Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Jussi
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Slettet(412118201009)
Johanne Schmidt er helt uforstående overfor ønsket om at indføre egenbetaling for tolkebistand er tre års ophold.

TV2 bragte i går en case, i hvilken en kvinde efter 18 års (?!?) ophold ikke kan formulere en sætning.


Den eksplosive stigning i forbruget af tolke i (bl.a) politiet, mere end indikerer, at det såkaldte »fald« i kriminaliteten, IKKE er sket blandt IKKE-dansktalende.

Vildt nok, at Özlems »3% kriminelle,« på få år kan mangedoble forbruget af tolke i politiet.

Virkeligheden har det svært i dele af rød blok, men det kan jo være at deres udsagn bygger på ironi...

FREM for alt
Skrevet af pukledyret
Hvad mener du med ´såkaldt fald´ ?


@Jussi,

Man kunne forledes til at tro, at der er nogle højreorienterede som har et lille horn i siden på DR. Jeg synes det er farligt at overlade nyhedsdækningen til profitten.
Abe
Skrevet af Jussi
Jamen, det er der da bestemt, Pukle.

Kim (nu som komiker) feks.

Men det var måneder siden. Siden læste han utallige korrektioner på sin vrangforestilling og har nu helt sikkert lært deraf.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Duck
Det er bag betalingsmur, men jeg er ikke uenig i det, som er læsbart for os ikke-abonnenter. Som relativ stor-forbruger af DRs udbud på både tv og i radioen, er det en bedrøvelig tid, vi befinder os i. DR har selvfølgelig heller ikke gjort det lettere for sig selv med den perlerække af lortesager, de har rodet sig ud i. Mit største problem med DR i dets nuværende form, udover den angivelige djøficering, de har gennemgået, er dog finansieringsmodellen. Er der noget, der rammer socialt skævere end licensen? Jeg kan ikke lige komme i tanke om noget. At en enligt boende kontanthjælpsmodtager/SU-modtager el. lign. skal betale det samme som familien Danmark med tre børn eller et kollektiv med 10 voksne, hvor alle bruger DR i stor stil, det er helt galt. Men hvis alternativet er en form for abonnentsmodel eller at DR kommer på Finansloven, hvilket formentlig vil medføre en demontering af DR, som vi kender det, ja, så er det nuværende licensssytem måske alligevel den bedste løsning. Men fan af det bliver jeg aldrig.


@Pukle
Det var ikke mig der lagde den hårde tone. Jeg kørte på i samme rille fordi jeg er træt af at hykleriske folk sparker ned til mennesker der ikke kan forsvare sig. Hvis Kim, pibe og Duck ikke kan tage grimme ord, så må de sgu afholde sig fra selv at bruge dem til at begynde med.


Min hukommelse er hullet som en si og ekstremt selektiv, men har jeg brokket mig over ikke at kunne tage dine angiveligt grimme ord? Du ser ikke mig med tårer i øjnene over en finke eller to, der er røget af panden. I øvrigt er jeg ikke en hykler, jeg sparker ikke til folk, der ligger ned, og jeg bruger ikke grimme ord om andre, udover når det er berettiget.
Skrevet af pukledyret
Ok, Duck. Min fejl.

Godt ord igen!

I øvrigt enig i at licensen rammer socialt skævt. Har de ikke lige aftalt at trække den over skatten? I så fald bliver der vel rettet lidt op på det problem, forudsat at de kan isolere budgettet så et eller andet parti ikke blander skattepolitik, indvandrere, flygtninge og DR sammen i en mærkelig vælling.

De omkring 300.000 husstande (mener jeg det er) der ikke er tilmeldt licensen vil også få svært ved ikke at bidrage.


@Kim

Hvad mener du med ´såkaldt fald´ i kriminaliteten?
Abe
Skrevet af Jussi
Jo, vi kan nok regne med, at licensen går fra en slags skjult skat til en synlig.

Duck:

DR har selvfølgelig heller ikke gjort det lettere for sig selv med den perlerække af lortesager, de har rodet sig ud i.

Nu ved jeg ikke, hvor meget du kan læse af Romers skriveri, men det er egentlig sådan noget som det her, der beskrives.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Jerikov
Steve Highway

Hvem taler Hannibal til?

You´re sooo ambitious, aren´t you...? You know what you look like to me, with your good bag and your cheap shoes? You look like a rube. A well-scrubbed, hustling rube with a little taste... Good nutrition´s given you some length of bone, but you´re not more than one generation from poor white trash, are you, Agent Starling...? And that accent you´re trying so desperately to shed - pure West Virginia. What was your father, dear? Was he a coal miner? Did he stink of the lamp...? You know how quickly the boys found you! All those tedious, sticky fumblings, in the back seats of cars, while you could only dream of getting out. Getting anywhere. Getting all the way - to the F...B...I. "

Hvem?
God knows that he won´t arrive
Skrevet af Jussi
Hold nu helt kæft, hvor er Martinus ekstremt pinlig lige nu i Deadline.

Der er simpelthen ingen grænse for, hvor dumt det kan blive.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Sir , moderator
Dette er en signatur.
Skrevet af Pibe
Hvad sagde Martinus, der var forkert, Jussi?

Man kunne forledes til at tro, at der er nogle højreorienterede som har et lille horn i siden på DR. Jeg tror det er farligt at overlade nyhedsdækningen til profitten.


