Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Matias
"Jeg ved ikke under hvilke omstændigheder Løhde fik transplanteret tungen fra en mellemstor kvie"

- Det ser ganske absurd ud, som hun står der og forsøger at kontrollere munden, eller det den holder på. Den åbner kun til den ene side, når hun siger noget, og hun drejer hovedet i samme retning, når sætningen bliver lidt lang. Jeg tror kvietungetransplantation er det nærmeste vi kommer på en plausibel forklaring på det særegne udtryk.
Skrevet af Slettet(112218201709)
Bosse1983

Hvor mange store gennemgribende reformer kom VK-regeringen med i sin tid?
Tilbagetrækningsreformen...tjo, men mon ikke Løkke har lært af den? Han tabte magten på den.
Derfor - skulle der komme en VK-regering igen, så vil reformerne blive skrottet.
Det eneste område, hvor der virkelig blev reformeret under VK, var udlændingepolitikken...og det skal DF have æren/skylden for.

Borgerlige regeringer kan og tør ikke reformere - det var fx. Nyrup, som skar i dagpengeperioden og gik i kødet på efterlønnen.
At VK ikke helt fik afskaffet efterlønnen i deres 10 år er ganske enkelt hovedrystende, men altså..ikke overraskende.
Brøndby IF-Frankfurt: 5-0 Karlsruhe-Brøndby IF: 0-5 Brøndby IF-fck: 5-0 agf-Brøndby IF: 0-7
Skrevet af Bosse1983
Skattereformerne 04, 07 og 09, som faktisk blev gennemført modsat det meste den siddende regering foretager sig, menes at have øget arbejdsudbuddet med henholdsvis 9.700, 7.600 og ca. 18.000. Altså var der tale om noget mere ambitiøse tiltag end de 7000 man umiddelbart ligger op til og modvirker med andre tiltag. Det skabte 1,2 i positv BNP-vækst. Et stykke over 20 mia. med andre ord.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af HansenX
http://www.ft.dk/webtv/v…31T01:04:28

Jeg tror kvietungetransplantation er det nærmeste vi kommer på en plausibel forklaring på det særegne udtryk.


Ja, fremragende beskrivelse! :-)

Ingen har i øvrigt endnu fremvist Sophie Løhdes natlige debat-evner på Youtube, men det må vel komme, når man ser hvad der ligger med andre fra alle sider.
Skrevet af Black Spider
Sjovt nok går diskussionen altid på de ting, som en regering har gennemført, snarere end på de problemer, som faktisk er blevet løst. Kunne det ikke være sjovt, hvis vi, i stedet for at skændes som altid, satte en liste sammen over problemer i det danske samfund, og så overvejer hvor mange Helle har fikset, hvor mange Løkke har fikset, og hvor mange der så står tilbage? Og lad os prøve at undgå ting som "skatten er for høj" og "de rige svin bærer ikke deres del af byrden", som vi jo aldrig bliver enige om alligevel.

Jeg har da et par bud.

1) Offentlig projektstyring
Tænk Polsag eller Rejsekortet. Projekter sættes i gang med en pose penge, de kører igennem nogle år, og når så der skal leveres, så er man bagud. Så tiden forlænges og der gives en ny pose penge. Og hvis der endelig bliver leveret noget, så virker det ikke for dem, der skal bruge det leverede. Projekter skal følges meget tættere, så de kan aflives eller korrigeres før de løber så langt af sporet.

2) EPJ-circusset
Hvad er ideen i, at de fem regioner arbejder med hver deres strategi, uden at koordinere det mindste? Før eller siden skal vi jo alligevel ned på ét system over hele landet, så hvorfor ikke tage springet før snarere end siden? Hvorfor spilde enorme pengesummer på at indføre forskellige systemer i regionerne? Hvad er fremtidsvisionen i det?

3) Aktiverings-tosserierne
Behøver vist ikke kommentarer.

4) Offentlig transport
De røde ville gøre det billigere og bedre. Det har vi ikke set endnu, og offentlig transport er stadigvæk latterligt i udkantsområderne. Men ok, de røde brænder for at gøre det endnu dyrere at køre i bil, så måske mente Helle det her relativt? Et eller andet bør der dog gøres, og det er ikke gjort endnu.

5) IC4
Farcen fortsætter jo. Elendige lorte-tog lavet af elendige spaghettier på en elendig lortefrabrik. Hele sagen er noget elendigt lort og udspringer af en helt igennem håbløs beslutning om at holde fast i diesel-tog. Men togene er noget elendigt lort, og i mine øjne giver det dårligt mening at holde fast i elendige lortetog i stedet for at æde tabet, sagsøge spaghettierne langt ind i helvede for at være inkompetente røvhuller, og så ellers se på andre løsninger. Som fx at overgå til elektriske tog.

6) Infrastruktur generelt
Trafikken ind og ud af Kbh kunne efter sigende godt bruge et løft og rundt omkring i Aarhus-området er der også plads til forbedringer. En Kattegat-bro ville være herlig så man slipper for omvejen hen over Fyn når man skal besøge sjællingerne. Og så måske en motorvejsforbindelse ud i det nordvestjyske, eller i det mindste en dobbelt-sporet hovedvej uden fartfælder.

