Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Lynild
Bosse,

Jo, men når selv ikke finanskrisen ikke får nogle folk til at stoppe op? Som jeg sagde, "...så længe ingen er død..." og det er jo ingen hindring. "Fællesskabet" er én ting, men i en global kontekst? Det her rammer hele den vestlige kultur, gang på gang. But what to do.

Ikke for at give nogen på "puklen" så sætter det i den grad hele migrations- og flygtninge-debatten på spidsen. Fordi den italesættes som at grave et hul under vores samfund, mens det øjensynligt ædes indefra af dele af finanssektoren. Jeg kan godt lide L.A. Ring. Og jeg anbefaler at kigge på nogle af hans billeder af småby-livet.
Skrevet af Bosse1983
Ja det rammer den vestlige kultur, ligesom den ramte Sydamerika med diverse sygdomme. Sådan er det når man igen og igen introducerer noget nyt til et økosystem hvor det eksisterende ikke er resistent. Teknologibølgen er der ingen der nogensinde er kommet foran. Om det er Facebook, banker eller statslige organisationer rammes de i alle led. Særlig omkring det offentlige, som eksempelvis Skat, har man så set til fra sidelinjen i evigheder. Incitamentet er der ikke og man har ikke gjort det attraktivt. Videre er der bare ikke kompetence politisk og i det offentlige og den der måtte være kan ofte købes. Det er ikke et vestlig problem. Det foregår alle steder. Man hører bare i mindre grad om det. Man kan jo se på Operation Car Wash, hvis man vil se det uden vagthunde af nogen art.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Lynild
Hold nu kæft, alle kan jo ikke være blinde? Jeg ved, at vi er bagud, og at vores hjertenskære Venstre søger at gøre vores land mere IT-sikkert, men måske er det bare som os selv. At vi ikke reagerer før vores fap-billeder ligger ude offentligt. Og måske der var det ikke så slemt alligevel? Jeg mener... Der var ingen, der døde...

Ok, OT. Niko Grünfeld ud, farvel, forhåbentlig leder det til en udrensning af pamperiet i det parti. Nu har de en base. Så behøver de vel egentlig ikke Uffe?

Udrensninglyder egentlig okay i den her sammenhæng, ikk?
Skrevet af Friendly
Svindlen er ikke startet i Danmark, hvor man muligvis kun har været opmærksom på den siden 2015. Tidligere troede man, at den hovedsagelig kun var et tysk problem. For Tyskland var det første land, der opdagede, at dette foregik. Dette skete ifølge de tyske medier allerede i 2002. Først for 2-3 år siden begyndte det at gå op for landene, at det også var et problem i andre lande end Tyskland, og nu ved man, at andre lande er ramt lige så hårdt som Tyskland, hvor mindst 100 banker har været indvolveret i svindelen. Tyskland begyndte vist omkring 2012 at gå efter bankerne, og en canadisk bank, der også havde været involveret i den tyske svindel gik endog konkurs.

I forhold til befolkningstallet ser Danmark ud til at være ramt endnu hårdere end Danmark. Men søger man på ”cum-ex cum-cum” i google er de fleste resultater på fransk, selvom der også kommer resultater på både tysk og hollandsk.

Men det er utroligt, at man ikke har fået lukket dette hul i lovgivningen, som man allerede i 1992 blev advaret om, at nogle måske ville forsøge at udnytte. Først 10 år senere i 2002 blev man klar over, at hullet blev udnyttet af tyske banker, og nu ved man altså, at det også er foregået i stort omfang i andre lande.

Politikerne kalder udnyttelsen for tyveri og svindel. Men det har juristerne ikke været enige om, at det er. Set med moralske øjne er det vel. Men juristerne ser oftest på lovteksterne på en mere teknisk måde, og man skal åbenbart være jurist og kende den præcise ordlyd i lovene for at forstå fuldt ud, hvordan hullet kan opfattes rent juridisk.

NB: I betegnelserne cum-cum og cum-ex er "cum" betegnelsen for en aktie, hvor der endnu ikke er udbetalt udbytte, og "ex" er tilsvarende en betegnelse for en aktie, hvor udbyttet allerede er udbetalt.
Skrevet af Bosse1983
Domstolene i Tyskland har afgjort at der til trods for muligheden for "dobbelt ejerskab" aldrig var juridisk grundlag for at kræve refusion for skat man ikke har betalt. Der er ikke noget juridisk spørgsmål i den henseende. Principielt traf man samme afgørelse i Danmark i 2004.

Der er dog forskel på Div-Arb handler og de adskillige krav på refusion som man her har set. Div-Arb er et hul som også bør lukkes.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Toon Toon!
Og alle ved sgu da at det er bedrageri at bede om refusion af penge, som man aldrig har betalt.

At politikerne ikke har gjort noget i alle de år får jo en til at tænke, at de somehow er en del af noget større (vi er jo et fodboldforum).
Newcastle, United, will never be defeated! Newcastle, United, will never be defeated!
Skrevet af Bosse1983
Nu sidder politikerne jo ikke med specialkompetencer eller direkte indsyn i antallet og størrelsen på refusionssager.

