Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Lehrer
Hey Seif, der er ingen der har rådgivet. Jeg indrømmer at jeg ikke troede man ville bruge så mange penge, så længe på at holde zombierne i live, men det vil man altså.

http://borsen.dk/nyheder…iskift.html

Mere af samme til ingen nytte.
Der skal kun fissekarle til Roma, ikke freaks.
Skrevet af Jesper
Ja eller den her:
http://borsen.dk/nyheder…s_rand.html
Den amerikanske kongres har på et hængende hår vedtaget milliardstøtte til landets 50 stater, der er i en afgrundsdyb krise.


Aktierne koerer lidt deres eget liv, mens i hvert fald det amerikanske system er meget skroebeligt... stadigvaek. Jeg ved ikke nok om DK til at vurdere der, men i Frankrig og UK gaar det i hvert fald ikke forrygende.
Tabt tur! Næste!
Skrevet af Inuk.
Det politiske klima i USA gør, at næsten ingen stater tør hæve skatterne for at lukke hullerne i deres budgetter.

De venter bare på det uundgåelige statsbankerot.
Den der er godt tilfreds, er en rig mand - Lao Tzu
Skrevet af Viola 4 Ever
http://www.bloomberg.com…likoff.html

http://www.imf.org/exter…cr10248.pdf

Det kommer til at give et rabalder af episke proportioner inden for en ganske overskuelig årrække
I think religion should be treated with ridicule, hatred and contempt, and I claim that right. - Christopher Hitchens I will try anything once, except incest and folk dance. - Oscar Wilde Il mio cuore sarà sempre viola
Skrevet af hævneren
Av godav Viola
Skrevet af Jesper
http://plus.cnbc.com/rss…playershare (29 min)

Klar i maelet og velkommen tilbage fra ferie drenge.

edit: oh yea den her er ogsaa fin:
http://www.rollingstone.…show_page=0
Tabt tur! Næste!
Skrevet af Topcat
G20 landede heldigvis på en nogenlunde spiselig løsning for de fleste. Med alternativerne in mente, er det vigtigt at de store økonomier i det mindste kan enes på et erklæringsniveau om, at man fortsat kun fører handelskrig indirekte. All-out protektionisme og valutakrig vil pt. føre os på randen af decideret globalt kollaps.

Hensigtserklæringerne skal nu følges op med handling - hvilket så sikkert bliver mere spicy end som så.
http://www.youtube.com/watch?v=IHD9F1QlpB8
Skrevet af Conte
Hvor handler bold-folket aktier? Nordnet, Saxo, igennem egen bank eller andre steder?

Alle betragtninger er meget velkomne.
Wir sind Pokal!
Skrevet af hævneren
Ditto jeg vil gerne vide det samme. Jeg prøvede at forstå Danske Banks priser og gebyrer, men det er helt uoverskueligt. Deres Prisbog vinder ingen priser for gennemskuelighed.
Skrevet af Frygah2
For ikke at starte en ny tråd.

Att: Lehrer og Jesper

Jeg må indrømme jeg er blevet lidt mere fascineret af nationaløkonomi og det økonomiske system og dets mekanismer helt generelt, i takt med at finanskrisen rullede afsted. Jeg overvejer derfor at starte på at læse noget af det i min fritid/transporttid til og fra arbejde. Derudover kunne det vist være et godt supplement til mit nuværende CV at jeg kan snakke med om noget der ligger meget perifært til hvad mit eget område er.

Har I derfor nogle forslag til en (lære)bog/bøger man kan starte op, som ligger på bachelor/kandidatniveau? Altså en bog der beskriver the basics, og hvorfra man kan bygge ovenpå med mere tunge ting? Ligemeget om det er på dansk eller engelsk.

