Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Bosse1983
@Frygah

Jeg tror egentlig du læser mit indlæg lidt skævt, da det lader til at vi er ganske enige.


Jeg siger ikke at overgangen ikke kunne forsvares, jeg siger blot at der også var et videnstab. Det opleves til stadighed i kommuner der er lagt sammen af 4-5 mindre kommuner tidligere. Også selvom der tilsyneladende primært var en overflod af papirskubbere (som man åbenbart ikke har i styrelser, kan jeg forstå? Det er i så fald nyt for mig), så var det altså ikke en gnidningsfri proces.


Og jeg siger blot, at det er vanskeligere at kompencere for nævnte videnstab, når det er specialiseret viden. Særlig hvis de med nævnte viden ikke er der hvor institutionen er. Naturligvis er der også papirskubbere i styrelser. I amter, kommuner og tilsvarende forvaltninger, er det dog ikke i samme omfang specialiseret viden, men ofte rutiner og mere tilgængelig kundskab som hersker.

Jeg er helt på linje med, at 400 mio. er billige stemmer i baglandet og blå områder.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Pibe
Jeg tolkede kommentaren som at Claus var lidt negativ angående Vs generelle økonomiske politik, og at det tydeligvis måtte være fordi Claus er forudindtaget.

Og det følte jeg var en lidt underlig ting at foreslå, altså at man skal være forudindtaget for at være negativ over for Vs politik, når regeringen nu kontinuerligt vil skære 2% af budgettet på en lang række områder med den begrundelse, at landets økonomi er presset, samtidigt med at der åbenbart er rigeligt råd til at investere hvad der konservativt er en halv milliard i et projekt, som helt åbenlyst er symbolpolitisk pladder.


Jonas og jeg talte om PCs meritter, ikke om udflytning. Vi talte om økonomiske incitamenter, ikke om udflytning. Og det er vist ingen hemmmelighed, at Jonas er forudindtaget.

Men hvis det endelig skal være, er der grundlæggende ingen modsætning mellem at bruge "lidt" penge et sted (udkantspolitisk udviklingsstøtte af en slags), mens man sparer en masse penge andre steder. Det er politiske prioriteringer. Om pengene kunne være brugt bedre på anden vis (end udflytning), er jeg som nævnt ikke afvisende overfor.


Måske virker det rigtigt fornuftigt i dine øjne, men alt jeg ser i det er selvfedme og magtarrogance.


Undskyld, men ud fra din generelle færden på bold virker det lidt som om, du ser enhver politisk beslutning som værende et udtryk for magtarrogance. Udflytningen af arbejdspladser er for mig snarere et udtryk "udkantspolitisk populisme", altså nærmest det modsatte.

Skrevet af Svoger
Det var udelukkende til kommentaren omkring at styrelserne alligevel ville flytte tilbage om 2-3 år fordi de ikke ville kunne finde kvalificeret arbejdskraft i provinsen.

Isoleret set er det rigtigt, at der også bliver udklækket jurister, økonomer og værre andre steder end i København.
Som Halil også skriver.
Det har der jo hele tiden gjort. Om alle er lige kvalificerede til jobbet, er nok mere tvivlsomt.

Her og nu (dvs. når flytninger slår igennem), bliver der dog et tab - dels erfarne medarbejdere der ikke tager med, og den viden og erfaring der ryger, (nogle finder derudover måske allerede inden andet arbejde), dels at der skal oplæres nye medarbejdere. Hos os klares det altså ikke på en måned, hvor du så har en sagsbehandler, der kan stå helt på egne ben.

Jeg forestiller mig heller ikke, at flytninger i sig selv kommer til at glide helt problemfrit, i forhold til den daglige sagsbehandling/servicering af borgere og politikere.

Øget sagsbehandlingstid er jo dog heldigvis noget, som alle elsker, og nyder.


Mit indtryk fra min arbejdsplads, er for øvrigt ikke, at vi bare "skubber rundt på papirer". Ikke mere, end hvad loven kræver af os i hvert fald.
"Det er dog ikke noget jeg ved noget om, det er ren spekulation."
Skrevet af Steve Highway-61
Nu skal man jo være klar over, hvad jeg er blevet bekendt med, at det er de styrelser og dele af styrelser, der foretager konkret sagsbehandling der flyttes, hvorimod de dele der laver politik, dvs. lovgivning, cirkulærer, direktivimplementering mv. overvejende bliver i København.

Så malkepigerne skal ikke implementere direktiver, de skal "bare" sagsbehandle klagen over deres onkels vens miljøsvinende gård. Det glemmes således i diskussionen at der utvivlsomt ligger et fromt håb i DF/V/LA om at de kulturradikale djøfferes intelligente og skarpsindige afgørelser afløses af en ny og "bedre" fordi-jeg-siger-det-er-sådan gummistøvlekultur, tilsat pas mængder blå kansastøj omsat til erhvervs-, energisektor- og landbrugsvenlig jura.

Så Danmark gennemfører nu hyklerisk den befolkningsstyring man kritiserer Kina og Rusland for. Intet nyt her, sådan har det jo altid været, og man må jo som sagt så mange gange håbe at vores lille blegfede vestlige filial af en annedamskultur er andre kulturer overlegen, for vores hykleri kender igen igen ingen grænser.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Pibe
Som om de dele, man flytter, er dem med mest at skulle have sagt, uagtet at man starter "fra bunden".
Skrevet af Frygah2
Det er selvfølgelig de sædvanlige mad ramblings fra dig Steve, men hvis du tror de nuværende biologer, ingeniører osv, der sidder med landbrugsgodkendelser, miljøgodkendelser, arbejder med paragraf 3 områder, byggesagsbehandlinger m.m. i kommunenerne er hjernedøde "malkepiger" der blot sidder og blåstempler vennernes udvidelser, forurenende erhverv og lignende, så understreger det blot endnu engang at du lever i din egen drømmeverden.

