Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Fribytter
Enig, Halil og Lynild.

Kristian Jensen fik også lige igår på twitter givet et hint om, at regeringen måske er dem, der styrer forhandlingerne... Man får lidt fornemmelsen af, at det er aftalt spil. Igen.


@Kristian_Jensen
Feb 26
More
Er det seriøst, at arbejdstagerne ikke ønsker at møde op til forhandlinger? Regeringeren har sagt, at vi er klar til forhandlinger. Hvad er fagforeningerne?
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Will
Tak, I to!
https://www.youtube.com/watch?v=a5odfrF_m9o
Skrevet af Lynild
Fribytter,

Ja, jeg så det godt. Får al OK18 relaterede nyheder i mit FB-feed for tiden, haha.

Sagen er, at man skal være ansat som konsulent i det offentlige. Så forhandler man direkte med the top brass.

https://piopio.dk/loekkes-spindoktor-har-scoret-175-000-i-engangsvederlag/
Skrevet af Halil
Kravene som alle arbejdstagere står sammen om:

1: Reallønsstigninger
2: Betalt frokostpause
3: Arbejdstidsaftale for lærerne

Lønnen bør være det klart største problem. De to andre krav skal sgu bare laves, da det ikke virker til at der er uenighed om frokosten(og Moderniseringsstyrelsen har fået på munden over den del tidligere i arbejdsretten i forbindelse med DR), samt en arbejdstidsaftale vil være det normale istedet for den grimme lov.

Tilsyneladende mener arbejdstagerne der skal være en 9.15 % lønstigning over 3 år, mens Løhde & pals mener det er 7.5 %.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Slettet(412118201009)
Morten Østergaard erkender på DR.dk, at han er blevet klogere som følge af diverse besøg i boligområder!


Mette Frederiksen har givet udtryk for at hun "blev klar over omfanget" af problemernes uhyrlige omfang, da hun sad som justitsminister.

Det er i sig selv i opsigtsvækkende, at politikere med beslutningskraft, anvender årtier på at absorbere hel simpel, almen viden.

EL og alternativet...., tja man skal aldrig sige aldrig, men udsigterne til at de to partier får lagt to og to sammen er stærkt begrænset.

De nævnte partier kunne med fordel rekruttere politikere med et minimum af uddannelse, men det kan pukle måske foranstalte.

Rød blok har tabt 4/5 valg. Mon resultatet ville være anderledes hvis blokken flyttede en tur ind i virkeligheden.

(Og med virkeligheden, mener jeg ikke to dage i Vollsmose, med en hale af ukritiske journalister, der af uransagelige grunde er ligeså blanke som de politikere, de ikke nænner at stille til ansvar)
FREM for alt
Skrevet af Pibe
He he kim, jeg er sikker på d´herrer ventede spændt på du gav dit besyv med vedr. OK18.
Skrevet af Slettet(412118201009)
Pibe

Det bliver i hvert fald interessant, hvorvidt den nuværende regering har ladet sig inspirere af tilgangen/metoderne hos blandt andre Thorning, Corydon, Pia Dyhr m.fl., når en eventuel lockout skal aktiveres.
FREM for alt
Skrevet af Lynild
Det er i hvert fald interessant, at størstedelen af folketinget OG kommunerne virker så forhippede på at afvikle den offentlige sektor, mens de mørklægger beslutningerne og samtidig lader guldet regne på chefgangene.

