Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Aka101
"Endnu engang viser det sig at vi stærkt overvurderer os selv når det kommer til ishockey."

Hvornår har DK sidst overvurderet os selv? De gange hvor målet har været overlevelse i A-gruppen, og hvor det er sket, eller hvad?
'This world is about money, so when you are offered those millions you take them. Few people will ever earn so many. I am one of the few fortunates who do. I may be one of the worst buys in the history of the Premiership but I don't care.'
Skrevet af MikkelF
Nede 0-1 i 3. periode. Skal vinde med 3. Det sker ikke.
Støt dit lokale fodboldhold
Skrevet af Strategy
@aka Jeppe101

Danmark overvurderer sig selv hver eneste gang man er oppe imod andre "små" ishockeynationer. Man glemmmer alle de dyder som hårdt arbejde, offervilje og disciplin som man finder frem når man skal spille mod overmagten, og tror åbenbart at der er lige så stor forskel fra Sverige til Danmark som fra Danmark til Slovenien. Det er der bare ikke.

Som Regin også selv påpeger det: Danmarks Ishockeylandshold kan ikke være favoritter. Og det er mangel på kvalitet.
Skrevet af ChristianH.
Danmark overvurderer sig selv hver eneste gang man er oppe imod andre "små" ishockeynationer.


Det er nu ikke sådan jeg har oplevet det danske ishockey landshold igennem årene, hvor vi på flotteste vis, altid har fundet en måde at overleve i a-gruppen.

Men der nok noget sandhed i at vi med VM kvartfinale ambitioner/forventninger, og den boostede selvtillid med ankomsten af NHL-stjerner, pludselig tror at det hele nok skal komme af sig selv, og vi hører til det gode OL-selskab, fremfor nationer, der alle dage, sagtens kan slå Danmark hvis de er i bedre kampform. Hviderusserne er historisk set en bedre ishockeynation end Danmark, og Slovenien har også masser af A-gruppe erfaring og kvalitet nok til at kunne slå Danmark hvis vi leverer et solidt niveau.

Danmarks Ishockeylandshold kan ikke være favoritter.


Her er man tilbøjelig til at give ham ret.
Celtic Football Club "30 years ago today my mother and father met. I asked my dad how it came about, "Canny mind, but we humped Rangers 2-0." ~ random Celtic fan.
Skrevet af Aka101
'This world is about money, so when you are offered those millions you take them. Few people will ever earn so many. I am one of the few fortunates who do. I may be one of the worst buys in the history of the Premiership but I don't care.'
Skrevet af Lentini
Det er selvsagt helt vildt det de præsterer. Olaf har fået justeret defensiven efter kampen mod Sverige og fået mere gang i skøjteløbet.

Det er præstationer man godt kan være stolte af. Alene sejrsmålet fra Mattias From er fremragende. Pisser den tjekkiske back og løfter den op i taget. Høj klasse!
Skrevet af Steve Highway-61
Nogen der kender noget til russernes reelle styrke?
"I have a dark vision of society where people manipulate each other"
Skrevet af Lentini
På ingen måde. Det er med at holde tungen i munden alene over de danske spillere for mit vedkommende.
Skrevet af Lentini
Nå, det blev ikke til mere end en kvartfinale for J-holdet. 0-4 mod Rusland, i en kamp som Olaf Eller ellers beskriver som lige på alle parametre. Men det tegner i det mindste godt for fremtiden for dansk hockey, og det er fedt at så lille et land indenfor ishockeyen kan lave så store resultater som tilfældet er. Vi gør i hvert fald et eller andet rigtigt i talentsektoren.

Forhåbentligt betyder det også med tiden, at vi får endnu flere NHL-spillere, end tilfældet er i dag. Og at flere bider sig fast i de bedste rækker i Sverige, Finland eller sågar i KHL.

Ift. NHL har vi i hvert fald en brandvarm Nikolaj Ehlers for tiden i Winnipeg. Spiller i første kæden sammen med Scheifele, og det finske kæmpetalent, Laine. 12 mål og i alt 34 point fra Ehlers hidtil i 40 kampe i hans bare anden sæson i NHL – han er for alvor trådt ind på den store scene.

