Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Zanka
Pelle Dragsted har, uheldigvis, nok også glemt sin pung den aften. Om ikke andet så ender man nok med nogle på hovedet, når han nupper fra bordet ved siden af, fordi vi alle skal dele.

Jeg tror til gengæld at den kære Holger K vil være en fantasitisk bodegakammerat.

Dan Jørgensen og Jeppe Kofod, hvis det skal være grisset.
[i]Dress like you listen to Sinatra and act like you listen to Pac.[/i]
Skrevet af Kaffe
Hæng dig.
Niddets arkivar
Skrevet af Borger Louis
Usmageligt at opfordre andre mennesker til at begå selvmord, Kaffe. Du burde vide bedre.
Skrevet af Kemosabe
Pub-crawl med Karen Jespersen og Ole Sohn.
Skrevet af C.D
Hvis fagligheden i orden stemmer overens med at være uddannet pædagog og samtidig være finans -og erhvervsordfører, så har du helt ret, Mr123.

En af de skarpeste i folketinget (udover Pelle Dragsted faktisk) på dynamiske effekter af skatter er cand. kuglestøder.
Skrevet af Genne
Dynamiske effekter. Hvorherre bevares...
Skrevet af C.D
Dynamiske effekter. Hvorherre bevares...

Det må du lige forklare?
Skrevet af Genne
Jeg synes bare ikke kuglestøderen udviser ret meget forståelse for økonomi, udover at cherrypicke de elementer der passer ned i hans dagsorden. Herunder ordet dynamiske effekter. Og ja, tillykke til LA med at finansministeriet har regnet på jeres storslåede ideer. Det er ikke ensbetydende med at man kan sætte to streger under facit, selvom den velorkestrerede marketingskampagne gerne vil have det til at se sådan ud.

Edit: Og undskyld, jeg afviser ikke at der findes dynamiske effekter. Jeg har bare ikke ret stor tiltro til at ADAM inde i finansministeriet kan sige noget særlig meningsfuldt om dansk økonomi i 2025 når man ændrer de grundlæggende ting i samfundet så drastisk som det LA lægger op til. Der er f.eks. ingen af vismændende der entydigt vil sige om en skattelettelse øger arbejdsudbuddet eller om det er hængekøjeeffekten der er den dominerende. De tror det, men de ved det ikke. Hertil kommer, at modellen ikke medtager gevinsterne ved bedre kvalitet i det offentlige.

Alt i alt er jeg ikke specielt imponeret over økonomers evne til at bruge modeller som krystalkugler. Politikerne elsker det dog, især når det flugter med deres egen virkelighedsopfattelse.
Skrevet af C.D
Jeg synes bare ikke kuglestøderen udviser ret meget forståelse for økonomi, udover at cherrypicke de elementer der passer ned i hans dagsorden. Herunder ordet dynamiske effekter.

Men dynamiske effekter er immervæk også en ret markant del af økonomisk politik, no? Så kan man naturligvis diskutere størrelsen på dem, men det er i sig selv også en ret vigtig diskussion. Og den deltager han i og udviser en forståelse for begreberne.

Og ja, tillykke til LA med at finansministeriet har regnet på jeres storslåede ideer. Det er ikke ensbetydende med at man kan sætte to streger under facit, selvom den velorkestrerede marketingskampagne gerne vil have det til at se sådan ud.

Det er jeg til gengæld fuldstændig enig i. Forbeholdene fra Finansministeriets side i udregningerne har man meget belejligt glemt at fortælle verden om. Herunder en ret afgørende diskussion om, hvorvidt man overhovedet kan bruge deres modeller til så vidtrækkende reformer.

Edit: Du nåede så at skrive noget af det samme i dit edit. Jeg er ret sikker på, at der er omfattende enighed om, at substitutionseffekten dominerer indkomsteffekten. Men du har ret i, at man er noget usikker på størrelsen af begge, udover at man kan konstatere, at de eksisterer.
Skrevet af Genne
Jeg tror vi er enige. En mand som Joachim skræmmer mig bare en hel del, fordi det ikke så meget handler om at være på rette spor, men mere om at tromle en dagsorden igennem ved at læne sig op ad f.eks. økonomer som kan bakke ens synspunkter op.
Skrevet af C.D
Jeg tror vi er enige. En mand som Joachim skræmmer mig bare en hel del, fordi det ikke så meget handler om at være på rette spor, men mere om at tromle en dagsorden igennem ved at læne sig op ad f.eks. økonomer som kan bakke ens synspunkter op.

