Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Kejseren af Japan
Det er tendensen bag, som er farlig for et frit demokrati. Håber den er feset ind nu.


LOL. Jeg tror da så absolut den er feset ind, at du er en hystade.

Skrevet af MM27
Haha, sådan kan man også også tabe en debat.
Skrevet af FriedChickenKentucky
@Kejseren

Det sjove ved alt det bs du lukker ud er at det jo netop er en midaldrende akademiker som har set julekalenderen igennem og bestemt at den overskrider en eller anden form for grænse.

Vi andre synes bare at tingene skal bestå og så skal vi nok selv vurdere om det er forkert eller ej.

Og hvis man kan se en eller anden unge klædt ud som flødebolle og så relatere det til blackface kultur, ja så har man en skrue løs.

Men det er igen akademikerne som sidder og skaber arbejde til sig selv og føler sig hævet over resten af befolkningen.
Skrevet af Svoger
Men det er igen akademikerne som sidder og skaber arbejde til sig selv og føler sig hævet over resten af befolkningen.

Du har vist skabt dig selv et fint narrativ om, at fordi jeg har en kandidatgrad, må jeg være imod dig.
Det skal nok gøre det nemmere for dig at få overbevist folk om, at du har set lyset.

I øvrigt så ser jeg ned på folk der laver en så unuanceret opdeling, som du har gang i her. Min erfaring siger mig, det oftest er bøvhoveder som står bag.
Hvordan jeg får mere at lave, af hvad tv2 har gang i, kan jeg dog ikke gennemskue. Og jeg har i øvrigt ikke brug for mere at lave. Vi har rigeligt travlt hvor jeg er. Så til alle mine medakademikere, hold lige op med hvad end I gør, som giver mig mere at lave.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Kejseren af Japan
Jeg tror ikke man kan "tabe" en debat til en person der ser en aflyst julekalender som et klokkeklart bevis på den vestlige civilisations undergang.
Skrevet af Kejseren af Japan
Vi andre synes bare at tingene skal bestå og så skal vi nok selv vurdere om det er forkert eller ej.


Der er vitterligt ingen der forhindrer dig i at se den julekalender hvis du gerne vil. Ej heller er der nogen der dømmer dig for at købe den, eller sætte den på for dine børn.
Skrevet af Svoger
Jeg er ret sikker på, at mine medakademikere og jeg sidder i de københavnske saloner, mens vi udtænker snedige planer for, hvordan vi kan give os selv mere arbejde ved at forhindre folk i at se Pyrus.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Bosse1983
Jeg tror ikke man kan "tabe" en debat til en person der ser en aflyst julekalender som et klokkeklart bevis på den vestlige civilisations undergang.

Endnu en sejr til FC Stråmand, med andre ord.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Kejseren af Japan
Det er ikke relevant, at det er en julekalender, som bliver droppet. Det er tendensen bag, som er farlig for et frit demokrati. Håber den er feset ind nu.


Ikke en stråmand. Det er ikke en "farlig tendens", at TV2 ikke genudsender alletiders nisse, og det er heller ikke "farligt for et frit demokrati". Det er en totalt ligegyldig historie uden konsekvenser for nogen som helst.
Skrevet af Bosse1983
Det er en totalt ligegyldig historie uden konsekvenser for nogen som helst.

Så kapitalismen reagerer på noget som ingen konsekvens har. Samtidig konkluderer du at det er småracistisk, som så også er uden konsekvens. Kan du vælge et ben at stå på?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Kejseren af Japan
Jeg har ikke konkluderet noget som helst om julekalenderen. Min kommentar om småracistiske undertoner var møntet på de øvrige eksempler der blev hevet frem om negerkys, kæmpe eskimo etc.