Vores andet stortalent som befinder sig i NHL-rækkerne, Oliver Björkstrand, har lidt/meget sværere ved at bide sig fast. Columbus har under den karismatiske træner, Tortorella, virkelig disket op med fantastisk hockey denne sæson. Lige nu kører de på et streak med 16 sejre i streg og høvler mål ind. De fører Metropolitan Division foran hold som Pittsburgh, Rangers og Washington. Den tror jeg ikke der var mange havde set komme inden sæsonen. Jeg havde i hvert fald ikke. Oliver står noteret for 5 kampe og ét point.

Til vores mere etablerede spillere, så skiftede Frans Nielsen efter en lang årrække, Islanders ud med Detroit Red Wings. Jeg kan ikke rigtig bebrejde ham at tage skiftet til Detroit, men Red Wings har set færdige ud længe, trader dårligt og har ikke været specielt heldige med mange af deres picks. Yderligere kan Frans ikke undgå sammenligningen med Datsyuk – en sammenligning han aldrig kan vinde, selvom Datsyuks sidste par år i Detroit viste en klar nedadgående formkurve og hyppigere skader. Frans kører fortsat sit stabile 0.5pts pr.kamp, som han stort set altid ramte i Islanders. Men han har sammen med resten af Detroit ikke ligefrem brillieret i boxplay, som ellers er en af vores danskers store kompetencer. For tiden ligger de 7pts fra Bostons playoff-plads, og den henter de ikke. Det er en mareridtssæson for Detroit, som ikke har misset slutspillet i 25 år.

Personligt var jeg fyr og flamme da mine favoritter fra SJ Sharks erhvervede sig Mikkel Bødker. Ikke alene af den grund at han er dansker, og det så gør det en tand sjovere, men fordi Bødker indeholder mange af de kompetencer som Sharks faktisk manglede i form af hans speed. Og jeg havde en forhåbning om at skiftet virkelig kunne få det bedste frem i Bødker, fordi han ville komme til et stærk hold fremfor sløve institutioner som Coyotes og Colorado. Men Bødker har været topringe det meste af sæsonen, hvor han har ledt utrolig meget efter sin spil og finde sig ordentligt til rette. Han var formentlig anset til at være en top6 forward for Sharks, men er pt. overhalet af Labanc og Timo Meier i den ligning. Han har dog over de sidste kampe fundet mere af sit spil, og måske er der mere i vente. Men det er vigtigt at lige en mand som Bødker finder formen, fordi Stanley Cup nederlaget til Pittsburgh sidste sæson var ikke på grund af ”toplines” men nærmere 3. og 4.lineup, hvor Pittsburgh ganske enkelt viste sig at have mere dybde end Sharks. Lige nu topper Sharks Pacific Division og har 6pts ned til WC-pladserne med rivalerne Kings og canadiske Calgary.

Sidste interessante skifte stod Frederik Andersen for da han skiftede til verdens nok største ishockeyklub, Toronto Maple Leafs fra Anaheim Ducks. Det er et meget langstrakt projekt de har gang i, i det canadiske. Mike Babcock er en fantastisk træner, og lidt af et cadeau til Andersen at blive udvalgt at netop den herre med Stanley Cup-trofæer, OL-guld osv. På cv’et. Toronto skal være heldige med at havne i playoffs denne sæson med deres meget nye og unge hold, men Frederik Andersen viser opadgående formkurve efter han startede helt utrolig tungt. På nuværende tidspunkt har han dog slæbt sig op over 92% i redningsprocent, hvilket er ret godt. Kunne defensiven så sørge for at han ikke skal rive ekstremt mange redninger op i mange kampe, ville det hjælpe yderligere. Pt. ligger Toronto 2 pts efter Boston, på sidste playoffspot, i Atlantic Division, men har dog tre kampe i hånden.

Nicklas Jensen er ”kun” reserve i Rangers, som tradede ham i sommers, og har bare 4 kampe for Rangers. Til gengæld er han topscorer for farmerholdet fra Hartford i AHL – meget skal gå galt hvis ikke Rangers havner i slutspil. Jannik Hansen er igen ramt af skader denne sæson, men har faktisk været god for Vancouver når han har været skadesfri. Philip Larsen er (naturligvis) blevet vraget på grund af sine defensive elendigheder som back. Men Vancouver er nu heller ikke længere det de var for bare få år siden, og de havner formentlig ikke i playoff. Lars Eller gør et solidt arbejde på 3-linjen i hans nye klub Washington, som sidder solidt på en WC-plads til slutspillet.

