jo ikke kun et problem her og nu, men kan vare ved de næste mange år hvis ikke man finder en løsning på grænseproblemet. Så længe man læner sig op ad konventionerne gør man det svært, for modtagerlandende er ikke interesseret i at registrere flygtningene men blot sende dem videre. Derudover har de ikke ressourcerne, for når der bliver vist billeder af flygtninge der sover ved togstationer går resten af Europa i selvsving, og så bliver de stakkels mennesker sendt på toge tværs gennem i Europa hvor de kan få lov at vandre det sidste stykke til Sverige.
Man klandrer Ungarn for at opsætte pigtrådshegn, men hvad er deres alternativ hvis ikke de har ressourcerne?
Skrevet af Medina
Vi kan godt blive enige om, at der er behov for en plan, og at den plan skal indeholde nytænkning, hvis den skal være god.

Jeg reagerede mest på din oprindelige post om ´at trække i nødbremsen´. Det giver ikke mening i den aktuelle situation.

Men jeg er enig i, at der er behov for at tænke langsigtede løsninger, og at disse løsninger må være fælles europæiske (og fælles med de lande, der eventuelt skal huse modtagercentrene). Derfor er det også naragtigt, når danske politikere kæmper om at få lov til at råbe højst om national politik på området.
Skrevet af Steve Highway-61
Udover at ideen om at hjælpe i nærområderne ikke hindrer flygtningestrømmen blot mikroskopisk, er det jo det samme som at sige we don´t give a fuck. Man har belejligt opfundet et udtryk alle af den observans kan bruge - en eufemisme om hjælp der reelt er den rene kynisme og ligeglade liberalisme. And they know it. Men ideen rummer selvfølgelig et håb om at der etableres lejre i nærområderne, hvor folk tvangsmæssigt kan anbringes - det får man dem bare næppe til at indrømme lige nu. Men come that day vil de sige, ja hvis det er det der skal til, så er tvang lig hjælp. Så på den måde rummer ideen en glidebane, der kan ende med pigtråd.

Desuden skal man være godt tonedøv for ikke at høre at der skal meget meget mere til før EU blot overvejer noget der fjernt minder om fælles fysiske tiltag for at begrænse overgangen over EUs ydre grænse eller skabe EU-lejre i nærområderne. Pt diskuterer man fordeling af miranter/flygtninge. Den nuværende situation er kun force majeure i det europapolitisk mere ekstreme højres øjne, TV2 News, DF. Der er jo en grund til at Lars Løkke drikker kølig hvidvin.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af BillyTheKid
Stærke argumenter der bliver serveret. Man er helt overvældet af de konstruktive tiltag. Inddragelsen af liberalismen som djævlens eget værk er selvfølgelig noget vi alle kan blive enige om.
Skrevet af Toon Toon!
Ikke desto mindre er det fuldstændig korrekt. "Hjælp i nærområderne" er den største undskyldning i verden, for ikke at gøre noget som helst. Det ses vel også meget tydeligt i at regeringen skærer i ulandsbistanden. Hvordan flugter det lige med en øget indsats i nærområderne? Hvor er initiativerne fra V og DF ift. nærområder? Krisen er på sit højeste. Måske. Og der sker intet.

I stedet overlader man det til andre lande, primært Tyskland, Sverige og Frankrig, at handle. Det er vanvittigt ansvarsløst.
Newcastle, United, will never be defeated! Newcastle, United, will never be defeated!
Skrevet af BillyTheKid
Den største undskyldning for ikke at hjælpe? De er så hovedløst tale at man umiddelbart skulle tro du ikke har øjnene åbne for hvad der er foregår. Det du advokerer for at er system hvor du bruger rigtig mange ressourcer på at hjælpe de ganske få, der har de økonomiske midler til at betale en menneskesmugler for en tur over havet og op gennem Europa. Alene på Lebos ankommer der ca. 3-4000 dagligt.
Læs denne artikel af Paul Collier der er tidligere forskningschef for Verdensbankensbanken

