Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(562140202803)
Pibe, skrev du tilbage, om han var god for pengene (jævnfør https://youtu.be/_QdPW8JrYzQ)? ;)...

På den helt lange sigt, så ender vi sikkert med at sidde i samme båd som afrikanerne (pun intended!)...
Skrevet af Steve Highway-61
Pibe-Nein-Hansen

Gamle travere du støver af.

Kaos. Hvad var det nu Adolfy sagde om jøderne?
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Friendly
@Bosse1983
Og til den tid har alle i Indien slidgigt i hænderne.

Det tvivler jeg stærkt på.

Gigt og især slidgigt var tidligere en folkesygdom i Danmark. Den ramte både mænd og kvinder i meget stort omfang. Men for kvindernes vedkommende var hovedårsagen formentlig, at de frøs om hænderne, når de skulle skylle vasketøjet i flere hold koldt vand i en vaskebalje for at få sæberesterne ud af tøjet. Samt at det derefter også var koldt for hænderne at hænge det kolde våde tøj til tørre på en tørresnor.

Også mændene frøs tit om hænderne, når de arbejdede og jo især om vinteren. Den slags giver gigt. Men Indien er jo nok for varmt et land til at have den slags problemer :)

At de stadig får mange børn tyder derimod på, at de stadig mangler noget, der svarer til vores folkepension, men stadig helst skal forsørges at deres børn, når de bliver gamle.

At børnefamilierne kunne være store var Danmarks store revystjerne Erika Voigt, der var samtidig med Liva Weel og født i 1898, et ekstremt eksempel på. For hun var nummer 17 i en børneflok på 21. De andre var allesammen hendes helsøskende. For hendes forældre fik simpelthen 21 børn med hinanden og vist endog uden, at der var tvillinger eller trillinger i børneflokken. Den præstation kan vi jo ikke ligefrem konkurrere med idag :)
Skrevet af Friendly
@Pibe
Men Dublin gælder pludselig ikke, når Merkel ikke synes den gælder.

Det er ikke fascisme at afvise/repatriere andre landes borgere, navnlig ikke når tilstedeværelsen af disse medfører kaos.

Lad nu være med at foregive, at Merkel ønsker flere flygtninge. For det er bestemt ikke tilfældet. Tværtimod er hun i øjeblikket i Algier for at få en aftale. Dels om, at Algier ikke selv giver anledning til, at dets borgere søger mod Europa, og dels om, at Algier ikke skal tillade andre landes borgere at rejse igennem Algier på vej mod Europa.

Et land, der giver problemer er dog Libyen, fordi landet er så politisk ustabilt og skaber nogle af de flygtninge, der desperate og med livet som indsats forsøger at sejle over Middelhavet i små både. Mange af dem drukner undervejs. Så man skal være ret racistisk for bare st bede dem om at sejle tilbage igen, når de alligevel når frem. Men Italien har taget deres andel og vil ikke have flere, når de ikke kan sende dem videre til andre EU lande for at fordele byrden.
Skrevet af Pibe
9 ud af 10 er ikke-flygtninge, ungersvende fra Elfenbenskysten eller Tunesien. Men går den, så går den, og måske en svensk pige stillede sig op og tog selfies i flyet, hvis nogen endelig forsøgte at sende dig tilbage.
Skrevet af Friendly
@Pibe
Ja, det plejer populisterne jo udokumenteret at påstå. Men du vil altså hellere have, at vi sender nogle kanonbåde til Middelhavet for bare at sænke alle de små både med flygtninge?
Skrevet af Duck
Steve med beskyldninger om game travere. Er vi ude i noget med potten, der kalder kedlen sort?

"Mange af dem drukner undervejs. Så man skal være ret racistisk for bare st bede dem om at sejle tilbage igen, når de alligevel når frem."

Måske du lige skulle tjekke op på, hvad racistisk egentlig betyder. Hvis du altså lige har et ledigt øjeblik midt i al den Holocaust-benægtelse, du beriger os med.
Skrevet af Slettet(320937202705)
@Duck,

Ja, ingen grund til at formudre begreberne. At overlade menneskerne til den sikre død er langt værre end at bare være racistisk, uanset hvilket prædikat sådan en handling fortjener.
Skrevet af Pibe
Ad "den visse død" ... Det ville være en ret tosset incitamentsstruktur at have kørende. "Hvis I forsøger kollektivt selvmord, får I lov til at bo i Europa."

Folk skal selvfølgelig tøskoet i land på Nordafrikas kyster. Dog kunne man overveje at sænke bådene, når først de er tømt.
Skrevet af Duck
Bot, hvad? Jeg må have misset der, hvor Pibe eller andre herinde argumenterer for at lade folk sejle deres egen sø, så at sige? Ellers misforstår jeg dig. Jeg troede oprigtigt, at vi var kommet videre derfra, hvor modstand mod indvandring fra sinke-lande kædes sammen med racisme.
Skrevet af Slettet(320937202705)
@Pibe,

Præmissen i Friendly´s indlæg var at de flygtende mennesker var så desperate at de med livet som indsats kastede sig ud i overfyldte både med ringe sødygtighed for at nå europa og hvor risikoen for deres druknedød blev mere end fordoblet hvis man tvang dem til at vende om.

Ad "den visse død" ... Det ville være en ret tosset incitamentstruktur at have kørende. "Hvis I forsøger kollektivt selvmord, får I lov til at bo i Europa."


Ja tænk at selvmordsforsøg er at foretrække. Lidt som når folk hopper ud af en brændende bygning. Jovist, ambulance- og brandvæsenet skaber en tosset incitamentstruktur der fordrer at folk hopper ud af vinduet. Jeg vil alligevel påstå at dem der mener vi skal lade brandbilerne blive i garagen i tilfældet af brand, er værre end racister.