Og ja, "kapitalismen" reagerer vel på hvad de forventer af deres forbrugere, og deres reaktion på det leverede produkt. Det sker ofte, at analysen ift hvad der optager forbrugerne har forkerte konklusioner, og jeg har, ligesom MM, svært ved at tro TV2 faktisk ville opleve en shitstorm, hvis de bare havde sendt julekalenderen. De fleste er formentlig røvligeglade.

Jeg er sådan set meget enig i dit indlæg på forrige side, bosse, og jeg argumenterer heller ikke for, at det er en rigtig eller forkert beslutning. Jeg argumenterer for, at reaktionen på aflysningen er totalt ude af proportioner, og ud fra hvad jeg lige kan se på sociale medier, drevet af folk klart uden for målgruppen hvis eneste interesse er at køre sig selv op over ´woke´.
Skrevet af clausp
@MM27:
Vi ignorerer de tumper, som føler sig krænket, da det ikke er noget, som med rimelihed rager andre. Vi insisterer på, at der finder en tærskel for, hvor latterlig vi vil tillade krænkelsespraratheden at blive og derigennem sikre, at den ikke får uhensigtsmæssig virkning på vores samfund.

Gælder det både for krænkelse af 1. og 2. grad? Så det ikke kun dækker de krænkede, men også dem der føler sig krænkede over de krænkede?

Vanopslag kalder det meget rammende for kogalskab.

Mon ikke mere det er et udtryk for at han kommunikerer med baglandet i sin opstillingskreds?
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af clausp
Er der nogen af jer der er krænkede over Tv2s beslutning som rent faktisk har børn?

Der er i øvrigt masser af tvivlsomme børnesange derude. Lad mig nævne i flæng:
"To tykke damer" af Nanna: overskriften siger vist det hele
"Tre små kinesere", overskriften siger vist også det hele
"Spørge-Jørgen" bl.a. af Kim Larsen:
"Men en dag blev det hans far alt, alt for meget
Jørgen fik smæk og Jørgen blev lagt i seng
Og nu lå han der igen og spurgte
Næsten som en helt fornuftig dreng"

"Elefantens Vuggevise", div. kunstnere, herunder Kim Larsen:
"Sov sødt lille Jumbo, dit lille pus
Slet intet, min ven, skal du mangle
I morgen så får du en neger-dukkedreng
Ham kan du bruge som rangle"


Måske er det mig der er blevet woke efter jeg er blevet far, men jeg synes man skal tænke over hvordan man fremstiller andre. Det er et meget lille hensyn at tage, men det kræver at man er villig til det, og det er der tydeligvis mange der ikke er.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Svoger
Blev elefantens vuggevise ikke justeret for år tilbage.
Der er nemlig masser af børnesange, som hvis man tænker over det, ikke var gået i dag. Det er fint at der generelt skærmes lidt, og så kan vi jo stadig finde sangene, hvis vi har brug for at høre dem.

I sin grundessens er 10 små cyklister vel en sang om børn der kommer ganske galt afsted, for større og mindre tåbeligheder i trafikken.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af anders.hede
Det er i hvert fald blevet en tand for woke, hvis det er et problem at der overhovedet nævnes “smæk i måsen” i en gammel børnesang.
Der skal i hvert fald da slet ikke synges “Bro Bro Brille” i dét hjem.

Skrevet af Common sense

Here we go again....

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/minister-modsiges-af-ministerium-han-kendte-til-kritisk-rapport/9528883

O.T. er det stadigvæk i orden at høre Shubidua og "Nam nam" ?
Skrevet af jensmoch
Det er vel som med alle andre sager, et spørgsmål om at finde den berømte og berygtede balance - og for virksomheder at lære at begå sig som tiderne skifter.

Generelt er vi mennesker helt horribelt dårlige til at justere balanceret. Stil 20 personer på en ustabil tømmerflåde, og se hvordan folk konstant overjusterer de udsving der kommer, indtil alle 20 ligger og plasker rundt i vandet, og sådan er det også når vi taler samfundsændringer.

