Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Poor Scouser Tommy
@ Hauser

Mener du seriøst, at vi skulle have ventet på at se, om minkene udviklede immunitet med risiko for, at der kun udvikle sig cluster 6, 7, 8, 9- mutationer?

Din risikovillighed er i så fald noget højere end min, når det kommer til folkesundheden.

Man tør slet ikke tænke på regningen for sådan en manøvre, hvis det gik galt, og mutationer slap ud i samfundet.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Forhammeren
Hausser

Nej, ulovlighederne drejer sig ikke om 6000 arbejdspladser. Der var ikke hjemmel til at aflive mink udenfor smittezonerne. Det er en del af aflivningen men indenfor zonerne var aflivningerne lovlige.

Skal det give mening, må det vel handle om at min arbejdsplads har en politik om ikke at ansætte kvinder, etniske minoriteter, eller LGBT personer.
Næh, der er intet der gør at det skulle være ulovligt at aflive mink udenfor zonerne hvis man altså havde sørget for at få et flertal for det først.

Det har aldrig været sådan at andre ministre har ansvar for at en minister har styr på sin butik eller ej.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Pascal
https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-11-20-traktorer-fylder-kobenhavn-og-aarhus-i-protest-mod-minksagen

Så bliver der lidt at se på når jeg indtager formiddagskaffen på Kgs. Nytorv

Håber at Pernille Vermund fører an ligesom i Sønderjylland forleden.
En traktor klæder hende faktisk rigtig godt.

Og er Sophie Løhde der måske med sit papskilt " Inger er hævet over grundloven"
Eller var det ved nærmere eftertanke bare et stykke A2 papir !

Og kan Mogens Jensen gøre det hele lidt godt igen ved at give high five med en undskyldning til hele rækken af traktorer.

Jeg glæder mig.
Kjoebenhavns Boldklub.
Skrevet af Forhammeren
Manniche kan næppe holde sig væk.
Fedt med en demo med høj gyllefaktor.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Pascal
Fedt med en demo med høj gyllefaktor.


Præcis.

Det danske svar på Trump truck´s kommer til Hovedstaden.
Kjoebenhavns Boldklub.
Skrevet af MadsThomsen
@ Gamledreng

Man kan ikke med rette forvente, at alle ministre på tværs af alle områder kender alle detaljer i alle de rapporter de får fremlagt. Når jeg laver materiale direkte til bestyrelsen, så sørger jeg da også for at fremhæve det vigtigste, fordi jeg ved det er umuligt for dem at nå at læse alting.

Som Peter Loft sagde i debatten, så er det skandaløst, at denne passus bare var flettet ind sammen med resten af materialet - uden på nogen måde at være fremhævet. De andre ministre får altså ikke mange chancer for at opdage, at der muligvis er et problem.

Og selv hvis den passus var fremhævet, så er jeg med Forhammeren. Det kan sgu ikke være andre ministres ansvar at rende rundt og lege barnepige for Fødevareministeren og spørge "har du nu husket, at ...". Man må sgu da kunne forvente, at Fødevareministeren har 100% styr på det - specielt når det drejer sig om hjemmel.


Jeg har ikke set Debatten så ved ikke præcis hvad Peter Loft sagde. Han må ellers om nogen vide noget om dårlig embedsmandsførelse i hvert fald. Jeg hæfter mig dog ved (som Sir også siger) at flere juraeksperter er inde på at det her er ÅBENLYST et lovbrud. Jeg har ikke læst hverken det notat politikerne har fået eller redegørelsen bagefter. Embedsværket har tydeligt haft indtryk at de har informeret politikerne godt nok, det har flere juraeksperter tydeligvis også. Og nej, det er et IKKE et argument som minister at "det var en tung tekst så det missede jeg sgu lige". Du har ansvaret for at vide hvad du gør. Du kan ikke påråbe dig at "det hørte / læste jeg ikke lige". Hvis du har fået informationen, så har du fået den. Og så har du ansvaret for det du vælger at gøre bagefter. Der er altså ikke nogen gråzone i det her. Jeg medgiver fuldt at der formentlig også er sket et voldsomt svigt i embedsværket, og jeg er forundret over at man i ramme alvor bare flytter en topembedsmand over i et andet ministerium efter sådan en omgang elendighed. Jeg kan ikke lade være med at få følelsen af en beskidt studehandel der, men det har je intet belæg for at sige andet end maveefornemmelse. Det hele kunne måske skyldtes en regering der har været MEGET ivrig efter at få lov til det her, og dermed har jappet det igennem ministeriet? Måske er de bare inkompetente? Who knows. Det er jo aldrig udelukkende politikernes fejl, fejlen ligger også i embedsværket. Men ANSVARET for en ulovlig udført handling - det ligger hos politikerne og ministrene.

