Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Friendly
Hvad er det effektive rationale ved at dræbe folk, der ikke vil arbejde seks dage om ugen? Fem dage om ugen er vel mere effektivt end ingen?

Sådan er det naturligt at tænke idag. Men i 1930erne var lørdag stadig en hverdag ligesom alle andre, og ingen ville ansætte jøder, fordi man jo så bare risikerede, at andre ansatte blev misundelige og også ville have fri om lørdagen, hvilket alle arbejdsgivere fandt totalt uacceptabelt.

Så jøderne kunne ikke få arbejde som alle andre almindelige ansatte. Hverken i Tyskland, Danmark eller andre steder. Derfor levede de normalt i stedet af deres egne småbutikker, der kunne være bageriudsalg, mejeriudsalg, slagterbutikker, pantelånerbutikker osv eller som ansatte hos andre jøder. Dette blev de ikke velhavende af i Europa. Men i USA var skattelovgivningen jo så ekstremt gunstig for selvstændige, at mange jøder var i stand til at opbygge formuer. Dette ses også stadig derovre idag og er forklaringen på, at USA’s højst 7,3 millioner jøder (se https://en.m.wikipedia.org/wiki/Jewish_population_by_country ) på grund af deres rigdom stadig har så stor indflydelse på USA’s regering.

I Europa blev jøderne imidlertid slet ikke populære. For det var jo dødirriterende, når sådanne småbutikker pludselig blev overtaget af en jøde og derfor begyndte at holde lukket om lørdagen, hvor folk var vante til at købe ind. Søndag var jo en helligdag, hvor loven dengang forbød butikker at holde åbent. Så hvis bageren eller mejeriudsalget pludselig også lukkede om lørdagen, så var der to dage i træk, hvor folk ikke kunne købe ind, og uden køleskab kunne brød, kager og mælk jo slet ikke holde sig i så mange dage.

Nazisterne havde derfor store dele af befolkningen med sig, når de heller ikke anså det for acceptabelt, at jøderne “ikke gad” arbejde om lørdagen.

Men jøderne blev ikke sendt i kz-lejre i 1930erne, som du jo kan se på https://en.m.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Jews_in_Germany Først i 1938 skete der noget, der skærpede nazisternes holdning til jøderne en hel del. I 1939 kom så krigsudbrudet, og derefter gik det hurtigt ned ad bakke for jøder og andre afvigere i de tysk kontrollerede områder. Desuden var der jo især mange jøder i Polen, hvor den polske befolkning gjorde oprør mod den tyske besættelse. Så den tyske regering udnyttede de polske jøders eksistens til at skaffe den had og foragt, som de jo ønskede, at tyskerne skulle have over for sådanne oprørere. Da det i 1941 desuden blev klart, at Tyskland slet ikke kunne opnå den fred med England, som de havde regnet med, blev den desperate fødevaremangel hurtigt til en katastrofe, som den tyske regering aldrig fandt nogen løsning på.
Skrevet af Slettet(412118201009)
Friendly

»Overrepræsenterede,« og »overrepræsentation,« er ikke »alle.« Sjovt nok.

Det kunne være interessant, om du bevægede sig ind i substansen, frem for den antikverede 1990´er-retorik.

FREM for alt
Skrevet af Mr. Pink
Det hverken kan eller vil han jo. Det vil få fatale konsekvenser for hans verdensbillede
Hvor er verdens bedste rygtebonanza? Savner den. Elsker transferrygter
Skrevet af Friendly
Hvilken 1990er retorik? Du vrøvler jo bare som sædvanligt for at sprede forvirring ;)

Nazismen er idag kun interessant af historiske grunde, og fordi den gav anledning til helliggørelsen af jøderne og gav dem området Palæstina til at oprette staten Israel. Denne helliggørelse bevirker stadig, at Israel kan tillade sig hvad som helst, hvilket jo er blevet endnu tydeligere under Trump, der endog har godkendt det af Israel besatte Jerusalem som Israels hovedstad, selvom det bare skaber endnu mere had mød jøderne især fra muslimerne, der betragter Jerusalem som en hellig by for islam. Israels arrogante og hensynsløse fremfusen har endog skabt en ny antisemitisme i Tyskland, hvor regeringen har fået problemer med dette.