På forhånd tak.
Skrevet af Topcat
Blanchard er en klassiker: http://www.ebookee.com/M…160186.html

Det er sådan en man har på 1. semester, men her arbejder man jo så til gengæld også med bogen til forelæsninger og i holdtimer. Sådan at sidde og læse den i toget uden nogen at sparre med er måske tungt. Omvendt kan det godt være, hvis man er vandt til at kunne læse teoretiske sager, at den ikke er så slem.
http://www.youtube.com/watch?v=IHD9F1QlpB8
Skrevet af Frygah2
Jeg tror som sådan ikke niveauet vil blive noget problem. Jeg har selv siddet og fiflet primært med IPE (International Political Economy) igennem min kandidat, og brugte det meget i løbet af mit speciale. Jeg mangler dog den mere hardcore økonomi.

Jeg tror jeg giver den et forsøg, og i og med jeg ikke har eksamen eller deadlines, kan jeg "hygge" mig med den i så lang tid jeg lyster.

Jeg takker for forslaget!
Skrevet af Topcat
Det er i hvert fald en klassisk starter i makro- og nationaløkonomi, der dog selvfølgelig introducerer en del teori, der er grundlæggende tænkt, og ikke som noget der skal stå alene. Hvis du læser og forstår den, og formår enten selv at tænke eller læse videre, er du kommet langt. Det kan godt være at nogen har nogle mere sexede forslag til intro-bøger på dette niveau.

Hvis du skal købe den, så tag fat i nogen på økonomi, der har overstået første år, i stedet for at betale for en ny.
http://www.youtube.com/watch?v=IHD9F1QlpB8
Skrevet af Topcat
Der er også Dornbusch og Fischer: http://www.amazon.com/Ma…/0072939176

Denne skulle være lidt mere tilgængelig (læs= mindre matematisk) end Blanchard.

Hvis du køber dem fra ny, så husk selvfølgelig at købe nyeste udgave. Mange af disse er udgivet adskillige gange, og mit oprindelige link til Blanchard var fx. en ældre udgave. Eftersom makroteorien ikke lige revolutioneres hver dag, så gør det ikke noget at have en ældre, men for motivationens skyld er det måske rart at have en helt ny udgave.
http://www.youtube.com/watch?v=IHD9F1QlpB8
Skrevet af Jesper
Jeg ved faktisk ikke, hvad mine venner der handler aktier/osv bruger... kan hoere ad. Jeg handler intet selv - udover ting og sager paa Ebay hehe.

Godt det samme for ville ha tabt kassen pga. mit pessimistiske fremtidssyn. Det er sgu er svaert marked.

Mht. litteratur har jeg ingen anelse. Foelger mest med i det nuv. cirkus og laeser ind imellem dele af alt muligt - fra Keynes til Mises.
Tabt tur! Næste!
Skrevet af hævneren
Jeg ville helt klart vælge en af Gregory Mankiws bøger. Han skriver så forbandet godt, det er fortjent at økonomistuderende elsker hans bøger. Principles of Economics dækker det hele, både mikro og makro, og er i mine øjne den bedste bog.
Jeg har ikke nogen speciel aversion overfor Matematik, men Mankiws bøger demonstrer at man sagtens kan lære økonomi uden.
Skrevet af Jesper
€85 mia. til 5,8% til Skt. Patricks drenge. Igen er det naturligvis bankerne, der har for mange laan de ikke kan betale hos andre banker (i UK, Tyskland osv).

Markedet lader ikke til at falde for dem og fokus er blot flyttet til Portugal og Spanien. Hvor laenge skal vi gaette paa?

Bare lige een bailout mere, saa er vi reddet.
Tabt tur! Næste!
Skrevet af Viola 4 Ever
I think religion should be treated with ridicule, hatred and contempt, and I claim that right. - Christopher Hitchens I will try anything once, except incest and folk dance. - Oscar Wilde Il mio cuore sarà sempre viola
Skrevet af Soldatino
Nogen der ved om Cantonas revolution blev en succes? Det skulle jo være igår folk blev opfordret til at tage deres penge ud af banken.
“Gli arbitri italiani sono i migliori al mondo. E comunque preferisco evitare ogni polemica, e parlare solo di calcio giocato”: così Antonio Conte ha risposto in Turchia
Skrevet af Jesper
Det var vist en fuser over maal og ud paa parkeringspladsen, saa vidt jeg har hoert.
Tabt tur! Næste!
annonce
0