Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(351856201103)
Ofte kan det forklares med vennetjenester og alliancer, når ministerierne deles ud blandt politikerne. Jeg tror skam gerne på, at Tommy Ahlers er dygtig til mange ting, det vidner jobbet for McKinsey og de ting du selv nævner, om. Men hvorfor lige uddannelse og forskning? Hvorfor ikke sådan noget som innovations-ministeriet, eller hvad nu. Hvad er hans kompetencer indenfor uddannelse og forskning? At han har solgt virksomheder for milliarder giver ikke så meget i den forbindelse, da målet for universiteterne netop ikke er profit eller at sælge deres forskning. Det er heller ikke universitets formål at uddanne arbejdskraft til erhvervslivet.

Jeg er med på, at vi har haft nogle ekstremt svage navne på den post de sidste mange år, og Tommy Ahlers springer ikke nødvendigvis i øjnene som det mest besynderlige valg.

.
Native American Soar like an eagle, sit like a pelican Don’t call us Indians We're more like West Eurasians crossed with Siberians
Skrevet af Pibe
Universiteternes formål er at gøre folk dummere og oplære dem i et rød/grønt verdensbillede.

Skrevet af Sir , moderator
"da målet for universiteterne netop ikke er profit eller at sælge deres forskning. Det er heller ikke universitets formål at uddanne arbejdskraft til erhvervslivet."

Altså fordi der står i formålsparagraffen at man skal udbrede kendskabet til forskning/viden så tjener universiteterne jo til at uddanne arbejdskraft til erhvervslivet
Dette er en signatur.
Skrevet af Slettet(351856201103)
Nemlig

Sir_c: Det er ikke deres primære formål, og dermed heller ikke det eneste succeskriterie,
Native American Soar like an eagle, sit like a pelican Don’t call us Indians We're more like West Eurasians crossed with Siberians
Skrevet af Sir , moderator
Mon ikke du bare kværulerer nu...
Dette er en signatur.
Skrevet af Bosse1983
Jeg er klar over at Ahlers sikkert ikke falder i smag, Jonas, men hvilke kvalifikationer skal man se efter? På Universiteter og tilsvarende, er fokus i højere og højere grad at knytte aktiviteten op mod erhvervslivet og andre instanser. Universiteterne skal ikke direkte slå profit af det de foretager sig, men bundlinjen, sådan rent samfundsøkonomisk, skal være kraftig sort alligevel, hvilket kræver sammenhæng i værdikæden. Her er det også ganske essentielt at forskning kommer videre i systemet.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Kaffe
Universiteternes formål er at gøre folk dummere og oplære dem i et rød/grønt verdensbillede.


Haha! Godt lavet!
Niddets arkivar
Skrevet af Sir , moderator
Dette er en signatur.
Skrevet af Black Spider
@ SirC

Endelig får man en minister der rent faktisk har prøvet noget i dansk erhvervsliv og har skabt og solgt virksomheder for tæt på en mia kroner og ved hvordan den virkelig verden fungerer.

Du lyder lidt som en dreng med en meget stiv pik, SirC.

Og "ved hvordan den virkelige verden fungerer" er da lidt af en cliche. Og vel egentlig også typisk anti-akademisk pladder-retorik?

Jeg hører noget lignende gas fra min søster med jævne mellemrum, som om hendes håndværker-uddannelse er mere "virkelig" end min økonomiske uddannelse. Ahlers er MSc i jura og siden et McKinsey-jakkesæt, og efter det har han haft CEO jobs forskellige steder. Er det den "virkelige" verden eller bare endnu et overklassesvin med slipsedyrsperspektiv på hverdagsproblemer?

Men han var kritisk over for Venstres evindelige pladder om, at det skal kunne betale sig at arbejde, og det giver nogle point i min bog. Til gengæld vælger han at tage et job, hvor hans primære opgave i praksis er at få Lars Løkke og Venstre til at se godt ud, og hvor han som komplet nybegynder hurtigt kan komme til at sidde fast i en grim suppe af politisk og administrativt nonsens.
Skrevet af Slettet(412118201009)
Fik for 2. eller 3. gang i mit liv, forvildet mig ind på den korte avis´ website.

Jeg er ikke ét sekund i tvivl om at mange kritiske røster, med rette, kan udmøntes på det nævnte medie.

Jeg læste "nekrologen" om Søren Pind.
I sammenligning med de "etablerede" mediers klæbrige, kvalmende og underdanige leflen, var det en lise at se betragtninger, hvor det lallende Morten Korch-glansbillede, var afløst af det dér virkeligheden.

De "etablerede" medier bør overveje, om den patroniserende goddag-mand-økseskaft dækning, reducere troværdigheden. Jeg tror det.
Brexit, afstemningen om retsforbeholdet, EU-tematikker og den hysteriske hyldest af en eks-minister der ikke har bedrevet en eneste handling, noget menneske kan erindre, er eksempler hvor det er svært at tage visse medier alvorligt.
FREM for alt
Skrevet af Sir , moderator
Næh ikke engang halvfed men det klæder da regeringen med en mand der rent faktisk har noget erfaring fra arbejdesmarkedet i stedet for at komme direkte ud fra egne ungdomsrækker. Ahlers virker ikke som en uintelligent fyr og vil nok sige sin mening i stedet for at alt den snakken uden om man konstant hører fra politikere.

