Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Slettet(462334220310)
@Tenver
Har du røget noget, som du ikke kan tåle eller er du bare i det selverkendende hjørne?
Skrevet af Poor Scouser Tommy
Er du nogensinde stoppet op for at tænke, og glemt at starte igen?

- Peter Plys
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Common sense

Ikke, "nu skal vi hjælpe de svage og gøre livet nemmere for dem og gøre alting lettere for dem og forlænge livet for dem og give dem større chance for at formere sig" ... nej, de svage og hjælpeløse skal UDRYDDES og SLETTES fra vores samfund. Det skal jeg nok sige, også fra Folketingets talerstol.... er det så ikke en lidt farlig holdning du har, da du vel selv er i den gruppe baseret på dit svar fra forleden dag - "Du kan nok høre jeg er førtidspensionist"
Skrevet af Mercenary
Tenver så jo corona som en kærkommen lejlighed til at få ryddet lidt ud i de svagelige. At han så selv er endt i gruppen betyder ikke så meget, når sygdommen har sat sig i sindet som storhedsvanvid. At tankegodset så er tyvstjålet og lidt ubehjælpsomme nedslag, gør i den henseende nok heller ikke så meget.
Lose all to save a little
Skrevet af Bosse1983
Jeg er tilbøjelig til at give Tenver lidt god vilje. Aktiviteten i nogle tråde fremstår decideret manisk, hvor der roteres og elaboreres i det samme tankesæt, mens versalerne danser med intensiteten. Det uden at han lader til fuldt at registrere hvad andre skriver, eller tonen bag. Flere gange afføder det tydeligvis at indlæg forfattes i direkte overgang, hvor eneste pause i skriveriet lader til at være de få sekunder siden loader.

Tenver har tidligere haft en lettere irrationel adfærd herinde og indikerer selv at han roder med nogle ting. Hvis han ellers er i stand til at tage en pause, når han gøres opmærksom på at det tilter lidt, kan man jo håbe for ham at det er en overgang.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Tenver237AndCounting
Det er hårdt at være et geni.

Men det er sin egen belønning.

Og jeg vil sige så meget, at det eneste, der betyder noget for den slags mennesker som mig (ikke nødvendigvis "et geni", men mere mennesketypen ...), er at man holder ud - éns værdi, for et menneske som mig, består stort set udelukkende i at man holder ud og fastholder sin vilje imod samfundets langt kortere og meget mere upålidelige "viljer".

Nu vil jeg ikke sætte et Nietzsche-citat hér, men man kan nok godt selv gætte sig til, hvilket ét jeg hentyder til, hvis man er bekendt med det.
Skrevet af Tenver237AndCounting
Og jeg erkender blankt at jeg er "sindssyg" - det hører jeg hver dag i det daglige liv, at jeg er "sindssyg" og "mærkelig", og at folk griner ad mig, så det er jeg fuldstændig vant til.

Men det er da ikke nogen grund til at holde op med at tage et eller andet her i livet "seriøst" - eller i hvert fald at opretholde en modgift til nihilismen.

Det er jo også netop dét, som det her handler om - hvis livet er noget "lort", hvad skal man så gøre? For mig, er/var der kun én vej ud af - Overmennesket.

Og lad mig lige indsætte ordnet.dk´s (https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=hofnar&tab=for) forklaring på ordet "hofnar":

Betydninger
1.
person der er nar ved et hof fx pga. lattervækkende optræden eller mærkeligt udseende SPROGBRUG historisk
ORD I NÆRHEDEN hof ...vis mere

1.a
OVERFØRT person der på bekostning af sin egen frihed eller udvikling er henvist til at underholde og behage andre
[kunstneren er] en kontroversiel figur. En hofnar og udsat person. En galning, der taler i tunger. En skiderik, der .. sættes på finansloven FolkByen1992


Så, selvom galskaben altid følger geniet, og det hænger uløseligt sammen, så tror jeg egentligt også at jeg havde klaret mig lidt bedre "objektivt" (udadtil) i livet, hvis folk kunne tåle at høre sandheden, kunne forholde sig til virkeligheden, ikke var svagelige individer, der blev fornærmet over alting, ikke var hjælpeløse "aber" (som Nietzsche ville kalde Overmenneskets oplevelse af det almindelige menneske) uden nogen vilje eller drift til ret meget andet "end det daglige liv" (hvilket jeg er fuldstændigt afhængigt af at nogen gør - det er dét, jeg lever "på").