Du skal ikke lade dig drive af frygt.
Skrevet af pukledyret
Que?

I øvrigt interessant at lige præcis sådan en udtalelse kommer fra én som om nogen virker bange for det ukendte.
Abe
Skrevet af Slettet(161147200502)
Ja hvorfor egentlig ikke?
Helt enig, og hvorfor egentlig ikke?

Der er flere steder man kunne "sænke skatten", end blot i toppen - det er også mere spiseligt for en socialstatsbefolkning og det kommer flere til gode. Det lyder voldsomt at udbasunere skattelettelser i toppen - for hvad så med alle dem i bunden, der også arbejder? Og hvem er dem i toppen egentlig? En fjer kan som bekendt hurtigt blive til 10 høns, hvis ikke man får forklaret sig godt nok og får fejet tilstrækkeligt foran egen dør. Og så ender man med bare at være Lars og Anders, der alligevel kun tænker på at hytte sig selv hvad der er deres. Akkurat som den chef man alligevel ikke kan lide, og der som den eneste på arbejdspladsen får gavn af topskattelettelsen.

Flere bud, udover det selvindlysende AM-bidrag, er selvfølgelig rettelser i momsen på fødevarer; det værende sig frugt&grønt, mejerivarer, kornprodukter og så videre (som eksempel). Man kunne, som i Norge (hvis jeg har forstået det korrekt), lave december måned til en skattefri måned. Man kunne lave helt andre pensionsregler end i dag, så det rent faktisk kan svare sig at spare rigtig mange penge op i sin privatpension. Og så videre, og så videre. Det er selvfølgelig kun forslag, men fælles for dem er, at de rammer bredt. Og befolkningen i Danmark elsker bredt!
https://www.youtube.com/watch?v=flLh3CiaoNk
Skrevet af pukledyret
Hvis vi ønsker vækst, giver det også god mening rent økonomisk at lave skattelettelser der rammer bredt. Det er trods alt begrænset hvor meget mad ´toppen´ kan spise, hvor meget hår de skal have klippet, hvor mange cykler de skal have repareret osv.

Skattelettelser i bunden vil i vid udstrækning blive brugt på personligt forbrug, mens skattelettelser i toppen formentlig vil blive sat ind på en bankkonto - sådan groft skåret. Hvis jeg kigger på mine forældre og deres omgangskreds, så ville en skattelettelse på 8% ikke få dem til at bruge én krone mere i Danmark.

At reducere AM-bidraget ville være skønt, men det ville også være virkelig dyrt for statskassen. Jeg synes dog det er godt forslag, især fordi det vil gøre det endnu mere interessant at tage de lavtlønnede job som ingen etniske danskere tilsyneladende gider bestride.

Abe
Skrevet af Slettet(161147200502)
@pukledyret

Jeg er ikke uenig. De 8 % fra AM-bidraget vil formentligt, for de velbjergede danskere, havne enten i udlandet via en ekstra ferie, eller på en bankkonto. Men det er noget der batter for folk i bunden, der i forvejen er presset på udgifter og ikke mindst indtægter. Hvis befolkningen og det brede folketing skal æde at de svageste får lov til at få flere penge, skal de naturligvis også have noget den anden vej. Derfor tror jeg, at skal vi have skattelettelser eller -rettelser, skal de ramme bredt, sådan at den arbejdende middelklasse ikke, endnu en gang, føler sig snydt.
https://www.youtube.com/watch?v=flLh3CiaoNk
Skrevet af Slettet(161147200502)
I forhold til Morten Marinus er det påfaldende at han "vil arbejde modsat" DR og ikke selv komme med nogle tal, selvom "man ikke kan stole på DRs tal." Han vil hellere "skære ind til benet" i "Danmarks største lobbyvirksomhed."
https://www.youtube.com/watch?v=flLh3CiaoNk
Skrevet af Pibe
Der var da god grund til at være forbeholden ovf en rapport Rørbye -Rønn var så begejstret for.

Pukle, hvad er det lige, jeg kender for lidt til? Syrien? Eritrea? Sverige? Nørrebro?

P.s. En DFer er en ven, du ikke har mødt.
Skrevet af clausp
Hvis vi ønsker vækst, giver det også god mening rent økonomisk at lave skattelettelser der rammer bredt. Det er trods alt begrænset hvor meget mad ´toppen´ kan spise, hvor meget hår de skal have klippet, hvor mange cykler de skal have repareret osv.

Jeg ved godt at der i den borgerlige del af samfundsdebatten bliver sat lighedstegn mellem vækst og skattelettelser. Men er det virkelig et uomtvisteligt faktum at de to størrelser hænger sammen?
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Jussi
Pibe

Hvad sagde Martinus, der var forkert, Jussi?

Alene påstanden om, at man ikke kunne stole på DR’s tal, eftersom ‘de jo kom fra DR selv’

Æhm, hvor skulle de ellers komme fra - medmindre, selvfølgelig, at man ikke har fattet, at tallene er udregnet af eksterne konsulenter og eksperter, som DR ikke har haft nogen indflydelse i udvælgelsen på.

Og dén tanke foresvæver mig i høj grad.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Jussi
Der var da god grund til at være forbeholden ovf en rapport Rørbye -Rønn var så begejstret for.

Selvfølgelig er hun det - det er jo for fanden ikke hende, der har bestilt den.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
annonce
0