Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Forhammeren
V skød jo en regering over midten ned med det samme så man forsøger at få dem stemplet som sure og vrisne medens S er de voksne der for landets skyld vil arbejde med blå partier.

Jeg tror Trumpkortet er en boomerang men man har vel tænkt over det.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Common sense

"sammenholdt med den sædvanlige venstrekultur om konstant at holde hånden over vennerne) bør jo sige alt om Venstre."

Så det gør S ikke ?

Hvad med Jeppe Kofod og Carsten Hansen samt ministre, som stoppede én dag efter de var berettigede til ministerpension ?
Skrevet af Kejseren af Japan
Hvad med Jeppe Kofod og Carsten Hansen samt ministre, som stoppede én dag efter de var berettigede til ministerpension ?


Hvad med dem?
Selvfølgelig er S langtfra ufejlbarlige, men jeg synes meget tyder på, at der skal betydeligt mere til før at V kaster en af deres egne under bussen. Både Claus Hjorth, Eva Kjær Hansen og Inger Støjberg (du kan smide Løkke, Carl Holst, Esben Lunde og en hel række andre oveni) havde åbenlyst brudt loven, men mærkede ingen konsekvenser fra deres kollegaer.
Det allerførste Lars Løkke gjorde, da V genvandt magten i 15´, var at skrotte Irak-kommisionen, så hverken Anders Fogh eller Claus Hjort skulle opleve konsekvenser for at føre Danmark ind i en ulovlig krig.

Eva Kjær røg ud fordi nanvlig Rasmus Jarlov nægtede at gå med i landbrugspakken med Eva Kjær som minister. Claus Hjorth løj for folketinget gentagne gange og Inger Støjbjerg var nødt til at vente på et regeringsskifte før der kom bare den mindste konsekvens. Først da det burde være åbenlyst for selv de mest tungnemme af os, valgte Venstre at acceptere rigsretssagen. Hvis ikke S var kommet til magten, så var der heller aldrig kommet noget der.

Der er lidt kortere til døren som minister i S. Det handler så ofte om, at nanvlig Enhedslisten er markant mere over lovbrud og magtmisbrug end de støttepartier der står bag V, men hvis V fik muligheden, så var der aldrig en V minister der skulle stå til ansvar for at bryde loven gentagne gange og med fuldt overlæg.

@Forhammeren

"Jeg tror Trumpkortet er en boomerang men man har vel tænkt over det."

Måske. Det handler vel lidt om hvad folk lægger i det. Trump-brandet er trods alt ikke helt så belastet som Hitler, Stalin, Mao, Putin osv. som man ellers også ser
Skrevet af Forhammeren
Det passede sikkert Mette ganske godt at EL pludselig ikke havde tillid til Benny så hun kunne rokere Bramsen.
Barbaras SMSer har nok været i fuld gang så karrusellen kunne køre.

Win/Win for både EL og S.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Kejseren af Japan
Det passede sikkert Mette ganske godt at EL pludselig ikke havde tillid til Benny så hun kunne rokere Bramsen.


Bestemt.
Helle Thornings regeringsperiode var præget af det samme med mange ministerrokader. Jeg tror eksempelvis ikke på, at hverken Uffe Elbæk eller Morten Bødskov var nødsaget til at gå af, hvis de havde været VK-ministre med DF som støtteparti. Uffe Elbæk viste sig jo tilgengæld også at være ´ren´, så der kan man sige at man nok var lidt for hurtig i sin domsafsigelse.
Skrevet af Tenver237AndCounting
Nu stiller jeg mig lige op på ølkassen igen, så kan I få en håndbajer og en "varm hund" imens.


Hvad jég søger i "dansk politik" (eller hos den danske intellektuelle "elite"):

Jeg søger det menneske, der vil stå alene imod samfundet. Jeg søger dét menneske, der vil tage et opgør med den etablerede samfundsorden og intellektuel elite og hele korpset af meningsdannere og kultiverede og højtestimeret personer - jeg søger det menneske, der vil sætte retning og vise vej for vores samfund, ind i fremtiden.

