Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Bosse1983
Jeg deler ikke den foragt, er perspektivet at alt "kultur" er bevaringsværdig og skal støttes. Jeg foragter dog ofte grundlaget og ræsonnementerne som ligger bag nævnte nedskæringer.

Jeg har desuden boet i Bergen, så alt der minder om buekorps giver mig lidt stress.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af C.D
Politisk set er det jo blevet til noget, der skal reddes. Selvom der vist på et tidspunkt var "nedrivningspræmier"? Og det er i dén optik at jeg bare påpeger at f.eks. at lukke lokale folkeskoler, i hvert fald ikke er med til at få folk til at flytte ud i de mindre lokalsamfund.

Jeg må erkende, at jeg ikke giver meget for det med skolelukninger. Jeg ser masser af problemer med urbanisering, men skolelukninger er virkelig ikke et af dem. Det er fint, at man ikke gider bo inde midt i København, Aarhus, Odense osv, men hvis du er så meget naturmenneske, at du ikke kan overskue en by med 2000 indbyggere, så må du nok også bare leve med, at dit barn skal cykle nogle kilometer eller tage en bus i skole. Og per familie har jeg set, hvordan en mindre landsbyfriskole fungerer. Det er da meget hyggeligt, men fagligt er det ikke rigtigt en holdbar løsning med klassetrin der rummer 2-3 årgange.
Det er til gengæld surt for de, som bliver fanget i de helt små lokalsamfund, fordi deres hus ikke kan sælges.

Når jeg besøger min familie i Haderslev omegn, kan jeg godt forstå den apatiske frustration. Det er jo ikke kun de små landsbyer, men selve midtbyen minder mig lidt om en fisk fanget på landjorden. Mht. butiksdød, er der efterhånden kun de obligatoriske tøjbutikker, frisører og pizzeriaer tilbage.

Der er mange årsager, folk (som jeg selv) flytter til de større byer for at uddanne sig - og langt fra alle vender hjem, internethandel lukker butikker, osv. osv.. Det er selvforstærkende og måske bare en naturlig slags progression (som clausp er inde på).

Delvist er der noget særpræget dansk indekultur, der skaber de døde byer, og delvist er der en mere generel kultur, hvor folk ikke gider betale de ekstra 5-10% for at handle hos lokale købmand.
Angående det første, så er danskerne i særklasse nogle af de mest indadvendte mennesker i (den vestlige) verden. Vi kan enormt godt lide at sidde hjemme i stuen og "hygge" med et tæppe og vores nærmeste i stedet for at gå ud og få en øl eller tage ud og spise. Og når vi så kommer hjem fra mallorca, fortæller vi vores venner om hvor dejligt det var med et stort udvalg af forskellige billige restauranter. Koblingen mellem at det kun kan lade sig gøre, fordi mennesker støtter op om restauranterne og prioriterer det i deres budgetter, bliver dog aldrig rigtig lavet, og bølgerne skal gå rigtigt højt, før det bliver til mere end en enkelt aften med udespisning i løbet af en måned herhjemme i DK.

Der er nogle strukturelle ting omkring arbejdspladser rundt om i landet osv, der forhindrer folk, der egentlig gerne vil bo et andet sted end København K, og det kan man arbejde med. Men at folk ikke gider støtte op om deres lokale erhvervsliv og dermed udsulter det, kan aldrig blive et statsligt problem.
Skrevet af Krook
Det er spøjst hvordan mange kommuner ikke kan se at man pisser i bukserne for at holde varmen når man lukker byskolerne. Så snart man lukker den lokale skole, har man på den længere bane dødsdømt byen. Tilflytningen af børnefamilier stopper og efter en halv til en hel generation er byen død. Jeg er med på at lukningerne en del steder har været nødvendige, men man har godt nok været hurtig på aftrækkeren i mange kommuner.

På den ene side kæmper alle kommunerne uden for hovedstaden for at lokke børnefamilier til, samtidig gør de halvdelen af deres kommune ubeboelig for disse familier, det giver ikke meget mening.
Skrevet af Mercenary
@Bosse

Jeg deler ikke den foragt, er perspektivet at alt "kultur" er bevaringsværdig og skal støttes

Næ, det er jeg enig i. Jeg synes bare at der er længere imellem de musikalske udendørsbænke end der på et tidspunkt blev givet udtryk for, når strammerne rigtig skulle ind og spille forargede.

