Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Mercenary
Lose all to save a little
Skrevet af anders.hede
Jeg synes da Danmark har håndteret det ganske fornuftigt, selvom jeg ikke er socialdemokrat. Det hjalp at de slap restriktionerne nu, for jeg har godt nok længe bemærket hvor ualmindelig mild Omikron er -jeg har den iøvrigt selv lige pt.

Det der skæmmer er helt klart sagen om minkene.
Men der er også mange andre sager, hvor det virker til at alt hvad regeringen rører hvad går galt. Herunder eksempelvis FE og alt hvad der involverer Trine ‘Bramsen

I det første år var det med Mette F som Anders Fogh. Det hele var teflon - det bed ikke på -og nu går det meget modsat. Senest virker det også halvkomisk med tragisk baggrund i Mali, foruden sagen med piraterne, for bare nu at nævne sager med Jeppe Kofoed.
Man kunne også remse op sager med Joy Mogensen.

Så er der en ufattelig arrogant minister omkring Lynetteholmen. Så er der Nick Hækkerups enorme begejstring for overvågning.

Altså efter et år hvor alt kørte, har der nærmest været rekord i møgsager. Det må være skuffende at se et stort momentum fordufte så hurtigt. Lars Løkke oplevede meget af det samme. Jeg mindes stadig Anders Fogh som i rigtig mange år formåede, selvom der helt sikkert var lortesager, havde en evne til at håndtere dem og pressen på en måde, så det ikke skyggede på samme måde som efter, og før, ham.
Skrevet af Sir , moderator
Drama! Ny lovgivning nu!
Dette er en signatur.
Skrevet af Toon Toon!
Anders hede

Ja, det er bestemt ikke alle ministre og indenfor alle områder at regeringen brillerer. Min ros var primært rettet mod Mette F og Covid-håndteringen.
Newcastle, United, will never be defeated! Newcastle, United, will never be defeated!
Skrevet af Slettet(021022220102)
I det første år var det med Mette F som Anders Fogh. Det hele var teflon - det bed ikke på -og nu går det meget modsat


Jeg tror, at derouten i den politiske styring og den gode regerionsperiode skal ses i lyset af Martin Rossens afgang.

Det var ham, der holdte tøjlerne - og styrede strategi, skib og tropper rigtig stramt. Det hele begyndte langsomt at falde fra hinanden, da han - og en anden medarbejder - smuttede.

Der var selvfølglig ingen playbook ift. corona, der var en helt uvant og ny situation, hvorfor der var rum for fejl her. Mink-sagen samt den efterfølgende håndtering af denne - var dog lidt for ´grimme´ og gav alvorlige ridser i lakken.

Mali bør du ikke lægge alt for meget i - da det er et storpolitisk spil med Rusland i kulissen, der gør alt for bruge bølle-metoder mod EU-lande som DK, der har gøet lidt af dem i medierne.

Guinea-bugt mission og i endnu højere grad FE-sagen er nogle grimme sager - der alt sammen peger på, at Bramsen fra start af har været et svagt led, der FOR LÆNGST burde været rokeret ud. Bramsen har været en dyr dame.

Venstre var i det mindste hurtige til at smide Carl Holst ud på røv og albuer, selv om han var tæt med Løkke.
Skrevet af Sir , moderator
Denne tråd er dedikeret til generelt at rakke regeringen ned og især MF ;-) Regeringen er inkompetent, og MF er magtarrogant. PUNKTUM. Har du en anden holdning, er du en indoktrineret partisoldat.Den evige offerrolle fra de hardcore socialdemokrater. Endda i en tråd der primært besøges af ligesindede.
.Det er dog ikke noget jeg gider diskutere mere før alle indrømmer at Lynetteholmen hviler i sig selv økonomisk.
Dette er en signatur.
Skrevet af anders.hede
God pointe med Rossen - det kunne godt ligne der var et sammenfald der.

Jeg var ikke selv personligt begejstret for Carl Holst, men det er et eksempel på at når først medierne er efter én, er det næsten umuligt at vende. Det ender med afgang. Han var kongen af Sønderjylland og blev så mobbet langt ud af politik.

Den gang var det helt urimeligt - et andet eksempel er Lene Espersen, der lavede én fejl med et afbud til et topmøde og så var hun for evigt frames som uduelig.

Det er ikke skønt, når medierne går i selvsving.