Jeg søger det menneske, der ikke bøjer sig for samfundets moral og højhellige nedarvede værdier; der ikke giver sig personligt, hverken menneskeligt eller moralsk, og som har en arv i samfundet og i befolkningen, som strækker sig længere tilbage "end det almindelige menneske".

Jeg søger det menneske, som ikke accepterer dagens Danmark, som det er, og som ikke stiller sig tilfreds med og ikke slår sig til tåls med det form for menneske, som vores samfund nødvendigvis fremavler og generer nu om dage (i vores tidsalder); jeg søger det menneske, som vil noget højere for mennesket som sådan (for det almindelige menneske); jeg søger det menneske, som har visioner på menneskets (menneskeheden i Vestens) vegne, og som nødvendigvis må stå i en enorm stor kontrast til det almindelige menneske i Danmark.


Jeg søger det menneske, i vores samfund og form for samfund, som er villig og rede til at nægte og negligere betydningen af hele vores påståede værdisæt og moral og form for logik tilhørende vores filosofi, og som IKKE VIL DEN FORM FOR MENNESKE, SOM VI HAR NU (lad os bare kalde dét "Det Sidste Menneske").


Jeg søger det menneske, der er "over" Mennesket - jeg søger det menneske, der endda ikke længere "er menneske" - der har frigjort sig fra Mennesket - som ser "Guds død" som en kæmpe gave til at være noget andet end "blot" menneske.Det er dét menneske, som jeg søger ... og kun det form for menneske, som kan tilfredsstille mig (mentalt).Men findes dette Menneske - dette form for Menneske, dette "Over"-Menneske?

Eller er vi alle blot slaver, af det ene eller det andet?


Der er nok mennesker, der vil adlyde; hvem tør kommandere? Det er det kommanderende menneske, som jeg søger.


Og det vigtigste i den proces, for dette form for ikke-adlydende, kommanderende menneske - er, at FRALÆRE sig samfundets moral og TILEGNE sig "sin egen moral".

Tilegne sig en moral, der er kommanderende og har STYRKE som den højeste moral; og fralære sig en moral, der adlyder og har SVAGHED som den højeste moral.

Det er den fundamentale psykiske, filosofiske proces, der skal ske i dette form for menneske - at vende alting på hovedet, inde i sig selv, sådan at man ikke længere adlyder samfundet, men kommanderer samfundet.

"O Zarathustra, thou shalt go as a shadow of that which is to come: thus wilt thou command, and in commanding go foremost.”—"


Eksisterer "dette" menneske overhovedet i vores form for samfund? Kan dette menneske overhovedet eksistere i dette samfund?


Er dette menneske overhovedet muligt? Og, hvad skal der til for at denne form for menneske kan eksistere?

For det er det eneste menneske, som jég ønsker - det er det menneske, der behager mig ...


Men det kræver også man omvender "alt" i vores samfund og holder alle goder og værdier i vores samfund ud i en strakt arm - og nægter på noget som helst tidspunkt at indlemme sig samfundets "rank and file" - og, ja, sætter sig selv fuldstændigt udenfor samfundet og nægter at bøje sig for "Danmark".


Indtil man til sidst ikke længere kan adlyde; men kun kan kommandere!


Det er om noget Nietzsches ideal - som jeg forstår det, i hvert fald ...


Og kræver helt grundlæggende at man fralærer sig samfundets moral og tillærer sig en anden moral ...


Det er dét menneske, jeg søger i vores samfund, ikke blot det menneske, der kan adlyde, nej, det menneske, der kan og vil kommandere ...!
Skrevet af Forhammeren
Det må være Svend Brinkmann.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Tenver237AndCounting
Kort sagt: jeg søger ikke det menneske, der adlyder (det interesserer mig ikke det fjerneste); jeg søger det menneske, der kommanderer! Men, hvem gør det i vores samfund?


