Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Scholesisoneinamillion
MF: "dagene flyder sammen" (hen mod slutningen og længe efter DR var skiftet til streaming på DR.dk)

Gad vide hvad det betyder for minkkommissionens session med MF den 9/12.
Skrevet af Sir , moderator
Fakta var så "det kan jeg godt forstå hvis virker mærkeligt."

Dette er en signatur.
Skrevet af Scholesisoneinamillion
Også rart at komme tættere på Barbara Bertelsens opgaver/mandat/ansvar ift beskeden med ordlyd: "lægge sig ned og rulle rundt".

MF: Hun (Barbara) har passet sit arbejde.
Skrevet af Stankovic
Mette Frederiksen:
Jeg har i dag holdt møde med NATO. En af de største trusler, vi kigger ind i er cyber herunder telefoner.

Mette Frederiksen 30 minutter senere:
Dem, der kan identificeres, de er afleveret, siger Mette Frederiksen, der ikke kan afvise, at der er telefoner, hun har haft, som ikke kan identificeres.

Håbløst hvis FEs kompetencer ikke benyttes til sikring af statsministerens elektroniske enheder.

Det kunne være interessant at høre nærmere hvilke erfaringer og tiltag som FE har anbefalet statsministeren.
Skrevet af shaviro
Svaret "Vi ved ikke hvornår man startede med at slette SMSerne, men formoder det skete senest sommeren 2020." er ikke meget bedre end intet svar, hvis overhovedet. Det er jo omhyggeligt designet til at være vagt og hvis det mod forventningen kommer frem at man startede i november sidste år er det jo bare fordi man er blevet klogere.
Skrevet af BIF-REAL-SPURS
Mette siger det er den største krise siden 2. Verdenskrig.

Mette siger at SMS vedrørende den største beslutning i alt dette her ikke er journaliserings relevante.. jeg fatter hende simpelthen ikke..

Der røg jeg som vælger
Skrevet af Steve Highway-61
Barbarella tager en for holdet.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Steve Highway-61
Falcon, motivet er som altid at ville redde verden. Inger S, Ninn, 007, Blofeld.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af MadsThomsen
Det er naturligvis en del spørgsmål om Mette Frederiksens ansvar i denne sag. Men hende der Barbara Berthelsen har da også en del spørgsmål hængende over sig, i forhold til hendes arbejde.

Hun er (så vidt vides) den eneste departementschef, der automatisk sletter SMS´er, og hun er også (igen så vidt vides) den eneste, der anbefaler dette til sin minister. Dette til trods for, at som jura-eksperter har sagt, at alle SMS´er, der kan vurderes som sagsbehandling, skal journaliseres. Dette skal (antager jeg da) vurderes individuelt fra SMS til SMS.
Derfor virker en automatisk sletningsfunktion ikke superpraktisk generelt.

Med de SMS´er der har været mulig at skaffe (den med "luk lortet", "hvornår ruller i rundt? :)", osv.), så virker det også en anelse som om, at de diskuterer arbejdssager i de SMS´er - hvorvidt Mette har er vel stadig uklart. Derfor lyder det for mig sært, at man ikke har vurderet, at de ting skal journaliseres?

Derudover er der jo også flere der vurderer, at hun bevæger sig på grænsen af hendes embede, når hun har stort fokus på at "redde regeringens liv".

Havde der ikke også været nogen sager, da hun sad i Justitsministeriet, eller husker jeg forkert?
DK: FC Midtjylland Mener at den danske Supercup bør genindføres!
Skrevet af jensmoch
Nu havde Mettemor jo allerede tidligt på pressemødet erkendt at det ikke virker supersmart at en statsministertelefon bliver genbrugt til andre medarbejdere, og det nok var en af de ting der bør ændres af sikkerhedsmæssige årsager.

Jeg synes egentlig også hun stod forholdsvist stærk tilbage, omend der også var et par øjeblikke hvor hun fik vist hvorfor jeg aldrig kommer til at placere en stemme på Liste A.