Jeg er med på at det er Mogens Jensens ministerie det hele starter i, men jeg vil vove at påstå at det er en ret.. problematisk tilgang til hele ministeransvarsloven hvis vi siger at (som Forhammeren skriver) var åbenlyst for 6 ministre at det her var ulovligt, at de så bare tænker "Det er Mogens Jensens ansvar". Der burde enhver ansvarlig politiker begynde at stille spørgsmål. Det er jo ikke Mogens Jensen der egenhændigt har taget den her beslutning, det er hans resortområde, og derfor hans ministerie der skal tilvarigebringe det, men beslutningen er jo truffet af corona-udvalget og Mette Frederiksen ligeså vel som den er truffet af Mogens Jensen. Jeg ved ikke påstående fod om ministeransvarsloven fratager ministre ansvaret for at reagere på åbenlyse lovbrud de er vidnende om i andre ministerier. I ministeransvarloven står der:

§ 4. Ansvar for en af kongen underskrevet beslutning påhviler såvel enhver minister, der har medunderskrevet, som ministre, der på anden måde har medvirket til beslutningens tilblivelse.


Hvilket jeg vel umiddelbart ville sige at både Mette og coronaudvalget lever op til. Jeg er ikke jura-ekspert, så det kan sagtens ske at loven skal fortolkes anderledes.

Det kan også sagtens ske jeg misforstår dig, i så fald beklager jeg.

Det virker for mig lidt til at man lige nu står i en situation hvor det er klart at det STÅR i de dokumenter ministrene har fået udleveret, men det åbenbart ifølge dem ikke stod tydeligt nok. Det ved jeg ikke om det gjorde, for jeg har ikke læst det, så det vil jeg ikke udtale mig om. Men oget tyder på at man i embedsværket i hvert fald mener at det var tydelig nok. Jeg ved ikke hvad der er sandt. Men jeg nægter at tro på at man som minister kan påkalde sig uvidenhed på ikke at have læst sit stof ordentligt.
DK: FC Midtjylland Mener at den danske Supercup bør genindføres!
Skrevet af MadsThomsen
DK: FC Midtjylland Mener at den danske Supercup bør genindføres!
Skrevet af GammelBitterMand
- Det er egentlig en demonstration for folkestyret og for Grundloven. Minksagen har kun været den udløsende faktor, det at man udsletter et erhverv med et pennestrøg, uden lovhjemmel, sagde Knud Jeppesen til avisen.


Man må forstå at de faktisk var liiiige ved at lave den demo alligevel. Forberedelserne var helt sikkert langt allerede inden Mette sprang ud som minkavler-hader. Grevens Fejde er også ved at være længe siden, måske ender minkavlerne med en art omvendt halsløsning, denne gang.
Batman Close. London W12.
Skrevet af Forhammeren
Når nu traktorerne var gasset op og pyntet er det da godt nok at grundloven blev brudt i forhold til minkerhvervet og ikke fx momsindbetalinger til erhvervslivet.

