Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Common sense
Man må sige at BBB gør det godt !

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/fed-bonus-til-slette-dronningen-barbara/9119730

"Ifølge Statsministeriet bliver engangsvederlag for departementschefer fastsat af finansminister Nicolai Wammen (S). Men selve indstillingen til, hvem af departementscheferne der bør få bonus, foretages ifølge et svar fra Økonomistyrelsen til Ekstra Bladet, af Barbara Bertelsen selv samt hendes departementschef-chefkollega i Finansministeriet."
Skrevet af Scholesisoneinamillion
@Common: Begge dine links i dag er relevante uanset hvad man måtte mene om EB.
Desværre er det jo nærmest, hvad man efterhånden forventer fra Barbara m.fl.
Tror en del skyldes de mange indbyrdes (og til tider også private) relationer mellem ministre/særlige rådgivere mm.

On a separate note: Tak for din gode anbefaling af Frihedsbrevet for noget tid siden. Jeg er forlængst betalende kunde og er super tilfreds med kvaliteten.
Skrevet af Poor Scouser Tommy
Der skal selvfølgelig være en grænse, men det virker ikke til at der er nogen udenfor den indelukkede regeringstop der ved hvad der foregår. Det er som om at hver eneste vigtige beslutning i relation til retsstaten, demokratiet mv. skal holdes for lukkede døre. Gavner selvsagt ikke troen på systemet.


Jeg tænker, at politiet og anklagemyndigheden nok udmærket ved, hvad der foregår, eftersom det er politiet, der efterforsker sagen, og det er anklagemyndigheden, der vil hive Claus Hjort i retten.

Sagen mod Hjort har ikke noget med regeringen at gøre. Men Regeringens Sikkerhedsudvalg er da uden tvivl orienteret om sagens substans.

Spørgsmålet er så: Skal regeringen bruge sin magt til at afbryde en igangværende politiefterforskning og hindre anklagemyndigheden i at føre sagen i byretten? Det mener Anders Fogh.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Poor Scouser Tommy
@ Common

Enig i at ordningen med engangsvederlag er en skandale. Jeg har på min arbejdsplads haft adgang til at se på begrundelserne for engangsvederlag. De er i mange tilfælde latterlige. Engangsvederlag er den offentlige pendant til bonusser i det private. Et af argumenterne for at indføre dem var muligheden for at konkurrere med det private om de bedste hoveder. Om engangsvederlag/bonusser er vejen til det, kan jeg så godt tvivle på. Jeg har ikke oplevet, at vi har opnået bedre resultater efter indførelsen af engangsvederlag.

Om det er offentlig eller privat synes jeg, der er en uskik med de ordninger. Kan folk ikke motiveres af en spændende stilling og en i forvejen høj løn, er der noget galt. Så er det ikke de rette folk at have siddende. I bankerne kan nyuddannede komme ind og få en startløn på 60-70.000 kr., og både chefer og almindelige ansatte har fået udbetalt gigantiske bonusser i årenes løb. Hvem skal betale for det? Ja, det skal jeg som kunde selvfølgelig. Men så kan jeg jo bare skifte bank? Ok, hvilken bank kan jeg skifte til, hvor det ikke foregår?

Om det er via skatter, gebyrer, renter eller andet, jeg skal finansiere andres overbetaling, synes jeg, det er træls.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af elendil
Hvad skal man være uddannet som for at få 60-70k som nyuddannet i en bank? Sådan noget CBS-gøgl?
fck-medløber.
Skrevet af Forhammeren
Hvis regeringen havde standset sagerne mod Findsen og Hjort var oppositionen kommet rendende med store protester mod den vilkårlighed man så på rigets sikkerhed.

Det er anklagemyndigheden der står med æg i ansigtet hvis sagerne må droppes. Der er trods alt varetægtsfængslet og forlænget.


From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Poor Scouser Tommy
Hvad skal man være uddannet som for at få 60-70k som nyuddannet i en bank? Sådan noget CBS-gøgl?


CBS-gøgl, ja. Derudover er det selvfølgelig en fordel at være en del af "familien".
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Sten_H
For at Hjort overhovedet kan retsforfølges, skal folketinget først stemme for at ophæve hans immunitet. Og det virker ikke til, at det kommer til at ske. flere partier ønsker ikke at træffe beslutningen på et dårligt oplyst grundlag, og hvor meget kan der oplyses i sådan en sag?
KENWRIGHT OUT, VAR OUT
Skrevet af elendil
Det er fandeme skørt, Tommy.
fck-medløber.
Skrevet af GammelBitterMand
Det lyder overraskende højt. Aktuarer er almindeligt betragtet som dem med den højeste startløn, og de må nøjes med omkring 52k om måneden. Det er selvfølgelig i gennemsnit, så måske betaler bankerne meget mere for de CBS´ere, der har forbindelserne i orden.
Batman Close. London W12.
Skrevet af Halil
Der er nogle stillinger i banker der giver de beløb, som Hykleren har beskrevet. Det kan jeg bekræfte.