Apropos Svend Brinkmann, tro mig, ham har jeg "skældt ud" på mail; men han svarer mig ikke? ;)
Skrevet af Poor Scouser Tommy
Jeg søger det menneske, der er "over" Mennesket - jeg søger det menneske, der endda ikke længere "er menneske" - der har frigjort sig fra Mennesket - som ser "Guds død" som en kæmpe gave til at være noget andet end "blot" menneske.


Jim Lyngvild? Lasse Boesen?
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Steve Highway-61
MotR,

Nej, det afhænger nok af øjnene der ser. Eller ikke ser. Jeg kan faktisk ikke nævne et punkt, hvor regeringen var gjort noget godt for samfundet. Stort som småt. Fra gymnasievalg og bilkonfiskation til coronarestriktioner, tømning af statskassen til egne vælgergrupper og misbrug af krisen i Ukraine. Stramme, strikse hvis ikke manipulerende tiltag der på mange punkter ikke lader kinesisk ligegyldighed overfor individet noget efter.

Helle sad og drak øl og talte om sin kærlighed til The Smiths.

Nu har vi kystbanesocialisten Mette, opvokset med en guldske i munden, nu med en forstanderindes kontrol med masserne. I pagt med sine to medhekse Trine og Pernille samt Triple A og en nyvundet militant men ikke overraskende kærlighed til forsvaret.

Udlændingepolitikken og salget af egen sjæl er et kapitel for sig. Drabet på kulturen også. Fjendtligheden overfor EU, medmindre der er noget i det for hende.

Seneste skud på stammen er at kommunerne skal betale hendes ideologiske fester, mens væbneren Wammen lyver befolkningen op i ansigtet ved at tale om dyre konsulenter, mens skolerenoveringer skrottes på stribe.

Man orker ikke at fortsætte listen.

De er dumme og farlige. Deraf analogien til filmene.

Men selvfølgelig hvis man er lort, elsker man lort. Intet personligt.
"I have a dark vision of society where people manipulate each other"
Skrevet af MotR
@Steve

Jeg ser det ikke som noget specielt for denne regering.
Tømning af statskassen er jo en hæderkronet socialdemokratisk disciplin.
Ligegyldighed med individet har vi jo også set under HTS - exempelvis Vestagers "Sådan er det jo"
I bund og grund tror jeg vi er enige om elendigheden. Vi er nok bare ikke enige om hvor elendigt det er i forhold til andre regeringer.

Jeg undrer mig mest over dit voldsomme had til Mette F.
Har hun, på et tidspunkt, serveret en dårlig makrelmad for dig?
nej
Skrevet af Poor Scouser Tommy
@ Steve

Du må lide af en eller anden form for forstyrret realitetsopfattelse, når du tilsyneladende sammenligner Danmark med Kina. Det er fandme langt ude.

Ingen regering er perfekt. Heller ikke den nuværende. Men når du f.eks. nævner corona, havde vi i Danmark nogle af de mildeste restriktioner og et af de bedste test setup, hvilket var medvirkende til, at Danmark var blandt de allerførste lande til at fjerne restriktionerne igen.

Så skriver du om at tømme statskassen. Tja. Jeg er måske mærkelig, men jeg foretrækker at bruge penge på nedslidte borgere, der har knoklet hele livet og betalt deres skat frem for eksempelvis at brænde milliarder af på en ulovlig krig i Irak, der endte med at give os ISIS og kalifatet i Syrien/Irak/Kurdistan.

Vi kan også bruge endnu flere penge på et beskæftigelsessystem, der i forvejen koster milliarder og ikke bringer nogen i job. Endnu en dejlig borgerlig opfindelse med masser af kontrol og pisk indbygget.

Eller hvad med at fejre symbolske udlændingestramninger med lagkage og bryde loven bare for at chikanere en lille gruppe asylansøgere? Klart et bedre alternativ til Tesfay?

