Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Borger Louis
Men Jehovas Vidner må bare siges at være en noget mere ensrettet og fasttømret størrelse end muslimer.
Skrevet af Matias
Men det der er et udtryk for en bonderøvsholdning (uvidenhed og fordomme), er jo det, Borger Louis har skrevet. Muslimer har et beviseligt stærkere bånd til egenkultur, religion og traditioner, end etniske danskere, så er et forhold mellem et par bestående af en muslim og en ikke-muslim af en sådan seriøsitet, at der vælges at gå videre med, så er sandsynligheden for at der trækkes i retning af en islamisk religionskultur, større end der trækkes i retning af en vestlig kultur. Den forskel kan man så vælge at omfavne, men da bør man vide, at det man omfavner, også er et brud med grundsten som i hvert fald påstås at være vigtige i Vesten. Den vestlige forståelse for ligestilling mellem kønnene f.eks.

Personligt synes jeg det er dejligt, at der kommer flere og flere blandede forhold, da det vil være med til at trække udviklingen i den retning, jeg gerne vil have. Men det er jo en anden snak.

Det er dog et udtryk for uvidenhed, at tro, at forhold af den sammensætning, ikke er påvirket af den stærkere tilknytning til en religionskultur, end etniske danskere er vant til. Og det er fordomsfuldt at mene, at mennesker der er vidende om det forhold, skydes en særlig, negativ egenskab i skoene. Selv ELs kernevælgere, på Nørrebro, er klar over dette forhold. Det var bl.a. derfor der blev gået i selvsving, da det blev kendt, at to skoledistrikter skulle slås sammen, således at der ikke længere ville blive skelet til, på hvilken side af Nørrebrogade, man har adresse.
Skrevet af Matias
"Men Jehovas Vidner må bare siges at være en noget mere ensrettet og fasttømret størrelse end muslimer"

- Mens muslimer generelt, i gennemsnit, har større tilknytning til det traditionelle familiebillede, religionskultur m.m., end etniske danskere (inkl. jehovas vidner). Det er det, der gør de kulturer, som fungerer inden for den kreds, så stærk.
Skrevet af Borger Louis
Muslimer har et beviseligt stærkere bånd til egenkultur, religion og traditioner, end etniske danskere, så er et forhold mellem et par bestående af en muslim og en ikke-muslim af en sådan seriøsitet, at der vælges at gå videre med, så er sandsynligheden for at der trækkes i retning af en islamisk religionskultur, større end der trækkes i retning af en vestlig kultur.

Det første kan vi ikke blive uenige om - generelt set. Der findes også muslimer, hvor det slet ikke er en mulighed eller kunne komme på tale at blive kærester med en etnisk dansker. Dem, der derimod er åbne overfor den mulighed, vil sandsynligvis også være det overfor vestlig kultur(i en vis udstrækning) - og altså ikke nødvendigvis trække forholdet over i retning af en islamisk religionskultur.

Jeg tror ikke, at de muslimer, der bliver kærester med etniske danskere, over en bred kam går efter at få partneren til at konvertere. Det er dog blot en fornemmelse.
Skrevet af Matias
"Dem, der derimod er åbne overfor den mulighed, vil sandsynligvis også være det overfor vestlig kultur(i en vis udstrækning) - og altså ikke nødvendigvis trække forholdet over i retning af en islamisk religionskultur"

- Det er i hvert fald en påstand, der ikke er det mindste belæg for. Jeg er selvfølgelig meget bevidst om, at der i mange af kredsene er et familiepres, som ikke blot går i retning af en muslimsk partner (det er faktisk kernen i problemstillingen), men også en familiegodkendt, lokal (fra familiens oprindelige region) partner osv. Men det er en decideret fejltolkning, at tro, at hvis man er åben over for blandede forhold, da betyder religionskulturen mindre. For det første er der muligheden for at konvertere. I den ikke-muslimske mands tilfælde. I den ikke-muslimske kvindes tilfælde, er det mindre betydende. Men det, der rent faktisk er tilfældet - som også jeg har oplevet i rigtig mange tilfælde - er, at de muslimske piger tager deres helt eget opgør med familierne, som netop er baseret i den opbakning, de kan finde i religionen. For i islam må du ikke forskelsbehandle (mellem muslimer), og da kan en muslimsk pige/kvinde med rette ønske sig en etnisk dansk mand, såfremt denne konverterer. Det er det pres, de kan sætte på familien, uden at blive udsat for social ekskludering. Det er et ret smart træk, og jeg kan ikke forestille mig andet, end at det vil blive betragteligt mere udbredt (Politiken og Information har også ad flere omgange beskrevet tendensen). Det pres familien så sidder tilbage med, er at parret lever op til de forventninger, der er til en familie set fra en religionskulturel vinkel. Så jo, selvfølgelig vil den del betyde ret meget for par (igen generelt), som er dannet ud fra sådanne forudsætninger.
Skrevet af Borger Louis
Når du taler om dine oplevelser, hvad hentyder du så til?

Jeg har ikke indtryk af at der forskes synderligt meget i konversion og partnerskab mellem religioner/kultuer herhjemme. Det er også noget, der tyder på, at det empiriske grundlag vil blive tyndt.

Uanset hvad kunne det da være interessant at få nogle "tal" på.
Skrevet af repos
@ Borger

Det er dejligt, du gider forholde dig til problemstillingen, i stedet for at lire smøren omkring fellatio af. Den anden vinkel kan du evt. tage i en debat med Jerikovslænget herinde.