Nå, jeg skal ned og hente min unge, som jeg giver 4.000 kr. om måneden for at få passet. Eksklusiv madordningen. Det er dyrt at være rusticus i urbanus.
Lose all to save a little
Skrevet af Bosse1983
@Krook

Jeg tror ikke det er så simpelt at gøre op. Adskillige kommuner kører jo med enorme strukturelle underskud, og tilskud fra staten gives primært på basis af indbyggertal. Normalt er det jo netop når skatteyderne, særlig de med unger i skolealderen, forsvinder at det bliver aktuelt at fjerne tilbudet. Det er "damned if you do, and damned if you don´t".

Alternativt primer man bare småbyerne så det er lettere for mig at finde et nedlagt småbrug, når jeg tager hul på midtlivskrisen og drømmen om øko sammen med fruen. Er vi nok der tager vores Chelsea traktorer ud hvor de hører til, åbner den lokale brugsuddeler vel biksen for os igen, nu med foie gras, pata negra og andre eksotiske ting på hylderne. Først må de dog få lagt fiber. Min slags hader lag når der streames HBO.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Halil
http://www.djoefbladet.dk/blad/2017/05/p-aa--universitetet-bliver-12talspigerne-indhentet.aspx?sq=bliver%20indhentet&utm_campaign=DB_2017_Uge11&utm_medium=email&utm_source=djoefbladet

På Københavns Universitet scorede mænd på kandidatdelen af deres uddannelse et 12-tal 26,8 procent af de gange, de bestod en eksamen i studieåret 2015/2016. For kvinderne var tallet 25 procent.


Knap 27 % scorer topkarakter, hvis man består. Det synes jeg er noget højt.

Især sidste afsnit er spændende. Og problematisk - Den ekstraordinære indsats bliver ikke belønnet mere. Det er lidt kedeligt.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af clausp
Det er spøjst hvordan mange kommuner ikke kan se at man pisser i bukserne for at holde varmen når man lukker byskolerne. Så snart man lukker den lokale skole, har man på den længere bane dødsdømt byen.

Faktisk er der lokalpolitikere der har brændt nallerne godt og grundigt på lige netop denne manøvre. Efterfølgende er de lukkede skole genopstået som friskoler - med kommunalt tilskud.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Lynild
Først må de dog få lagt fiber. Min slags hader lag når der streames HBO


Jeg har sagt det i +ti år. Få nu lagt fiber ud i hele landet. Alt andet er at kvæle småbyerne og intensivere urbaniseringen af de større byer. Danmark er sgu´ for lille til, at _alle_ skal bo i en "metropol".
Skrevet af Bosse1983
Det er overraskende at der leveres så meget "fremragende" arbejde på universiteterne, men nu har man jo også sænket baren markant fra det gamle 13-tal. Det er dog ret kedeligt når man skal ansætte folk, at der i den grad er inflation i karakterudviklingen.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Kaffe
Pukle.

Selskabet bag bycyklerne står ellers på randen af konkurs. Har jeg misforstået noget?

https://ing.dk/artikel/koebenhavns-bycykler-taet-paa-konkurs-195140
Niddets arkivar
Skrevet af mirakelmix
Eksamerne på uni er generelt ikke så skide vigtige rent karaktermæssigt. Det handler reelt set bare om at man kan bestå fagene. Man har sgu ikke tid nok til at gå opi hvor gode ens karakterer bliver alligevel.
Skrevet af Flying Dutchman
Eksamerne på uni er generelt ikke så skide vigtige rent karaktermæssigt. Det handler reelt set bare om at man kan bestå fagene. Man har sgu ikke tid nok til at gå opi hvor gode ens karakterer bliver alligevel.

Så er der da godt nok sket en ændring, siden jeg gik der for fem-seks år siden...
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af mirakelmix
Jeg vil hellere bruge tid på fagene og indholdet i fagene end eksaminerne... Jeg har ikke rigtigt mødt nogen, der syntes eksaminerne eller gode karakterer i sig selv er vigtige
Skrevet af Krook
@mirakelmix
Det kommer nu an på hvor man studerer, på handelsskolerne og jura er der stadig et element af karakterræs, mens det i langt mindre grad er tilfældet på de tekniske universiteter.
Skrevet af Flying Dutchman
Øh...