Og det kan godt være svært at vurdere om det er minister-inkompetence eller medie-storm, der gør sig gældende. Joy Mogensen var også for evigt framet med hendes Absolute Music 2. Det er ikke altid retfærdigt.

Jeg har dog svært ved at give medierne skylden for Trine Bramsen - hertil synes jeg virkelig hun selv er ude om det - nogen mærkelige sager, hun burde have undgået. Der var eks et interview hvor hun blev meget hysterisk og en talen ned og nedgradering af topfolk i forsvaret, som man måske godt kan se en vis pointe i at få stækket magten hos - men i virkelighedens verden graver man altså sin egen grav.
Skrevet af anders.hede
Enig @sir.

Det er underskuds-agtigt at have så svært ved at håndtere kritik og dyrke en offermentalitet.

På samme måde som det virkede med regeringen, der tordnede mod en plat VU-plakat, uden rigtig at tænke over egen ungdomspartis historik på området. Eller når Jeppe Bruus kalder al modstand for Trump-agtig.
Eller når man turnerer med
https://ibb.co/TPHCRQ7
Altså taler imod Christiansborg fnidder - men jo netop bidrager til fnidder med netop det.

Der er meget berettiget kritik man kan bruge mod de blå - man skal bare huske at man selv har magten og derved påhviler et større ansvar og det ser ikke godt ud at virke så meget i underskud. Det virker i hvert fald altid værre end når oppositionen, som er noget mindre magtfuld gør det. Den er jo netop de facto i underskud, magt-mæssigt.

Jeg forstår eks. heller ikke man kan bekendtgøre en aftale om dagpenge uden at tænke over at der forelægger et forlig, man skal respektere. Og det er sagt, mens jeg selv synes snittet i den aftale er ret godt ramt og man burde kunne finde sammen om med lidt længere forhandlinger.

Jeg har en ret stor del politisk enighed med Socialdemokratiet anno 2022. Noget mere end for 10-20 år siden, så det er ikke bare at jeg ikke kan døje dem. Slet ikke. (Mit problem er mest at jeg altid har haft det svært med deres støttepartier til venstre).

Jeg synes bare ikke de (S) pt. agerer så professionelt og med der ønskede overskud. Det samme kommer så nemt til at gælde deres mest trofaste fans på sociale medier.
Skrevet af Slettet(021022220102)
Jeg var ikke selv personligt begejstret for Carl Holst, men det er et eksempel på at når først medierne er efter én, er det næsten umuligt at vende. Det ender med afgang. Han var kongen af Sønderjylland og blev så mobbet langt ud af politik


Hvis man kendte lidt til hans styre og tid i Region Syddanmark - og også længere tilbage i det politiske liv - ville man vide, hvor magtfuldkommen, egenrådig og korrumperet Holst var.

Denne Kong Gulerod tilgang fra det jyske tog han - mere ydmygt - med til Borgen, og troede, at han var skudsikker, fordi han var tæt med Løkke, som havde hjulpet ad flere omgang med at overleve som formand. Kritikken mod Holst var bestemt ikke uberttiget eller unfair, tværtimod - Holst repræsenterer nærmest alt, hvad vi forbinder med politikerlede.

Espersen er jeg dog enig i - og var det ikke hendes mand, der havde lidt rod i sager og papir?

Politik er et benhårdt game - og der skal ikke meget til, før man falder fra tinderne.

Joy er jeg også enig i, at hun fik en lidt for hård medfart - og da den stiveste modvind i medierne stodpå, baksede med en tragedie i privatlivet (og ikke kunne agere, som ønsket).

Jeg mistænker S for at vælge Bramsen som forsvarsminister for at følge tidens trend, være lidt woke og nymoderne - og vælge en kvinde som ministter i et mandsdomineret resort og omårde. Uheldigvis valgte de så en yderst inkompetent kvinde til det.

Der er lavet en glimrende analyse og artikel om, hvorfor Bramsen var det forkrete valg - fordi hun før sin ministerpost også konstant gik rundt og kvajede sig. Måske er den delt herinde tidligere.
Skrevet af anders.hede
Espersens mand var der ikke meget omkring - tror du tænker på Henriette Kjær - en anden af de 3 Kylle Pylle og Rylle.

Hun blev jo nærmest gået pga hendes mand - han var helt vanvittig tåbelig - sådan bedømt på mediernes fremstilling i hvert fald. Men som hustand kom de i problemer, og det var så i særdeleshed hans skyld, men der kan man blive ramt også. Jeg ved stadig ikke om det var urimeligt.