Jeg kan heller ikke se noget belæg for, at vestlige/muslimske-forhold skulle have en tendens til at trække i en mere vestlig-kulturel retning. Jeg er dog med på, det afhænger af graden af religiøsitet, men som udgangspunkt er det næppe en urimelige antagelse, at muslimer her i Danmark er mere præget af religion end etniske danskere.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Borger Louis
Jeg kan heller ikke se noget belæg for, at vestlige/muslimske-forhold skulle have en tendens til at trække i en mere vestlig-kulturel retning.

Det være også mere forståelse herunder accept, jeg hentydede til.

Skrevet af Jerikov
Du skal ikke blande mig ind i noget med religion, repos.

Bonderøv.
God knows that he won´t arrive
Skrevet af Borger Louis
Det med felattio var egentlig bare for at understrege, at der ikke var nogen problemer, der havde afsæt i hendes religion. I hendes familie var netop graden af religiøsitet dog heller ikke ekstrem.
Skrevet af repos
Nej, men med problempotentialet er dog åbenlyst i netop den sammenhæng, Mr. Faderens reaktion er problematisk.

Jeg ville dog nok også anse det som temmelig uskyldigt med brevveksling mellem to elleveårige, og det ville heller ikke få mine alarmklokker til at ringe. Faderens reaktion vil jeg mene er håbløs, og i hvert fald ikke mindske min skepsis fremover.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Matias
"Når du taler om dine oplevelser, hvad hentyder du så til?"

- Der er snart så mange indgangsvinkler, at det kunne blive et meget langt indlæg, men generelt har jeg både som privat person (herunder min tro) og i forbindelse med både frivilligt og lønnet arbejde, min daglige gang hos så tilstrækkeligt mange familier, at jeg mener at kunne give et bud på hvad der rører sig i (i hvert fald lige præcis) dem. Jeg har dog ikke - hvis det er det, du spørger til - selv været i et forhold med en muslimsk pige/kvinde.

"Uanset hvad kunne det da være interessant at få nogle "tal" på"

- Det er altid interessant at kunne få tal på. Jeg er dog ret usikker på, hvordan man kan frembringe reelle, brugbare tal på dette område. Man kan heller ikke få reelle, brugbare tal på andre områder der omfatter social kontrol, da dette generelt er akkompagneret af både divergens ift. definition og i særdeleshed af så store mørketal, at de ikke er synderligt anvendelige.
Skrevet af Pibe
Susanne Holst Engkvist hun får muslimske svigersønner, når døtrene gør oprør.


Ha ha, metakommentar Duck? Dig du skriver lige som Yahya med dobbelt grundled.
Skrevet af Matias
Vedr. TheCaptains link, så synes jeg ikke, det er skræmmende. Men det hænger selvfølgelig også sammen med, at jeg tror på, at samfundet vil blive ændret, fra det man betegner som vestlig, til en indretning der ikke blot er langt mere, men konkret er funderet på religionskultur. Det gør en masse mennesker utrygge, som egentlig er glade for samfundet og de værdier, som det ser ud nu, og som derfor frygter denne forandring. Det synes jeg egentlig ikke er skræmmende, at de giver udtryk for. Det er derimod meget naturligt. Det er som sådan heller ikke beklageligt, da det at være glad for noget eksisterende, som har udsigt til at blive ændret, heldigvis altid vil være en kamp værd. Så må vi i fællesskab blive bedre til at forberede disse mennesker til at indtræde i en ny (og efter min mening bedre) virkelighed, når denne kommer.
Skrevet af Pibe
Forøvrigt er det irriterende, at alle nyhedsmedierne som sædvanlig bare trykker Ritzaus upræcise gengivelse af en i forvejen og i sagens natur tvetydig spørgeundersøgelse (jeg googlede lige).

Berlingske, ser det ud til, bragte undersøgelsen sammen med en historie om en muslimsk pige, der skjulte sin danske kæreste for sin familie. Jeg har aldrig hørt historier, hverken privat eller i medierne, hvor det var den danske familie, man måtte skjule forholdet for. Men, bevares, de findes vel..

http://www.b.dk/national…-kaerlighed
Skrevet af Matias
Den artikel synes jeg understøtter mit indlæg fra tidligere, ret godt. Det understøtter i hvert fald den opfattelse, jeg har. Hvis man ellers lader den stå til troende, og accepterer, at der er tale om en tendens der er langt mere omfattende, end det noget slidte "et udtryk for enkeltstående tilfælde".
Skrevet af Pibe
Apropos, jeg er ret vild med løsningsforslaget fra Adjunkt og ph.d. Brian Jacobsen fra Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet.

»Det viser, at politikere og kommentatorer stadig har en opgave i forhold til at normalisere situationen. Hvis man vil have samfundet til at hænge sammen, skal vi også kunne acceptere en vis grad af anderledeshed. Både i uddannelse, sociale spørgsmål, værdier og politiske holdninger,« siger Brian Jacobsen.
Skrevet af Pibe
Apropos forslag til hvordan vi kan mindske kløften.
Skrevet af Borger Louis
I min søgen efter konvertittal http://www.kristeligt-da…-islamister

Der står ikke lige, hvad det er for en undersøgelse, men den er heller ikke helt ny. Det dur nok ikke at ringe til Danmarks Statistik og høre, hvor mange etniske danskere, der så danner par med muslimer.
Skrevet af Pibe
Løsningen er, at det talende lag opdrager befolkningen. Det er da sjovt.

annonce
0