Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Mr_bum
@Jpp

Jeg må jo bukke mig i støvet og indrømme mit fejlskud. Men han har trods alt ikke valgt at trække sig helt fra Folketinget, hvilket vel egentlig burde være det mest rigtige at gøre, hvis man fra dag et ikke kan klare arbejdet. Så der er en lille dør åben for, at han kan få en mindre ministerpost senere hen. Hvis han får bare halvanden måned mere som minister, kan han nemlig forøge sin pension.
Skrevet af Faberge
Kaldte den inden valget at Sass ikke ville blive finansminister.
En fisselatte, tak.
Skrevet af Slettet(561856201103)
Det er glædeligt at Sass ikke skal være minister. Det er da synd for ham, at han har fået en depression, jeg ved hvor hårdt det kan være, men hvis det vitterligt er pga at pressen er efter ham, så bør han måske finde en anden karrierevej, hvor han ikke føler sig så jagtet.
Hvis man skal være lidt kynisk, så virker det også lidt som om at de (politikere generelt) spiller på det, for at få pressen ud af Christiansborg så de ikke skal stikke næsen i alt muligt. Nu var offentlighedsloven jo åbenbart ikke nok.

Men han har trods alt ikke valgt at trække sig helt fra Folketinget, hvilket vel egentlig burde være det mest rigtige at gøre, hvis man fra dag et ikke kan klare arbejdet


Helt enig! Hvis man er syg og har behov for fred og ro, så må man også melde sig syg. Det kan ikke være rigtigt, at pressen nu skal gå på listefødder omkring Sass (relativt til andre politikere) fordi han har det skidt. Men sådan tror jeg ikke man tænker i S-toppen. Iløbet af efteråret skal vi sikkert høre en masse tuderi over hvordan stakkels Henrik Sass ikke kan være i fred, og at hans sygdom ikke bliver respekteret.

Jeg tror dog der er langt mere til den historie. Og det skal nok komme frem.
Skrevet af Slettet(561856201103)
Set på Facebook


Tomas Thøfner
3 timer ·
Ti PROBLEMER MED UDLÆNDINGE

De vil ikke have vores piger
De tager vores piger

De vil ikke arbejde
De tager vores arbejde

De vil ikke være danske
De tror de kan blive danske

De er al for svage og udisciplinerede og dumme
De er alt for stærke, disciplinerede og snedige

De deltager ikke i demokratiet
De deltager i demokratiet
Skrevet af Slettet(202352200106)
Adam og Duck

Nu har man både belyst deltagelsen set fra muslimernes synsvinkel og nu fra den nationalkonservative fløj, så jeg synes egentlig ikke, at det er særligt kontroversiel. Dette blev også beskrevet i lørdags(?) i JP, så de forsøger jo ikke at vinkle det. Det bliver jo næppe gjort til nogen faktuel sandhed, at muslimernes valgdeltagelse er et eksempel på mere polarisering end egentlig integration. Selvfølgelig vækker dette også bekymring hos andre. Det kan jeg da godt afsløre særligt, når der bliver skrevet, at der er blevet anbefalet, at man skulle stemme på Radikale Venstre og Enhedslisten. 2 partier som mange vælgere nok er stærkt uenige med. Som jeg ser det, så gør Jyllandsposten ikke andet end at belyse denne debat, og så kan man enten ryste på hovedet eller nikke til det.
"Vi er bare ikke bedre"
Skrevet af Jpp
"Jeg må jo bukke mig i støvet og indrømme mit fejlskud. Men han har trods alt ikke valgt at trække sig helt fra Folketinget, hvilket vel egentlig burde være det mest rigtige at gøre, hvis man fra dag et ikke kan klare arbejdet."

Større fejlskud er det næppe. Men han genopstiller ikke, og han er sygemeldt, så er han nok ude i fire år.
'When it comes to Arsenal my heart will always do the talking'
Skrevet af Slettet(561856201103)
Rune Møller Stahl
8 min. ·
Depression er en djævelsk lidelse, og jeg ville ikke ønske den over min værste fjende.

Men på trods af dette er jeg ikke ked af at Henrik Sass, ikke bliver finansminister. Det handler primært om at jeg synes hans politiske linie og stil har været destruktiv for dansk politik. Især de sidste års insisteren på at han, trods en ekstrem magtfuld position, ikke har villet stå til ansvar overfor offentligheden, og konsekvent har undgået pressedækning, som ikke er ren mikrofonholderi.

Her synes jeg ærligt talt han har misbrugt sin diagnose. Sass skal have respekt for at tale åbent om sin psykiske lidelse. Men samtidigt betyder en depression ikke nogen automatisk ansvarsfraskrivelse. Depression er en folkesygdom, og masser af danskere går på arbejde med en mere eller mindre velbehandlet depression - mig selv inklusive. Dette kan man forvente forståelse for - men det må samtidigt være sådan at hvis man vil passe sit arbejde, så må man gøre det ordentligt. Ellers må man sige fra og sygemelde sig.

