Jeg behøver vel blot at skrive "Stegt flæsk med persillesovs", og alle ved hvem der tales om. Året er 1986. Brødrende Vinding, bedre kendt som Jimi og René, gør sit indtog på den danske musikscene i en alder af blot 6 og 8 år.
"Jimi og René vol. 1" blev smidt på gaden året efter. Pladen fik en fin modtagelse, og der var basis for at kaste sig ud i at lave en opfølger. På den næste skive "Jimi og René vol 2" der udkom i 1988, fik drengene hjælp af Tonny Aabo, og den konstallation gav gruppen deres vel nok største hit til dato. "Stegt flæsk med persillesovs", blev det helt store gennembrud og skulle blive startskuddet til en karriere der altså nu har været i over to årtier.
Den store succes, gjorde at Jimi og René nu turnerede land og rige rundt, med deres børnevenlige musik. Altid med dem, var deres fader der udover at køre bilen, også stod for økonomi og booking. I årene der fulgte, spyttede gruppen et par plader mere ud, og Jimi og René har faktisk igennem deres karriere været forbløffende produktive. Måske lidt i overkanten.
Det blev også til forsøg på det store udenlandseventyr. Bulgarien og Øst-Tyskland var blandt de markeder hvor gruppen søgte at gøre deres indtog. Alt imens Laudrup. Vilfort og hvad de ellers hedder vandt EM guld til Danmark, arbejdede Jimi og René på gruppens, til dato, eneste ikke dansk-sprogede skive. "Sommer zu jeder jahreszeit", røg altså på gaden i 1992. Desværre blev det aldrig til den hel store succes i udlandet, og drengene måtte koncentrere sig om hjemlandet.
"To glade musikanter", ramte de danske pladeforretninger i efteråret 1992, og det skulle blive den sidste plade, inden Jimi og René tog en pause fra det hårde liv. I takt med at drengene blev ældre, ændrede interessen sig for musik også. De var nu begge teenagere, med alt hvad det indebære, og havde fået øjnene op for den moderne popmusik. Lige fra den skæbnesvangre dag i 1986, hvor det hele begyndte, havde der været en fast rollefordeling i bandet. Når man kun er to, er det måske også begrænset med variationsmulighederne, men der kunne jo eksperimenteres med forskellige instrumenter og sound.
Inspireret af tidens toner, og opsat på at forny bandet gik Jimi igang med at øve sig på keyboard. Det var også i denne periode, at der gik ondsidede rygter om at gruppen var gået i opløsning og havde trukket sig tilbage. De rygter blev skabt på grund af at drengenes stemmer jo var gået i overgang, hvilket selvfølgelig også gør behovet for en pause større. Tak.
Introduktionen af keyboardet, åbnede adskillige døre for Jimi og René. Det betød bl.a at gruppen nu kunne udvide deres repertoire, og med ét var gruppen ikke længere låst i deres 2 x 20 minutters set. De var blevet et hel-aftens band. Eller danskeorkester som det hedder ifølge gruppens bookingbureau. Ny sound og nye venues, betød nydt publikum og nye udfordringer. For at hjælpe det hele lidt på vej, blev numre af bl.a Kim Larsen, John Mogensen og Lars Lilholt en fast del af showet. Selv Creedence Clearwater Revival blev en del af det her. Væk var billedet af de søde sønderjydske drenge, og tilbage stod indtrykket af to unge arrige mænd.
Dette er fint illustreret på coveret til 1995 pladen "Lige om hjørnet". Her ses to unge mænd, der står og hænger ud på et gadehjørne med et kompromisløst blik i øjnene. Idag, er begge brødre gift og har hver fået et barn. Jimi arbejder som teknisk konsulent og René i jord og beton branchen.
Som det også fremgår af den officielle hjemmeside, så er "hele herligheden pakket ind i et smukt scenelys og en lyd udover det sænvanlige".
Hørt.
Her er et par skæringer fra det, iøvrigt ret omfattende, bagkatalog der tæller ikke mindre end 11 udgivelser. Heriblandt dog en lidt tvivlsom jule CD.
Jimi og René : Jeg har set en rigtig Negermand
http://www.youtube.com/w…ure=related...og selvfølgelig...
Jimi og René : Stegt flæsk med persillesovs
http://www.youtube.com/w…ure=related