Men jeg er heller ikke tilhænger af et libertarianistisk frihedsbegreb, hvor man mener at den indebrændte har et frit valg mellem at springe eller lade være.
Skrevet af Slettet(320937202705)
@Duck

Jeg troede oprigtigt, at vi var kommet videre derfra, hvor modstand mod indvandring fra sinke-lande kædes sammen med racisme.


Jeg ville i hvert fald have valgt et andet prædikat end "sinke-lande" hvis jeg for alt i verden ville undegå beskyldninger om racisme.

Jeg må have misset der, hvor Pibe eller andre herinde argumenterer for at lade folk sejle deres egen sø, så at sige?


Det er altid svært at fastslå hvad Pibe mener, men nej, jeg påstår ikke at nogle deler det synspunkt. Mit indlæg var polemisk i forhold hvor fjollet det var at tale hvorvidt nogle var racister, hvis de var villige til at lade folk død i vandkanten.
Skrevet af Duck
Sinke-lande var en lille luns til dig, det troede jeg, du havde gennemskuet. Jeg ville i en ikke-bold.dk-kontekst selvfølgelig bruge et mere neutralt udtryk såsom 3. verdenslande, U-lande eller MENA-lande. Det er dog hovedsagligt sinker, vi modtager fra disse lande.

Jeg er stor fan af polemik, jeg forstår bare ikke, hvorfor der skulle opstilles så grove stråmænd. Ingen snakker som bekendt om at lade folk drukne i vandkanten. Altså herinde, ude i virkeligheden findes de sikkert.
Skrevet af Pibe
S-hole country er vist den gængse betegnelse. Man går dog sjældent den visse død i møde ved at blive boende i Nigeria. Men at komme i land i Europa er millioner værd.

Skrevet af Friendly
@Pibe
Pointen i mit indlæg var mere din udokumenterede påstand om, at 90% af dem ikke er rigtige flygtninge. Sådanne påstande slynges alt for ofte ud i debatter uden dokumentation og kendes jo også i mange andre varianter som f. eks.:
“90% af alle indvadrere er kriminelle”
“90% af muslimske indvandrere er vokdtægtsforbrydere”
“90% af de studerende går kun på VUC eller universitetet for at få SU, mens de bare slapper af og går på druk”
Osv.

Men sådanne påstande er jo næsten altid bare noget, som folk slynger ud for at få luft for deres fordomme, og der er sjældent meget korrekt indhold i dem. Man kunne nærmest lige så godt påstå, at 90% af alle danskere er kriminelle og så “dokumentere” det med antallet i fængslerne samt en påstand om, at 95-99% af alle forbrydere ikke bliver afsløret.

Så jeg bryder mig bare ikke om at se sådanne løsslupne udtalelser uden dokumentation.

I tilfældet med flygtningene aner jeg ikke, hvor mange af dem, der ligefrem har god grund til at frygte for deres liv, hvis de vender om. Nogle af dem flygter sikkert fra fattigdom, sult og arbejdsløshed i stedet for. Men ingen andre end dem selv ved jo dette præcist. For det afhænger stærkt af kommentatorernes politiske ståsted, hvad de anser for at være en bevist god grund til at flygte,
Skrevet af Duck
Men sådanne påstande er jo næsten altid bare noget, som folk slynger ud for at få luft for deres fordomme, og der er sjældent meget korrekt indhold i dem.[...] Så jeg bryder mig bare ikke om at se sådanne løsslupne udtalelser uden dokumentation.


Andre mennesker kommer med løsslupne udtalelser baseret på fordomme. Men ikke dig. Aldrig. Kun de andre. De dumme (de er sikkert også racister).
Skrevet af Friendly
@Duck
Smart trick af dig at forsøge at afspore debatten for pludselig at få den til at handle om mig i stedet for om det, som vi diskuterer. Men dette løser jo på ingen måde flygtningeproblemerne.
Skrevet af Pibe
Uoverensstemmelsen mellem Italien og bestemte andre lande går egentlig ikke så meget på tallene, da der er bred enighed om at langt hovedparten af de pt middelhavsfarende ikke kommer fra krigsområder. Spørgsmålet er mere fx i hvilket omfang Italien kan tillade sig at afvise store grupper velfærds-/ fattigdomsmigranter med fare for at der faktisk var en reel syrer i nettet også (måske endda en syrer fra et område hvor der faktisk er væbnet konflikt). Vel vidende at hvis først alle er kommet i land får du dem aldrig hjem igen.


Skrevet af Friendly
@Pibe
Det er faktisk langt mere kompliceret end dette, selvom politikerne jo prøver at forenkle det og lave undskylfninger for ikke at tage imod flere flygtninge. De fleste flygtninge er dog stadig kommet fra Syrien, Afghanistan og Ukraine. Men der er jo også f. eks kommet nogle unge mænd, der “bare” er på flugt fra tvungen militærtjeneste i Eritrea. 53% af flygtningeneer under 18 år gamle, og en trediedel af flygtningene er piger/kvinder. Børn kommer især fra de områder, hvor de også er i fare.

Der er stort set enighed om ikke at modtage flygtninge, hvis de har rejst gennem andre lande undervejs. Men selv dette er problematisk, fordi mange flygtninge kun lige har været tålt i “det første land” på betingelse af, at de omgående rejser videre. Især diktaturstater nægter tit overhovedet at registrere dem, og vil tit enten fængsle dem eller sende dem tilbage til det land, som de forsøgte at flygte fra, hvis de prøver på at søge asyl.
Skrevet af Pibe
Middelhavsbådene er fyldt med ukrainere.
annonce
0