Aktuar er en af dem.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Poor Scouser Tommy
@ Halal

Kaster du ikke lidt op i munden over dig selv af og til? Det burde du gøre. Men det nytter jo næppe noget at appellere til en civiliseret debat hos dig. Og administrator synes nok også, at det er stilsikkert og helt i tråd med reglerne på forummet uprovokeret at kalde andre for hyklere. Så jeg takker bare af for nu.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Svoger
Man kunne i hvert fald godt få den idé, at PST har plukket lidt i, hvor han har sine fakta fra, GBM. Udover kontorchefer og direktion, tror jeg at det er ret begrænset, hvor mange vi har hos os, som har en løn fra 60-70.000. Og de nok ret få der er, er dygtige folk med adskillige års anciennitet.

Det er i øvrigt noget sært noget med dig PST. Du virker til generelt at have et horn i siden på statsansatte.
Kan folk ikke motiveres af en spændende stilling og en i forvejen høj løn, er der noget galt. Så er det ikke de rette folk at have siddende.

Prøv at vågne op til den virkelige verden. Navnlig nu hvor der mangler kvalificeret arbejdskraft. Med den indstilling har (endnu flere af) de dygtige i staten sagt farvel inden for ret kort tid, og du sidder tilbage med de der enten ikke gider eller ikke kan. Det får du intet godt ud af.
Kan du ikke lige definere for os, hvad høj løn er?
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af bruger
Jeg er egentligt også en kende interesseret i, hvilke almindelige bankansatte, der har fået gigantiske bonusser.

Enten er vi uenige om definitionen af en almindelig bankansat eller ordet gigantisk i denne sammenhæng.

At der kun er en tilbage til at betale er dog spot on. Det samme er tilfældet, når der tillægges sektormæssig særskat til finansiering af Arne-pensionen. Det skal man vist være siddende erhvervsminister for ikke at kunne regne ud.
Skrevet af Duck
"Den Uafhængige"s podcastserie om spionsagen er ganske god. Bonnichsen blev sur efter første afsnit, hvor han kom til at afsløre egne begåede ulovligheder i sin tid hos PET. I andet afsnit med Anton Geist fortæller denne, hvordan der i forbindelse med Snowdens afsløringer, om hvordan Danmark hjalp NSA med deres storstillede masseovervågning, bliver bragt et indslag med optagelser fra Informations redaktionslokaler, som åbenbart er placeret på øverste etage et sted med loftsvinduer, hvilket medfører, at de bliver kontaktet af den danske efterretningstjeneste og advaret om, at de altså godt kan risikere at blive aflyttet igennem de vinduer, underforstået af en udenlandsk efterretningstjeneste, når de sidder og arbejder med det materiale, som de har fået af Greenwald.

Det virker helt gak, at Findsen nu har siddet i spjældet i to måneder, i øvrigt forlænget til marts. Tak for mange års tro tjeneste i antiterrorbekæmpelsen, som tak skal du nu tværes ud i offentligheden. Hvis han havde solgt statshemmeligheder højestbydende, så OK da. Men det tyder ikke rigtigt på det, tværtimod lægger det op til et monumentalt nederlag til Mette Frederiksen. Endnu et i rækken vil nogen måske sige.
Skrevet af Halil
Hykleren:

Går du nu helt i koma over dit kælenavn?

(Endda et kælenavn der udspringer af dine hykleriske indlæg herinde)

Og svarer med et andet kælenavn.

Come on mand. Hvor fintfølende er du lige?
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af wai41660
Der findes banker, der giver bonus til deres medarbejdere. For de fleste "almindelige" medarbejdere overstiger det sjældent en månedsløn.

For ledende medarbejdere, direktion osv er der desuden efter finanskrisen indført en række regler, så bonus skal udskydes og gives delvist som aktier mv.

Med andre ord: tidligere tiders bonusfest er i nogen grad blevet dæmpet.
Skrevet af Bosse1983
Kan folk ikke motiveres af en spændende stilling og en i forvejen høj løn, er der noget galt. Så er det ikke de rette folk at have siddende.

Ja, for det er jo sådan ting fungerer.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af bruger
Der findes banker, der giver bonus til deres medarbejdere. For de fleste "almindelige" medarbejdere overstiger det sjældent en månedsløn.


Ingen tvivl om det, men det er primært definitionen "gigantiske", der faldt mig for øje.

Nu er det ikke for at løbe bankernes ærinde, for en del af dem har så absolut selv sat røven i klaskehøjde, men har da haft min gang i finans og har svært ved at nikke genkendende til et billede af, at den lokale bankrådgiver har fået gavn af gigantiske bonusser. Men igen, det er måske et definitionsspørgsmål.

Den med de 60-70k for en nystartet lyder også som sjældenheder, trods alt. I al fald i de traditionelle banker. Men indenfor specialiststillinger har manglen på arbejdskraft også sat sine spor, så lønudviklingen begynder desværre at smage lige lovligt meget af pre-finanskrisetiden.
Skrevet af wai41660
Tue69, helt enig.

Gigantiske bonusser er ikke hverdagskost.

Ifølge Djøfs lønstatistik er startlønnen for en nyuddannet aktuar over 60.000, men det er også inkl pension.

annonce
0