Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Mr. Spock
Der er du vist alligevel nogle år foran. En weekend med huspasning i Roskilde eller i svigerforældrenes sommerhus i Arnager er hvad det kan blive til inden rastløsheden bliver overdøvende.
http://media.balls.ie/uploads/2013/10/Tambourine.gif
Skrevet af jazzy , moderator
Der er du vist alligevel nogle år foran. En weekend med huspasning i Roskilde eller i svigerforældrenes sommerhus i Arnager er hvad det kan blive til inden rastløsheden bliver overdøvende

Tror det handler om at udnytte alt det nye, der bliver muligt. Vi flyttede 1. marts men har allerede etableret drivhus, køkkenhave og ølbryggeri, og bor endda kun midlertidigt til leje :-)
Skrevet af jazzy , moderator
...men det er da fint at du er klar til at gå på barrikaderne for at ændre det nu.
Argh, det tror jeg så heller ikke lige, at jeg gjorde. Jeg problematiserede, at folk som er trætte af larm klager til myndighederne i stedet for at flytte. Jeg slog vist ikke til lyd for fuldstændigt anarki.
Skrevet af jazzy , moderator
Sorø, så vidt jeg husker, Jazzy?

Nemlig :-)

Eller lidt uden for, faktisk. Men jo. Hyggeligt og praktisk. Også halvtimes togdrift til København.
Skrevet af Seifert
"Pointen er at Allerslev ikke skal gennemtrumfe sine personlige holdninger via et nævn og via pres på politiet. Det er magtmisbrug. Desuden skal hun ikke diktere hvad en drink skal koste i byen via bevillingsnævnet. Så må hun jo fået lavet nogle love i stedet. "

Hvis billigere priser fører til forhøjet forbrug og dermed mere ballade i de specifikke områder, så er det vel op til Bevillingsnævnet at sørge for at dette ikke sker.
Skrevet af Sir , moderator
Nej. Politiet har jo godkendt først. Priserne er desuden heller ikke udslagsgivende for de andre barer. Her afviser man bare fordi der i forvejen er for mange barer i København.
Dette er en signatur.
Skrevet af Borger Louis
Det virker godt nok fladpandet at sænke afgifterne på sodavand og øl. Så meget for folkesundheden. Og nå, Fleggaard har da lige meldt ud, at de er klar til at sænke priserne yderligere, hvis det er det.
Skrevet af Pibe
Ja, det er skam ikke det.
Skrevet af Matias
Folkesundheden? Folkesundheden er i den grad et udtryk for, hvor solidt, udviklet og fungerende et sundhedsvæsen, der er til stede. Skulle nogen være i tvivl, er det blot at kigge på netop udviklingen. Og sådan et koster penge. Mange, mange, mange penge. Derfor skal der (igen, mange, mange, mange) penge i statskassen, og så nytter det ikke jo ikke noget, at man af signalværdimæssige - men alt andet end virksomme - årsager, tror man kan rykke ved noget som helst, ved at hæve afgifterne på alt det, man har besluttet sig for at hade i korrekthedens navn. Det reducerer nemlig købelysten (eller nej, kun den der giver penge i "vores" statskasse). Det er langt bedre - og (igen) mere virksomt - at få flere penge i kassen, så der kan forskes i (også) livsstilssygdomme, så der forebygges bedre, så der er bedre og mere effektiv behandling osv.
Skrevet af pukledyret
Med andre ord; Lad folk drikke billigt sukker og se dem dø for at få penge i kassen for at undgå det. Interessant. Jeg tror diabetes 2 bliver en virkelig grimrian i fremtiden på sundhedsbudgettet.

Forhåbentligt forsøger politikerne på et eller andet tidspunkt at benytte de mange andre alternativer der er...
Forbyd Marie Krarup.
Skrevet af De La Barca
Liberal Alliance har flere gode ideer til nedsættelse af afgifter:
http://politiken.dk/poli…tatskassen/

Jeg tror diabetes 2 bliver en virkelig grimrian i fremtiden på sundhedsbudgettet.

