Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Virtuality
Anyway, så har Rusland banket italianoerne med 4-0 her til aften, så vi kan spille uden det store pres i morgen.
[I]Some poo has come out[/I]
Skrevet af ca$h
GODT slagsmål ;-)
Nu har det jo aldrig været en forudsætning for bold.dks debat, at man ved hvad man taler om... > https://twitter.com/crackbaby1312/status/983805501262716929?s=21
Skrevet af Martinovic
Fantastisk af Jannik Hansen at steppe op og vise sig som et mandfolk. Ufatteligt den idiot til Tollefsen kun fik 2 minutter. Han skulle ligeledes være sendt i bad, men dommerne ser intet. Sådan en forbandet idiot.

Havde det været NHL, havde Hansen krøllet ham.
Mojn do!
Skrevet af Virtuality
Det er sgu pinligt det her. Der er jo ingen rygrad i det danske hold - eller målnæse for den sags skyld. Man snakker om, at de danske spillere er trætte, men mig bekendt har Norge da spillet lige så mange minutters ishockey.
[I]Some poo has come out[/I]
Skrevet af Martinovic
Norge har ikke spillet siden søndag aften. De danske spillere var i aktion i går eftermiddags i den for Danmark vigtigste kamp ved dette VM.
Mojn do!
Skrevet af Anders_Feilhaber
Hvordan kan det være at Norge er stukke fra os, i en så eftertrykkelig grad? For et par år tilbage var vi jævnbyrdige og nu får vi bøllebank, nærmest på forhånd?
ARSENAL Guldøl Fi....lantropi?!?
Skrevet af Martinovic
En del af forklaringen er måske, at størstedelen af de norske spillere alle spiller i den svenske Elitserie. Nogle spiller sammen på samme hold, mens de også bliver vant til de store baner.

Det er noget anderledes hockey for vores danske NHL-spillere, når de kommer hjem. Dertil har Norge også flere rutinerede kræfter, hvor de danske spillere er unge med en stor fremtid.

om 7-8 år ligger vi igen lige eller Danmark foran.
Mojn do!
Skrevet af Virtuality
Det er sjov så nemt VG kommer omkring episoden op til slåskampen: "Så ble det full fyr i teltet. Litt gruff foran det norske målet utløste fullt slagsmål."
[I]Some poo has come out[/I]
Skrevet af Burro
Hvorfor er det egentlig acceptabelt med slagsmål i ishockey, når man i andre sportsgrene ville få karantæne for noget lignende?
Kosovo je Srbija
Skrevet af BSZn
Det er heller ikke så accepteret i Europa, som det er i USA, hvor slåskampe næsten er en del af reklamen for sporten.

Ellers ved jeg ikke rigtig hvorfor det er acceptabelt i sporten. Måske fordi de er så pakket ind i rustning, at der er grænser for hvor meget skade de kan gøre på hinanden. Eller måske er det bare fordi man altid har haft slåskampe i sporten, og man fandt det for besværligt at fjerne dem.
Glory, Glory Man United!
Skrevet af Pieckenhagen
Det er en mulighed for at give spillerne afløb for deres frustrationer på en måde, der kun kan påføre begrænset skade, eftersom det altid er nævekamp, og de som regel er godt polstret. Alternativt ville de bare lave gensidige hævnakter i åbent spil med stor risiko for skader.

Skrevet af Burro
Det er en mulighed for at give spillerne afløb for deres frustrationer på en måde, der kun kan påføre begrænset skade, eftersom det altid er nævekamp, og de som regel er godt polstret.


Så ishockeyspillere må gerne komme af med deres frustrationer ved slåskampe, men fodbold-, basket-, håndboldspillere osv. må ikke? Bare næver og uden hjelm er da ikke specielt godt polstret? Det havde J. Hansen fx. i går.

Amerikanske fodboldspillere er også pænt godt beskyttede, men de gør det heller ikke.

Rugbyspillere gør heller ikke, men det er selvfølgelig også "a hooligan sport played by gentlemen"

Jeg undrer mig virkelig over, at det er så acceptabelt i ishockey.

Alternativt ville de bare lave gensidige hævnakter i åbent spil med stor risiko for skader.


Så ishockeyspillere kan ikke styre deres temperament, mens man forventer det af andre sportsudøvere?
Kosovo je Srbija
Skrevet af Burro
Selv kommentatorerne sidder og roser Hansen for at gå i slagsmål.
Kosovo je Srbija
Skrevet af ChristianH.
Det er jo en del af kulturen og tradition i nordamerikansk hockey, som en integreret af spillet, der tjener flere formål. Og der ville komme et ramaskrig hvis man gjorde en indsats fra at fjerne det fra sporten.

