Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(562140202803)
Nu er muren jo faldet, og Sovjetunionen er splittet til atomer, selvom Moder Rusland stadig føler en vis ophavsret til at være på deres side, så er det da rigtigt, at de har taget Krim (eller at Krim blot har valgt at blive russisk, hvis man skal tro Pravda, haha :)).

Men ja, næste verdenskrig bliver jo med full force, så det skal nok blive interessant.


Og Hitler ønskede jo et forenet Europa, og det fik han da ;). Så hedder det bare EU og ikke Det Tredje Rige :DD.

Selvom tyskerne virkelig tog de andre på sengen på det tidspunkt, hvor man jo havde disse megalomane tanker om at erobre Europa eller lignende etc.
Skrevet af Friendly
Men ja, næste verdenskrig bliver jo med full force, så det skal nok blive interessant.

Man har aldrig været i stand til at forudse nogen af verdenskrigene eller, hvordan verdenskrigene ville blive! Så det tror jeg heller ikke, at vi kan med den næste, hvis den da overhovedet kommer.

1. verdenskrig var forventet til at blive kortvarig. Den blev udløst af mordet i Sarajevo. Men dette var kun undskyldningen for at starte krigen. Den handlede især om konflikter, hvor man ikke kunne blive enige om betingelser og priser for at købe og sælge oversøiske varer fra kolonierne til gengæld for kul og stål. Kolonimagterne følte sig som verdens supermagter. Men det samme gjorde modparten, der jo bestod af stolte kejserdømmer, der havde kul, stål og sværindustri, som de fandt meget vigtigere end kolonier. Ingen havde forudset, at krigen skulle kunne blive til en endeløs skyttegravskrig på vestfronten.

Derefter troede man jo ikke, at der nogensinde ville kunne komme krig igen, fordi krigen havde været så frygtelig, kostet så utrolig mange menneskeliv og alligevel bare havde ført til en deadlock, hvor man hverken kunne komme frem eller tilbage. Men 2. verdenskrig kom jo alligevel og blev til en krig med kampvogne i stedet for deb skyttegravskrig, som Frankrig mente at have garderet sig imod med Maginot linjen.

Efter 2. verdenskrig troede man så i årtier, at 3. verdenskrig ville komme som en altødelæggende atomkrig mellem USA og Sovjetunionen. Begge disse supermagter oprustede derfor på livet løs for at forberede sig, så de måske kunne vinde alligevel. Jeg har set artikler udarbejdet af amerikanske militæreksperter, hvor USA analyserede sig frem til, at man kunne vinde krigen og bevare sin supermagtstatus, hvis bare man ikke mistede mere end højst 20% af sin befolkning.

Men krigen kom jo ikke, og i stedet gik Sovjetunionen i opløsning. Nu er der så desuden gået så lang tid, at man tror, at den aldrig kommer. Det gør den nok endnu engang heller ikke i den form, som man havde forestillet sig. Men en eller anden form for krig skal nu nok desværre komme alligevel. Trump truer med handelskrige og starter dem mod både Kina, Rusland, Iran og EU på engang. Kina har reageret ved at svare igen med afgifter på amerikanske varer og flyttet investeringer til Europa. Desuden har Kina tydeligvis også kontaktet Kim Jong-Un og forlangt, at han holder op med at provokere USA med sine atomvåben og udadtil i det mindste foregiver at være mere medgørlig. Kina kan han i modsætning til USA ikke ignorere, fordi Kina er det eneste sted han kan rejse hen med sin familie og komme i sikkerhed, hvis det oprør, som han frygter så ekstremt, at han har lukket alle Nordkoreas grænser for informationer udefra til befolkningen.
Og Hitler ønskede jo et forenet Europa, og det fik han da ;). Så hedder det bare EU og ikke Det Tredje Rige :DD.

