Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Kaffe
Selvom du er nederen har du ret.


Er jeg nederen?
Niddets arkivar
Skrevet af Stankovic
Ishøj, Brøndby, Glostrup og tildels Høje Taastrup har da som Sten skriver langt henad vejen de samme udfordringer og opgaver. Det virker derfor underligt at Albertslund har noget højere administrative udgifter.
Skrevet af Poor Scouser Tommy
De listede kommuner har klart flere ligheder end f.eks. Brøndby og Gentofte. Men det er stadig forskellige kommuner med forskelligt udgiftsbehov og indtægtsgrundlag mv.

1:1 sammenligninger holder næppe, hvis man graver bare et spadestik dybere. Dermed ikke sagt, at Albertslund ikke kan effektivisere sin administration. Det vil så være interessant at høre om, hvilke effektiviseringsmekanismer der helt præcist medfører, at administrationen i Brøndby er omtrent 20 pct. mere effektiv.

På side 5 i administrationens katalog 2 til Budget 2020 i Albertslund fremgår det, at kommunen ikke finder det helt retvisende, at Økonomi- og Indenrigsministeriet i en benchmarkinganalyse estimerer kommunens administrationsudgifter til at ligge 16 pct. over de forventelige samlede niveau.

https://albertslund.dk/media/1716952/katalog-2.pdf
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Sir , moderator
" 1:1 sammenligninger holder næppe, hvis man graver bare et spadestik dybere. Dermed ikke sagt, at Albertslund ikke kan effektivisere sin administration. Det vil så være interessant at høre om, hvilke effektiviseringsmekanismer der helt præcist medfører, at administrationen i Brøndby er omtrent 20 pct. mere effektiv."


Så har han vel også en pointe. Nemlig at kommuner kan blive belønnet for at være ineffektive. I klippet brugte han jo også nabokommunerne som eksempel, så at bringe Gentofte ind i den snak er ikke helt seriøst

.Det er ærgerligt at han er hos Nye Borgelige ham Lars for jeg synes han haft nogle rigtig gode pointer og har taget fat i nogle sager som jeg kun kan støtte op om. Blandt andet det fuldstændige kaos der er pt omkring originalitetskravet til veteranbiler og dummebøder fra skat og motorstyrelsen. Jeg kan dog ikke stemme på Nye Borgerlige.
Dette er en signatur.
Skrevet af Poor Scouser Tommy
Så har han vel også en pointe. Nemlig at kommuner kan blive belønnet for at være ineffektive. I klippet brugte han jo også nabokommunerne som eksempel, så at bringe Gentofte ind i den snak er ikke helt seriøst


Hvordan når du frem til den konklusion? Noter eksemplet med Vejle vs. Kolding, der med al ønskelig klarhed viser, at det godt kan betale sig at drive en kommune effektivt. LBM modsiger sit eget budskab med det eksempel. Vejle bliver ikke straffet for at have en stærk økonomi. Tværtimod.

Udligningsordningen tager primært udgangspunkt i kommunernes udgiftsbehov og indtægtsgrundlag, som er noget andet end administrationens effektivitet.

Noget af det LBM kritiserer Albertslund for, er at have flere ledere end de andre kommuner. I kommunens katalog forklares det, at en større gruppe ansatte uden egentlige ledelsesopgaver ved en fejl bliver opgjort som ledere i ministeriet opgørelse uden at være det.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af anders.hede
Var det ikke i Århus hvor han længe før det gik op for andre pointerede deres skandaløse forventning om hjælp fra stat.

Edit: jo, det var. https://www.tv2ostjylland.dk/aarhus/byradet-gamblede-med-200-millioner-kroner-og-tabte-pengene

Der er sådan lidt Kirsten Jacobsen over ham. Selvom man ikke ville stemme på Z, så var hun på mange måder en rigtig dygtig kvinde, der sådan transcenderede partipolitik.
Skrevet af mirakelmix
@Sir. Jeg skal dog sige at han fra hans tid i Aarhus byråd er kendt som en umedgørlig og tosset person...
Skrevet af Sir , moderator
Mirakelmix - nå øv. Nok ikke langt mellem gal og genial :)
Dette er en signatur.
Skrevet af BjarkeGelsted

En god politiker er vel umedgørlig og en tosse i mere eller mindre grad for ellers for de ikke deres politik igennem eller hvis man er ligeglad mef politiken så for at blive genvalgt.
Rigtige mænd er landmænd
Skrevet af Stankovic
Det er ærgerligt at han er hos Nye Borgelige ham Lars for jeg synes han haft nogle rigtig gode pointer og har taget fat i nogle sager som jeg kun kan støtte op om.