I følge Diabetes foreningen bruger Danmark dagligt 86 millioner på diabetes.

http://www.diabetes.dk/R…anmark.aspx
[b]Visca el Barça i Visca Catalunya!![/b] VVV
Skrevet af Matias
"Med andre ord; Lad folk drikke billigt sukker og se dem dø for at få penge i kassen for at undgå det"

- Se dem dø? Vi skal alle dø. Ked af at måtte oplyse dig det. Og på vejen mod det uundgåelige, må jeg - og det er jeg til gengæld glad for at kunne (da du tilsyneladende ikke helt er klar over, hvordan tingene hænger sammen) - oplyse dig, at vi her til lands har et særdeles velfungerende, skattefinansieret sundhedsvæsen. Et sundhedsvæsen der helt målbart er med til at både behandle mennesker og holde dem i live, i (også markant) længere tid, end hvis det ikke var der (herunder selvfølgelig også i forbindelse med livsstilsygdomme). Det var faktisk det, jeg var så venlig at oplyse evt. uvidende om, i sidste post. Tingene koster penge. Mange penge. Jeg ved godt at alt det der med penge, af nogen opfattes som noget fy og føj og rendyrket ond kapitalisme, men det er nu engang ret nødvendigt at tage højde for, skal hjulene - også de sundhedsmæssige - holdes i gang. Og det nytter i den forbindelse ikke at man tror man kan skrue op for afgifterne, for at få flere penge i kassen, når resultatet bliver det modsatte. Regeringen mangler f.eks. 150-200 mio. kr. nu, fordi den har fejlkalkuleret effekten af tobakafgiften. Der vil ikke være færre, der bliver syge eller dør af følgerne af tobaksafhængigheden, til gengæld har staten færre penge at forebygge og behandle for. Men alt i den lækkerkorrekte holdnings navn, ikke sandt?
Skrevet af repos
Finder det nu ikke specielt lækkerkorrekt med afgifter på alkohol, tobak og sukker.

Det er muligt, der ryger færre penge i kassen, men afgiftsstigninger har en præventiv effekt især i forhold til de unge.
Levealderen i DK vidner jo også om, at livsstilssygdomme er et sted, hvor bør øge indsatsen yderligere.
I øvrigt er der jo ikke tale om, at man øger afgifterne, men derimod sænker de nuværende.

Det synspunkt kan man sagtens have uden nødvendigvis at mene, at kapitalismen er ond.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Sir , moderator
Jeg har ikke fulgte debatten omkring afgifterne. Er pointen at der bliver hentet lige så meget syd for grænsen som vi ville kunne sælge i DK hvis afgifterne var lidt lavere? (sådan kalkuleret).
Dette er en signatur.
Skrevet af repos
Jo, formålet er at begrænse grænsehandlen. Fleggaard o.l. har vist allerede varslet med prisnedsættelser.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Borger Louis
Det er vel og først og fremmest sønderjyderne, der fylder garagen op med rammer. Her spiller den lave tyske moms jo også ind. Så prisforskellen vil jo stadig være der. Umiddelbart kunne man forestille, at det ikke batter så meget i statskassen som politikerne håber på.
Skrevet af Sir , moderator
"Det er vel og først og fremmest sønderjyderne, der fylder garagen op med rammer."

Det tror jeg faktisk ikke. Grænsehandlen er jo så enorm at det umuligt kun kan dreje sig om sønderjyder. Jeg tror også folk fra Fyn og nordligere i Jylland osv kører derned.
Dette er en signatur.
Skrevet af Borger Louis
Jeg siger hellere ikke "kun", men det er selvfølgelig dernede, at det er mest massivt. Og med så tæt til grænsen, vil de nok fortsætte med at handle i Poetzch. Når afgiften er helt væk i 2014 som bebuddet,kan det da godt være, det afholder eksempelvis nordjyder fra at køre derned. Så bliver 1,5 cola 3-4 kr billigere.


Edit; http://politiken.dk/tjek…g-sodavand/
Skrevet af Borger Louis
.
Skrevet af repos
Hverdagseksperten Lars Løkke kører også turen fra Græsted. Og, der bliver vist tanket godt op. I hvert fald vil en fjernelse af afgifterne mindske hans eget og familiens forbrug.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
annonce
0