Så der skulle være rimelig mulighed for at få nogle af danskerne med til VM i foråret.
Skrevet af Boca Plate
God læsning Gianluigi
2872015
Skrevet af Lentini
Bum! 3stk fra Bødker i Rogers Place, Edmonton, i Sharks´ vigtige 5-3 sejr mod divisionsrivalerne. Sgu vigtigt hvis han kan komme lidt igang, og nogle gode mål han får sat i skuret.

Topper stadigvæk divisionen a point med Anaheim, men med 2 kampe i hånden. Yderligere 8pts til Vancouver som ligger lige udenfor slutspillet - der også med to kampe i hånden. Tror ikke vi skal forvente os Bødker deltage i forårets VM.
Skrevet af Lentini
Fik set Toronto-Rangers med Frederik Andersen og Henrik Lundquist på mål. Helt vanvittig redninger de to skandinaver hev frem igennem kampen, der endte med sejr til Rangers efter straffeslag. Begge målmænd indledte sæsonen lidt tungt, men er kommet efter det og er på vej i noget der ligner playoff-form. Det skal siges at Frederik Andersen er den målmand i hele Eastern Conference som har klart flest redninger, hvilket man naturligvis kan hylde. Men modsat kan man også sige at Torontos defensiv simpelthen er for åben. Der kræves massive redninger fra Andersen i hver evig eneste kamp, som han fx gjorde i nattens kamp hjemme mod Rangers. Problemet for Toronto er også at fungerer Andersen ikke er der langt ned til næste. Nu har man godt nok hentet Curtis McElhinney i Columbus som gerne skulle give et bedre backup-niveau for the Maple Leafs.

Toronto kommer dog formentlig til at kæmpe helt indtil sidst for at nå playoff. Pt. ligger de 3er i Atlantic Division, men á point med Boston som virkelig er kommet i gang efter trænerfyring. Yderligere 2 pts efter ligger Jagr og Florida, som også ser ud til at ramme melodien for alvor igen. Derudover har Islanders i Metropolitan Division fået vind under vingerne efter Doug Weight er blevet træner, og nu også maser på til WildCards positioneringen. Dog har Toronto kun 4pts op til Montreal på førstepladsen i deres divison, og er yderligere kun 2 point efter Ottawa på andenpladsen. Så det bliver ekstremt spændende at se hvordan det hele spiller sig ud i de sidste ca. 20 kampe. De kan ende etter i sin division, og de kan ende helt udenfor playoff – virkelig ekstremt tæt i Eastern Conference.

Ift. andre danskere i Eastern Conferecen cruiser Eller og Washington imod førstepladsen foran de forsvarende mestre Pittsburgh. De pløkker en helveds masse mål ind, og lukker glimrende af foran en velspillende Branden Holtby. De er helt sikkert en af favoritterne til at vinde Stanley Cup. Ellers helt store eksamen kommer først til Playoff, fordi det var i ”bottom 6” lineup Washington faldt sidste år, og derfor er der ekstra fokus på Eller og hans kammerater i 3. og 4.kæden, når playoff går løs. 21 pts(10mål-11ass) i 58 kampe for en 3.kædes-center er også ret gode stats. Men dermed også sagt at Eller ikke kommer til at deltage for Danmark i foråret.

En anden der heller ikke gør det er Oliver Björkstrand. Han har igen fået lidt kampe på det sidste. 3 stk i alt med 2 mål tilfølge, og han er en spiller de tror meget på. Selv som en spiller i periferien får han ikke lov til at komme fri, hvis der skulle opstå skader. Jeg forestiller mig heller ikke at Nicklas Jensen i Rangers får lov, fordi han også har en position i periferien af Rangers’ hold som i lighed med Columbus er sikkert på vej i playoffs.

En som burde komme fri, hvis ikke de skal straffes hele sommeren for uduelighed, er Frans Nielsen i Red Wings. Selvom de faktisk ”kun” er 10pts fra playoff er det for sent. De er simpelthen for ringe i alle spillets facetter. Jeg mener at kunne huske at deres powerplay er suverænt dårligst i hele NHL. Det ligner et stort oprydningsarbejde for Holland allerede nu, hvor jeg kunne forestille mig at man vil forsøge at trade væk skuffelser eller lidt ældre spillere, for at sikre sig nogle picks til genopbygningen af Red Wings. Det er en smule sørgeligt at se hvilket forfald de har været i, i denne sæson.