Der er måske ikke ritualer inde for andre sportsgrene, der er unikke for netop den?
Jeg forstår ikke problemstillingen, da nævefejden/brydningen, i realiteten er ganske harmløs, sammenlignet med hvad alverdens risici sportsudøvere udsætter deres kroppe for?

Angående batajlen med Jannik Hansen, skyldes det jo bl.a. slagsmålet i bunken var ulige antal. En uskreven regel er, at enhver infight skal ske én mod én. Så holder det ikke, at dommerne afholder en enkelt spiller fra at deltage, mens resten bokser videre. Det handler ikke om hans ego, men at tage en for holdet.

Celtic Football Club "30 years ago today my mother and father met. I asked my dad how it came about, "Canny mind, but we humped Rangers 2-0." ~ random Celtic fan.
Skrevet af frederiklindved
I USA og Canada er der kommet mere fokus på slåskampene, fordi studier viser, at man (overraskende nok) kan få store hjerneskader af at slås gennem hele sin karriere. For et år siden døde NHL-spilleren Derek Boogaard, som mere eller mindre levede af at slås. I sine sidste år havde han et voldsomt forbrug af painkillers, og der er efter hans død fundet store skader på hans hjerne.

Alligevel er slåskampe en fast del af hockeyen i Nordamerika, og det er fortsat ikke den store opbakning til at fjerne dem. Der er dog også en række gentlemandsregler spillerne imellem, der sikrer, at slåskampene foregår nogenlunde ordentligt, og at eventuelle svinestreger på banen bliver straffet på den måde.

I Europa er slåskampe ikke tilladt på sammen måde, og derfor bliver det typisk et totalt kaos, når der endelig kommer gang i den. I Rusland ser man jo fra tid til anden slåskampe, hvor alle 30-40 spillere kaster sig rundt på isen som vilde dyr. Så må man trods alt anerkende, at der er langt mere kontrol over den del af spillet i Nordamerika.

Man skal også huske på, at NHL gør ekstremt meget for at forbedre sikkerheden i sporten, og de er lynhurtige til at give karantæner for svinestreger. Også lange karantæner. Isen er altså ikke bare et totalt lovløst område, hvor man frit kan smadre folk efter forgodtbefindende.

Hvis man ikke er inde i sporten, kan jeg sagtens forstå, at man kan undre sig over, at slåskampe på den måde er en del af sporten. Omvendt kan man jo også undre sig over, at det efterhånden er en fast den af fodboldsporten, at dyrtbetalt stjerne skal skuespille og skabe sig som en flok skolepiger konstant. Det synes jeg trods alt er mere usportsligt end en slåskamp mellem to hockeyspilere.
Skrevet af Burro
Vi kan hurtigt blive enige om det pinlige i at filme i fodbold, en udåd, der heldigvis sjældent ses i andre sportsgrene. Jeg undrer mig bare over accepten af slåskampe, især fordi spillerne jo kan komme af med aggressionen gennem lovlige tacklinger i løbet af kampen. Som fx. svenskerens på ham letten. Det ser grumt ud, men er tilsyneladende lovligt, og så er det jo fint nok. Det er trods alt en af de mere voldsomme kontaktsporter.

http://www.youtube.com/w…RdKjFlfIL8Y

Kosovo je Srbija
Skrevet af Burro
Endnu mere underligt bliver det af, at i fx. NFL, der på mange måder kan minde om det fysiske i NHL/ishockey, bliver slået hårdt ned på det mindste uden for reglementet.
Kosovo je Srbija
Skrevet af Virtuality
Amerikansk fodbold er også en fesen sport.

EDIT: Der bliver jo også slået hårdt ned på ureglementerede forseelser i ishockey.
[I]Some poo has come out[/I]
Skrevet af Burro
Så slåskamp er en reglementeret forseelse?
Kosovo je Srbija
Skrevet af Martinovic
Det kommer helt an på, om det er inden for IIHF eller NHL-regi.

I Danmark giver det ofte en badbillet, hvis to spillere kommer i infight, hvor det ikke lykkes linjedommerne at skille dem ad.

Jeg synes, slåskampe / fights er helt okay. Som en anden skriver, så giver det spillerne mulighed for at få "ordnet" noget personligt. Fights opstår, hvis modparten har lavet noget usportsligt - oftest i form af en sen og beskidt tackling.

Det er meget sjældent, at spillerne kommer til skade ved de fights, da de er gode til at bide fra sig. Fights gør også, at svinestregerne mindskes.

For mig er det en del af charmen ved ishockey.
Mojn do!
annonce
0