Men nazismen er hidtorie, selvom den har ting tilfælles med den moderne populisme:
1. Nationalisme i stedet for mere internationalt samarbejde.
2. Mistænksomhed og skepsis over for alle, der ser anderledes ud, taler et andet sprog, har en anden religion eller, som bare opfører sig anderledes.
3. Fokus på mere effektivitet, mere arbejdsomhed og foragt for komplicerede love, humanisme osv.
4. Foragt for det eksisterende politiske system.
5. Fokus på almindelige mennesker i stedet for eliten.

Alligevel mangler der noget fundamentalt fra nazismen:
1. Trangen til at genopbygge et stort land, der var blevet uretfærdigt ydmyget af Versailles traktaten. Dette had mod de, der havde ydmyget Tyskland, er jo noget, som vi ikke finder en parallel til i de moderne populist bevægelser, hvilket er afgørende for, at det ville være irrelevant og forkert at betragte populisterne som en slags nynazister.

Men populismen er alligevel farlig, og den farligste nuværende populist er uden tvivl Trump. Han er nationalist med sit “America first!”, og han ønsker at nedgøre alle andre bare for at fremhæve USA (og Israel). Derfor er han nu i gang med handelskrige, der kan komme til at vare i 20 år. Desuden er jeg ikke optimistisk mht til præsidentvalget i 2020. For modsat meningsmålingerne indtil nu, så vurderer jeg, at han faktisk har omkring 60% chance for genvalg. Årsagen er netop handelskrigene, som han helt sikkert vil udnytte i valgkampen til at advare mod den demokratiske kandidat, som han jo sikkert vil påstå bare vil lade USA tabe handelskrigene uden kamp. Men en sådan ydmygelse ønsker de amerikanske vælgere ikke, og det bliver jo nok en påstand, som det bliver svært for en demokratisk præsidentkandidat bare at afvise overbevisende.
Skrevet af Bosse1983
Har moderatorstanden opnået det de ønskede med tråden? Amøber formerer sig oplagt som amøber.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Slettet(562140202803)
Er det for sent at trække nazi-kortet?

Spændende tråd om muslimer og nazister (ingen sammenligning i øvrigt).
Skrevet af Friendly
@Mr. Pink
Polen: 2.700.000
Sovjetunionen: 2.100.000

Dette indlæg overså jeg vist i farten. Men tallene bekræfter jo bare, hvorfor USA ønskede at kalde dem alle for jøder i stedet for polakker og russere, der jo begge hørte under Stalin, som det naturligvis ikke var meningen, at vi skulle få sympati for.

Muligvis var de jo også jøder. Men når selv en jødisk rabbiner mener, at 5 millioner af dem ikke var rigtige jøder, og at der derfor kun døde 1 million jøder i lejrene, så kan man jo godt komme en smule i tvivl. Personlig er jeg dog ligeglad med, hvor meget jøde de allesammen var. For det væsentlige for mig er ikke bare, at der skulle være 6 millioner mere eller mindre hellige jøder imellem. Men at der jo døde 17 millioner mennesker ialt i lejrene.
Skrevet af Sir , moderator
"Har moderatorstanden opnået det de ønskede med tråden? Amøber formerer sig oplagt som amøber."


Yup Nostradamus.
Dette er en signatur.
Skrevet af Slettet(412118201009)
Dagens voxmeter:

De radikale kan notere en markant fremgang.
Logikken er, formoder jeg, at Østergaard er lykkedes med at fremstå som rød bloks mest tydelige »indre« opposition til Mette Frederiksens kursændringer.

Elbæk har defineret sin egen platform, som fritstillet ift troskab med rød blok.

Mette Frederiksen kan med nogen ret frygte, at SF og EL lader sig friste til at byde ind på det segment der lige nu bekender sig til RV.

Rød blok vinder målingen 50-49, men tallene tager ikke højde for den nordatlantiske fordeling af mandaterne.(I 2015:4-0 til rød)

Hertil kommer, at de kristeliges 0.8 %, er spildte stemmer.

Rød er med andre ord foran i langt de fleste målinger, om end forspringet er formindsket lidt i de seneste seks måneder.

Åbningstalen, finansloven og nytårstalen kan bevæge tallene i Løkkes retning, og ligeså hvis der er uro i den røde familie.

