Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Steve Highway-61
Venstre har da ikke bestilt andet end at lege logrende puppy for Mette F under corona og Ukraine, så why so surprised?
"I have a dark vision of society where people manipulate each other"
Skrevet af Sten_H
Så har SF også trukket sig fra regeringsforhandlingerne, mens DF og LA ikke længere bliver inviteret. tilbage er S, RV, Mod, og V
KENWRIGHT OUT, VAR OUT
Skrevet af Black Spider
Fordi en stemme på Venstre ikke var en stemme på Mette Frederiksen som statsminister.
Prøv at se på det med socialdemokratiske briller. Forestil dig at stemme S, fordi S er jo partiet for arbejdere og whatnot, og pludselig har vi nuværende situation, hvor S nærmest hænger ud med LA og snakker om lavere topskat og et ræs mod bunden på virksomhedsskatten, rimeligvis finansieret gennem beskæringer på områder, der ikke har været prioriteret siden engang under Nyrup. For vi skal jo stoppe inflationen, forstås.

Jeg er ikke som sådan "rød", men jeg er omvendt heller ikke specielt blå, og det er halvgrove løjer, hvis vi skal til at tænke tilbage på Løkke som et modererende afbræk fra blå socialdemokrater.

Hvem er i øvrigt tilbage på venstre side af midten? Radikale har fuldstændigt opgivet det sociale i social-liberalismen, S har flyttet sig over hvor Foghs Venstre befandt sig, og Alternativet er så opsatte på at være selvmodsigende abstraktioner fra den etablerede politiske virkelighed, at deres placering vel grundlæggende kan beskrives som økologisk alkoholfri rødvin med smag af lige dele genbrugt mavesyre og mugne sokker.

Jeg gad godt vide, hvad Mette og sjakket vil gå til valg på næste gang, for socialdemokratiske kernevælgere må vel trods alt være lidt tvivlende efterhånden. Hvis ikke SF får et kanonvalg næste gang, så bliver jeg ekstremt forundret.
Skrevet af Sir , moderator
Jeg er kæmpe fan. SV kan noget. Kunne man få Corydon tilbage også, så kunne valgresultatet ikke forvaltes bedre.
Dette er en signatur.
Skrevet af Poor Scouser Tommy
Vi må se, om SV kan noget. Ideen om en stærk regering over midten i en tid, hvor virkeligheden i den grad banker på på mange fronter, giver mening. Men om SV i praksis kan få det til at fungere, er langt fra sikkert. Sidst vi havde en SV-regering, var det et kort og uskønt forløb.
You can talk about spirit, or you can live it - Jürgen Klopp
Skrevet af Kejseren af Japan
En SV-regering tror jeg bliver dyrt for både S og V ved næste FT-valg. Venstre afliver sig selv som oppositionsparti, og gør de facto konservative til det primære oppositionsparti til S. Og en SV-regering ser jeg ikke være så populær hos S-vælgere som de er flest. Mere venstreorienterede socialdemokrater, vil formentlig kigge mod andre løsninger næste gang, end at håbe på S er den naturlige leder for centrumvenstreregeringer.

Derudover synes jeg sjældent det virker til at blive en succes med de her apolitiske midterregeringer. I hvert fald ikke for de involverede partier.

Den store tilslutning til Ingerdemokraterne og Løkkeridderne vidner også om, at mange centrumhøjre vælgere føler sig politisk hjemløse. At Venstre nu lægger i med S får næppe de mange tabte vælgere tilbage i folden. Tværtimod.
Skrevet af Black Spider
Du er det jeg husker LA´er, Sir, så det overrasker egentlig ikke så meget, at du udtrykker glæde over hvad der for mig at se ligner et blåt pamper-helvede, hvor det eneste alle er enige om, er, at de små i samfundet kun eksisterer for at blive trampet på.

Det nuværende England burde være et skræmmebillede, men der er vel næppe nogen, der ender på en ministerpost, som ikke også ville have gjort det fint under BoJo eller Truss.
Skrevet af Sir , moderator
Du kan godt!
Dette er en signatur.
Skrevet af Black Spider
I grunden tror jeg egentlig, at min modstand mod VS er mere person-præget end politisk. Jeg bryder mig ikke om Cepos-tankegangen, men jeg har det fint med en helblå regering, hvis jeg ellers føler, at den er styret af nogenlunde kompetente folk, der trods alt kan sætte grænser. Folk der har en rygrad. Folk jeg har en eller anden form for tillid til.

Et VS-kompromis burde eliminere de værste ideer fra begge sider og grundlæggende være et skridt fremad. Det burde give en stabil regering, der har en ide om hvad den vil, og som endelig har antydningen af fred til at få noget gjort.

Men Mette kan vel efterhånden næppe tro på, at nogen regler kan gælde for hende, og Elleman er jo tydeligvis heller ikke specielt bebyrdet med principper. Hvor kommer dømmekraften fra? Hvor kommer selvforståelsen til at beslutte, at selv om man kunne lave numre og sjove løjer, så er det ikke ensbetydende med, at det er okay?

Og det vi så ender med, er en jævnt giftig situation, hvor Mette har oppositionens åbenlyse hovednavn som underordnet. Hvor meget samarbejde og tillid kan der være? Elleman vil selvfølgelig gerne være statsminister, og Mette vil selvfølgelig gerne save ham over ved knæene, så hun ikke har nogen reel udfordrer ved næste valg.

