Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af gorillapik
Kim
Nej, jeg vil hellere slukke et bål med mit ansigt end at gå med på den øvelse. Hvis du underholder dig med den slags, kan du passende påpege forskellene på nazisme og Bk FREM fans på de nævnte områder. Alternativt kan du uddybe hvorfor du mener Islam skal generaliseres sådan.
Selv pibe var tilbøjelig til at mene at dine generaliseringer var over stregen, med det forbehold at det måtte være okay, når nu nogle tidligere svenske nazister blev kaldt nazister.
Skrevet af Pibe
Det er som nævnt ikke fordi jeg er fornærmet på islams vegne, sammenligningen er bare så abstrakt af den ikke kan bruges til ret meget, lidt ligesom sammenligningen mellem SD og et nazistparti fra 80´erne, endsige den ægte vare fra 30´erne.

@kimTell
DF er et parti af samme type som Sverigedemokraterne i Sverige og AfD i Tyskland. Alle disse partier henter flertallet af deres vælgere blandt de dårligst uddannede, og de er især imod indvandring af folk, der ser anderledes ud, har en anderledes religion og evt også taler et anderledes sprog. De mener også, at der gives alt for mange penge til uddannelsesinstitutionerne og til de højtuddannede.Ja, hvorfor se på noget perifært som voldtægter, terror og forringede folkeskoler, når man i stedet kan forklare partiernes succes med en aversion mod eksempelvis sjove hatte.


Og de tror, st de kan lukke omverdenen ude bare ved at lukke grænserne, selvom vi jo lever i en globaliseret verden, hvor firmaerne har filialer i et hav af lande over hele kloden.... herunder i lande som Israel, Singapore og Japan, hvis grænser er hermetisk lukket for asylindvandring.

Savini i Italien har forøvrigt med succes nu indført den australske model i Middelhavet, hvilket folk herinde og andre steder påstod var umuligt. Men alt hvad man behøvede var tydeligvis at gøre forsøget.

Skrevet af Pibe
https://democracyvolunteers.org/2018/09/09/preliminary-statement-sweden-general-election-09-09-18/amp/

INTERIM CONCLUSIONS

Overall, our observers found this to be a generally well run election. Access to voting was often clear and officials dealt relatively well with the process throughout the day.

However, as with a number of our other election observations, Democracy Volunteers are concerned by the substantial levels of ‘family voting’ we have observed in polling stations. Our observer teams saw ‘family voting’ in 46% of polling stations and in the vast majority of cases polling staff did not intervene to prevent the practice.

We consider this to be higher than the average of other European countries we have recently observed.

In addition, our teams were also concerned by the lack of secrecy surrounding the voting process. This is especially the case with the way voters select ballot papers. In many polling stations (66%) voters only took one ballot paper from those available (them being party specific) – thus it was possible to observe which party these voters were voting for.
Skrevet af Bosse1983
Men der er jo ikke noget nyt under solen, Pibe. Jeg ville antageligvis også kun plukke én stemmeseddel op i nævnte system og om kæresteen er med mig ind i båsen ændrer ikke på det.
Jeg køber ikke rigtig den med den undertrykte mand.

Det er muligt man finder tendensen bekymrende, i den forstand at den enkelte vælgers aktive valg i forhold til antal sedler giver indsyn i stemmen, men nu er der jo ikke krav om at man som person skal holde sine valg hemmelige. Du kan godt tage hele stakken med dig og bagefter offentliggøre på nationalt TV hvem du valgte. Videre er det som tidligere nævnt stadig muligt at medbringe egen seddel.

Du må næsten sandsynliggøre størrelsen på de mørketal du frygter, hvis det skal have tyngde. Kuriøst nok er de svenske vælgere ikke specielt kritiske til systemet.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Mr. Pink
"Bosse
Jeg mener, man sagtens kan føre en debat herinde uden at kaste med mudder. Bølgerne må gerne gå højt, men angrib argumenter i stedet for personer."

Fortsættelse følger
Hvor er verdens bedste rygtebonanza? Savner den. Elsker transferrygter
Skrevet af Bosse1983
Du er helt blind for ironien, ikke sandt?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Pibe
Folk lyver selv ovf meningsmålingsinstitutter, jf. Bradley-effekten, og hvis noget land, som ikke er Nordkorea, havde behov for hemmeligholdelse, var det neurotiske Sverige.

Hvorfor skulle man have sedlen med hjemmefra, hvis man intet havde at skjule? Og som nævnt er det i sig selv en ikke ubetydelig hindring.
Skrevet af Fribytter
I yderkommunerne har SD jo klaret det godt. Ligesom DF i DK. At der her skulle herske et miljø, der tvinger vælgerne til ikke at stemme SD, virker ikke længere til at være tilfældet. Valget bekræfter vel i lige så høj grad, ar vælgerne ikke længere lader sig udskamme. Det er også i mange af disse kommuner, at SD har ført intensiv valgkamp.