I den forbindelse er jeg i mit arbejde blevet mere og mere forbavset over Cepos og deres brug af selvsamme metoder. Det er ret vildt, hvad de tillader sig i forbindelse med denne dagsorden. De beskylder dog selvfølgelig AE for selvsamme, når det kommer til ulighed mv.
Skrevet af Genne
CEPOS har jo en ret klar dagsorden, og eftersom økonomi ikke er nogen eksakt videnskab, så får kreativiteten frit spil.

Jeg synes det er helt fint at man gerne vil indrette samfundet på en bestemt måde, men man skal lade være med at fremlægge økonomisk politik, især på langt sigt, som værende en entydig sandhed der med to streger under facit får et bestemt resultat. Jeg ville ønske at vismænd og økonomer på universiteterne rundt omkring var bedre til at komme ind i debatten. For i guder hvor bliver der sagt meget nonsens.

Det undrer mig, at det altid er Ågerup eller økonomer dybt plantet på den modsatte fløj der bliver inviteret i Deadline eller debatten, for de har som regel besluttet sig for et standpunkt på forhånd. Der sidder masser af dygtige universitetsøkonomer rundt omkring i Danmark, og det ville klæde dem at kalde politikernes bullshit for, ja, bullshit når det går over gevind med retorikken. For det gør det ret ofte.
Skrevet af Slettet(351856201103)
Man kan jo tænke lidt over hvorfor mon det netop var Cepos, som LA gerne ville have ind. Det er fuldstændig samme lemfældige omgang med fakta. De er hvertfald meget liberale i deres fortolkning af tal, og tabeller i deres såkaldte analyser.
Native American Soar like an eagle, sit like a pelican Don’t call us Indians We're more like West Eurasians crossed with Siberians
Skrevet af Bosse1983
Jeg ville ønske at vismænd og økonomer på universiteterne rundt omkring var bedre til at komme ind i debatten. For i guder hvor bliver der sagt meget nonsens.

Det er sgu ikke så enkelt. Pressen er typisk idioter som vil have hurtige svar og nogle ting lader sig bare ikke formidle i billedbogsformat. Homo economicus eksisterer desuden ikke rigtig, hverken i Folketinget eller i vælgerskaren. Det handler mest om kortsigtet egennytte og så kan du ellers hive dine prognoser hen hvor peberet gror. Lidt som med små unger kan folk ikke holde fingrene fra det ene stykke chokolade der ligger foran dem, selvom du lover at de får tre senere hvis de lader det ligge.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Bjarke
"Jeg undres stadig over man valgte Pernille Skipper som formand fremfor Dragsted"

Dragsted falder for Enhedslistens rotationsregel, og kan ikke genopstille til næste valg.
Fernando Torres says he\'s been wearing a t-shirt under his top and will reveal it when he next scores. It reads \"Save The Chilean Miners\".
Skrevet af Slettet(112218201709)
Dragsted er da nyvalgt?
Skipper blev valgt ind i 2011.
Brøndby IF-Frankfurt: 5-0 Karlsruhe-Brøndby IF: 0-5 Brøndby IF-fck: 5-0 agf-Brøndby IF: 0-7
Skrevet af Kaffe
Men har han bryster?
Niddets arkivar
Skrevet af Bjarke
Ja, han er nyvalgt, men har arbejdet for partiet inden, og det tæller også med.

Skipper kan heller ikke genopstille hvis valget kommer senere end 15. september 2018, som er 7 år efter hun blev valgt ind.
Fernando Torres says he\'s been wearing a t-shirt under his top and will reveal it when he next scores. It reads \"Save The Chilean Miners\".
Skrevet af Genne
Bosse

Jeg er med på at det ikke er simpelt. Men det kræver ihvertfald som minimum at de kære økonomer i elfensbenstårnene, f.eks. på KU der bryster sig meget af sine økonomer, begynder at forholde sig til de forhold de skal forestille at vide meget om. Jeg savner debatindlæg, faktatjek, at de deltager i den offentlige debat af egen fri vilje, frem for når en journalist ringer fordi han ikke har forstået procentregning. Når vi bryster os af at have en stærk public service-platform, så forstår jeg ikke at man i et politisk klima domineret af økonomi og "det nødvendiges politik", ikke ser vismænd og professorer forholde sig til virkeligheden i f.eks. Debatten på DR2. Jeg har oplevet det i Deadline ved enkelte lejligheder men der er langt imellem snapsene.

Det er for helvede bl.a. derfor de får så fine vilkår og lønninger i det offentlige embede de bestrider.
Skrevet af repos
Var til foredrag med Peter Viggo Jakobsen forleden. Det kan i den grad anbefales. Han giver i hvert fald sin mening til kende om bl.a. de nye kampfly.
Han er en fremragende formidler, helt blottet for klicheer, floskler og kancellisprog.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
annonce
0