Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(180040211702)
Hold nu op med at bringe egne teorier ind i det. Som skrevet saa har man nok koert et estimat over fremtidige cashflow og saa tilbagediskonteret dem. At folk saa til gengaeld har set sig blindt paa populisme kan jo ikke lide samfundet til last. "mehhh, de koerte med underskud i 2019". Rend og hop. I saa fald kunne man ekspropriere samtlige virksomheder med underskud i et enkelt aar og saa slippe billigt afsted med det. Nej nej nej.


Skrevet af Sir , moderator
Man må da håbe man ikke er i et erhverv der har svingende omsætninger baseret på fx efterspørgsel, den dag PST stiger i graderne i partiet og afløser Mette.
Faktorer som at de måske afdrager på gæld og derfor ikke laver overskud og alt den slags pjank medtages ikke. 2019 overskud er det erstatningen skal bestemmes efter.
Dette er en signatur.
Skrevet af fafner
"Faktorer som at de måske afdrager på gæld og derfor ikke laver overskud og alt den slags pjank medtages ikke. 2019 overskud er det erstatningen skal bestemmes efter."

Jeg vil bestemt håbe, at afdrag på gæld ikke medtages, eftersom det kun påvirker balancen.
Masquerading as a man with a reason. My charade is the event of the season. And if I claim to be a wise man, well it surely means that I don’t know.
Skrevet af Sir , moderator
Nu skal du ikke komme med alle mulige regnskabsteknikaliteter. ;)

Lad det bare blive ved at efterspørgslen på skind stiger og falder og dermed bør 2019 resultatet ikke være det der fastsætter erstatningens størrelse. Så kan man blive straffet hårdt eller belønnet for stort ved et dårligt eller godt år. At blive ved med at messe at de ikke havde overskud i 2019 giver jo ingen mening.
Dette er en signatur.
Skrevet af UnderMåler
Når andre går efter manden i stedet for bolden, så ved man at man er bedre Lær nu REGLERNE at kende
Skrevet af Sir , moderator
Noget helt andet, hvad sker der lige med Søren Pind for tiden. Han er godt nok aktiv på SoMe, og med nogle ret vilde udfald. Tjek fx hans Twitter og se "dialogen" med Anders Samuelsen. Det er rimelig vildt.

Lurer han på et comeback i politik nu hvor Støjberg er mere eller mindre ude?
Dette er en signatur.
Skrevet af jensmoch
Ja, jeg overvejede godt nok også at nævne Pinden herinde, efter hans sammenstød med Samuelsen. Det er godt nok voldsomt.

Jeg tror ikke han er på vej tilbage, selvom han da helt bestemt skal være velkommen. Som så mange andre politikere der popper Christiansborg-boblen, har han pludselig fået et noget mere åbent syn på hvad der egentlig foregår politisk, og jeg tror kun det er sund at få noget af den virkelige verden ind i de store partier.

Det er klart at det på mange punkter også er sindssygt vigtigt at vi har topprofessionelle politikere der ved hvordan man skal håndtere det gigantiske tovværk det er at styre landet, men jeg ville godt nok ønske at flere folketingspolitikere lige engang imellem tog en valgperiode ude i virksomheden, inden de så kunne stille op igen.

Omkring Pind, tror jeg egentlig bare at han føler at det enorme engagement og arbejde han har lagt i Venstre, og den borgerligt liberale bevægelse er ved at splintres på grund af nogle ganske få personligheder. Startende med Samuelsen, og så over til Løkke og Støjberg. Kampen for at gøre Venstre til det naturlige statsministerparti på den fløj har jo krævet alt fra så mange, og nu er det på så ganske få år så godt som resat, og snakken om Landspapa-Pape er begyndt at få fat rundt omkring.

Det må satme være en bitter pille at skulle sluge.
Skrevet af anders.hede
Jeg har det rigtigt svært med Pind og det har jeg nærmest altid haft.

Jeg har det også generelt svært med ex-politikere der pludselig er så kloge og skal fortælle hvordan dem, der er forblevet i politik, skal opføre sig.

Og så bare når han er i radioen og skal synge... Jeg bliver aldrig fan.