http://www.spectator.co.…iterranean/

Lad mig høre hvor mange du mener Europa skal tage i tal. Ikke kun af flygtninge fra Syrien men i alt. Skal det være alle, hvis ikke, overlader du de svageste til flygtningelejrene. Hvad skal der ske med dem?
Skrevet af Medina
Han påpeger vel bare hykleriet i at bruge ´hjælp i nærområdet´ som undskyldning for apati samtidig med, at man økonomisk og politisk yder en fuldstændig utilstrækkelig og ukoordineret indsats i disse nærområder
Skrevet af BillyTheKid
Det samme kan jo siges om flygtninge der ankommer til Europa. Bliver der ydet en koordineret og kontrolleret indsats mod at hjælpe disse? Nej, det er efterhånden et kaos.
Lige nu er det rimelig åbentlyst at påpeje problemerne.
Skrevet af Toon Toon!
Jeg er med på, at der mange flere som har behov for hjælp. Det ændrer dog ikke på det faktum, at der ER mange flygtninge i EU pt. og at en række land, deriblandt Danmark, overlader det til Sverige og Tyskland (og Frankrig) at tage imod dem. Vi bliver nødt til at forholde os til dem som er her nu, og så er jeg med på at vi skal finde en løsning, så de som sidder tilbage i Syrien også får hjælp. Men her og nu, nytter det ikke noget at overlade det til at enkelte EU-lande at løfte opgaven og tilmed undskylde det med at vi hellere vil hjælpe i nærområderne. Slet ikke når man så ikke hjælper yderligere i nærområderne. Dét er ansvarsløst.
Newcastle, United, will never be defeated! Newcastle, United, will never be defeated!
Skrevet af BillyTheKid
Så du foreslår i princippet det samme som de fleste af dem du erklærer dig uenig med.
Du mener Danmark skal tage anvar og i så fald tvangsregistrere asylansøgere, på trods af de hellere vil til Sverige.
Men hvorfor er det at dette først skal ske i Danmark, efter at flygtningene er blevet transporteret gennem hele Europa?
I Ungarn registrerer man optil 90% af deres flygtninge. Alligevel vil de ikke blive i landet og tager turen til Tyskland i stedet. Er løsningen her i stedet at fastholde dem i de lande som de ikke ønsker at blive i?
Skrevet af BillyTheKid
Ligenu er Sverige stoppet med at registrere alle flygtninge og dem der hellere vil til Finland eller Norge får lov til dette. Det er vel ikke særlig ansvarsfuldt hvis man følge din optik

http://www.bt.dk/udland/…e-det-samme
Skrevet af FCK 4EVER
"Det du advokerer for at er system hvor du bruger rigtig mange ressourcer på at hjælpe de ganske få... + Så du foreslår i princippet det samme som de fleste af dem du erklærer dig uenig med. Du mener Danmark skal..."

Det er underligt at du antaster de brugere, der skriver at dine forslag ikke er realistiske, med at så må de jo mene noget som du så definere. At vinde et argument her ændre ikke på de faktiske forhold, og husk lige at selvom rigtigt mange kommer til EU pt. så sidder de langt fleste af alle flygtningene fra Syrien altså i nærområderne, millioner i Tyrkiet - langt flere end i hele EU - og ligeledes i Libanon og andre lande i nærområdet.

FN har siden sommeren manglet penge til at fortsætte deres fødevare-hjælp til folk i nærområdet som også har fået flere til at tage turen mod andre lande (http://globalnyt.dk/cont…-flygtninge)
NEJ til slutspil i SuperLigaen - det er en joke!!! Topplaceringerne skal ALTID afgøres via normal struktur.
Skrevet af BillyTheKid
Du har ret i de fleste flygtninge er i nærområderne og vi kan sagtens blive enige om at disse områder skal støttes langt mere fra vesten. Lige nu bruger vi bare rigtig mange ressourcer og økonomiske midler til at hjælpe de flygtninge der kommer til Europa.

Jeg antaster slet ikke noget. At skrive "Danmark må tage mere ansvar" og "Vi kan ikke gøre det til et anliggende for Sverige alene" er ret flyvske påstande. http://www.economist.com…daily-chart
Men der er intet rationelt argument for at vi skal tage ligeså mange som fx Sverige.
Skrevet af Pibe
Mikkel Andersson havde en update fornylig, hvor han sammenlignede Politikens indsamling til flygtningebørn i Danmark med Røde Kors´ indsamling til flygtninge i nærområderne.

For 850 kr kan man gennem Pol sende et barn til fodbold en sæson, mens man gennem Røde Kors kan give mad til en familie i en måned for 250, husly til 3 familier for 950, osv.

https://www.rodekors.dk/stoet/syrien

Toon, man kan godt nedsætte ulandsbistand generelt og samtidig prioritere nødhjælp i nærområderne.
Skrevet af BillyTheKid
http://www.dr.dk/nyheder…arder-i-aar

Dette er tal fra januar og bliver sandsynligvis opjusteret. For hele EU er der tale om flere hundrede milliarder. Efter der er givet asyl kommer udgifter til jobtræning, sprogkurser og velfærdsydelser.
Skrevet af Pibe
Venstre blev nærmest gjort til grin i valgkampen, fordi de regnede med en stigning i 2015 ift 2014.

Men det var jo også før højsæsonen, hvordan skulle journalisterne dog have kunnet se den komme. Nogen gange bliver det jo vinter i maj.
annonce
0