Hitler ønskede faktisk overhovedet ikke et forenet Europa, men bare “Lebensraum”, som han jo kaldte det. Altså et livsrum, hvor Tyskland var blevet udvidet med territorier fra nabolandene. Han var jo nationalist udover alle grænser, og ønskede derfor et Stortyskland, der var renset for ikke-tyskere og ikke-ariere, som han kaldte dem.
Skrevet af Slettet(412118201009)
Radikalt landsmøde:

Morten Østergaard Kan slet ikke forstå at vi taler SÅ meget om udlændingepolitik, når klimaændringerne tager til.
For de radikale er det åbenbart vanskeligt at fokusere på mere end ét element!
Har klarsynet omsider ramt partiet, der er lænset for indflydelse i dansk politik?

Herefter fulgte så et langt indlæg om udlændingepolitik, og to sætninger om klimaet.

Østergaard annoncerede vigtigheden af sit besøg, og deraf følgende læring af opholdet i boligområder med forholdsvis mange indvandrere.
Tænk på, hvor milliarder af kroner Vi havde sparet, og hvor mange ofre der havde undgået rå person farlig kriminalitet, hvis Jelved havde taget turen i halvfemserne.


Ghetto-tourneen betød at Østergaard blev bevidst om det, der har været almen viden for 80% af den danske befolkning i 25-30 år.
Al respekt for selverkendelsen, og for understregningen af hvem der absolut IKKE skal tegne udlændingepolitikken.

Lettere kvalmende, anvender Østergaard Dan Uzans far, som løftestang med henblik på at forbedre børns vilkår i asylcentrene.

Mette Frederiksen må imødese valgkampen med et vist sortsyn.
FREM for alt
Skrevet af Pibe
Det er tværtimod nemmere at erobre territorium i vore dage. Værnemagten skulle således bruge otte måneder for at indtage Krim.
Skrevet af Pibe
Ang. klimaforandringerne gør de om noget udlændingepolitikken så meget desto mere relevant. Naturkatastrofer blive først rigtigt alvorlige, hvis basale institutioner ikke fungerer. Du vil hellere befinde dig i Japan end i Filippinerne under et jordskælv.
Skrevet af Slettet(412118201009)
Pibe

Lige præcis.
FREM for alt
Skrevet af Friendly
Det som overses i den ekstremt kortsynede protektionistiske udlændingepolitik er jo bare, at verden forandrer sig uanset, om vi vil være med eller ej. Jordklodens befolkning er eksploderet i størrelse fra 2,3 mia i 1940 til nu 6,7 mia og forventes at nå 9 mia i 2050.

Men befolkningen i Europa er jo vokset meget langsommere og gør det stadigvæk. I 1940 boede der 416 millioner mennesker i Europa, hvilket var på niveau med befolkningerne i Indien på 420 mio og til Kina med en befolkning på 529 mio.

Nu er befolningstilvæksten i Europa derimod gået så langsomt, at vi idag kun er vokset til 741 mio, mens både Kina og Indien har cirka dobbelt så store befolkninger på henholdsvis 1,4 og 1,3 mia mennesker. Vi er blevet en befolkningsfattig verdensdel.

Samtidig er især Kinas økonomi eksploderet, så den nu overhaler selv USAs økonomi i størrelse. Kina har investeret helt enormt i både USA og Europa, og der er næppe tvivl om, at Kina er i fuld gang med at overtage USAs rolle som verdens stærkeste og mest betydningsfulde stormagt både økonomisk og militært. Trumps trusler om handelskrige er krampetrækninger, der sikkert blot vil få denne udvikling til at gå endnu hurtigere, fordi de jo ikke stopper Kina overhovedet. Med en befolkning på kun 327 mio har USA næppe nogen som helst muligheder for reelt at svare igen, fordi både kinesernes hjemmemarked og udenlandske investeringer simpelthen er blevet for store til, at der er meget for USA at gøre.