Når vi ser noget der er uretfærdigt, har mange ofte en tendens til at ville gøre det godt igen, ikke bare at udjævne uretfærdigheden.

Selvfølgelig er det ikke et problem at Tv2 dropper en gammel julekalender. Der ligger så helt sikkert et problem i Tv2s håndtering af det hele. At man vælger at droppe den helt på grund af et få sekunders langt klip i en sang, uden først at spørge julekalenderens ophavsmand om han måske kunne klippe de få sekunder ud, og så ellers lade julekalenderen køre som planlagt, er decideret uduelig ledelse.

Så kan ophavsmanden, i dette tilfælde Martin Miehe-Renard, så melde tilbage. I dette tilfælde er det ret åbenlyst at der ikke ændres på hverken handling eller mening i det enkelte afsnit eller kalenderen som helhed, så mon ikke Miehe-Renard havde kunne fikse det på ganske få minutter uden at tænke videre over det.

Så er der naturligvis debatten om wokeness, og om hvorfor et par flødeboller skal klippes ud, og lige dette tilfælde er nok en del af den tidligere nævnte overjustering. Tv2 fik i 2014 en enkelt klage over flødebollerne, og en enkelt klage over afsnittet med Den Store Bastian - sidstnævnte af en forælder der på imponerende vis fuldstændig missede hele pointen i Den Store Bastian, så det er jo helt åbenlyst ikke på baggrund af et stort klagehav de dropper den, men af frygt for hvad der kan komme, fordi samfundet lige pt. er et enormt fintfølende, nogle ville kalde det hysterisk, sted, hvor ting hurtigt isoleres fra sin kontekst, og spredes som svamp i en svømmehal for pensionister.

Vi kan hurtigt diskutere en julekalenders betydning i det store, kulturelle billede, men de fleste er trods alt enige om at Tv2 handler af frygt for en shitstorm, og frygt på den måde har aldrig været katalysator for god kultur. En julekalender på Tv2 er ikke noget stort problem.

Men når bøger begynder at blive forbudt på skoler, når film og serier begynder at blive fjernet fra streamingtjenester og der ikke printes nye oplag fordi udgiveren er bange, og at vi som samfund er ude af stand til at tolke kunst ud fra kunstens samtid ... så begynder vi at stå et skid sted.
Skrevet af Tenver237AndCounting
Selv nisser bliver pensioneret.

(Jeg keder mig på lukket.)
Skrevet af clausp
@anders.hede:
Det er i hvert fald blevet en tand for woke, hvis det er et problem at der overhovedet nævnes “smæk i måsen” i en gammel børnesang.

Afskaffelsen af revselsesretten er åbenbart ikke slået igennem hjemme hos dig? Når det er sagt, så kan det være du skulle forholde dig til hele sangen. Jørgen spørger og spørger, og til sidst giver hans far ham en røvfuld i afmagt. Og i det sidste vers bemærker han at han har ondt i numsen og ingen pandekager fik.

Det var sikkert stadig i tråd med hvordan boomer-generationen blev opdraget, men det passer jo ikke rigtig ind længere.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Svoger
Det forekommer mig ok, hvis min datters vuggestue spiller andre sange. Og også ok hvis de spiller den, og tager en snak om, hvorfor det er en mærkelig sang.
Hvis jeg selv vil spille den for hende, kan jeg blot gøre det. Så er det mit ansvar, om jeg forklarer hende, at man ikke slår, uanset om folk stiller mange spørgsmål.

Jeg tænker også, man fint kunne have vist den Pyrus-julekalender, evt flankeret af forklaring af, at man ikke havde vist tingene på den måde, var den optaget i dag. Men jeg er i øvrigt enig i, at hysteriet over at den ikke vises formodentlig kommer fra folk der ikke selv ville skulle se den/har børn der skulle have set den. Ungerne er sgu da ligeglade, bare der kommer en julekalender.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
annonce
0