Der er i øvrigt intet odiøst i at SMS´er ikke journaliseres, men det kunne dog være ret fint med en eller anden central database på en offline-server et sted, hvor ministres telefoner tømmer SMS´er i før de slettes fra telefonen, for trods alt at like grave ting frem. Om ikke andet, så i hvert fald i de fem år der går før en eventuel sag er forældet. For alle parters interessere.
Skrevet af shaviro
Hun fik smurt lidt for tykt på da hun lod som om hun ikke vidste hvad Messenger (facebook) og iCloud var. Samtidig skal vi forstå at der skal strammes op i forhold til sikkerhed.

Nu skal vi også forstå at de faktisk slet ikke bruger SMSer i den daglige gang og der derfor ikke kan stå noget spændende i dem. Samtidig gik det jo lidt stærkt så på forhånd skal der laves en disclaimer på sproget i SMSerne, skulle de komme frem. Dog bruger de dem ikke da de jo altid arbejdede tæt dag og nat....samtidig med de holdt afstand og pressemøder hver for sig.

Hvis man kun har set selve præsentationen og de første par spørgsmål fra journalisterne vil jeg anbefale man ser hele seancen. Første del klarede hun godt og det var tydeligt de havde øvet i det. Anden del var til tider tåkrummende at se på. Hun formåede at spille it-dum flere gange, "rulle med øjnene" af en journalist og nervøst stoppe en journalists spørgsmål da det kom for tæt på noget ubehageligt.
Skrevet af Sir , moderator
Når man lige hører det igen, så siger hun jo at sms-sletningstidspunktet er ren formodning. Hun er god til at få det til at lyde som om at det er faktum at det var før sagen, men det er en formodning.
At telefonerne er spredt rundt til alle mulige folk og ikke kan spores tilbage via serienumre e.lign virker godt nok også mærkeligt. Og belejligt.
De sms´er kan vel aldrig genskabes?
Dette er en signatur.
Skrevet af Steve Highway-61
Selvfølgelig er de forever gone with the wind, de sms´er.

Hun er jo ikke dum.

Sletningen startede jo 11/3 eller i dagene efter da de første kritiske røster pippede op.

Men det ville hun ikke sige, derfor "senest" i sommeren 2020.

Wake up.

All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af shaviro
SMSerne kan kun genskabes hvis

1. De kan finde de telefoner det skete på
2. Man ikke har overskrevet beskederne (at slette noget er ikke nok. Ofte får filsystemet bare at vide det dataområde er ledigt, men data ligger der stadig indtil noget andet lægger sig der)
3. Man har ikke nulstillet dataområderne hvor beskederne lå (en bevidst overskrivning i form at formatering eller obsfuskering)
Skrevet af Steve Highway-61
Du tror ikke et makkerpar Triple B og MF der kan lukke landet ned kynisk og ulovligt kan finde ud af at skaffe sig af med indholdet på et par mobiltelefoner.

Hvad er det Ethan Hunt siger ...
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Vincent Gigante
Mon ikke, at et relevant telefirma også kan genskabe eller finde de nødvendige filer eller data.
.
Skrevet af shaviro
Jeg tror landets statsminister og it ekspert Barbara Bertelsen og hendes tro rådgiver Mette Frederiksen kan gøre lige hvad det passer dem.
Skrevet af MadsThomsen
I den mindre seriøse del:

Skal vi så i ramme alvor tro på, at den statsminister nogensinde der allermest bruger sociale medier til kommunikation og i sit embede, simpelthen ikke ANER hvad iCloud er?
DK: FC Midtjylland Mener at den danske Supercup bør genindføres!
Skrevet af jensmoch
Mon ikke, at et relevant telefirma også kan genskabe eller finde de nødvendige filer eller data.


Forhåbentligt da ikke. Det ville være helt sindssygt, og er vanvittigt brud på al tænkelig lovgivning om datasikkerhed.
Skrevet af Steve Highway-61
Hvis hun ikke engang kan finde ud af at skaffe sig ordentligt af med bevismateriale, er hun ikke stillingen som statsminister værdig.
All we are saying is give peace a chance that means you too
annonce
0