Jeg tror på dig, når du beskriver ham i Sønderjylland. Det jeg forholder mig til er at han blev frikendt og at der ikke var grundlag for at dømme ham - der dukkede nogle mærkelige sager op om et enormt avisforbrug som jeg synes virkede skudt langt over målet. Og nogen gange bygger ens egen endelige dom på konklusioner, man har læst - jeg synes at huske der kom nogle artikler frem, hvor behandlingen af ham blev kritiseret voldsomt - men du har nok ret i, at hans fortid skyggede og at man godt kan have dårlige sager, der teknisk set nok ikke er ulovlige - bare dårlig dømmekraft - i hvert fald var hans korte tid som minister helt umuligt. Han fik i hvert fald ikke en chance og det kunne jeg nok godt ønske mig han havde fået. Trods alt.

Du har ret mht Trine Bramsen - hun startede ud med at latterliggøre IT-nørder. Det var sådan set sådan man hørte om hende og mit problem med politik er ofte at man ikke vælger de bedst egnede - men man skal have dækket nogle fløje og sikret nogle kaffeklubber - også absolut eneste forklaring på at Carsten Hansen blev minister eks.

På samme måde ved jeg at når blå blok engang kom er til magten så får Troels Lund Poulsen igen en stor post, ligesom Kristian jensen også skulle have det sidst - selvom der i sidstnævntes tilfælde næppe nogensinde har været en dyrere minister(han var hovedmanden bag SKAT-fadæsen). Og selvom Troels Lund blev frikendt, så var han sovset så meget ind i Helle Thornings skattesag, at jeg også der fik det dårligt over at se ham fremme igen. (Jeg har iøvrigt oplevet ham til rundvisning på Christiansborg og han var ekstremt arrogant - det spiller nok også ind i min antipati)

Thyra Frank, mobningen af hende forbigår jeg(skammeligt af Astrid Krag), var også et eksempel på “vennetjeneste”. Hun havde erfaring med det “rigtige liv”, men var jo åbenlyst ikke minister-emne og fik iøvrigt ingen beføjelser.

Jeg har et håb om at man vælger de bedst egnede og gerne udefra - Erkender at de mange mennesker på borgen, uden meget erfaring med det virkelige liv, ofte ikke er de bedste til at administrere vigtige ministerposter.

Skrevet af Common sense
Thyra Frank, mobningen af hende forbigår jeg(skammeligt af Astrid Krag), var også et eksempel på “vennetjeneste”. Hun havde erfaring med det “rigtige liv”, men var jo åbenlyst ikke minister-emne og fik iøvrigt ingen beføjelser.


Glemmer aldrig da Astrid Krag blev interviewet i radioen lige efter hun blev Sundhedsminister i 2011.

Journalisten spurgte hende om hun ikke var lidt for uerfaren til sådan en stor post, hvortil hun svarede, at hun kendte sundhedssystemet til bunds indefra, da hun havde haft et sommerferiejob som sosu assistant i hjemmeplejen ! ! !

Først gang jeg har hørt en journalist tabe kæben i radioen og var meget stille et stykke tid ;-)

Hendes store erfaring kan ses her

https://www.regeringen.dk/ministrene/social-og-aeldreminister-astrid-krag/
Skrevet af LukeDanDuke
Glemmer aldrig da Astrid Krag blev interviewet i radioen lige efter hun blev Sundhedsminister i 2011.

Journalisten spurgte hende om hun ikke var lidt for uerfaren til sådan en stor post, hvortil hun svarede, at hun kendte sundhedssystemet til bunds indefra, da hun havde haft et sommerferiejob som sosu assistant i hjemmeplejen ! ! !

Først gang jeg har hørt en journalist tabe kæben i radioen og var meget stille et stykke tid ;-)

Hendes store erfaring kan ses her


Haha, mener også jeg hørte det her eller i hvert fald har hørt det bagefter.

Det skulle da ikke undre mig, om hun rent faktisk tænker sådan.

Spørgsmålet er vel, om vi ikke om 10-15 år kan se tilbage på en af historiens største "levebrødspolitikere".
Skrevet af Poor Scouser Tommy
Det er underskuds-agtigt at have så svært ved at håndtere kritik og dyrke en offermentalitet.


Måske også lidt underskuds-agtigt ikke at tåle en lille stikpille? Det er nemt at bortfeje andres synspunkter og holdninger med, at de er indoktrinerede partisoldater, hardcore socialedemokrater og - som du formulerer det - fans af Socialedemokratiet på sociale medier. Nedladenheden er slet skjult.