Jeg synes det ville være dybt pinligt at arbejde for nogen som helst virksomhed, da du så er bundet til deres moral og logik.

Og jeg egner mig som sagt slet ikke til det - da jeg er et geni - og et geni (ifølge Nietzsche ...) er simpelthen bare en person, som har for meget af én ting og for lidt af alt andet.


Så jeg erkender fuldstændigt blankt at jeg er en person, der har for meget af én ting og for lidt af alt andet.


Der er jo også en virkelighed her i verden og en verden, der af styret af naturlovene og de fysiske konstanter, og - hvad kan man sige - matematikkens krav.

Så, det hele er jo bare logik, naturlighed, uundgåelighed og dybe, naturalistiske processer. Med et billede af et menneske, eller andet, på.Og dét er jo også det, der mangler at blive sagt (offentligt). At vi bare er atomer, der farer rundt, vi er ikke "mennesker" (eller "Overmennesker") - vi er atomer, der farer rundt, kemiske, fysiske, elektriske osv. processer, som skaber det, vi kalder "virkeligheden".


Det skal jo også anerkendes i samfundet. At vi bestemt ikke har nogen "sjæl" - at vi blot er atomer, der farer rundt. Det hører også med til den grundlæggende tanke om at "Gud er død". Og hele falsummet ved vores samfund.


Nu tager jeg ind på den lukkede igen om nogle timer, og så får i fred for mig resten af dagen. ;)
Skrevet af Tenver237AndCounting
I får lige det fucking Nietzsche-citat alligevel, og min holdning til mit eget liv:

"To those human beings who are of any concern to me I wish suffering, desolation, sickness, ill-treatment, indignities - I wish that they should not remain unfamiliar with profound self-contempt, the torture of self-mistrust, the wretchedness of the vanquished: I have no pity for them, because I wish them the only thing that can prove today whether one is worth anything or not - that one endures." - det er det eneste, der er værdighed i for (et menneske som) mig, og dét eneste, jeg finder interessant.

https://www.nietzsche.com/

Men vi skal anerkende at "Gud er død" - dvs. at 1) der er ikke nogen Gud i himlen, der passer på os - der er ikke nogen himmel eller helvede, gud eller djævel, godhed eller ondskab (andet end vores primitive sociale hjerner), og ikke engang noget absolut sandt eller falskt. 2) at vi kun er atomer, der farer rundt i Universet/på jordkloden, og at vi ikke har nogen sjæl, der er ikke nogen indbygget værdi i vores kroppe (eller hjerner). 3) at vores såkaldte moral og de værdier, vi har i samfundet og betragter som "hellige", blot er nedarvede værdier og normer, som vores forældre og forfædre har implanteret i os, på "manipulerende vis", for at få os til at gøre dét, som de mente var rigtigt/var rigtigt på dét tidspunkt. Altså, at vi kan gøre op med alle samfundets værdier og samfundets indbygget moral, hvis vi vil. Altså, at vi kan bygge "et helt nyt samfund" med et "helt nyt værdisystem", hvis bare vi vil.

4) at den moral og de værdier, som regerer i et samfund som det danske (og i det hele taget i Vesten), er værdier/moral, som egentligt undergraver mennesket på lang sigt, undergraver det almindelige/gennemsnitlige menneske ("mennesket" - som mennesker er flest). At vi har en negativ spiral, som gør mennesket værre og undergraver selve menneskets eksistens - dvs. mennesket er dekadent. 5) at de værdier og de mennesker, som vi betragter som høje og ærefulde i vores samfund, egentligt er nogle, som er baseret på et meget fattigt udgangspunkt, egentligt er "faux", altså skuespil, snyd, illusion, "kejseren har ingen klæder på". At der ikke - historisk set - er nogen som helst storhed i de fleste af de nutidige (levende) mennesker, som vi betragter som "store". Der er ikke megen vedblivende værdi i de nutidige/levende mennesker, som vi betragter som "værdifulde" i vores samfund.6) at vi mangler et mål, vi mangler en mening med livet, med samfundet, med eksistensen, med det daglige trommerum, med alt det, vi render og laver til daglig. Der mangler ligesom ét mål for samfundet (SOM SKAL VÆRE "DET HØJESTE" MÅL - NU DA "GUD ER DØD") - vi mangler "hvorfor?", når det gælder vores samfund.