Hvad får vi? En bro mellem Sjælland og Tyskland så svenskerne kan komme hurtigere ned til det billige øl. *suk*

7) Grøn energi
Regeringen satser behårdt på grøn energi, siger de. Vi skal være færdige med kulkraft per 2035, siger de. Fossile brændstoffer er helt udfasede i 2050, håber de. Hvad de derimod ikke tænker så meget på er prisen som borgerne kommer til at betale. Planen for det her, kaldet "vores energi" og frit tilgængelig via google eller ENS.dk, indebærer så også, at vores samlede energiforbrug skal falde ganske betydeligt. For at opnå det, så skal energiselskaberne spare mere energi og borgerne skal åbenlyst straffes endnu hårdere for at bruge strøm og varme. For miljøets skyld, selvfølgelig. Skattekronerne er slet ikke pointen, det er kun for miljøet.

Dertil skal vind og biomasse være de to store energikilder. Det er værd at bemærke, at der ikke nævnes noget om, hvordan man får forsvarets tanks samt skibe og fly til at køre på biobrændstof (og hvordan man sikrer nok biobrændstof til dem). Der nævnes heller ikke noget om, hvordan man faktisk løser kapacitetsproblemet når strøm hovedsageligt produceres af vindmøller. Og det nævnes slet ikke, at når man skruer energiprisen i vejret, så er der boligejere, der kommer til at stå med usælgelige boliger, der reelt kun kan energi-optimeres med en bulldozer.

Jeg er personligt stor fan af a-kraft, men det har jo ingen udsigter herhjemme, så lad os hoppe over den mulighed og stoppe ved, at der vist skal ske nogle ret store udviklinger i grøn teknologi, før regeringens plan faktisk hænger specielt godt sammen.

8) Bandekriminalitet
Om vi så snakker HA eller indbrudstyve fra Letland, så eksisterer der et problem. Fogh fik ikke løst problemet, Løkke fik ikke løst det, og Helle har heller ikke gjort noget endnu. Selvfølgelig er det heller ikke et nemt problem at løse, men det skal jo gøres.

9) Christania
Om man vil bevare stedet eller jævne det med jorden, så er den nuværende situation, hvor indbyggerne har den vildfarelse, at de kan lovgive derinde, og hvor strømerne nærmest er bange for Pusher Street, ikke rigtigt bæredygtig.

10) Forsvarets tilgang til økonomi
Der skulle efter sigende være en plan om at gøre noget for at spare penge i forsvaret, men man nåede det bare ikke før sommerferien. Det lyder jo lige som alle de andre S-SF´ske planer, men antager vi, at de ligefrem kan gennemføre planen, skærer de så bare nuværende udgifter væk, eller kigger de faktisk på de systemiske problemer, der forårsager dårlige beslutninger? Det første giver et resultat her og ny, men det løser jo ikke det underliggende problem.

11) Danmarks Radio
Danmarks dyreste TV-kanal. Koster godt 2000 om året og du må ikke engang fravælge den. Har du mulighed for at se den, så skal du købe den. Det virker da lidt tosset, specielt i dag hvor DR´s public service krav jo nemt kan opfyldes af andre aktører. Min løsning: Privatiser lortet, lav public service kontrakter med de private aktører som ønsker det, og betal dem via skatten i stedet for. Ingen sortseere, ikke alt det idiotiske bavl med licens, og med flerårige kontrakter så kan regeringen stadigvæk ikke presse selskaberne fra år til år.

12) EU
Mere specifikt EUs latterlige tilgang til økonomi. Der er det famøse flyttecirkus, vildt gode bonus-ordninger for EU-politikere, en håbløs landbrugsstøtte. Oven i det står EU-folkene stort set ikke til regnskab for deres gøren og laden. Helle kunne have brugt formandsskabet på at tale dunder om emnet, men nej. EU har store problemer fordi de enkelte lande bruger for mange penge, og alligevel er det fuldstændigt tabu at snakke om, at EU skal sætte forbruget ned. -3 med pil ned til Helle for at være et skvat hvad det her angår.

13) Homoægteskaber
Den har Helle endelig fået løst. Det var efterhånden også på tide.

---

Okay, det er sådan umiddelbart lige det, jeg kommer i tanker om, når jeg skal nævne problemer i det danske samfund, uden at komme ind på alt for farvede emner. Ting som strafferammer, indsats mod narko-relaterede forbrydelser, fri hash, folkekirkens rolle i fremtidens DK, osv. På disse områder er det ikke engang sikkert, at vi bliver enige om, hvorvidt der faktisk er et problem.

Så er der økonomi, hvor vi alle mener, at der er et problem, men hvor vi aldrig bliver enige om, hvad løsningen er. Det er så også et yndlingsområde for politikere at netop den årsag. Man kan skrue og pille hist og her og efterfølgende udlægge det som en "reform", der vil "bidrage" til at "forbedre" den danske økonomi.