Hvis man er modstander af denne masseafvikling, tvinges man nærmest over i en dyb rød grav ... eller sofaen. Det er trist.
Skrevet af Duck
Er det ikke ganske normal forhandlingstaktik, det der foregår nu? Godt nok er der i bedste/værste fald mere end et år til næste valg, men det virker svært uigennemtænkt af en borgerlig regering, af enhver regering, at gå til valg på bagkant af en konflikt, der involverer 7-800.000 mennesker. Det bliver ikke sådan lige glemt. Derudover forstår jeg ikke helt, hvorfor nogle borgerlige partout mener, at de offentlige ansattes i øvrigt ganske rimelige krav om en lønudvikling, der følger det private arbejdsmarkeds, og derudover afspejler den nuværende positive samfundsøkonomi, absolut skal syltes. Man kan da nemt have som ambition, at den offentlige sektor under et skal slankes, uden samtidigt at være imod, at der betales en rimelig løn til de mennesker, der nu engang arbejder i den.
Skrevet af Svoger
Kravene som alle arbejdstagere står sammen om:

1: Reallønsstigninger
2: Betalt frokostpause
3: Arbejdstidsaftale for lærerne

Lønnen bør være det klart største problem. De to andre krav skal sgu bare laves, da det ikke virker til at der er uenighed om frokosten(og Moderniseringsstyrelsen har fået på munden over den del tidligere i arbejdsretten i forbindelse med DR), samt en arbejdstidsaftale vil være det normale istedet for den grimme lov.

Tilsyneladende mener arbejdstagerne der skal være en 9.15 % lønstigning over 3 år, mens Løhde & pals mener det er 7.5 %.

De kan passende lige sikre kutymefridagene også. Det er vist ca. de goder vi "almindelige" ansatte har ved at være i det offentlige.

Frokostpausen og kutymefridagene (sidstnævnte er taget nogle steder som jeg forstår det), vil endda være forholdsvis gratis for Sophie Løhde, da det jo (stort set) allerede er der i forvejen. Hun kan tage det som en sejr, at det ikke for alvor kostede noget, og fagbevægelsen kan tage det som en sejr, at det nu er endeligt fastlagt i overenskomsten, så man ikke risikerer at skulle i arbejdsretten med tvisten.
Det burde være en af historiens nemmeste ting at aftale sig frem til.

At lærerne bør få en arbejdstidsaftale, må efterhånden også være sevet ind hos de fleste. Det jeg har hørt, er at nogle kommuner har fundet en ok løsning, med mere af "den gamle frihed", så lærerne faktisk har kunnet skubbe noget arbejdstid med forberedelse og at rette opgaver til om aftenen, og for resten er det noget skidt. Det var aldeles unødvendigt, at man ændrede den hidtidige løsning på området. Læregruppen er ikke højtlønnet, men havde til gengæld mere frihed til at placere arbejdstiden end gennemsnittet. Hvilket herudover bør komme tilbage med højere kvalitet i arbejdet, fordi læreren efter at have undervist kan gå hjem og hvile hovedet i nogle timer, og så være friskere og klarere i hovedet til at udføre sit øvrige arbejde senere. Det må alt andet lige normalt give et bedre resultat.


Jeg kan alvorligt ikke tro på, at forhandlingerne alene er strandet over, om det skal være 9,15 % eller 7,5 % lønstigning over 3 år. Det er 1,65 % i forskel, og må være noget, hvor man havde kunnet mødes. Jeg antager, at det bunder i uenigheden om, hvornår man skal regne lønudviklingen fra.
Lønudviklingen i det offentlige bør selvfølgelig i store træk følge det private arbejdsmarkeds lønudvikling.

Problemet i det her er vel lige så meget, at Sophie Løhde partout har skullet puste sig op, nu hun fik området inkluderende overenskomstforhandlinger. Det var jo rimelig åbenlyst, at hun ikke gik ind til det her for at finde en løsning, som alle kunne være tilfredse med.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Lynild
Er det ikke ganske normal forhandlingstaktik, det der foregår nu?


Der blev i hvert fald skabt en præcedens under OK13, hvor Corydon og KL fik lagt et massivt offentligt pres på lærerne gennem diverse kanaler. Der er nogle eksempler nævnt i denne kronik:

https://jyllands-posten.dk/debat/kronik/ECE10349616/aah-nej-skal-vi-virkelig-til-det-igen/

Min anke er, at det ene regeringsmedlem efter det andet forsøger at så tvivl om de offentligt ansattes engagement og krav, ofte med underlødige og svigfulde kommentarer, i en tid for der har været plads til 15-30% lønstigninger på chefgangene plus præstationskontrakter som vi ser i feks. DSB, og senest skattelettelser og investeringer i andre sektorer som feks. forsvaret, og så slår helt over i den anden grøft, når de offentlige ansatte vil have del af det generelle løft vi oplever - og endda efter aftale under tidligere overenskomstforhandlinger har givet forrige regeringer tid og plads til at finde kursen efter den økonomiske krise for et lille årti siden.