Problemet er derfor det gode gamle med, at politikerne sover i timen og tror, at verden står stille. Det gjorde de i mellemkrigstiden, da de alt for sent opdagede, at tyskerne havde opgraderet deres militær med både kampvogne og fly, der jo gjorde skyttegravskrig helt forældet. De danske politikere tror ligeledes i deres udenrigspolitik, at EU bare vil fortsætte som et uforpligtende samarbejde med vellønnede jobs til dem og, at USA for evigt vil bestemme, hvad der skal ske i verden. Men vores politikere får med garanti snart en brat opvågning.
Skrevet af Pibe
Ok, så lad os kopiere Kinas udlændinge- og energipolitik.
Skrevet af Slettet(562140202803)
Jamen, hvis jeg vinder en million i lotto, så køber jeg altså nogle Vestas aktier, believe it or not.

Jeg vil også gerne eje en Tesla på et tidspunkt.

Hans Rosling har i øvrigt også lavet meget interessant arbejde på området omkring befolkningsvækst og er helt klart værd at høre på: (Undskyld på forhånd for at linke til en google-søgning...) http://kortlink.dk/google/uzzw

:)
Skrevet af Pibe
Befolkningsvæksten vil hovedsageligt finde sted i Afrika, men det er ok, for Nigeria valgte en ny præsident for år tilbage, som Rosling kunne fortælle i Deadline.
Skrevet af Friendly
Ok, så lad os kopiere Kinas udlændinge- og energipolitik.

Det var nu ikke det, jeg mente!

Problemet er for mig at se mere, at vi ikke har råd til bare at isolere os fra resten af Europa på samme måde, som Ungarn er igang med. EU er igang med at fjerne Ungarns stemmeret i EU pga dette. Men vedrørende EU er problemet, at jeg ved fra tysk TV, at der var forhandlinger mellem Merkel og Macron i foråret om at få EU til at blive til Europas Forenede Stater senest i 2015. Jeg tror ikke på, at de får hele Europa med på dette. Men jeg har en stærk mistanke om, at de vil fortsætte alligevel. Resultatet kunne så blive, at det især bliver de oprindelige fællesmarkedsmedlemmer fra 1960, der gennemfører det fuldt ud og bliver til et enkelt land, mens resten af de nuværende medlemmer får muligheden for at fortsætte som associerede medlemmer af EU. Vi ved bare ikke endnu, hvad betingelserne evt vil blive for dette.

Danmark har indtil nu betragtet EU som mest en hyggeklub og i stedet lagt sig i halen på USA på en måde, der ikke ses i resten af Europa. Men vi kan blive tvunget til at skulle vælge, om vi:
1. Bare fortsat vil knytte os til et USA, der med tiden nok vil miste indflydelse overalt i verden, og isolere os i Europa.
2. Knytte os stærkere til Tyskland og EU.
3. Risikere at stå helt alene og måske enten blive domineret af Putins Rusland eller af Kina.
Skrevet af Slettet(562140202803)
Pibe, haha, guldkorn har du mange af :DD, bliver spændende at se om Flying Dutchman kan følge debatten, når han vender (stærkt!) tilbage eller om han helt opgiver :).
Skrevet af Slettet(412118201009)
Syriske »flygtninge« fortsætter den 25-30 årige lange tradition blandt mena-indvandrergrupperne, med at rejse på ferie i det land hvorfra de er på »flugt.«

Fra Billund, er det muligt at direkte til Syrien!
Det fortæller lidt om efterspørgslen, der naturligvis er finansieret af danskerne.

I Tyrkiet melder man om 300.000 syrere(foreløbig), der har anvendt landet som mellemstation, på vej til ferie denne sommer.

Det positive er, at vi får et lille pusterum ift mængden af udøvet kriminalitet.

I modsætning til juledagene, er juli i særklasse den måned med mindst kriminalitet.


Medierne begrænser omtalen af ferie-orgiet til notitser.
Problematikken er vist en smule udenfor den foretrukne diskurs.
FREM for alt
Skrevet af Slettet(412118201009)
Friendly

Hvorfor skal vi knytte os tættere til et Tyskland, der sejler rundt i et veritabelt kaos?

