Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Jussi
Vinylpladen.dk køber jeg ofte fra.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af qanatoli
Tak for tippet - hvor højt skal man op i deres kvalitetsvurdering for at pladen spiller uproblematisk? VG?

Der lader til at være nogle fede ting at finde der.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af qanatoli
Så er jeg oppe at køre. Det fungerer fremragende, og det er super hyggeligt at spille plader - og at kigge på album som overspringshandling. Jeg har generelt hørt hele album også når jeg streamede, men det kan noget at vælge et fysisk og så lægge det på.

Og så er der en anden sidegevinst, som jeg ikke havde forudset: Min datter på 8 satte Procol Harum på her til morgen - fordi coveret ser spændende ud, og fordi det er sjovt at betjene pladespilleren. Men ungerne syntes musikken var så god, at pladen blev vendt i stedet for skiftet, da den første side var spillet. Den musik havde de aldrig fundet på Yousee Musik.

Nå, ja, integrationen med Sonos er fantastisk. Med autoplay sat til lægger du en plade på spilleren og trykker start - eller sætter pickup’en pp manuelt - og så kommer lyden. Det føles meget mere direkte end at rode med en app, og det kan også noget.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af dillen
Min kæreste fandt på den geniale ide at give mig en pladespiller i fødselsdagsgave for nylig, og nøj, hvor er det fedt!
Jeg har tidligere været CD-menneske - jeg kan godt lide at have noget fysisk - men nu er det plader! Og som frakørsel skriver, så er det nemlig fedt at få bygget sin samling op med nogle af dem, man bare skal have. Jeg fandt en god sjat på et loppemarked i hovedstaden. Derudover mener jeg, at det er Accord, hvor min kæreste købte et par plader med - selv de nye plader lyder bare sprøde på sådan en maskine!
Skrevet af Frakørsel 1
Fedt at høre qanatoli, og det er sjovt det med børnene, at det manuelle og covers lige pludselig er noget særligt. Forresten udgives der også lp´er for børn, jeg så Bennys badekar genudgivelse hos beat den anden dag, og så udgav dr tidligere deres børneudsendelser, Kaj og Andrea, julekalendre og meget andet, det må kunne fås brugt. Jeg kan klart anbefale at opbevare lp´er i børnehøjde, måske lidt hårdt for covers men meget mere spændende for nysgerrige pilfingre, ligesom qanatoli allerede har fundet ud af. Dillen, jeg kan genkende det med cd´er vs lp´er, f.eks stofligheden af lp´er der står i reolen og bare venter på at blive taget ud og blære sig med coveret. Det bliver jeg inspireret af, cd´er samlingen er røget ned i skufferne, for den ligner bare en plastikvæg når den er fremme.
Brønshøj Boldklub
Skrevet af dillen
Ikke helt HiFi, men måske I kan svare alligevel:
Jeg skal have nyt TV. Der er ikke behov for kanaler, så jeg tænker, at det skal være et smart-TV til streaming. Det skal hænge i en forholdsvis lille stue, så jeg tænker, at 43” er passende - bliver det for småt? Jeg har ikke et prisleje, men jeg tænker ikke, at jeg gider give mere end maks 5.000 kr. Mit indtryk er, at Samsung er skarpe på både kvalitet og pris, men har I bud på, hvad jeg bør gå efter?

På forhånd mange tak!
Skrevet af Lehrer
Mit Samsung har kørt upåklageligt i 6 år nu. Meget tilfreds.
Der skal kun fissekarle til Roma, ikke freaks.
Skrevet af qanatoli
Det er muligvis lidt off-topic, men der var ikke postet i HIFI- og tv-tråden i over 15 år, så jeg snupper denne.

Vi har brugt julen på at indrette er rum i kælderen til kombineret gæsteværelse/spillerum/legobyggeplads, og jeg kunne godt tænke mig at gøre det muligt at se film og spille på konsol dernede også. Men da væggene er dækket godt til med hylder og reoler ville jeg klart foretrække at hænge et læred i loftet, og så sætte en projektor op, fremfor at skulle finde plads til et tv.

Men jeg aner intet om projektorer.

Den skal kunne afspille via chromecast, og hookes op på minimum en PS4 - men gerne også til en PS2 og en PS3 (ikke nødvendigvis samtidig).