Det har Sass gjort nu (frivilligt eller ufrivilligt), men forud for dette, er der gået et langt forløb hvor Sass har insiteret på at forblive en af landets mest magtfulde mænd, og brugt sin diagnose som et skjold mod kritisk mediedækning. Det synes jeg ikke fair - hverken overfor pressen, vælgerne, eller de af os der deler diagnosen.

Depression er en personlig tragedie. Men det er ikke et ´get out of jail free card´. Du kan godt være ramt af en tragisk lidelse, og samtidigt opføre dig magtfuldkomment.

Derfor ønsker jeg Sass al god bedring nu, og håber han kommer ovenpå snart. Men tror samtidigt det er meget godt for landet ikke at have en med det forhold til kritisk mediedækning siddende på en af landets mest magtfulde poster.


Det kan vist ikke siges meget bedre.
Skrevet af Slettet(112218201709)
Redondo69

Der findes jo også fagforeninger, der støtter socialdemokraterne og opfordrer til at stemme på dem - det samme med arbejdsgiverne og de konservative.
Der er vel tale om en demokratisk modningsproces - Nationalpartiet og det hedengangne Minoritetspartiet har aldrig fået luft under vingerne, selvom de henvendte sig mod indvandrere.

Det er sgu da opløftende, at mange muslimer har stemt på de radikale, der historisk har været det mest sekulære parti i Danmark (se deres opgør med kristendommen).
Brøndby IF-Frankfurt: 5-0 Karlsruhe-Brøndby IF: 0-5 Brøndby IF-fck: 5-0 agf-Brøndby IF: 0-7
Skrevet af Vincent Gigante
Søren Espersen er i hvert fald tilhænger af konspirationen om, at den høje muslimske valgdeltagelse i ghettoerne må være organiseret et højere sted:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2302845836599858&id=1408626239355160&anchor_composer=false

Finder hans udtalelser beskæmmende. DF ser spøgelser alle vegne, selvransagelse er ikke noget, de kender til.
.
Skrevet af Slettet(202352200106)
Danos

Det benægter jeg heller ikke, og det gengiver dagens artikel jo udmærket, at der også findes andre bevægelser, som også mobiliserer andre vælgere.
"Vi er bare ikke bedre"
Skrevet af Slettet(562140202803)
Problemet med Sass har vel altid været hans egen form for "uligevægt" - for nu at være, måske, lidt grov.

Selvom han bag linjerne sikkert har udført et kæmpe stykke arbejde for S.

På den måde er han måske også lidt mere menneskelig end så mange andre politikere.

Så er det bare ærgerligt, at han har været på kollisionskurs med fremtrædende politikere i S.

Søren Pind stoppede jo også, og blev Twitter-kommentator i stedet.

Depression er da bestemt en lunefuld sygdom, og det er jo ikke til at sige, hvad prognosen er på det i Sass´ tilfælde.
Skrevet af Slettet(112218201709)
Okay. Jeg har ikke læst artiklen.

Angående mobiliseringen: Kunne det tænkes, at ghettopakken har fået folk i ghettoerne op af sofaen? Det var kun de radikale og enhedslisten som stemte i mod denne pakke....
Organiseret et højere sted? Allah/Gud?
Brøndby IF-Frankfurt: 5-0 Karlsruhe-Brøndby IF: 0-5 Brøndby IF-fck: 5-0 agf-Brøndby IF: 0-7
Skrevet af Slettet(112218201709)
Over 33% af lægerne i Danmark stemte på de radikale - er det så også grund til bekymring?
Jeg vil skyde på, at Venstre fik 80-90% af bøndernes stemmer..sekt-parti par excellence.
Brøndby IF-Frankfurt: 5-0 Karlsruhe-Brøndby IF: 0-5 Brøndby IF-fck: 5-0 agf-Brøndby IF: 0-7
Skrevet af Duck
Selvfølgelig er det organiseret et sted fra, når de Radikale i Gellerup går fra ca. 5% til 35% af stemmerne. Og hvad så, hvis imamerne har været på barrikaderne for at få folk til at stemme på de Radikale eller Enhedslisten? Som nævnt af andre er det ikke anderledes, end når fagforeninger, arbejdsgiverforeninger etc. fører kampagne for "deres" partier/kandidater.