Sagen er, at man med stor konsekvens bliver angrebet af 4-5 usual suspects i denne tråd (du er ikke en af dem), når man tillader sig at forsvare regeringen og i særdeleshed MF i visse sager. Det er kritikken, der kører automatpilot, og ulysten til at prøve at se nuanceret på sagerne, der trigger mig. Jeg kan simpelthen ikke lade være med at stille mig op som den, der ser tingene fra den anden side, når kritikken og angrebene kører på autopilot og til tider tager form af et blindt raseri, der næsten kun kan bunde i en helt fundamental antipati - hvilket ikke er et godt grundlag for saglighed og klarsyn.

Jeg har fået hældt meget lort i hovedet i denne tråd. Så jeg har sgu kredit i banken til at fyre en stikpille afsted. Den bevilger jeg mig selv.

Men det ville være bedre, hvis de såkaldt neutrale selv gav regeringen lidt kredit, når den er på sin plads. Det kommer bare ikke til at ske. Tavsheden efter Toon Toons kommentar var larmende, når man tænker på, at vi så småt kan evaluere på to års intensiv kamp mod Covid-19 og en ophævelse af alle restriktioner som første land i EU. Ikke mindst når det hævdes, at tråden her nærmest er en fanklub for socialdemokrater.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Sir , moderator
Hvor stupid er Frank Aaen lige:

https://twitter.com/faaen/status/1486660605415202817?s=21

Manden er/var statsrevisor. Jøsses. Manden aner åbenbart ikke hvordan skat virker.
Dette er en signatur.
Skrevet af MikMik96
Stupid ligefrem?
Hvor er det manden går galt i byen her? Er i ikke bare uenige om hvor hårdt man skal beskattes?
Skrevet af bruger
MikMik

Blandt andet fordi at Frank Aaen (og givetvis også dig selv) laver den populære fejlagtigt antagelse, at et udbytte fra en aktie bare er gratis penge, man får stukket i hånden.

Frank Aaen kunne med fordel læse lidt op på, hvordan det nu lige er med virksomhedens værdi og udbytter. (Hvis et børsnoteret selskab udbetaler udbytter x antal milliarder, så falder selskabets værdi med omtrent det samme på børsen, så aktionærerne har ganske rigtigt fået likvider i hånden, men indkasserer samtidigt et kurstab. Udbytte er ikke andet end tvunget up front aktiebeskatning - som I øvrigt allerede nu beskattes op til 42 procent).

Udbytter er og bliver aldrig en gevinst.
Skrevet af Kusk
Der mangler i Frank Aaens udlægning en forståelse for, at investering er et her-og-nu alternativ til forbrug - og at det bliver noget sværere at rekruttere risikovillig kapital til start-ups, hvis det endnu mindre kan betale sig end i dag.

I forvejen er aktieskat et mareridt. Når man som jeg nørder med investering, så risikerer man rent faktisk at skulle jonglere mellem fire forskellige skattesatser. 27%, 37%, 42% og almindelig indkomstskat.

Det må alt andet lige være en fordel for Danmark, at vi kan rekruttere risikovillig kapital, endsige at danskere sidder med et sugerør nede i S&P500.

Mvh.
Skrevet af Sir , moderator
Fordi det allerede beskattes i den stil som Aaen efterlyser MikMik og så er betegnelsen arbejdsfri indtægt, som om det er en gave man har fået tåbelig. Vidner om manglende indsigt hvilket er skidt for en så rutineret politiker og tilmed statsrevisor.
Dette er en signatur.
Skrevet af Sir , moderator
Benny i nye problemer:

https://ing.dk/artikel/juraprofessorer-skjulte-klimatal-brud-paa-ministeransvarsloven-253824

Brud på ministeransvarsloven lyder ikke godt. Hvad laver han dog…
Dette er en signatur.
Skrevet af jensmoch
Hold kæft hvor er det dog dumt.

Det ender garanteret med at vi så skal til at betale for en CO2-kommission, der skal undersøge om Engelbrecht fik at vide at det var brud på loven ikke at fremlægge de tal de havde, når ikke tallene var gode nok til at kunne bruges - hvis altså man spørger S selv.

Mon ikke tallene viste for meget grisseri, til at Mette kunne kalde sig den grønneste statsminister i næste valgkamp.
annonce
0