Snak

Mere indhold efter annoncen
Er der nogle som kan huske et svar som, hvis jeg husker rigtigt, Uffe Elleman svarede på, hvor spørgsmålet var gennemført idiotisk og Uffe brugte størstedelen af svaret på at gennemgå de processer der blev sat igang for at besvare dette spørgsmål(Et beløb på 5000-10000 kroner)?

Kan desværre ikke huske, hvor jeg hørte historien henne.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
@halil

Du kan læse hans svar til Kirsten Madsen her:

http://ipaper.ipapercms.…st/?Page=42
Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast!
Det er betryggende at vide at det koster et par tusinde kroner at fremskaffe oplysninger som ethvert folketingsmedlem kan slå op i finansloven, og at vores årlige ulandsbistand er tilstrækkelig til at sikre 250 mio. småbørn mod diarre.
FC Midtjylland (1999) Manchester City (1887) St. Pauli (1910)
Tak Hærfuglen!

Det var det jeg søgte.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Nå, for hulen. Så ser det ud til at "mit" sats om føje år kan kurere 10% af diabetespatienterne. Jamen det er da vidunderligt nyt.
http://ekstrabladet.dk/n…1965581.ece
Nu er det ikke for at forklejne forskningsresultaterne (altså de svenske), som bestemt er interessante og faktisk publiceret i et godt tidsskrift, men det konkrete gennembrud repræsenterer desværre ikke nogen umiddelbar løsning på særligt meget. Den "behandling", som de giver musene kan du ikke sådan lige give til alle og enhver, og du er sådan set nødt til at vide om en patient er disponeret for at udvikle T1DM (altså "traditionel sukkersyge" hvor beta-cellerne går til grunde og insulinproduktionen spoleres) ligesom NOD-musemodellen gør det.

Noget andet og mere væsenligt er, at hele fedme-debatten, som vist er den relevante i den her sammenhæng, jo vedrører T2DM (altså "gammelmandssukkersyge") som jo en anden størrelse end T1DM.

Det er T2DM, som er i voldsom vækst på verdensplan, og det bliver T2DM, som allerede nu og om få år vil være den største byrde på sundhedsvæsenet. Heldigvis er det jo ikke så svært at undgå, hvis man ellers gider lave lidt motion og spise nogenlunde sundt.
Jamen stor cadeau for at bruge fagkorrekte termer og forklare problemstillingen omkring det konkrete at gå fra test til eksekvering. Man kunne næsten have håbet, at det havde ændret præmissen for snakken. Det gør det dog ikke. For det ændrer ikke på, at det er forskningen der viser vejen. Nøjagtigt som jeg baserede mit håb på. Sukkersyge blev bl.a. omtalt som en gammelkendt sygdom, som man ikke havde fundet nogen kur til. Det går jeg ud fra, også omhandler type 1. Nu ser det så ud til, at der kan være et medicinsk gennembrud på vej. Og det er jo kun begyndelsen. Det ved alle. For mit vedkommende handler snakken om økonomi (det er sådan set ret tydeligt i min indgangsvinkel), og det er efter min mening både langt mere vigtigt og langt mere effektivt i forhold til folkesundheden, at pumpe penge ind i forskning, end det er at forsøge at adfærdsregulere gennem afgifter her og der, lidt feel-good (eller nok nærmere feel-better) moralsk prædiken osv.

Nå´m vi har da heller aldrig betvivlet forebyggelse eller forskningen, ej heller vil vi forklejne dennes rolle, vil det sikkert lyde. Næh, men det var bare ikke udgangspunktet for nogle sider siden, hvor man tilmed skulle lægge øjne/ører til ytringer gående på, at man gennem et stærkere fokus (herunder selvfølgelig økonomisk) på den del, faktisk var villig til at gamble med folkesundheden. Jamen det står der sgu - endnu - sort på hvidt. Det er sådan set blot sådanne naiviteter, jeg er gået i kødet på. Nu kan vi så vente på bl.a. de "fat-killers", der med stor sandsynlighed vil kunne reducere problematikken vedr. type 2-sukkersyge forårsaget af fedme. Jeg giver det tyve år. Max.
Nå, for hulen. Så ser det ud til at "mit" sats om føje år kan kurere 10% af diabetespatienterne. Jamen det er da vidunderligt nyt.

Dit "sats" er tilsyneladende endnu ikke godkendt til forsøg på mennesker. Jeg ville måske være lidt mere forbeholden mod at åbne champagnen.
"Man kunne næsten have håbet, at det havde ændret præmissen for snakken. Det gør det dog ikke. For det ændrer ikke på, at det er forskningen der viser vejen. "
"The problem with my life is that I've said too much shit in the past and no-one forgets it"
Kære socialdemokrater, I havde vist lidt bøvl med de autonome i dag, hva´? Well, det var jer selv, der gav dem et klubhus i København, finansieret med skatteydernes penge. Man høster, som man sår.

Ole Birk Olesen.

Det var da godt nok hjernedødt.
annonce