Derudover er ordentlig lyd lige så vigtig som billedet - jeg hader at se film, hvis jeg har svært ved at høre dialogen. Jeg har ikke brug for surround-anlæg eller lignende, bare god stereolyd, hvor jeg ikke føler at jeg er nødt til at skrue voldsomt højt op for at høre hvad der bliver sagt. Jeg har et par gamle Dali Lektor højttalere sat til tv’et i stuen, det fungerer forrygende.

Elgiganten har en projektor til ca. fem tusind, med inybygget chromecast og to højttalere. De skriver den har god lyd, men jeg tvivler. HIFI-klubben har en på tilbud til 19K, som jeg tror mere på, men det synes jeg er for dyrt.

Så hvad er smart? Skal man købe en projektor og så en forstærker og et par højttalere? Det ville kunne gøres rimeligt billigt brugt, og så skal projektoren kun levere billede? Eller bør man gå efter en mere smart projektor?

Endelig havde jeg egentlig tænkt at smide en Sonos one ind, så man kan høre musik. Men er der en Sonos løsning, der kan integreres med en projektor?

På forhånd tak - som I kan læse er jeg på bar bund, så alle råd modtages med taknemmelighed.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af clausp
Derudover er ordentlig lyd lige så vigtig som billedet - jeg hader at se film, hvis jeg har svært ved at høre dialogen.

Så er vi to. Jeg kan i øvrigt ikke holde ud at høre på de indbyggede højttalere fra et fladskærms-tv.
Elgiganten har en projektor til ca. fem tusind, med inybygget chromecast og to højttalere. De skriver den har god lyd, men jeg tvivler.

Jeg ved ikke ret meget om projektorer, men jeg kan garantere dig at du ikke vil være tilfreds med lyden fra en projektor. Det skal nok mere ses som en feature hvor den bruges i et mødelokale. Lyden vil være marginalt bedre end fra et fladskærms-tv. Desuden kan du tilkoble en separat Chromecast til en hvilken som helst projektor der har HDMI-indgang.

Så hvad er smart? Skal man købe en projektor og så en forstærker og et par højttalere? Det ville kunne gøres rimeligt billigt brugt, og så skal projektoren kun levere billede? Eller bør man gå efter en mere smart projektor?

Dine Dali Lektor vil med en forstærker gøre det langt bedre end nogen indbyggede højttalere vil kunne gøre det. Så jeg vil foreslå at finde en projektor der leverer den ønskede billedkvalitet og så lade dine eksisterende højttalere klare lyden sammen med en forstærker af en rimelig kvalitet.

Mht. Sonos, vil jeg foreslå at sætte en Sonos Port til forstærkeren. Hvis du ved du kommer til at høre mere musik end se film, kan du dog vælge en Sonos Amp, som har indbygget forstærker. Så kan du få lyden fra projektoren ud gennem den.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
Skrevet af Jussi
Qana

Og så er der en anden sidegevinst, som jeg ikke havde forudset: Min datter på 8 satte Procol Harum på her til morgen - fordi coveret ser spændende ud, og fordi det er sjovt at betjene pladespilleren

Lad mig gætte: Home?
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af qanatoli
Jussi: A Salty Dog

Claus: Tak for svar - jeg er ikke overrasket, men godt at få bekræftet, at jeg skal bruge en løsning med lyd. Og tak for forslaget med en Sonos port - jeg har en Amp ovenpå og den er jeg glad for, men den er jo også et par tusind dyrere.

Ville en Sonos Soundbar være en mulighed? Dali-højttalerne skal stadig bruges i stueetagen, så jeg skal under alle omstændigheder have fat i højttalere og en forstærker, hvis jeg går den vej. Det er meget sjovt at nørkle med, men det bliver også hurtigt noget der fylder en masse.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af clausp
Ville en Sonos Soundbar være en mulighed?

Den vil sikkert være god nok til det meste, men forvent ikke lyd der kan matche dine Dali-højttalere. Jeg kan se at Sonos har flere modeller, og de er jo ikke kendt for at lave noget skrammel. Måske det ville være en god ide at lytte til dem i Hi-Fi Klubben.

Hvis det er godt nok med en soundbar, har det jo flere fordele, som du også nævner; det er et simpelt setup og den opfylder både behovet for at kunne se film og streame musik. Og så er sådan en billigere end et sæt højttalere+forstærker og evt. Sonos Port.
"Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try." - Homer Simpson
annonce
0