Det bliver helt fantastisk, hvis Løkke også får sneget sig med i regeringen. Løkke bliver nok aldrig statsminister igen, men kan nogen forestille sig, at han gerne vil være en loyal undersåt? At han ikke "spiller spillet" og laver rævekager og lægger fælder?
Skrevet af Sir , moderator
“ men jeg har det fint med en helblå regering, hvis jeg ellers føler, at den er styret af nogenlunde kompetente folk,”

Må være Fogjh og Schlutter som de gode eksempler.
Vi kan sagtens blive enige om at udvalget i dansk politik pt er utrolig sløjt.
Dette er en signatur.
Skrevet af Cash2
Jeppe Søe er en af de fremtrædende kræfter i Moderaterne, som lige nu deltager i regeringsforhandlingerne. Han har en milliongæld til det offentlige, viser konkurspapirer

Han er præsidiemedlem samt 2. næstformand i Folketinget. Og medstifter af Moderaterne, som muligvis får de afgørende mandater bag den næste regering. Jeppe Søe, der nu skal være med til at lovgive om landets økonomi, har gentagne gange ikke betalt sin skat, viser retsdokumenter fra en konkurssag i år. Det var statens gældsstyrelse, der begærede ham konkurs pga. en offentlig gæld på over 1,8 mio. kr.
(citeret fra Jyllandsposten)

Endnu en succesfuld forretningsmand - lige en mand efter Lars Løkkes hoved ..
Skrevet af Common sense

Jeg tror da aldrig, at JS har betegnet sig selv som en succesfuld erhvervsmand eller prøvet at skjule sin konkurs/gæld.
Skrevet af Cash2
sry, der røg en finke af panden ... succesfuld er streget over
Skrevet af Forhammeren
Nå, ingen advokatvurdering i minksagen.
Quelle surprise.
https://nyheder.tv2.dk/politik/2022-12-11-loekke-skyder-minkundersoegelse-til-hjoerne?sf262715579=1&fbclid=IwAR2PcEWQ7A-dbaZYOIkwmpKYbCtnByL7cTV1vk-7-7cX6MXjyD9gdYKGJOQ

Løkke har så taget den for holdet og der kommer en SVM regering som så også vil have et flertal.

Tror blå blok skal være meget godt tilfreds med at der ikke kommer en vurdering så det kommer til at stå på et stykke papir at der ikke er et grundlag for en rigsretssag men hænger i luften
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af Svoger
Hvis man tager Moderaterne med, tager man vel også Radikale med, så man får en reel flertalsregering. Radikale æder vel nogle indrømmelser, for ikke at stå tilbage på perronen, hvis Løkke og company kommer i regering.

Det bliver spændende, hvor længe det holder...
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Forhammeren
Hvis R skal med bliver der endnu færre S ministre der kan fortsætte og så begynder det hurtigt at simre i gruppen.
Fx skal der jo nok findes plads til Jeppe som ikke fik valg og blev hentet hjem fra EU.
´
Lidt afhængig af hvornår der er forældelse i minksagen ( kan nogen hjælpe ) så valg om 2-2.5 år når nødvendighedens politik er færdig og krisestemningen slut.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af LukeDanDuke
Tror blå blok skal være meget godt tilfreds med at der ikke kommer en vurdering så det kommer til at stå på et stykke papir at der ikke er et grundlag for en rigsretssag men hænger i luften


Nu er det jo ikke fordi at hele blå blok bare siger, at der uden forbehold grundlag for en rigsretssag. Forældelsesfristen er i øvrigt 5 år.

Personligt syntes jeg egenligt at det ville være rigtig godt med en blandet pose af ministre. Så giver det i hvert fald mere mening med 20 ministerposter, end når det alligevel bare er Mette F der trækker i trådendede for en samlet socialdemokratisk regering.

Skrevet af Forhammeren
Luke
Næh, men jeg tror bare at blå på langt sigt er meget godt tjent med at det hænger i luften og at det ikke kommer til at stå i en advokatvurdering at der ikke er noget grundlag for en rigsretssag.
Eksperter er uenige javel men mon ikke det ville være det mest sandsynlige udfald,
Hvis alle eksperter var enige om at der var basis for en rigsretssag havde Løkke nok ikke lavet det her.

Det er næppe noget tilfælde at Løkke , som gik til valg på en bred regering, går med den først og så kan Elle ligge lidt i baghjul når Løkke nu mener det osv osv og kan vi ikke snakke om noget andet.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af andershansen
Det må formodes at have kostet store politiske indrømmelser fra Frederiksen at overtale Løkke og Ellemann til løftebrud i deres stillingtagen til advokatvurdering. Hvorfor gør Frederiksen det? Jeg troede egentlig ikke, at der var noget at skjule, men nu fremstår hun skyldig.

Vi kommer aldrig sagen til livs. Håbede på en advokatvurdering, så vi en gang for alle kunne få lukket sagen.
http://www.paulgraham.com/disagree.html
Skrevet af Forhammeren
Måske mente hun det rent faktisk da hun gik til valg på et bredt samarbejde.
Der var mig bekendt ingen blå partier der inden valget i 19 sagde til Støjberg at hun da bare skulle lade sig undersøge når nu hun.mente ikke at have gjort noget galt.

Prisen på grisen bliver spændende.
Hvis det ikke bare er topskattegrænsen der hæves men procenten der sænkes kan det give ballade.
Selskabsskat og ingen forlængelse af komtanthjælpsloft vil også give problemer.
From where you are now i dont think you can go wrong.
annonce
0