Er det den naive drøm om at droppe grænsekontrollen?

Er det en halv million ikke-registrerede migranter, der byder ind med en cocktail af radikalisering og tung personfarlig kriminalitet?

Er det Merkels ønske om at tørre regningen af på resten af EU, i form af kvoteordninger der (heller) aldrig bliver en del af virkeligheden?

FREM for alt
Skrevet af Slettet(562140202803)
Tak, Kim, for at bringe debatten tilbage på sporet :). Der skal selvfølgelig ikke være mulighed for ferie, medmindre man bevilliget ferie fra kommunen.
Skrevet af Friendly
@kimTell
Jeg har intet ønske om, at vi skal knytte os tættere til Tyskland. Grunden har dog intet med grænsekontrollen at gøre. Men derimod, at jeg ved, at Tysklands medgørlighed på sigt vil forsvinde, hvis vi gør det. At vi skulle gå med til at overføre vores militær til EU bare, fordi et centralt styret militær er billigere og stærkere end et militær, der ejes af EUs delstatsregeringer, ville efter min opfattelse være noget af det dummeste, vi kunne gøre. Fordi derefter ville vi ikke mere kunne true med at forlade EU igen, og vi risikerer nemt, at EU begynder at vedtage regler om, at vi skal øge undervisningen i tysk i skolerne og måske også i fransk. Samt at alle danske dokumenter også skal forefindes i en tysk udgave. Men jeg ved jo udmærket, at tvungen erstatning af engelsk timer med timer i tysk i skolesystemet næppe er noget, som vil kunne blive populært i Danmark.

Tysklands modstand mod grænsekontrol skyldes ikke, at Tyskland ønsker flere flygtninge. Men derimod, at Tyskland ønsker, at EU fortsætter udviklingen mod en forbundsstat, hvor der kun er grænsekontrol ved denne forbundsstats ydre grænser. Kontrol ved grænserne mellem EUs delstater ser tyskerne på samme måde, som hvis Sjælland indførte grænsekontrol ved Storebæltsbroen for at kontrollere, hvem der indvandrede til Sjælland fra Fyn og Jylland. Altså som noget, der kun er til besvær. På samme måde har der været indslag i tysk TV om de ca, 40.000 tyskere, der hver dag tager til Danmark for at arbejde, og derfor er ret trætte af nu igen at skulle forsinkes ved grænsen for at få deres pas kontrolleret.

Kvoteordningerne er forlængst indført i EU, og kun Ungarn og 2-3 andre tidligere østbloklande stritter stadig imod og nægter at overholde deres kvoter, selvom EU truet Ungarn med at fjerne deres stemmmeret i EU pga dette. Der er bare ikke lavet en kvote for Danmark pga vores retsforbehold.
Skrevet af Slettet(412118201009)
Friendly

Enig på de fleste strækninger.

Kvoteordningen er vel ikke en kendsgerning før medlemslandene følger den i praksis.

Du har ret så langt, at en ganske lille procentdel af migranterne er fordelt mellem ganske få lande.

Det er dog lysår fra Merkels oprindelige plan, med en fordelingsnøgle der baserede sig på indbyggertal, økonomi og antal kvadratkilometer
FREM for alt
Skrevet af Slettet(412118201009)
Tenver

Velbekomme :-)
FREM for alt
Skrevet af Slettet(562140202803)
Det virker til at der en tiltagende strammer-kurs igang, som får selv Nye Borgerlige til at virke moderate og åbne overfor indvandrere.

Rasmus Paludan skal nok blive overgået af noget, der er endnu vildere, som får Paludan til at virke som en blødsøden Væmligboer ;).
Skrevet af Slettet(202352200106)
Jeg har efterhånden mere og mere svært ved at tage Paludan seriøst og finder ham egentlig mere komisk i alle hans træk. Han er vist også et kæmpe hit blandt de unge.
"Vi er bare ikke bedre"
annonce
0