<blockquote>Og vel egentlig også typisk anti-akademisk pladder-retorik? </blockquote>

Det er din besynderlige fortolkning, måske baseret på din håndværker-søsters udtalelser. Pointen var at folk der har haft jobs eller været iværksættere måske har noget at byde ind med som mange politikere der har været i politik det meste af deres liv mangler.
Dette er en signatur.
Skrevet af Slettet(412118201009)
Ahlers virker som en lottokupon.
Jævnfør mandens tidligere udmeldinger, havde en tilknytning til alternativet været mere velanbragt.
Han tjekker ind i en regering, i hvilken han er lodret uenig i den kurs, der er udset til at bringe valgsejren i hus.
Jeg antager, at der synlige divergenser mellem Støjberg/Knuth, og den nye håbefulde minister.

Herudover mister man Jacob Ellemann som politisk ordfører. Ingen i gruppen når Ellemann til sokkeholderne. Med eller uden eu-stjerner.

Eva Kjer er vist til indvortes brug.

Løkke er ikke kommet nærmere 4 more years.
FREM for alt
Skrevet af Black Spider
@ Mr123

Jeg tror skam gerne på, at Tommy Ahlers er dygtig til mange ting, det vidner jobbet for McKinsey og de ting du selv nævner, om. Men hvorfor lige uddannelse og forskning? Hvorfor ikke sådan noget som innovations-ministeriet, eller hvad nu. Hvad er hans kompetencer indenfor uddannelse og forskning?

Det er vel fundamentalt skudt forbi mål at forvente, at en siddende minister har et indgående kendskab til det faglige område, som han er minister for.

Det kan ske, men det er vel primært en bonus. Ministeren har folk til at have det faglige kendskab, det er rimeligvis forventningen til de fastansatte i ministeriet. Ministerens opgave er dermed ikke at vide mere om området end de fastansatte, men derimod blot at navigere og prioritere de politiske aspekter samt at være i stand til at drive ministeriet i forhold til de politiske aftaler og prioriteter, der gør sig gældende.

Jeg vil hjertens gerne snakke lort om Venstre-folk, hvis der er grundlag for det, men lige præcis her er det lidt svært.

Søren Pape er speditør, delvist uddannet folkeskolelærer, og vore nuværende justitsminister. Hvad pokker ved han om jura?

Anders Samuelsen er en forvrøvlet og lettere virkelighedsfjern statskundskaber og vores siddende udenrigsminister.

Claus Hjort er gammel jurist og vores nuværende forsvarsminister.

Kristian Jensen, vores finansminister. Han har en HHX, et par år som bankassistent, og så har han åbenbart gennemført finansdiplomstudiet tilbage i 93.

Vores økonomi- og indenrigsminister, Simon Emil, har en bachelor i socialvidenskab, hvad pokker det så end er.

Vores sundhedsminister, Ellen Trane, har en kandidat i kunsthistorie.

Og sådan kan man sikkert blive ved. Set i den kontekst, så er Ahlers ikke umiddelbart dårligere kvalificeret til at være uddannelses- og forskningsminister end resten af holdet er til deres poster.
Skrevet af Sir , moderator
Der er vi til gengæld helt enig
Dette er en signatur.
Skrevet af Lynild
Tommy Ahlers er sikkert lige så fin som mange andre, men det er ret vildt, at man bare kan hive en eller anden random dude ind fra gaden og gøre vedkommende til minister med alt hvad der der følger.
Skrevet af Bosse1983
Det repræsentative demokrati skal vel egentlig være random dudes og dudeinder, sådan i den mest idealistiske form.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Lynild
Repræsentativt ud fra de politikere folket har stemt ind ikk?
Skrevet af Bosse1983
Ja, men i sin ideelle form vælges ikke en champion, men en person der afspejler vælgeren.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Slettet(412118201009)
Ahlers har givet udtryk for, at LA og alternativets valgresultater i 2015, burde afspejle den førte politik.

Enhedslisten fik stort set en tilslutning, der matchede de nævnte partiers samlede tilslutning, og DF fik mere end dobbelt så mange stemmer, som de to radikale søsterpartier tilsammen.
Det har dog ikke affødt et ønske fra Ahlers om indførelse af socialisme, eller en strammere udlændingepolitik!

FREM for alt
Skrevet af Black Spider
@ SirC

det klæder da regeringen med en mand der rent faktisk har noget erfaring fra arbejdesmarkedet i stedet for at komme direkte ud fra egne ungdomsrækker.

Selvfølgelig klæder det regeringen at få folk ind med en mere nuanceret baggrund, men du snakkede om, at Ahlers endelig er en mand der ved, hvordan "den virkelige verden" fungerer.

Selvfølgelig var det ment retorisk, men koblingen mellem omsætning og viden om "den virkelige verden" virker alligevel ret spøjs i mine øjne. Men det er måske bare det, at han rent faktisk har haft et regulært arbejde, du baserer det på?
annonce
0