Det havde set lidt komisk ud der midt på Kongens Nytorv.From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Sir , moderator
Meget enig Mads. Fornuftigt indlæg.
Dette er en signatur.
Skrevet af Hausser
Repos

Debatdræberen er dig, der konsekvent har set Covid-19 restriktioner gennem samme briller som Szaseline, Klaus Kjellerup og Mannicheklanen. Det er én stor omgang sølvpapirshat.
Danmark er sluppet billigere gennem pandemien end stort set alle andre lande, og alligevel har vi skulle læse dit ævl gennem hele perioden.


Har du siddet og sparet sammen til den der?

Det er heldigvis stadig nogen som kærer om vores rettigheder og principper og den simple erkendelse at der skal være proportionalitet i indgrebene. Det er et fundamentalt princip i politik som vi ofrede på Corona bålet.

Ser det gerne genindført, men det er svært med en enerådig regering.

Grundloven skal respekteres uanset hvad, og regeringen skal stilles til ansvar. Det ændrer da ikke på, at minkfarme på alle måder er sølle.


Ca lige så sølle som når man negligerer et grundlovbrud, da det jo “bare” er mink. Det er håbløst det overhovedet skal nævnes.
Skrevet af repos , moderator
@ Hausser

Sparet sammen? Din ageren har været tydelig fra starten, og du har ikke rigtig forholdt dig til, at Danmark er sluppet ret billigt igennem pandemien.

Mht mink, så er det dyreplageri, hvis eneste formål er at lave fucking pelse. Det erhverv burde have været udfaset forlængst. Du synes måske, det er fjong med minkavl?

Og nej, jeg forsvarer ikke et grundlovsbrud. Tværtimod skrev jeg det stik modsatte, hvis du ellers bemærkede det.
Regeringen skal stå til ansvar, og om nødvendigt udskrive valg.
Men det ændrer ikke mit syn på minkavl.

Du har fra start tordnet mod regeringen, uagtet at verden omkring Danmark var endnu voldsommere ramt, og de svenske og amerikanske tilgange efterlod sig et blødende spor.

På intet tidspunkt har du haft evnen til at tage en dyb indånding og måske overveje, at regeringen mestendels har handlet ganske rationelt og forsøgt at undgå et voldsomt pres på sundhedsvæsenet.

Jeg har ingen aktier i den nuværende regering, og min stemme lander aldrig på Mette F. Men at tågehorn står midt i et brændende hus, og forsøger at puste ilden ud, og jager brandvæsenet væk, fordi ingen skal blande sig, og en youtube video viser, at vandkanoner ikke hjælper på flammerne, er decideret blæst.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af anders.hede
@madsthomsen.
Stærkt indlæg fra ASA.
Skrevet af Poor Scouser Tommy
@ Mads Thomsen

Jeg kan følge meget af det, du skriver. I hvert fald ud fra et strengt juridisk perspektiv. Der er bare et spørgsmål, der ikke bliver besvaret, når det bliver hævdet, at lovbruddet var så åbenlyst:

Hvorfor sagde ingen noget, når det var så åbenlyst?

På mig virker det ikke rimeligt, at en regering, der, ud fra hvad vi ved, har handlet i god tro, skal tage hele skraldet for det, som professor, Frederik Waage, i Berlingske omtaler som en total nedsmeltning i embedsværket, efter han har gennemlæst redegørelsen.

Ingen benægter, at der er sket lovbrud i minksagen. Så hvis man vil koge det ned til, at lovbrud er lovbrud og ministeransvar er ministeransvar, er sagen et godt stykke af vejen ligetil. Men det vil så også danne en helt ny præcedens i dansk politik, og man kan undre sig over, hvorfor det i andre sager har været så interessant at undersøge, hvad ministeren vidste og ikke vidste, når det åbenbart er fuldstændig irrelevant.

Ingen tvivl om at sagen må undersøges til bunds. Der er sket så meget her, som bare ikke må ske.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af GamleDreng
@MadsThomsen

Fint indlæg jeg er enig langt hen af vejen. Jeg tror jeg har pin-pointet hvor vi to er uenige, men også hvor debatten skiller vandede generelt. Nu er jeg ikke så pjattet med at citere ud af kontekst, men jeg håber det går denne gang. Du skriver:
Hvis du har fået informationen, så har du fået den.