Nogen der har andre problemer, der bør komme på listen? PostDK og deres monopol? DSB og deres immunitet over for markedsvilkår? Politiet generelt og måske også politireformens effekt? Restriktive lokalplaner? Tossede afgifter på køretøjer? Eller evt. kommentarer til, hvordan den ene eller den anden statsminister har gjort en hæderlig indsats for at løse de her problemer?

Skrevet af Jussi
Søvndal stopper som formand:

http://www.dr.dk/Nyheder…/085830.htm
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Seifert
Astrid Krag som favorit til at blive ny formand.

Astrid Krag ? Astrid Krag som formand for et af DK´s større danske partier ? Er vi da fuldstændig blottet for talent/evner der gider politik i DK....
Skrevet af amorbavian
Ja for satan. Hendes eneste respons på problemstillinger er, at hun anerkender problemet og at der nok skal blive set på det. Nok den største skuffelse som minister ud over Bødskov som ligeså godt kunne hedde Mikkelsen. Krag har dog været heldig, at økonomi har overskygget alt.
Wives, be subject to your own husbands, as to the Lord.
Skrevet af Nerazzurri
Formandsemner står ikke ligefrem i kø. Auken er fx for ung, AK ligeså og har hun evnerne?
Solo non mai in B. Altobelli-Baresi-Bergomi-Zanetti-X-Handanovic
Skrevet af Medina
Bring back Åge Frandsen eller Kresten Touborg!

"Dengang mænd var mænd og.... osv."
Skrevet af Medina
Det siger jeg naturligvis kun fordi Ebba Strange og Lilly Gyldenkilde ikke længere er en mulighed
Skrevet af Duck
Hans dage var formentlig talte fra det øjeblik han udnævnte den af vælgerne kasserede Thor Möger som skatteminister. Da mistede han utvivlsomt en hulens masse vælgere.

Nuvel, manøvren er set mange gange før, Anders Fogh belønnede på lignende vis Claus Rove Frederiksen med en ministerpost efter valget i 2001, og jeg mindes bl.a. at Karen Jespersen, Connie Hedegaard og Thorkild Simonsen har været kaldt ind da lokummet brændte, og der er sikkert mange flere eksempler.

Uanset hvad, så er det ekstremt arrogant, selvfedt og usympatisk overfor alle partiets vælgere og dets folkevalgte folketingsmedlemmer, på den måde at ignorere at folket netop havde kasseret Thor ved valget og udnævne ham til en central ministerpost alligevel. Bvadr.
Skrevet af Not That Duncan
Jeg kan måske ikke helt se problemet eller den ekstreme arrogance mv. ved at udpege en ikke-folkevalgt som minister.

Vælgerne i hans kreds er jo ikke blevet bedt om at forholde sig til hr. Mögers anvendelighed som minister.
Skrevet af Medina
Nu er Thor Möger jo ikke ´kun´ hentet ind som Minister, men er blevet givet en central placering i Partiledelsen og i Regeringssamarbejdet.

Derudover er det måske også svært at se hvilke meritter, der skulle have gjort Möger til en særligt velegnet skatteminister.

Så på den måde kan jeg godt følge Duck - Uden at jeg dog vil knytte en "bvadr"-kommnetar til beslutningen.
Skrevet af qanatoli
Fuldstændig enig, Duncan. Jeg vil endda sige det er en demokratisk fordel, at man kan udnævne ministre, der ikke er folkevalgte.

Og skulle man endelig købe Ducks tankegang, så er det vel endnu værre når ministre træder ud af folketinget, for at give plads til deres suppleant, der jo ofte ikke har henter ret mange personlige stemmer.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af Pivo
Jesper Petersen har sagt, at han ikke stiller op, så oddset for Astrid Krag og Ida Auken må være rimeligt. Gad godt man kunne lægge penge på nej i forhold til Thor Möger. Men det kører de nok ikke med.

Næste permanente partiformand SF (F)
Jesper Petersen - odds 2,50
Astrid Krag - odds 2,50
Ida Auken – odds 3,00
Thor Möger Pedersen – odds 8,00
Pia Olsen Dyhr - odds 10,00
Skrevet af Medina
Der er jo forskel på at forholde sig kritisk til muligheden for at udnævne ministre uden for Folketinget, og så at kritisere udnævnelsen af en konkret minister
Skrevet af Forhammeren
Mon ikke det er Thor Mögers situation der er nøglen til hvem der bliver formand og glem da lige at Søvndal ikke trækker i trådene bag kulissen.
Han vil have Krag som afløser.

Med Astrid Krag bliver det samme surdej som nu.

For regeringen vil det nok være bedst hvis det blev Auken og Dyhr som med troværdighed kunne fjerne Thor Möger som minister og lave en ministerrokade hvor de kunne komme mere frem i rækkerne.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af TR1986
Ida Auken!!! :-)
Forza Napoli Sempre!
Skrevet af Zola
Man kan naturligvis sagtens vælge folk uden for FT som ministre.

I min optik burde langt flere ministre vælges udefra.
L’enfer, c’est les autres!
annonce
0