7) vi skal have lavet hele loven om, så den ikke favoriserer "det svage menneske" eller "undermennesket" (i mangel på bedre beskrivelse) - vi skal have et dybt aristokratisk samfund, dog "bygget på et demokrati", lad os bare kalde det et "aristokratisk demokrati", hvor afstanden mellem høj og lav er så stor som mulig, uligheden er så stor som mulig, der er stor forskel på folk, og alle er klar over deres position, høj eller lav.Und so weiter...
Skrevet af Mercenary
Jeg vil nødigt dræbe din geni-buzz, men de fleste plejer at have gjort sig store, selvstændige tanker. Du virker mest som en papegøje, der tilfældigvis er faldet ned i den farlige Nietzsche-gryde. Vogt dig for heste og husk at han endte med at lege med sine egne ekskrementer på moderens loft.
Lose all to save a little
Skrevet af Tenver237AndCounting
Og er der nogen, der "ud af det blå" kan hente 25.000 stemmer i Nordjylland til et folketingsvalg, så er det mig. Men jeg som sagt ikke helt sikker på, at dét er det afgørende, jeg er ikke sikker på, at jeg nødvendigvis ville være bedre stillet med en plads i Folketinget.

Det er ikke nødvendigvis dét, som det handler om.


Men da jeg (you guessed it—) ikke kan skrive bøger, så må jeg jo komme til orde på en anden måde, her i samfundet. Og det kan jeg kun ved at stille op til folketingsvalget, med det ene formål at "komme til orde". Og så er det måske fuldstændigt ligegyldigt om man bliver valgt ind eller ej, vi lever jo i en tid, hvor pressen dokumenterer alt. Og det ville folketinget jo så også gøre, hvis man kom ind ...


Men jeg kunne da aldrig finde på at underskrive grundloven (som er kutyme derinde for "fårene" i det politiske spil"), hvis jeg blev valgt ind.


Husk nu på, at jeg stiller kun op satirisk, parodisk, filosofisk.


Jeg er fuldstændigt ligeglad med det politiske spil - det er kun for at komme til orde i eftertiden, når vi allesammen er døde og begravet (eller i hvert fald - jég - er).
Skrevet af Tenver237AndCounting
Jo, men forskellen på Nietzsche og jeg, selvom vi nok deler tankesæt omkring lige de her få ting (nu var han jo mange, mange gange mere "intelligent" end jeg er) - det er at Nietzsche nøjedes med at skrive bøger, jeg går ind i samfundets "offentlighed", jeg går rent faktisk ind og siger det, der skal siges. Jeg stiller rent faktisk mit liv til rådighed for idéen om "overmennesket" - jeg følger Nietzsche´s logik til den bitre ende, i vores moderne "Sidste Menneske"-samfund.

Jeg er da ikke i tvivl om at mit liv ender i en katastrofe, jeg kan da ikke forestille mig andet. Men jeg kan da også kun finde én ting, der er værdig at tjene her i livet, det er (idéen om) Overmennesket.


Det eneste, der betyder noget som helst for mit liv, dét er jeg "holder ud" - at jeg fastholder min vilje til min død - intet som helst andet har nogen som helst positiv værdi eller afgørende rolle at spille i mit liv.


Men nu begynder jeg snart på min "valgkampagne" i Nordjylland - så får i virkelig noget at grine af - men det er dét, jeg mener. Jeg søger ikke blødsødenhed, jeg søger "cruelty". Det er min morskab, mit liv, mit (gode) helbred.

Kan I forestille jer, hvad min "valgkampagne" skal bestå af, hvilken satire jeg kan udøve på samfundet? - kan I forestille jer, hvordan jeg på mest komisk og "ubehjælpsomme vis", udstiller det, der skal udstilles i samfundet - til latter og forargelse - det får I at se.
Skrevet af Jussi
Mine idéer til valgkampagnen kunne være at servere Mercs Nietzsche-gryde, som vel må bestå af en overvægt af DYNAMIT og sprængt (over)menneske.

Ingen senromantisk musik til, men Pia Tafdrup, som læser op af ‘Tilfældet Wagner’.