Skrevet af Sir , moderator
han har jo selv forladt politik og så bare siddet og peget fingre af alle og været ekstrem bagklog. Så må han jo kaste sig ind i kampen.
Dette er en signatur.
Skrevet af UnderMåler
Jeg har tidligere haft det svært med Pind, men ser positivt på ham nu, da jeg opfatter ham som en der taler udfra en meget fast ideologisk base. på mange måder passer han til det gamle V slogan - Venstre ved du hvor du har. Det er jo også meget nemmere når man har trukket sig tilbage men jeg mener heller ikke han var bange for at sige sin mening da han var aktiv.
Han har ret i det med Samuelsen. Det koster vælgere og respekt når partileder lader sig bestikke med ministerposter og så kan vi altid diskutere hvem der sugede hårdest på ministerpatten af Samuelsen og Søvndal.
Når andre går efter manden i stedet for bolden, så ved man at man er bedre Lær nu REGLERNE at kende
Skrevet af GammelBitterMand
Når jyske minkavlere offentligt betegner aftalen som

nogenlunde fair


så kan man godt regne med, at de i det private jubler og popper champagne. De ved godt, de aldrig får så god en deal igen.
Batman Close. London W12.
Skrevet af Barbuti
Borgerforslaget om en rigsret til Mette F nærmer sig de 50.000. Det bliver naturligvis ikke til mere end et forslag som allerhøjest får 2 minutters opmærksomhed på Borgen, men det er nu meget sjovt.
"Figa, il Gasba solo 2,8 mln...anche se è uno stronzo ne vale almeno il doppio."
Skrevet af Svoger
Det var også min tanke, GBM. Når minkbranchen så hurtigt var ude og acceptere/være positive, så er der helt sikkert lavet en ordning med bedre kompensation, end de selv havde forventet muligt.

Men altså, hvis det får lukket ned for det her, og minkavlerne generelt kan komme godt videre, så må det være en fornuftig slutning på et ´mindre heldigt´ forløb. Og så må man leve med, at nogle kinesere åbenbart også får glæde af løsningen. Man kan jo ikke undlade at give nogle betaling, eller generelt skære betaling til det urimelige, blot fordi nogle af ejerne er typer, som man har mindre lyst til at kaste penge efter.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Svoger
Pind har da i mange år været mere idealistisk i sin retorik, end den mere populistiske strategi i Venstre kan have brudt sig om. Eller tilsvarende ville have brudt sig om hos fx Socialdemokratiet.
Men nej, han er givetvis ikke utilfreds med, at Løkke er ude og Støjberg er kørt ud på et sidespor (i hvert fald for nu).
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Poor Scouser Tommy
Der er flere her, der må lære enten 1) at læse indenad eller 2) at droppe stråmændende, hvis der skal føres en meningsfuld og sammenhængende debat.

Jeg har intet sted skrevet, at kompensationen skal baseres på ét regnskabsår. Men at prøve at negligere, at ingen minkavlere præsterede et overskud efter lønudbetaling i 2019 med nogle temmelig overfladiske betragtninger om konjunkturer og regnskabsteknik, der givetvis kan gælde for en gruppe minkavler - men sgu næppe for alle! - er jo ikke seriøst.

Der har åbnelyst været tale om et nødlidende erhverv. Min kommentar om 2019 var alene en bemærkning om et meget synligt symptom på det faktum.

Sir - din store kærlighed til bondepartiet Venstre hverken kan eller vil jeg tage fra dig. I har jo en valgkampsmanual med et særligt afsnit om angreb på synspunkter, der ikke flugter med partilinjen, og den lader du til at have læst grundigt. Men gider du ikke prøve at styre dig lidt? Du er trods alt moderator...

Minkavlerne er tydeligvis tilfredse med den aftale, der er indgået. De har stået i en rigtig god forhandlingsposition både juridisk og politisk, hvilket for mange har ført til en meget tiltrængt gældssanering plus det løse. Det er ikke dumt, når man for få måneder tilbage kiggede ned i den økonomiske afgrund.

Samfundsøkonomisk er det skidt, når et erhverv, der ikke kan opretholde sig selv, bliver reddet af staten. Men sådan måtte det være i dette tilfælde.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af hjst
@PST det er nok nemmest at "fange dig" her, se lige i superligatipstråden !

//hjst
"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
Skrevet af Hausser
Poor Scouser Tommy

Hvorfor ignorere at der tydeligt var en konsolidering på vej i branchen som, i løbet af en periode, ville få priserne op igen, da udbuddet ville rette sig?

Vi har set det i mange brancher efterhånden og prisen på mælk, kød osv., vil uvægerligt få udbud og efterspørgsel til at flytte sig.

Det er decideret forkert at sige, at fordi 2019 har været et dårligt år, så er det en branche i afvikling. Skal man så sige det samme om svinekød i 2020? Der er stadig en efterspørgsel på verdensmarkedet og sjovt nok har hverken polakkerne eller svenskerne travlt med at slå deres mink ned lige pt.