Bruger du samme retorik i det private, kan du være sikker på, at du mister dine bedste medarbejdere. Og hvis skyld er det så - den skyld Jarlov bla. så gerne vil tillægge de offentlige ansatte.
Skrevet af Sir , moderator
Måske lidt sat på spidsen men - Hvorfor er det egentlig at de offentlige ansatte skal have del i det du kalder det generelle løft. Er det ikke primært det private arbejdsmarked der skaber løftet. Hvis der gives lønstigninger i det offentlige skal der så ikke afskedes folk også? Det er vel ikke meningen vi skal have større udgifter i den offentlige sektor?
Dette er en signatur.
Skrevet af Lynild
Sir_C,

Fordi det offentlige bidrager også til det løft.

Og hvis du mener, at der ikke er blevet fyret i det offentlige de sidste ti år, må jeg konstatere, at du ikke har fuldt særligt godt med. Pædagoger, sygeplejersker, lærere, administration osv.

Som eksempel, på min forrige arbejdsplads sagde man i sommer farvel til omkring 12% af de ansatte, uden genansættelser, i en organisation på 125+ personer.

Jeg er fuldt klar over, at man i den private sektor også skærer ind. især bankerne har fyret i de senere år, trods vækst. Det kan være et brugbart værktøj for at skabe vækst, for at omstrukturere, og det kan der være en rigtig god tanke bag, og ting tager tid, før man ser resultater osv., og en generel uvilje imod reformer er jo ikke sagens kerne, det har mere været måden som jeg kan forstå og ser det.

Jeg kommer selv fra det private erhvervsliv, endda også som selvstændig i perioder, og trods mange goder indenfor mit område må jeg konstatere, at nogle af de sprængende kritikpunkter som manglende tid til at udføre sit arbejde tilfredsstillende, stress og en generel slingrekurs fra ministeriet er helt gældende og fuldstændigt legitime.

I alene de to år har jeg været offentligt ansat er der blevet sværere at se den røde tråd, bla. fordi ministeriet ændrer retning, nogle gange 180 grader.

Personligt er jeg tilhænger af en strømlinet offentlig sektor med fuld fokus på de faglige områder, der er så vigtige for at hverdagen hænger sammen; det være sundhedsektoren, børne- og skoleområdet, offentlig transport for at nævne de for mig vigtige områder.

Og vi har højtuddannede og dygtige folk på de områder der udfører et meget professionelt stykke arbejde hver dag og knokler hårdt - hvorfor skal de ikke lønnes efter det, Sir_C? For at spørge den anden vej.Skrevet af Lynild
Sir_C,

Hør evt. interviewet med Flemming Vinter, hvis du vil have lidt flere nuancer.

https://www.dr.dk/radio/p1/ugens-gaest-p1/ugens-gaest-2018-02-16
Skrevet af Sir , moderator
"Og hvis du mener, at der ikke er blevet fyret i det offentlige de sidste ti år, må jeg konstatere, at du ikke har fuldt særligt godt med. Pædagoger, sygeplejersker, lærere, administration osv."

Det har jeg da ikke skrevet? Her man fyret lærere i øvrigt? Smutter de ikke selv i stor stil?

"Og vi har højtuddannede og dygtige folk på de områder der udfører et meget professionelt stykke arbejde hver dag og knokler hårdt - hvorfor skal de ikke lønnes efter det, Sir_C? For at spørge den anden vej."