Mistanker om manglende tilsyn og kontrol ville jo typisk håndteres af embedsværket. Som ofte før lander det primære ansvar ved Skat, som hverken fører tilsyn eller varsler rettidig ved afvig. De prøver så at skubbe det fra sig med henvisning til den risikobetonede tilldsmodel man i et omfang benytter i Danmark. Skat er desværre bare en inkompetent kolods på lerfødder.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Halil
Enig, Bosse1983.

Problemet i Danmark har ikke så meget været reglerne, men at SKAT ikke har haft tilstrækkelige resourcer til at udføre et passende tilsyn og kontrol, men snarere har udstyret en mand med et gummistempel - Som jeg også fik skrevet tidligere.

Desværre har politikerne også en finger med i spillet, da det jo nødvendigvis er dem der har valgt, at skære i pengene til SKAT.

Det er interessant, hvordan ledige og folk på en eller anden form for overførselsindkomst bliver tjekket i hoved og røv af et meget fintmasket system, mens der i SKAT kan fifles for gigantiske beløb blandt andet fordi SKATs system er baseret på tillid.

Man kunne sgu godt nogengange ønske, at det var omvendt med lige netop de to systemer.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Friendly
Skatterådgiveren Hanno Berger, der anses som den, der har rådgivet en masse banker og investorer om metoden, holder ifølge det internationale nyhedsmedium Deutsche Welle (der sender nyheder på 30 sprog) fast på, at metoden var lovlig. Samt at den kun udnyttede et hul i lovgivningen. Tyskland indførte en lov mod metoden i 2012, hvilket jo også viser, at det var uklart, om den tidligere var lovlig eller ej. Om den var det eller ej er noget, der stadig diskuteres i Tyskland.
Skrevet af Toon Toon!
Det fremgår så også, at bankerne har kontaktet adskillige advokater indtil de til sidst har fundet en som ville sige god for metoden/fuskeriet. Det er så åbenbart Hanno Berger.
Newcastle, United, will never be defeated! Newcastle, United, will never be defeated!
Skrevet af Friendly
Hanno Berger var som jurist og skatteekspert den højest ansete rådgiver om alt vedrørende skat og finans i Tyskland. Han skrev også en tyk bog om emnet. Han deltog ikke selv i skattecirkuset, men rådgav bare andre om, hvordan de kunne undgå at betale så meget i skat. Alligevel har de tyske myndigheder dog anlagt sag også imod ham. Men han er langt fra den eneste jurist, der mener, at metoden med at lave en masse handel med aktier omkring det tidspunkt, hvor udbyttet skulle udbetales, for at forvirre myndighederne var fuldt ud lovlig.

Når man hverken er jurist eller skatteekspert, er dette umuligt at vurdere. For vi kan jo kun konstatere, at juristerne er uenige. Samt at både banker og investorer generelt opfattede metoden som lovlig. Ellers ville det jo heller aldrig være sket i så stort omfang, som vi nu ved, at det er.
Skrevet af Bosse1983
Nej, i Tyskland fastslog man at det også var ulovlig før 2012. Det er ret normalt at man præciserer med ny lovgivning. Det betyder ikke pr. automatik at praksis før var lovlig.

At nævne Hanno Berger som ekspert er ret tåbeligt, da han er blandt de hovedmistænkte og lige nu i eksil i de Schweiziske Alper. Hvad fanden skulle manden ellers sige?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Friendly
Bosse, Hanno Berger udtalte sig også længe før, at han blev anklaget, og skrev endog en bog med råd til investorer vedrørende blandt andet skat. Han er ikke anklaget for selv at have lavet skattesvindel, men udelukkende for at være medskyldig i andres skattesvindel på grund af sin rådgivning.

Vi er enige om, at de tyske myndigheder ikke har indrømmet, at fiduserne var lovlige før 2012, selvom de ændrede lovgivningen. Men det er stadig ikke politikerne, med derimod juristerne der er eksperterne på dette område. At politikerne ignorerede de advarsler, som de fik fra eksperterne allerede i 1992, gør ikke, at politikerne nu pludselig er uden ansvar.

Der findes iøvrigt også politikere, der selv som investorer i aktier har udnyttet lovgivningen.
Skrevet af Bosse1983
Han er ikke anklaget for selv at have lavet skattesvindel, men udelukkende for at være medskyldig i andres skattesvindel på grund af sin rådgivning.


Der er som sådan ikke nogen forskel, siden han er tiltalt for medvirken, da han har taget sig pænt betalt for rådgivning. Videre har han selv modtaget €2,4 mio. fra en af investorene i HWB-sagen.

Vi er enige om, at de tyske myndigheder ikke har indrømmet, at fiduserne var lovlige før 2012, selvom de ændrede lovgivningen.

Indrømmet er et ret bizart ord at bruge. Man rejser sigtelser i øst og vest. Flere af overtrædelserne er jo desuden kommet efter lovændringen.