Denne her enten/eller, sort/hvid tilgang uden nuancer er i min optik alt for forsimplet. Og heller ikke noget man kan genfinde i straffeloven.

Hvis eksempelvis person A er blevet slået ihjel af person B, så tager vi jo heller ikke kun stilling til om person B har slået person A ihjel: Ja eller nej. Det er jo en verden til forskel - specielt i forhold til straf om:

1) Person B har taget en økse, brudt ind i person A´s hus og hakket Person A i småstykker, mens Person A lå og sov

2) Person B er kommet kørende i sin bil og tjekket en SMS, mens person A uden at se sig for, går ud foran bilen

3) Person B kommer i fuldskab til at skubbe person A ned af en trappe

4) Person A angriber person B med en kniv, under tumulten bliver person A slået ihjel.

Det kan vi forhåbentlig blive enige om.

Derfor er det ikke kun et spørgsmål om en minister er blevet informeret, men hvordan han er blevet informeret, hvis vi bruger fire lignede "levels" som ovenfor, så er det vel oplagt, at straffen skal være forskellig alt efter om:

1) Der har stået en chef-jurist på kontoret i ti minutter og fortalt ministeren, at der ikke var hjemmel til at slå mink ihjel

2) På et møde er lovhjemmelen blevet diskuteret

3) På et møde er lovhjemmelen ikke blevet diskuteret, men den er tydeligt fremhævet i materialet

4) På et møde er lovhjemmelen ikke blevet diskuteret og problemet omkring hjemmelen er ikke direkte nævnt i materialet, men ved nærlæsning kan man se et spørgsmål vedrørende hjemmel i et bilag.

Jeg har intet forhold til hverken S eller V - i det hele taget rager det mig en høstblomst, hvem der har magten, der er bare et spørgsmål om lort i forskellig indpakning.

Men den eneste måde man kan gøre denne her sag kæmpestor er ved sådanne forsimplede tilgange - og så gerne krydre det med en fatamorgana om, at mink erhvervet rent faktisk havde en mulig fremtid i den situation vi står i (=det var regeringen, der dræbte erhvervet).
Skrevet af Poor Scouser Tommy
Nu bliver der så arrangeret demonstrationer med skilte med MF i naziuniform. Jeg håber sgu, at vi hører politikere på den ydre højrefløj kalde deres folk til orden. Det er langt over (kvalme-) grænsen.

Når en type som Alex Vanopslag totalt uanstændigt står i Folketinget og fabler om fascisme, yder han et solidt bidrag til, at debatten kører af sporet. Men ok, det er jo nok også formålet.

Tror den giver bagslag. Et flertal af danskerne orker ikke den form for radikalt hysteri.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Mercenary
Orker folk helt ærligt de traktorer? Jeg synes det virker malplaceret.
Lose all to save a little
Skrevet af Forhammeren
En masse traktorer uden tilladelse til at køre på offentlig vej til demonstration mod lovbrud og manglende overholdelse af grundloven.

Stærkt.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af hodja
@Poor

Jeg tror, du har ret. Den meget hysteriske og skingre tone plejer at give bagslag.

Så lad endelig Alex og hans charmerende ligesindede køre på. De ender med at udstille sig selv.

Og pludselig bræger Inger op om det skandaløse ved lovbrud... Det er ganske enkelt episk.

Det er jo mest af alt et komisk indslag midt i en krisesituation, med det traktortræf.

Der er næppe mange andre end de største hystader i blå blok, nogle landmænd, et par fiskere og en minkpelsklædt Lars Løkke, som orker dagens happening.

Tanken om af hundredevis af minkavlere skal kompenseres med millioner af kroner for deres allerede skrantende og dybt kriseramte underskudsforretninger er mildest talt ærgerlig.


Skrevet af hodja
@Forhammeren

Det ville være fint med en solid bøderegn.

Med tanke på alle de penge minkavlerne skal kompenseres, ville det give god mening at stå klar med bødeblokken.
annonce
0