Jeg synes også at færre og bedre folk er vejen frem. De samlede udgifter skal bare ikke blive større.
Dette er en signatur.
Skrevet af Halil
og trods mange goder indenfor mit område må jeg konstatere, at nogle af de sprængende kritikpunkter som manglende tid til at udføre sit arbejde tilfredsstillende, stress og en generel slingrekurs fra ministeriet er helt gældende og fuldstændigt legitime.


Det har jeg også hørt fra en del af dem jeg kender der arbejder indenfor det offentlige.

Kontrol på kontrol med alt er en belastning for "den lille mand", da der er en hel masse papirarbejde og tid der bliver brugt på det.

Djøfisering og new public management er vel det som det bliver kaldt.

Personligt er jeg tilhænger af en strømlinet offentlig sektor med fuld fokus på de faglige områder, der er så vigtige for at hverdagen hænger sammen; det være sundhedsektoren, børne- og skoleområdet, offentlig transport for at nævne de for mig vigtige områder.


I den sammenhæng kan det på mig virke irriterende, at politikere går voldsomt op i al mulig ligegyldig meget konkret detaillovgivning istedet for "de store områder" som du beskriver.

For mig en af hovedårsagerne til min politikerlede aldrig har været større.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Lynild
Du skrev: "Hvis der gives lønstigninger i det offentlige skal der så ikke afskedes folk også?"

Der er i øvrigt forskellige måder at fyre eller afskedige folk på. Det er klart billigst at forringe deres vilkår i en sådan grad, at de selv går. Og det er der jo flere forskellige måder at gøre på.

Mht. de samlede udgifter er vi to rørende enige.

For mig er det vigtigt, at der er fokus på fagområderne, og de seneste mange år har det virket som om, at den offentlige sektor er druknet i indrapporteringer, registreringer og administration, både ift. hvad man hører i medierne og fra folk fra sektoren - og har fjernet hænder fra fagområderne til administration og bureaukrati. Løkkes "Varme Hænder"-tiltag fra hans første regering er et godt eksempel, og det kan jeg endda huske fra mit ståsted på den "anden" side af hegnet.

Og det undrer mig i den grad, at man sagtens kan finde penge til chefgangene, men ikke til gulvet.
Skrevet af Lynild
Halil,

NPM er nemlig et helt konkret eksempel på, hvor omkostningerne og derved udgifterne er steget i offentlige i hvad de seneste 2-3 årtier?

Det har blandt andet presset fagområder i en sådan grad, at folk siger stop på stribe. Jeg husker blandt andet, at Fødselchefen på Riget gik i protest.

https://politiken.dk/indland/art5718452/Rigets-fødselschef-går-i-protest

Jordmødrene især har været hårdt ramt, hvilket tilsynsrapporterne vidner om. Hospitalerne generelt virker til at være hårdt ramt af de to seneste regeringers skæringer, og det på fagområderne.

https://www.avisen.dk/pressede-jordemoedre-flygter-fra-det-offentlige_481515.aspx

Enten er man ved at afskaffe den offentlige sektor, langsomt, og derved i højere grad privatisere Danmark. Eller måske er det bare ikke penge eller vilje til at gennemføre politik, så ansatte i det offentlige kan løfte de opgaver de er ansat til at løfte. Hvis jeg skal kigge på det store billede.
Skrevet af Svoger
Hvis man nægter at lade lønnen bare følge nogenlunde med i det offentlige, sikrer man jo også i endnu højere grad, at de dygtige af os smutter et andet sted hen.
Og det harmonerer rigtig dårligt med, at man vil have mere effektivitet for færre penge.
Uden det offentlige skal konkurrere med det private alene på lønnen. Der er det jo nyttigt, at man har andre ting at kunne give af.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Steve Highway-61
Genialt spin-træk af Ingse at præsentere ghetto-oplægget i Mjølnerparken. Hun er sikker på et par smadrede bilruder og et par anholdte på modstanderholdet. Og så er der stemmer og opbakning til forslaget.
All we are saying is give peace a chance that means you too
annonce
0