Så får du min stemme.Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Common sense

Krummer så meget tæer, at jeg kan være i en størrelse 22½... Hvordan kan man som dansk "grøn" politiker ikke se det ?

https://twitter.com/mortenhelveg?lang=da

Fra 3. juni

"Danmarks vindpotentiale giver genlyd på den anden side af jorden 🇩🇰💚 Momentum er rigtig godt i øjeblikket, men vi må ikke glemme, at verden som udgangspunkt er langt bagefter i klimakampen. Vi skal fortsætte for fuld damp!"

Skrevet af Common sense

Han gør mig træt, når han ikke sætter sig ind i tingene... se dog på BILLEDET !

3. juni - "Danmarks vindpotentiale giver genlyd..."

https://twitter.com/mortenhelveg?lang=da
Skrevet af Tenver237AndCounting
Nu skal jeg give jer navnet på min satire (på det her samfund):

"Det laveste menneske med den højeste tanke" - så kan I vende den om og udlede, hvem min satire er rettet imod.

"Jeg er bums, for fanden, mand, jeg er bums - i et velfærdsland" - sammen med mit banner, "Gud er død" - det passer perfekt; tak for tippet, Kaffe. Du har sgu nok lige reddet min valgkamp.

"Bumsen" med landets højeste tanke - hvilket menneske i Danmark kan håndtere dét, uden at gå i mental fosterstilling? ... latteren er endemålet og giver tegn om at sejren er nær.

:D
Skrevet af Tenver237AndCounting
For, hvad er den højeste tanke (i vores samfund - eller fremtidens samfund)?

Den højeste tanke er: Gud er død - og ALT, HVAD DER DERAF FØLGER!

Og en parodi handler altid om at koble det høje og det lave - to ting, der egentligt ikke hører sammen - min parodi bliver bedre end Ulf Pilgaards ditto af Dronningen.
Skrevet af Bosse1983
Stop nu, før du bliver Tenver238.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Tenver237AndCounting
"When asses are needed.-- You will never get the crowd to cry Hosanna until you ride into town on an ass." - Nietzsche


Bare rolig; dét her er mit problem. Det er dét, jeg er lavet til; ikke andet overhovedet.

Jeg er sandsynligvis den her i landet, der på den ene side synes det er mest befriende og mest tragisk at "Gud er død".

Man gør ikke det, som jeg skal gøre, som jeg er nødt til at gøre, som det er "min filosofiske opgave" at gøre, medmindre man har en dyb sorg over "Guds død" - men også har modet til at se "nye horisonter".

Så det, jeg gør, er sådan set bare en reaktion på, at der stort set ikke er nogen som helst andre, der tager "Guds død" - alvorligt - i så fald, de gør, højst "intellektuelt" og som et kuriosum på deres filosofi-studie.


Men, hvem léver det, hvem gør det, hvem tager "Guds død" alvorligt?!

Kun "Zarathustra the Godless" .......


Så du kan næppe finde nogen i landet, der tager "Guds død" mere alvorligt end mig og føler at "hændelsen" er mere tragisk end jeg føler ... men vi skal videre, vi må lægge Guds død bag os, vi må begrave Gud. Skabe et alternativ.


---


Men det her (Guds død) er et problem, som jeg gerne står for som "mit liv", og Nietzsche er en person, som jeg gerne står last og brast med i historien.

Men, hvis man tror, at "det, jeg kommer til at gøre" (snart), kommer af lemfældighed og "at lave sjov" med Guds død, så er det lige modsat, det kommer af at tage "Guds død" dybt alvorligt, hvor de fleste andre mennesker stadig henviser til Guds genfærd. Det kommer af at føle og opleve Guds død som en gigantisk krise og katastrofe i vores fælles historie.

--

Men i sidste ende, er det hele jo bare naturlove, så der sker jo bare det, der sker. Men nogen skal bryde igennem, nogen skal vælge noget andet.
Skrevet af Mercenary
Mmm...
Lose all to save a little
Skrevet af Steve Highway-61
Så lakker det mod enden for den mest usympatiske, opportunistiske og faustagtige regering i landets historie.

https://www.dr.dk/nyheder/seneste/de-radikale-vil-traekke-stoetten-til-regeringen-hvis-rwanda-plan-udfoeres
"I have a dark vision of society where people manipulate each other"
annonce
0