Redondo, jeg er ikke uenig i, at indholdet af de pågældende artikler ikke er kontroversielt. Det er altid interessant, hvordan og hvorfor større vælgersegmenter flytter sig. Min indsigelse går udelukkende på vinklingen af overskriften, som jeg synes er utidig. "Muslimsk mobilisering .. vækker bekymring". Den er langt under niveau. Hvis der var tale om, at muslimer i stor stil var strømmet til valgstederne for at sætte kryds ved det Muslimske Broderskab eller andre kalifatfortalere, ja, så havde det selvfølgelig vækket bekymring. Men at muslimske medborgere deltager i demokratiet og tager del i folketingsvalget, hvor de stemmer på fuldt demokratiske partier, det vækker ikke bekymring generelt set. Kun hos Søren Hviid og Sørine og ligesindede, men lad os være ærlige, de ville være bekymrede, hvis en muslim slog en prut i deres generelle retning.
Skrevet af Slettet(561856201103)
Folk som Sass og Pind er indbegrebet af hvad der er galt med politik og politikere. De vil gerne magten, og gør gerne hvad de kan for at holde fast i den, men kan absolut ikke tåle at der bliver holdt øje med dem, eller stillet spørgsmålstegn ved deres dispositioner. Den enøjede hævner er dog lige tanden værre, fordi han samtidig med at være småarrogant og magtfuldkommen også har et vanvittigt skrøbeligt ego. Han er sådan en type der tror han automatisk er dannet og ´god borgerlig´ fordi han er frankofil. Samtidig påstår han at være liberal frihedskæmper, men det er jo først nu hvor han har trukket sig fra politik, at han åbenbart har fået øjnene op for de illiberale tiltag han selv har stemt med for at please DF.
To smålige kujoner der heldigvis nu er fortid. Det er betydeligt mere glædeligt end at folk som Martin Henriksen eller Kim Christiansen ikke kom ind igen. Man kan synes hvad man vil om den type politikere, men i det mindste lader de ikke som om, at de er noget de ikke er.
Skrevet af Slettet(561856201103)
Hvis der var tale om, at muslimer i stor stil var strømmet til valgstederne for at sætte kryds ved det Muslimske Broderskab eller andre kalifatfortalere, ja, så havde det selvfølgelig vækket bekymring


Nemlig. For en gangs skyld helt enig. Det er i det hele taget også lidt vildt, at Jyllandsposten kaster vand på DF´ernes mølle om det importerede stemmekvæg som Morten Østergaard (og andre Radikale) åbenbart hellere end gerne vil have til Danmark, så de kan få flere stemmer. Jeg tror ikke på at det har særlig meget med de Radikale at gøre. Til gengæld tror jeg det har alt med Paludan, Nye Borgerlige og DF selv at gøre. De der tidligere ikke har ønsket at stemme fordi de ikke tror det gør en forskel eller hvad nu, får pludselig en grund til at stemme. Ikke for De Radikale (nødvendigvis) men imod Paludan, Vermund, Martin H eller hvad nu. Det tror jeg iøvrigt også gælder ikke-muslimer i de samme boligområder, der heller ikke har stemt så meget tidligere.

At det kan komme bag på folk forstår jeg virkelig ikke.

Derudover er de jo stemmeberettigede fordi de er statsborgere. Det er jo ikke fordi Radikale eller Enhedslisten har taget 1000-vis af Syriske flygtninge herop så de kunne stemme, og efterfølgende tage hjem.
Skrevet af Mr_bum
I forhold til Globus 1 skal det jo også med, at de Radikale ved sidste valg var gået 15,7 procentpoint tilbage. Siden 2001 har deres stemmeandel i Gellerup været meget blandet: 2001: 5,42, 2005: 24,75, 2007: 7,1, 2011: 20,8, 2015: 5,1. 2019: 34,2.
Men det hører også med til historien, at Socialdemokratiet fik et ordentlig hug i onsdags og mistede 14,4%.

Siden 2001 har rød blok fået mellem 72,5 og knap 78% af stemmerne, mens de onsdag kom over 80% for første gang. I 2001 fik de kun 63%. Her gør det så også en lille forskel de år, hvor KD og CD også har været en del af rød blok.

Men fænomenet, at rød blok står stærkt i Gellerup, er altså på ingen måde nyt. Derudover har befolkningssammensætningen også ændret sig over tid, så der bor muligvis også flere nydanskere i området i dag, end der gjorde i 2001.
Skrevet af Slettet(562140202803)
Ja, magtfuldkommenhed er den grad noget, der har kendetegnet Sass og Pind.
Skrevet af Egos
Om man er politisk enig eller uenig, så kan jeg langt bedre lide politikere som Pind og Sass end flertallet af politikere, som bare lirer noget politisk korrekt af, som deres spindoktor har fortalt dem de skal sige. Jeg foretrækker at man kan mærke der er en person indeni.
Skrevet af anders.hede
Jeg er absurd træt af Pind. Han bralrer løs og har altid gjort det og det stikker i alle mulige retninger. Det var manden der roste Jønkes snakke-skrift! Især var det pinligt at opleve hans enorme fokus på vandtryk.

Jeg har mere respekt for dem, der stopper med at lege mandagstræner, når de stopper i politik. Der er ingen grænser for hvor klog han er nu og hvor meget de der blev tilbage og kæmpe, skal gøre anderledes jvf Pind. Jeg tror simpelthen ikke han kan undvære opmærksomheden.

Jeg tror også socialdemokratiet har været træt af de gamle dinosaurusser der ikke har kunnet lade være at blande sig i tide og utide. For mig kostede det rigtig meget respekt at han ikke kunne holde sin kæft, da valget stod mellem Helle og Frank.
annonce
0