Bevares, de er givetvis ikke højt på strå embedsfolk i en random styrelse, men derimod ofte efter min erfaring mennesker der har erfaring med det private erhvervsliv, enten som selvstændige eller for rådigvende virksomheder, inden de på et tidpunkt ofte af familiære årsager søger ind i det offentlige, og dybt kompetente mennesker.

Skrevet af Steve Highway-61
Pibe, det er jo svært at sige om man har mest at skulle have sagt i konkrete eller generelle sager. Naturklagenævnet har jo en miljøprofil, som de borgerlige gerne ser lagt i ruiner, no doubt. Og at tro de borgerlige ikke gør sig de forhåbninger, Frygah, er vel lidt naivt.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Steve Highway-61
Mao. du kan tage Lars ud af Vejle men du kan ikke tage Vejle ud af Lars.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af Zola
Jeg er TR for AC-gruppen i en af de berørte styrelser. Mit bud er, at det kun er 5-10 % der flytter med opgaven.

Indtil videre er det dog kun folks umiddelbare reaktion. Der bliver først sat navn på de berørte om 3 uger.

For mit eget vedkommende er jeg stadig i 7 sind.

Jeg er bange for, at det er en katastrofe på grund af tab af viden og erfaring, og de medfølgende øgede sagsbehandlingstider.

Selvfølgelig kan man finde kvalificeret arbejdskraft i Jylland. Spørgsmålet er, om man kan finde så mange på så kort tid?!
L’enfer, c’est les autres!
Skrevet af Steve Highway-61
Zola

Tab af viden og erfaring er hele pointen med det move.

De folk der kom kørende på knallert i kansasdragt med ølkasse på bagagebæreren og uddelte øretæver bliver nu sagsbehandlere.

Det er vel en elegant opgradering af Foghs plan om at rise fra bistandsklient til bankdirektør, uden at hjernen vokser med opgaven.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af leonardio
Venstre vil sætte topskattegrænsen op til 750.000 kr. Hvor kommer pengene fra? Kernevelfærden i DK halter gevaldigt, også kan man pludselig finde skattelettelser til flere milliarder kroner...
Skrevet af Kemosabe
Det bliver nok uden DF trods alt, når nu man samtidigt skærer i velfærden. Det er vel kun R i den "røde" blok, der kunne have en interesse i topskattelettelser og så bliver det nok ikke til virkelighed.

Edit: Men det er klart, at Socialdemokraterne nok ville elske, hvis det skete. Så har de ihvertfald noget de virkelig kan hamre DF i hovedet med.
Skrevet af Seifert
Ordet "topskat" er jo fuldstændig udvandet.

I 80´erne betalte 10 % af befolkningen topskat, idag er det 50 %.

At kernevelfærden halter er jo vanvittigt når vi betaler 75 % af vores indkomst til staten.

Man bliver faktisk lettere sindsyg over at tænke på det.

Skrevet af Dolpherklar

"I 80´erne betalte 10 % af befolkningen topskat, idag er det 50 %."

Det lyder af meget, og betydeligt mere end jeg umiddelbart ville tro. har du et link som dokumenterer dette?
Skrevet af Kemosabe
506.000 danskere betaler topskat. Det er vist trods alt ikke 50%. Jeg gør vel lige akkurat ikke selv, skal det siges, så måske forstår jeg bare ikke hvor rædsomt det er?

Hvordan kommer du frem til 75%, Seifert?

Måske kan nogen af topskatteyderne forklare hvordan/hvorfor de, når topskatten fjernes, får lyst til at "yde en ekstra indsats"?
Skrevet af Matias
"Hvordan kommer du frem til 75%, Seifert?"

- Alene det at der for de fleste varer man køber i Danmark, skal betales en afgift på 25% til staten, trækker i den retning. Har man så i tilgift købt et hus, en bil, har internet eller sådan noget, betaler man også procenter ad den vej. Dette kan man så lægge til den indkomstbeskatning, man har.
Skrevet af Seifert
Hørte bare i et eller andet program at det var næsten hver anden der betalte topskat. At 500.000 gør det er dog stadig vanvittigt. 500.000 (eller 700.000 som det var for et par år siden) er jo ikke "toppen". Det er en stor del af skatteyderne.

Ligger man indkomstskat, moms og alle afgifterne sammen, så ender man vel i nærheden af 75 % af ens indkomst der er gået til statskassen ?

Argumentet for at hæve topskatten skal ikke være at det øger folks lyst til at "yde en ekstra indsats"

Sejlede det offentlige system ikke fuldstændig, så var det jo slet ikke nødvendigt med så høje skatter.

Skrevet af Seifert
Her er sådan lige tre friske eksempler:

http://www.b.dk/national…hos-bagerne

http://m.dagbladetringsk…is-hemmelig

http://www.dr.dk/nyheder…lion-kroner

Det viser en helt generelt manglende respekt for de penge man er sat til at administrere.

Det er vanvittigt at vi f.eks. nu forringer kontanthjælpen, mens der bruges penge på den slags.

Dem der har det dårligt får det endnu dårligere, samtidig flytter vi milliarder rundt i middelklassen.
Skrevet af Sir , moderator
Nå ja så har SKAT jo også smidt 6-10 mia kroner væk.
Dette er en signatur.
Skrevet af Seifert
Samtidig forslår regeringen så at der spares 4 mio. (4!!) på Livslinien, der hjælper mennesker som er truet af selvmord.

Magter ikke mere i dag. Man bliver i så dårligt humør..
annonce
0