Blå blok skal vinde »Danmark« med 90-85, hvis udfaldet fra 15´ gentager sig, og alle fire nordatlantiske tilfalder rød blok.
51-52% er derfor nødvendigt, hvis Løkke skal være sikker på at fortsætte.
FREM for alt
Skrevet af Friendly
EU har vedtaget at gå imod USA’s boycot af Iran. Se https://tribune.com.pk/story/1810952/3-eu-announces-legal-entity-maintain-business-iran/ Hermed kommer en større handelskrig mellem EU og USA formentlig endnu nærmere.
Skrevet af Friendly
@kimTell
Det er interessant, at voxmeter giver alternativet og liberal alliance henholdsvis 8 og 9 mandater, mens meningsmålingen på https://www.dr.dk/nyheder/politik/meningsmaalinger?displaytype=m&group=doubts&embed=&historyfrom=0&overloadedblocks= jo kun giver dem hver 5 mandater. Så måske ryger de alligevel ikke ud af folketinget :)
Skrevet af Slettet(412118201009)
Friendly

DR-målingen ligner noget der er gået mindst ligeså galt som det gjorde ved kommunalvalget i 2013:

Venstre 47 mandater???
Enhedslisten 7 mandater???
Og som du nævner:
Alternativet 5 mandater.

Den måling afviger voldsomt fra alle institutter.

Enhedslisten er over 7% i alle andre målinger, men høster 7 mandater (???) hos DR.

Edit:

Jeg tjekkede tallene på DR ttv s. 179. Procenter og mandater er en stor rodebutik, sammenlignet med nettet.
Lettere uforståeligt, at ingen har opfanget så markante fejl.

FREM for alt
Skrevet af Slettet(100659192308)
Marcus Knuth har valgt at bruge sin parlamentarisk immunitet via sin advokat, så han dermed ikke kan dømmes i sagen mod Sherin Khankan.

Sorry, men jeg skal lige ud og brække mig.
“It was so hot in Sevilla that, at first, I nearly regretted my transfer. I much prefer playing football in the rain at Stoke. It’s far easier.”
Skrevet af Slettet(112218201709)
DR-målingen ligner noget der er gået mindst ligeså galt som det gjorde ved kommunalvalget i 2013:

Venstre 47 mandater???
Enhedslisten 7 mandater???
Og som du nævner:
Alternativet 5 mandater.

Den måling afviger voldsomt fra alle institutter.

Enhedslisten er over 7% i alle andre målinger, men høster 7 mandater (???) hos DR.


Ja, 7 mandater blandt tvivlere.

Tryk på "ALLE".
Brøndby IF-Frankfurt: 5-0 Karlsruhe-Brøndby IF: 0-5 Brøndby IF-fck: 5-0 agf-Brøndby IF: 0-7
Skrevet af Slettet(412118201009)
Danos

Tak :-)
FREM for alt
Skrevet af Slettet(412118201009)
DR målingen viser

1) Et kæmpestort flertal til rød blok blandt kvinder.

2) DF næststørst blandt de unge.

At kvinderne stemmer rødt, er ikke nyt, men tendensen synes forstærket.

Derimod er DF´s position som næststørst blandt de unge, lidt overraskende for mig.
FREM for alt
Skrevet af Tveskæg
Nu kan de unge vælgere jo lettest forholde sig til de lidt mere jordnære partier. Her er DF jo usædvanligt jordnære.

Hvad ved man om klima, EU og beskæftigelse i den alder?
AaB S.S. Lazio Chelsea F.C.
Skrevet af Slettet(412118201009)
Tveskæg

Det kan du sige...

Den typiske »forforståelse« har været båret af et billede af en» ældre dansktoplyttende, lavtuddannede borger fra Udkantsdanmark.«

De seneste år har dog budt på en kraftig nuancering af DF-vælgerne.
Logisk nok. Det er næppe muligt at generere 21%, baseret på en stereotyp gruppe af vælgere.

Men godt, at du har knækket koden, der må være forklaringen på, at rød blok i almindelighed, og enhedslisten i særdeleshed, klarer sig glimrende i netop det segment;-)

FREM for alt
Skrevet af Slettet(112218201709)
DF (-4,8), Soc.Dem (-3,6), Venstre (-5,5) det er ca. 14% af de unge, som skrider fra de 3 store.
Enhedslisten, Alternativet, Radikale og Liberal Alliance går frem blandt de unge.

26,8% (B, Å, I) stemmer radikalt. Der er således stadig håb for fremtiden!
Brøndby IF-Frankfurt: 5-0 Karlsruhe-Brøndby IF: 0-5 Brøndby IF-fck: 5-0 agf-Brøndby IF: 0-7
Skrevet af Slettet(412118201009)
Danos

Tre partier der, trods det fælles afsæt som radikalt ophav, ikke er i nærheden af at kunne finde sammen på noget som helst politikområde.

Kan man skride fra et sted, hvor man aldrig har været? Jeg tvivler.

FREM for alt
annonce
0