Anders Fogh tømte statskassen, da han meldte ud, at økonomerne måtte skrive deres lærebøger om, mens han gav skattelettelser med den ene hånd og velfærdsgaver med den anden. Det var lige ved at knække dansk økonomi, da finanskrisen ramte. Lars Løkke var ikke meget bedre i sin første periode, hvorfor Thorning/Corydon måtte gennemføre et hårdt oprydningsarbejde efterfølgende. Det er langt de fleste nationaløkonomer enige om.

Søg evt. på "Ikke et hak bedre end Anker Jørgensen".

Det er ikke fordi, jeg er kæmpe fan af MF og regeringen, men man bliver jo nødt til at se på alternativet. Pt. er der ikke rigtig noget. Blå blok har ikke noget politisk projekt at samles om.

I øvrigt er f.eks. den gennemførte reform af dagpengesystemet endnu en sparereform, der illustrerer, at vi slet ikke har et Socialdemokrati i den forstand, du fremlægger. Sådan noget som Arne-pensionen er primært symbolpolitik, mens velfærdsydelser, som den brede befolkning har betalt for livet igennem, bliver fjernet uden store salgskampagner - selvsagt.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Tenver237AndCounting
(Med andre ord, søger jeg FILOSOFFEN. - Men, hvor er Filosoffen i dagens Danmark? Jeg kan ikke finde ham. - Derfor har jeg kun Nietzsche ...)

Og lad være med at foreslå Anders Jensen, Vincent Hendricks etc. Det ene har stadigvæk ikke svaret på mine mails, den anden mente ikke han var filosof (hvilket er ærlig snak) ...


Men jeg søger sådan set bare "den ægte" filosof i dagens Danmark, men det er dén i grad en race, der lever bedst skjult, desværre ...

Så, ja, jeg venter på at en filosof træder frem ...?


(Og nu skal jeg nok lade være med at spamme mere, jeg er med på at snakken er gået videre og jeg bare sidder og taler ned i det stort set helt tomme ølkrus, med kun bundslatten tilbage i ...)
Skrevet af LukeDanDuke
Jeg vil ikke forsøge at bevæge mig ud i økonomiske teorier mv. Men jeg er meget bange for den udvikling, hvor partier målretter ydelser særligt til deres vælgergruppe. Det kan godt være at arnepensionen primært er symbolpolitik, men for mig at se er det sådant en lovgivning som virkelig fjerner den legitimitet der end måtte være tilbage. Læg dertil brud på grundloven fra begge sider, et folketing, der generelt arbejder i meget langsomt tempo på samtlige fronter, en coronapandemi som har medført en række "tvivlsomme" restriktioner (både i DK og mange andre steder), og nu en rekordhøj inflation.


Skrevet af Poor Scouser Tommy
Jeg vil ikke forsøge at bevæge mig ud i økonomiske teorier mv. Men jeg er meget bange for den udvikling, hvor partier målretter ydelser særligt til deres vælgergruppe. Det kan godt være at arnepensionen primært er symbolpolitik, men for mig at se er det sådant en lovgivning som virkelig fjerner den legitimitet der end måtte være tilbage.


Men er det ikke nærmest definitionen på et politisk parti, at det fremlægger en politik, der på den ene eller den anden måde tilgodeser nogle områder/grupper frem for andre?

Læg dertil brud på grundloven fra begge sider


Ja, det er ikke godt. Jeg kan leve med, der bliver begået fejl. Det er menneskeligt. Bliver Grundloven og anden lovgivning brudt med åbne øjne (eller sker det for ofte), har vi et alvorligt problem.

et folketing, der generelt arbejder i meget langsomt tempo på samtlige fronter


Uenig. Skiftende regeringer og folketing arbejder alt for hurtigt. Især når det kommer til at vedtage ny lovgivning. Den nuværende bureaukratiseringscirkel, der bunder i en konstant strøm af nye love og regler, er spundet helt ud af kontrol.

en coronapandemi som har medført en række "tvivlsomme" restriktioner (både i DK og mange andre steder)


Vi slap ret billigt i Dk - dog ikke minkene ;-)

og nu en rekordhøj inflation.