Ja, det er trist at vennetjenester i Liberal Alliance for at holde Ole Birk Olesen på taburetten skulle ødelægge hans muligheder hos dem. Netop det drive som han besidder er hvad LA mangler i dag.
Skrevet af mirakelmix
@Bjarke Gelsted Ikke hvis man skal forhandle med andre ;) Men han er sikkert en god populist i et protestparti!

Også smider han vist om sig med ´pagne, når han er i byen ;)
Skrevet af DetGamlebif
Ja, det er trist at vennetjenester i Liberal Alliance for at holde Ole Birk Olesen på taburetten skulle ødelægge hans muligheder hos dem. Netop det drive som han besidder er hvad LA mangler i dag.


Du har en pointe omkring hans drive, men LA ville aldrig lade en så islamkritisk mand komme ind . De ville jo miste en stor del vælgere som går ind for et liberalt menneskesyn og skattetryk men ikke ønsker en så hård udlændingepolitik. Desuden har Vanopslagh vel lidt af det drive du efterspørger. Han fremstår desuden lidt som de andre i nye borgelige, meget klar i spyttet omkring alt skal laves om og alt er galt og islam ovetager osv, uden at de kommer med særligt mange konkrete forslag.

Det sidste jeg så var hans kritik af Yahya Hassan. Tænk at man vil "udnytte" en mand der er død for et par dage siden til at svine en radikal til. Jeg synes det er usmageligt.
Bonjour, Monsieur Leth
Skrevet af Sir , moderator
"
Det sidste jeg så var hans kritik af Yahya Hassan. Tænk at man vil "udnytte" en mand der er død for et par dage siden til at svine en radikal til. Jeg synes det er usmageligt."Det med at der ikke skal opkaldes en vej efter Hassan? Er det at udnytte nogen at være imod det?
Dette er en signatur.
Skrevet af DetGamlebif
Det med at der ikke skal opkaldes en vej efter Hassan? Er det at udnytte nogen at være imod det?


Nej, det var nok mig der var ldit hurtig på tasterne. Udnytte er selvfølgelig ikke det rette ord, men synes det er dybt unødvendigt og alt for populistisk. Ligesom når Pia Olsen Dyhr siger tillykke til verden fordi en klima-sang vandt børne-MGP. Et forsøg på at score nogle meget billige point. Måske mig der overtænker, kan bare slet ikke se nødvendigheden i at gå ud og kritisere en holdning om at en død mand skal have en vej opkaldt efter sig. Men nu er jeg heller ikke politiker ;-)
Bonjour, Monsieur Leth
Skrevet af clausp
Hvis man bruger sin energi på at modsige et forslag der i forvejen ikke har nogen gang på jord, så er det da nærliggende at tænke at man udnytter situationen.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Halil
Free Jazz mod Paludan var formentlig det alle burde have gjort mod Paludan demoer fra start.

Jazz er næsten ligeså godt som Paludans eget råd vedr paludans demoer, nemlig ignorer fuldstændig.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Jussi
Det indlæg fortæller alt om dette lands kulturelle armod.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Kaffe
Hvordan det?
Niddets arkivar
Skrevet af Svoger
Det er lige før, jeg hellere vil høre på Paludan, end jeg vil høre på jazz. Med Paludan kan man vel i det mindste grine opgivende af noget af det, selvom det ikke er helt pænt at grine af en mand, som øjensynligt har haft en hjerneskade. Jazz er dog frygteligt.

I øvrigt var der da på et tidspunkt nogle gange, hvor det vist lykkedes at få samlet nogle folk (var det forældregenerationen af dem han især ikke kan lide?) på Nørrebro som bare stod i tavshed mens han brægede. Og hvor nogle mødretyper fik sendt de unge idioter nogenlunde væk, så de ikke gjorde dumme ting, som gav Paludan mere opmærksomhed.
Var det lykkedes at føre det igennem, havde Paludan aldrig fået tilnærmelsesvis den opmærksomhed, som han fik...
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Kaffe
Jazz er dog frygteligt.


Ja, lige som romaner.
Niddets arkivar
annonce
0