Jeg tror mere på, at vælgere kan opfatte det som stemmespild at stemme på SD pga. decemberaftalen, og at det kkan have taget potentielle stemmer fra SD. Og at SD skal etablere sig som et stort parti.

Men valgprocessen kan og bør da forbedres. SD’s stemmesedler manglede i to timer i et valglokale. I et andet var MP’s sedler kortvarigt forsvundet. SD’s sedler var ligesom ved sidste valg nogle steder blevet blandet med S’s. Og så havde NMR udset sig bestemte valgsteder, hvor de ville observere og fotografere vælgere, og et sted blev der også råbt politiske kampråb i valglokalet.

Det ville gøre det hele lidt mindre kaotisk, hvis vælgerne ikke selv skulle tage stemmesedler eller gjorde det i et afskærmet område.

@ Bosse

Ja, man må nemlig tage sin seddel med hjemmefra. Det var det, jeg mente med at tage egne sedler med ind i valglokalet.
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Skrevet af Bosse1983

Folk lyver selv ovf meningsmålingsinstitutter, jf. Bradley-effekten, og hvis noget land, som ikke er Nordkorea, havde behov for hemmeligholdelse, var det neurotiske Sverige.


Bradley-effekten går jo ikke entydigt en vej, Pibe. Humlen i netop det eksempel er jo at folk giver udtryk for den socialt mest accepterede holdning, men ikke stemmer derefter. I dette tilfælde ville det så netop betyde, at SD skulle ligge relativt lavt i meningsmålinger, men høste stort når folk går i boksen.
Selvom SD fyldte enormt meget i valget, er status jo stadig at indvandring, til trods for at blive vigtigere, stadig ikke er den vigtigste ting når den gennemsnitlige svensker går til valglokalet.
Dine subjektive spekulationer, om det afsindige niveau af social kontrol i Sverige, giver jeg ikke rigtig noget for. Det er jo bare svagt funderet synsning.


Hvorfor skulle man have sedlen med hjemmefra, hvis man intet havde at skjule? Og som nævnt er det i sig selv en ikke ubetydelig hindring.


Det er dig, Pibe, der hænger dig i at en stemme på SD er noget der skal skjules. Hvis folk i almindelighed eller af flovhed ønsker at holde sin stemme hemmelig, kan det stadig let gøres. Jeg har på ingen måde indtryk af at vælgersudskamning er et større problem når det kommer til SD, end det har været med DF. I forhold til processen det er at blive stuerene, er SD dog stadig langt efter FrP og DF, eksempelvis. Mon ikke der er mange vælgere for hvem indvandring er vigtig, som i øjeblikket afstår fra at stemme på SD, fordi de ikke mener målet helliger midlet?

Du må næsten komme lidt ud fra under osteklokken, hvis diskussionen skal have noget værdi. Det virker ikke til at du kan vikle dit hoved rundt om den kendsgerning, at indvandring ikke har den status hinsidan, som du mener det bør have, hvorfor du leder efter spøgelser i alle afkroge. Det er fair nok at du ikke bifalder svenskernes valg og tilgang, det gør jeg som sådan heller ikke, men derfor er det stadig deres valg. Det er lidt skørt, når du i den grad advokerer for et olie/vand forhold blandt enkelte kulturer, men ikke kan forstå at indvandring i et omfang er indlejret i den svenske.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Friendly
@kimTell
Hænger det monstro sammen med at det er de dårligst stillede der bor i områder hvor politi , brandvæsen, og ambulancer kommer stærkt forsinket fx pga stenkast. Hertil byder hverdagen på skyderier, værdikonflikter mm.
Det fra eksempelvis Sverige og Frankrig kendte fænomen, no-go-zoner, er underbelyst, men reelt er de (lejlighedsvist) en kendsgerning.

Nej. For det har jo altid været sådan, at jo mere uddannelse, folk har, jo mere åbne og positive er de over for ændringer og nye ting i deres dagligdag. Og omvendt jo mindre uddannelse, folk har, jo mere ønsker de, at deres liv skal følge de samme ensformige rutiner hver eneste dag uden forstyrrende elementer.