At politikerne ignorerede de advarsler, som de fik fra eksperterne allerede i 1992, gør ikke, at politikerne nu pludselig er uden ansvar.

Nej, men det gør heller ikke aktiviteten lovlig.

Der findes iøvrigt også politikere, der selv som investorer i aktier har udnyttet lovgivningen.

Og hvad så? Hans Engel kører en spritter, men det gør det vel ikke lovligt?
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Friendly
Bosse, det er stadig sådan, at politikerne har indført alle mulige måder, som man kan bruge til skattetænkning, i lovgivningen. Skat bruges ikke kun som et middel til at finansiere statens udgifter. Men jo også som et politisk middel til at tiltrække udenlandske investorer osv. Derfor er der opstået dette behov for at bruge jurister og skatteeksperter til at vurdere, hvad man med fordel kan gøre for at reducere skatten inden for lovens rammer, og hvad der evt ligger på kanten af loven, men måske alligevel er noget, som man kan gøre lovligt. Alle banker og investorer ønsker naturligvis at reducere deres skat så meget som muligt (blandt andet af konkurrencehensyn), og de er udelukkende interesserede i, om det er lovligt eller ej. I dette tilfælde har juristerne så været uenige. Men både investorerne og bankerne har vurderet, at når de brugte de mest ansete eksperter, så var risikoen jo nok til at overse.

Nu er de så bare kommet i klemme alligevel, fordi regeringerne har hyret dyre jurister til at føre retssager, der skal “bevise”, at det slet ikke har været deres fejl, at de lavede loven uklar og undlod at lytte til advarslerne. Men sagen er stadig et grænsetilfælde, og med dyre sagførere og ved at lægge pres på domstolene ser det så ud til, at det nok alligevel lykkes for politikerne at vaske deres hænder.

Men konsekvenserne er jo store. For dels har hullet i loven allerede kostet masser af milliarder, og dels koster det jo også landene penge, at de nu via retssager får flere af landenes egne storbanker til at gå konkurs. Hvilken fornøjelse vil det mon blive for de danske borgere, hvis både Danske Bank og Nordea går ned med flaget?
Skrevet af Bosse1983
Hvilke storbanker ser du umiddelbart gå konkurs grundet dette? Det er primært investeringsbanker oprettet til formålet der får noget i klemme.

Hvad angår det lovlige har signalet været klart. Vil man være på den sikre side er det fuldt muligt at få det belyst hvordan loven skal tolkes. Når man med ond vilje prøver at udnytte ordlyde i loven placerer man typisk røven i klaskehøjde.

Det er typisk ikke politikere der formulerer lovteksten, særlig i komplekse tilfælde. Det forstår du vel?

"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Friendly
Nej, Bosse. Når jeg specielt nævnte Danske Bank og Nordea, så er det, fordi andre lande (vist oven i købet også USA) overvejer at sagsøge dem for gigantiske milliardbeløb, fordi disse to banker har hjulpet investorer fra disse lande med at unddrage sug skat i deres hjemlande. Om disse banker kan tåle at blive dømt til at betale erstatninger til udlandet på flere hundrede milliarder, aner jeg dog ikke.
Skrevet af Bosse1983
Hvem er det der sagsøger Danske Bank og Nordea for deltagelse i aktuelle sag? Det virker til at du har gang i pærer og bananer. Du må næsten dokumentere det.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Friendly
Bosse, jeg læser mange ting og hører nyheder fra både TV2 News, CNN, BBC News, Al Jazeera og DR. Så det er ikke sådan lige at huske, hvor jeg har hver enkelt oplysning fra. Men Danske Banks involvering skulke vist være velkendt. Hvis du kan læse tysk, så prøv lige at læse alt, hvad der står om Nordea på den schweiziske side https://www.republik.ch/2018/10/18/cum-ex-files-lesehilfe For det er jo ikke småting!

Tilføjelse: Den anden sag mod Nordea, kan du læse mere om på https://euobserver.com/news/143135 hvor der står:
”Nordea bank, the Nordic region´s largest lender, handled $175m (€150m) of suspicious Russian money linked to the death of anti-corruption activist Sergei Magnitsky, according to a complaint.
The money flowed through 365 accounts at Nordea´s branches in Denmark, Finland, Norway and Sweden, the complaint, filed by Magnitsky´s former employer, Bill Browder, in all four Nordic jurisdictions, said.”
Skrevet af Friendly
Bosse
Du må næsten dokumentere det.

Den bedste dokumentation for, at netop Nordea og Danske Bank er kraftigt involverede i skandalerne, finder du nok på https://nordic.businessinsider.com/danske-bank-and-nordea-are-enmeshed-in-a-massive-money-laundering-scandal-2017-3/

Og det fortsætter bare. Se nu https://yle.fi/uutiset/osasto/news/pillaging_vikings_-_nordea_bank_and_danske_bank_accused_of_fraud_in_spain/8363244
annonce
0