@KimTell
Ikke garantier på hvad???
Indtil jeg ser svaret, vil jeg forbeholde mig retten til at mene at udsagnet er suspekt.Ingen garantier i forhold til denne forvrøvlede argumentation;
Den ydre sikring har aldrig haft andet formål end at få resten af Schengen til at glide ned.Den ydre sikring er således et fata morgana uden hold i virkeligheden.
Juridisk holder Schengen med andre ord ikke vand.Sikringen af ydre grænser er målstyret på budget, som igen afhænger af ydre omstændigheder, hvilket dit og andres ønske om en hermetisk lukning ikke ændrer. EU er en kolods på lerfødder og en dårlig håndtering af migrationskrisen gør ikke traktaten juridisk ugyldig. Man har jo, som den aktuelle forlængelse af intern grænsekontrol viser, interimistiske handlingsalternativer i kodeks. Videre er Geneve-konventionen stadig gældende.
Har du kendskab til en mere løntrykkende faktor end den fri bevægelighed?Outsourcing og automatisering gør næppe underværker for den berørte lønmodtager, og det er egentlig alternativerne, vælger man at sætte løn over konkurrenceevne.
Jeg er som sådan ikke den store tilhænger neo-klassisk tankegods, eller vækstparadigmet som målstyring, men vælger du at have en fælles valuta, hvor pengepolitiske instrumenter centraliseres, er det oplagt en tvingende nødvendighed med arbejdskraftens frie bevægelighed, da det er den eneste egentlige genværende ventil.
I fx Tyskland er lønningerne(herunder en joke af en minimumsløn) i frit fald, men du kan jo tilråde dem, at erhverve sig noget litteratur om makroøkonomi. Hvis de har råd...Tyskland har faktisk haft reallønsvækst i en årrække, så du producerer nok et falsum:
https://www.thelocal.de/jobs/article/german-wages-rise-strongly-for-third-year-in-rowGenerelt er tendensen egentlig kedeligere for de østeuropæiske arbejdere, da lønnen ikke, som flere ellers havde forventet, ikke konvergerer mod den vesteuropæisk. Med andre ord bliver Vesteuropa stadig rigere end øst.
Det er reallønnen som er den interessante, ikke den numeriske. I Tyskland har man jo i et omfang sat mindstelønnen "lavt", netop med henblik på at bekæmpe social dumping og tilsvarende, samt for at sikre stabilitet i økonomien på den længere bane. På sigt skal Tysklands løn op, hvilket den egentlig også kommer af sig selv, men det er mest fordi man anser Tyskland som den primære økonomiske motor og ønsker forhøjet forbrug hos husstandene, med henblik på at nærme sig inflationsmålet på 2%.
Selvom den enkelte arbejder tænker kortsigtet egeninteresse med lønsmaksimering, behøver det ikke være det bedste for ham og statens målsætning er typisk ikke hellt sammenfaldende.
Lempelige krav i forhold til klima, dyretransporter, generelt udvandede krav fastsat med udgangspunkt i laveste fællesnævner, er sammen med forringede løn og arbejdsvilkår til langt størst glæde for erhvervslivet.Hvordan ser du Danmarks økonomiske udsigter, valgte man at køre solo, med, relativt til markedet, fordyrende krav til produktion af forskellig art?
Det er lidt som den med velfærdsstaten på aktuelle niveau. Økonomisk er det ikke bæredygtig og at visse politiske valg fremskynder processer omkring delvis afvikling, er ikke ensbetydende med at de også er den underliggende grund til nævnte afvikling. Velkommen til det globale verdenssamfund.