Regnemetoden for erstatningen er valid nok, men syntes måske man burde have taget mere højde for afskrivninger på anlægget, for de lader til at en del ældre minkavlere står til en ret stor fortjeneste, mens de yngre avlere bliver efterladt med en stor gæld. Det er til en hvis grad fair nok at avlerne, som har arbejdet et helt liv, har optjent noget friværdi, men det er ikke sjovt at komme fra en relativ ny investering, med en gæld på 5 millioner, fordi man ikke kan producere på farmen.

Gad vide hvordan man gør med bankerne? For den største del af pengene skal jo videre til dem.
Skrevet af Sir , moderator
"Sir - din store kærlighed til bondepartiet Venstre hverken kan eller vil jeg tage fra dig. I har jo en valgkampsmanual med et særligt afsnit om angreb på synspunkter, der ikke flugter med partilinjen, og den lader du til at have læst grundigt. Men gider du ikke prøve at styre dig lidt? Du er trods alt moderator..."


Wow, der er gået flere uger siden du sidst trak det utrolig relevante moderatorkort. Flot! Troede ellers vi havde haft den snak 5-10 gange.
Pudsigt at nævne en valgkampsmanual, når man ser dit partis koordinerede indsatser på SoME og i pressen. Var det skåltaler alle lige tilfældigvis var blevet enige om at bruge?
At jeg skulle være venstre(bonde)mand er bare morsomt.


"Men at prøve at negligere, at ingen minkavlere præsterede et overskud efter lønudbetaling i 2019 med nogle temmelig overfladiske betragtninger om konjunkturer og regnskabsteknik, der givetvis kan gælde for en gruppe minkavler - men sgu næppe for alle! - er jo ikke seriøst."

Ligesom det er ikke er at bruge 2019 som rettesnor for en erstatning eller et argument. Hvad skulle erstatningen så være? Måske den største fejl ligger hos Soc.Cem i den totale nedlukning, den slags koster jo. Mange brancher svinger i omsætning og efterspørgsel, og fordi en branche har nogle dårlige år, er det jo ikke ensbetydende med at branchen kigger på den stensikre død.

Jeg synes også at det lyder som vel stor erstatning, men ret må være ret. Det er politikernes skyld vi er havnet her, og så må der betales. Jeg har ikke et bud på hvad erstatningen ellers skulle være, men nogle af dem der kritiserer den, kan måske sætte lidt tal på?
Dette er en signatur.
Skrevet af UnderMåler
PST

Det er fuldstændigt useriøst at fremhæve et enkelt regnskabsår som argument for erstatningens størrelse, så når du konsekvent kun nævner 2019, så skal du forvente at få svar på tiltale.

I netop 2019 var prisen på en minkpels historisk lav på 216 kroner. I 2013 var den historisk høj på 612 kroner. for at det kan være profitabelt at drive en minkfarm skal prisen pr. skind være på ca. 300, så det forklarer meget fint hvorfor der ikkevar det store overskud i 2019.

Når du bliver ved med at gentage og fremhæve 2019 regnskaberne, kommer det til at virker som om du cherrypicker de tal du har brug for, så du kan understøtte dine argumenter, i stedet for du lader dine argumenter tage form af tallene, dvs tilgængelige fakta.

Jeg siger ikke du tager fejl, men din måde at argumentere på er doven og sjusket.´

Med hensyn til erstatningens størrelse så er der helt sikkert mange minkavlere der klapper i hænderne. Helt sikkert de ca. 25% der stod til at gå konkurs og helt sikkert også de banker der havde lånt dem penge.

De resterende der havde en sund forretning med en opsparing til at stå igennem perioden med lave priser på mink, de kunne med rette være utilfredse. Minkpriserne, baconpriserne osv har altid været cykliske, så med mindre der skulle ske noget usædvanligt kunne man forvente at prisen på mink igen vil stige inden for et par år og gøre minkavl til en god forretning. Sådan er det i det mindste hvis man kigget på hvordan priserne har udviklet sig historisk.
Når andre går efter manden i stedet for bolden, så ved man at man er bedre Lær nu REGLERNE at kende
Skrevet af Poor Scouser Tommy
@ Sir

Din læringskurve er ikke ligefrem stejl. Vel nærmest flad. Hvornår fatter du, at du får samme svar, hver gang du trækker socialdemokrat-kortet. Du starter den selv op og bliver derefter fornærmet, når du får igen af samme skuffe.

Du har selv muligheden for at stoppe det. Men du insisterer jo på at fortsætte. Guderne skal vide, hvad der driver dig.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
annonce
0