Den nuværende situation med meget høj inflation i store dele af verden kan næppe tilskrives regeringen eller Folketinget i Danmark. Men de skal gerne finde løsninger på, hvordan vi på nationalt niveau (og i samarbejde med EU) kommer godt igennem.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Halil
Uenig. Skiftende regeringer og folketing arbejder alt for hurtigt. Især når det kommer til at vedtage ny lovgivning. Den nuværende bureaukratiseringscirkel, der bunder i en konstant strøm af nye love og regler, er spundet helt ud af kontrol.


Amen.

Der er alt for meget lovgivning om alt for mange ting. Tempoet heri og tidsfristerne gør ofte, at det bliver noget rod i praksis, når lovene er vedtaget. Blandt andet fordi diverse interesseorganisationers bidrag ikke bliver inddraget eller hørt tilstrækkeligt.

On another note, i mangel på et dårligere ord, så skal det blive spændende, hvornår medarbejder- og kompetencestyrelsen kommer med en opdateret barselsvejledning. Tiden nærmer sig med hastige skridt 6 uger til 2. august 2022.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Svoger
Du får som offentlig ansat vel stadig ikke lov at holde fri med løn, så du kan gå med partneren til skanning og fødselsforberedelse, Halil. Men du slipper ikke for de ting, så du må suge på flexkontoen.


Jeg forstår ikke helt den der med at Arne-pensionen er symbolpolitik. Det er vel et forsøg på at imødekomme de mest åbenlyse kritikpunkter i forhold til hævet pensionsalder. At en del af det så (pga manglende registreringer i en i det regi fjern fortid) foregår på tro og love, i et univers hvor mit bedste gæt er, at man ikke har skyggen af chance for at knalde nogen for at lyve, medmindre de bærer sig helt tåbeligt ad, er noget andet.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Steve Highway-61
MotR,

Hun serverede engang en pølse til mig til skolejubilæet. Husker den umiddelbart som ok.

Had vil jeg ikke kalde det. De repræsenterer bare nogle helt igennem usympatiske værdier og måder at kommunikere dem på. Det er ikke kun Mette. Det er hele partiet inklusiv dets mange kastrater. Der var jo trods alt nogle der valgte hende. Det er dybest set deres ansvar at partiet står her i dag.

PST

Man kan jo altid opstille sit eget regnestykke af plusser og minusser for hvert parti eller blok.

Det er bestemt ikke med min gode vilje at jeg stemmer "borgerligt" næste gang eller hvad katten Moderaterne ellers er. Men det er det fornemmelsen tilsiger. Jeg læste den grønne omstilling ved valgene i 2015 og 2019 hvor jeg stemte Alternativet, så mon ikke jeg også har læst rigtigt denne gang. Ellers er der jo intet så skønt som at tilhøre en snæver kreds af folk, der synes de har set et lys ingen andre kan se.
"I have a dark vision of society where people manipulate each other"
Skrevet af Halil
O-Man:

Det kommer an på overenskomsten omkring skanning m.m.

Barselsaftalen omhandler særligt lønretten. Det er noget problematisk for arbejdsgivere og arbejdstagere, at der endnu ikke er kommet en ny vejledning på statens område der forholder sig til børn født efter 2. august 2022.

Men problemet er vel til at overse. Der er jo ikke specielt mange ansatte eller gravide på statens område.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Poor Scouser Tommy
Jeg forstår ikke helt den der med at Arne-pensionen er symbolpolitik.


Symbolpolitik er nok også en sproglig stramning. Sammenlignet med nedskæringsreformerne er Arne-pensionen et lille skvulp i et stort hav. Men der ér en gruppe nedslidte borgere, som har arbejdet et langt liv, der får gavn af den. Det har jeg ikke ondt i røven af. Jeg håber så bare, den at spiller fornuftigt sammen med det øvrige hav af regler på området.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
annonce
0