Igen, det kan være, der er sket en markant ændring, siden jeg læste...

Men er det ikke en tommelfingerregl, at hvis man kender indholdet af sit fag, at man så også klarer sig fint til de eksamener, omhandlende faget?

Endvidere er karaktererne til eksamen selvfølgelig vigtige, hvis man ellers vil læse videre til kandidat eller Ph. D.. Det var i hvert fald ret vigtigt for mig, jeg holdte et godt snit og fik gode karakter.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af mirakelmix
Det afhænger også af fagenen, nogen fag dumper 50 % alligevel, så der skal man bare igennem ligegyldigt hvor mange forsøg man bruger.

Nogle eksaminer er modsat super lette og garantere nærmest en høj karakter.

Nogle gange er den primære eksamensform mundtlig, men reeksamen skriftlig også kan det være en fordel, at dumpe den første eksamen for kun at tage reeksamen.

Generelt er karaktererne bare så ligegyldige, fordi eksamensformerne og fagene er så forskellige, så man alligevel ikke kan regne med dem...
Skrevet af mirakelmix
@FD

Man har normalt retskrav på en kandidat inden for det fag, hvor man har taget en bachelor. Men jo ift. PHD kan det selvfølgeligt være vigtigt.
Skrevet af Flying Dutchman
Det afhænger også af fagenen, nogen fag dumper 50 % alligevel, så der skal man bare igennem ligegyldigt hvor mange forsøg man bruger.

... What?!

Hvad læser du dog?

Og nej, karakter er og bliver ikke ligegyldige, hvis man gerne vil noget med dem. Hvis man har som mål at få sig en bachelorgrad og ikke mere, så kan man selvfølgelig yde minimalt, men nu er det bare sådan, at det færreste melder sig til uni for at kunne skrive Ba. efter deres navn for resten af deres liv.

Man har normalt retskrav på en kandidat inden for det fag, hvor man har taget en bachelor. Men jo ift. PHD kan det selvfølgeligt være vigtigt.

Ikke hvis man ikke består sine bacheloreksaminer - hvilket ligesom er hele humlen i mine indlæg.
FC Internazionale - Stadio Giuseppe Meazza Triplete Solo Noi
Skrevet af AudereFacere
Og nej, karakter er og bliver ikke ligegyldige, hvis man gerne vil noget med dem.


Som også nævnt ovenfor, så kommer det meget an på, hvilken uddannelse man læser. Men det er generelt mit indtryk, at karakterer ikke betyder en skid. Jeg er personligt aldrig blevet spurgt ind til det, og jeg kender ikke nogen, der er blevet spurgt.

På mange uddannelser efterhånden synes jeg, at det lader til, at studiejob er mere relevant end karakterer.

Det er dog klart, at hvis man vil læse PHD eller lignende, så skal karaterne vidst typisk være 7 i gennemsnit, mener jeg?
Skrevet af mirakelmix
En af mine venner læser kemi på AU og han er lidt bagud med nogle af fagene, så han vidste han ikke havde tid til at læse tilstrækkeligt op på alle fag, så han nedprioriterer et af dem. "strukturer" tror jeg det var. Fordi halvdelen dumper alligevel, hvis den er svær (nogen gange er den nemlig ikke det...), så ville han heller bruge tid på eksaminer med større potentiale også tage den, når han har bedre tid.

Jeg selv har prøvet lidt det samme med en mundtlig eksamen på filosofi. Men her var reeksamen anderledes, den var nemlig skriftlig, hvilket jeg foretrækker. Så der gav det mening at dumpe den alm også tage reeksamen. Det vil man nemlig alligevel ikke kunne se på ens eksamensbevis

Man skal selvfølgeligt bestå dem, karaktererne er ikke altid så vigtige, de er bare rimeligt intetsigende ift. ens faglige niveau. Specielt hvis man ikke samtidigt får en udtalelse på sit arbejde.

@AF Det afhænger også af uddannelsen
annonce
0