Det er derfor også samme type mennesker, der i dag er skeptiske over for anderledes udseende muslimer med langt skæg eller firmaer, som den menneskets, der indtil 2. verdenskrig var skeptiske over for jøderne, som de daværende lavt uddannede med deres trivielle rutinejobs ikke kunne lide af følgende grunde:
1. De så anderledes ud med deres kalotter og deres lange skæg.
2. De nægtede at arbejde om lørdagen, selvom lørdage dengang også var en fuld arbejdsdag for alle andre. Jøderne kunne derfor ikke have normalt arbejde, men måtte i stedet have deres egne små butikker som bagere, pantelåneee og lignende, hvor de så til kundernes frustration holdt lukket om lørdagen.
3. De påstod, at Jesus havde været en svindler og, at kristendommen derfor var bygget på en løgn. De gik derfor heller aldrig i kirke, men havde deres egne synagoger.
4. De nægtede pure at lade deres børn gifte sig med ikke-jøder.

Så jøderne var upopulære og især i områder, hvor der var særligt mange jøder. Mistænksomheden over for dem var stor især blandt lavt uddannede,der havde rutinejobs, hvor de pligtskyldigt udførte det samme rutinearbejde hver eneste dag, og som pligtskyldigt dengang gik i kirke ved højtiderne og også ofte på almindelige søndage. Altså af lidt lignende grunde, som gør, at især folk med lav uddannelse i dag ikke kan lide muslimer. Akademikere er derimod oftest glade for at møde interessante nye mennesker og for på den måde at få brudt rutinen i deres hverdag.

I dag er jøderne derimod populære i USA, fordi alle de fattige jøder emigrerede til Israel, mens de jøder, der var blevet rige af at drive forretninger blev i USA. Så de amerikanske jøder er velhavende, og amerikanerne har altid beundret velhavere. Dette har også gjort jøderne (omkring 8 millioner) til en meget vigtig gruppe af vælgere for de amerikanske politikere, fordi jøderne jo også har stor indflydelse på de ansatte i deres firmaer.
Skrevet af Mr. Pink
"De gik derfor heller aldrig i kirke, men havde deres egne moskéer."

Synagoger?

"Akademikere er derimod oftest glade for at møde interessante nye mennesker og for på den måde at få brudt rutinen i deres hverdag."

Det er ikke sandt. Akademikere holder sig enormt meget til "deres egen slags", men det er korrekt, at der naturligt nok blandt visse akademikere er en mere åben holdning - i teorien - til det der er anderledes, "eksotisk" og nyt
Hvor er verdens bedste rygtebonanza? Savner den. Elsker transferrygter
Skrevet af Halil
Nazisternes uvilje mod jøderne var også til dels baseret på Bibelen.


Adolf var ret ligeglad med Jesus i denne sammenhæng, så det må blive et meget lille "til dels".
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Duck
Det virker nu ret oplagt, at Sveriges valgsystem har kostet SD stemmer, og jeg er ikke helt med på, hvorfor det er så kontroversielt at medgive? Personligt kunne jeg dårligt være mere ligeglad med, hvem svenskerne stemmer på, det må de selv ligge og rode med.

Der er en nærmest uhørt konsensuskultur i Sverige, og samtidigt omtales SD af de, som ikke stemmer på dem, konsekvent som "nazisterne". Det er da ikke svært at forestille sig, snarere tværtimod, at det vil koste stemmer i et eller andet omfang, at folk simpelthen ikke orker at skulle forsvare deres valg overfor venner eller familiemedlemmer. Det kan man synes virker utopisk, fordi man selv ville være bedøvende ligeglad, men det vil være at vende det blinde øje til sandheden, og i øvrigt kunne man jo bare tage en stemmeseddel fra hvert enkelt parti med ind i boksen, hvis man er så opsat på at skjule, hvem man stemmer på. Men helt så simpelt er det vel trods alt ikke.
Skrevet af Friendly
@Mr. Pink
Synagoger?

Ups. Det er rettet :)
Det er ikke sandt. Akademikere holder sig enormt meget til "deres egen slags", men det er korrekt, at der naturligt nok blandt visse akademikere er en mere åben holdning - i teorien - til det der er anderledes, "eksotisk" og nyt

Jeg indrømmer gerne, at det, som jeg skrev, var lidt forenklet, og desuden jo kompliceres af, at der er store individuelle forskelle mellem mennesker. Man kan finde både åbne og fremmedfjendske mennesker inden for alle grupper. Men jo bare ikke med nær samme hyppighed.

Den generelle påstand er dog stadig sand vedrørende, at folk, der ikke har meget uddannelse, altid har boet samme sted og altid bare pligtskyldigt udført rutinearbejde, er skeptiske og bange, når folk, der opfører sig anderledes end dem selv, flytter ind i deres nabolag, hvorimod andre, der har sat sig ind i andre folkeslags måde at leve på, normalt er langt mere positive.

Taler vi akademikere, er problemet mere, at de, der især er uddannet inden for økonomi og markedsføring, er tilbøjelige til at gøre alt op i penge, hvilket kan bevirke, at de ønsker stop for indvandring af fattige flygtninge, fordi disse jo på kort sigt kun ses som en økonomisk belastning, selvom de på lang sigt i stedet er en økonomisk fordel, fordi de jo øger landets aktive arbejdsstyrke. Akademikere, der sætter penge og økonomi over mennesker, ønsker derfor oftest kun indvandring af veluddannede og velhavende mennesker, men ikke af fattige flygtninge.

Men humanistiske akademikere er næsten altid positive, fordi de i stedet ser folk fra andre kulturer som spændende nye mennesker, som de sikkert kan lære noget af.
Skrevet af Slettet(320937202705)
@Friendly,

Gider du ikke dokumentere nogle af de øjensynligt voldsomme generaliserende påstande du kommer med i ovenstående?

Best,

En akademiker
Skrevet af Friendly
@Ikke-en-bot
Nej, for det er jo bare, hvad jeg generelt har observeret i masser af år. Men du er velkommen til at dokumentere undtagelserne, hvis du kan?

Jo, der findes altid undtagelser. Økonomer stemmer generelt borgerligt, og psykologer stemmer generelt mest på den politiske venstrefløj. Alligevel kan man også finde enkelte marxistiske økonomer og enkelte psykologer, der stemmer på konservative eller venstre. Men afholder man valg på universiteterne, så bliver de borgerlige partier totalt udraderet hos psykologerne, mens de sejrer stort hos juristerne og økonomerne.

Er der andre af mine observationer, som du er uenig i? Og kan du dokumentere dette?
Skrevet af Slettet(320937202705)
@Friendly,

Nu er det dig der bringer påstandende og normal kutyme er at det er afsænderen der skal understøtte sine egne påstande.

Derudover, så er jeg enig i den åbenlyse sande observation om at visse studier har en tendens til at tiltrække studerende med forskellige politisk observans. Det er ikke der min harme ligger. Den ligger der hvor du psykologiserer over hvorfor forskellige mennesker med forskellige uddannelsesbaggrunde har forskellige syn på de fremmede.

Der hvor jeg står af, er e.g. når du påstår at
"[folk] uddannet inden for økonomi og markedsføring, er tilbøjelige til at gøre alt op i penge,"


Hvad baserer du dog denne fordomsfulde karekteristik på? Derudover, så er reklamefolk sgu da nogle af de mest halal-hipsteragtige mennesker du kan finde på planeten (groft generaliseret).

Men humanistiske akademikere er næsten altid positive, fordi de i stedet ser folk fra andre kulturer som spændende nye mennesker, som de sikkert kan lære noget af.


Det må du også gerne underbygge. Hvor er tolerancen og villigheden til at lære noget af DF´s vælgersegment måske henne? De er måske ikke anderledes nok?
Skrevet af Friendly
@Ikke-en-NOT
Jeg er stort set enig med dig i, at det ikke er uddannelserne, der skaber forskellene i politisk observans, men derimod folk af forskellig politisk observans, der vælger forskellige studier, hvis det er det, der er dit problem?

Jeg tænkte ikke specielt på reklamefolk, der måske uden ret meget uddannelse er blevet ansat i et reklamebureau til bare at lave reklamer. For denne gruppe må jeg nok indrømme, at jeg ikke ved meget om, hvad deres politiske observans angår.

I stedet tænkte jeg på højt uddannede, der ofte ender som chefer for økonomi og markedsføring i store firmaer. Altså folk, der i Danmark mest uddannes på Handelshøjskolerne, (der dog nu oftest hedder noget internationalt som School of Business and Social Sciences og måske er lagt ind under Universitetet, ligesom det var tilfældet med Handelshøjskolen i Århus i 2007, hvor politikerne ønskede en sammenlægning med de samfundsvidenskabelige studier på universitetet).

DF, Sverigesdemokraterne og det tyske AfD regnes jo normalt bare for at være populistiske partier, der forsøger at appellere til de dårligst uddannedes frygt for “de fremmede”. Disse partier har ikke en egentlig ideologi, men ønsker jo bare lukkede grænser, udvisning af flygtninge, nationalisme, isolationisme, hårdere straffe og færre penge brugt på uddannelsessystemet.
Skrevet af Pibe
Mange cool stories friendly disker op med alligevel.
Skrevet af Steve Highway-61
Friendly,

Hvad med

Fodboldspillere
Frisører
Biografoperatører
Lægesekretærer
All we are saying is give peace a chance that means you too
annonce
0