Pt. Eastern Conference Playoff:
Washington-Boston
Montreal-Columbus
Pittsburgh-Toronto
Ottawa-NY Rangers

Med landsholdsøjne går det lidt “bedre” I Western Conference. Det er sikkert at Mikkel Bødker heller ikke bliver deltager. Sharks fører Pacific Division, og det selvom de pt. er blevet eksperter i at tabe i overtid. Det mest bekymrende for Sharks er at de laver så få mål, selvom ”Burnzie”, Brent Burns tordner mål ind fra blue line nærmest konstant. Et offensivt unikum på backlinjen, som dog også har en fortid som forward. Bødker ser bedre ud, og kæden med Couture og Patty Marleau har nogle skills. Det tilbagevendende problem er dog at Bødker skal blive mere klinisk foran mål. Groft sagt er det kun Pavelski, Marleau, Burns og Couture som leverer målene til Sharks og det er bekymrende frem imod playoffs, samtidig med at de ikke ligefrem brillerer i special teams heller.

Ehlers er gået lidt i stå hos Winnipeg, selvom han stadigvæk har haft en virkelig flot sæson. Winnipeg som hold bliver interessant for fremtiden at følge. Der er virkelig meget talent, men pt. svinger de for meget, og er også gledet et stykke væk fra WC.

Kings er også gået en smule i stå. Hvorfor jeg nævner dem, er at jeg havde glemt at Patrick Björkstrand jo faktisk er en del af deres franchise. Men han har dog endnu sin første kamp til gode, og løber rundt i AHL i stedet for, hvor han i øvrigt heller ikke har imponeret.

Vancouver med Jannik Hansen og Philip Larsen er også gået helt i stå. Melodien skal virkelig findes hvis de skal hente de nuværende 8 point som der er op til Calgary på sidste WC-plads. Et Calgary hold som i øvrigt er rigtig godt kørende for tiden.

Pt. Western Conference Playoff:
Minnesota-Calgary
San José-Nashville
Chicago-Anaheim
Edmonton-St.Louis
Skrevet af Lentini
Så blev landsholdet yderligere svækket til VM i Tyskland da Vancouver tradede Jannik Hansen til San José, som er stensikker på playoff. Vel og mærke på sidste trading day.

Normalt plejer aktiviteten at være større men med ekspansion draft til sommer så holdte alle klubber lidt igen. En ekspansion draft som kommer fordi Western Conference får ny deltager ifbm Las Vegas Gold Knights indtræden i NHL.
Skrevet af Lentini
Playoff gik i gang i nat dansk tid i NHL.

Mine kære hajer fra San José har haft en decideret formnedgang henimod playoff, hvor man lod en ganske sikker førsteplads i Pacific Division glide sig af hænde, og endte med ikke alene at blive overhalet af Ducks men også Oilers, hvor sidstnævnte er modstanderen i første runde af Playoff. Skader til stjerner som Logan Couture og Jumbo-Joe har heller ikke hjulpet på situationen som Sharks har været i frem imod Playoff.

De leverede dog et flot comeback i første kamp i Edmonton i nat. Bagud 0-2 blev vendt til en 3-2 sejr i OT på mål af Melker Karlsson. Oilers havde ellers held med at kyse Sharks i første periode med en omgang seriøs hårdt spil – efter Sharks fik sig indstillet på det, var de klart bedst i de efterfølgende perioder samt overtid, og fik fuldstændig neutraliseret wonderkid, Conor McDavid.

Vores to danskere, Bødker og Hansen, som endda spiller i samme kæde, leverede egentlig fint hvor de flankerer den tjekkiske center, Tomas Hertl, som var outstanding i nattens kamp.

Det fede ved playoffs er at de bedste lige strammer grebet, og der var helt fantastiske målmandspræstationer i nattens kampe. ’King Henrik’ Lundquist lukkede fuldstændig ned i Montreal, så Rangers kom godt fra start. Rask i Boston havde ligeledes nogle massive redninger imod Ottawa, alt imens Jake Allen var fuldstændig fabelagtig med 51 redninger imod Wild, deriblandt flere game saving saves.

Oliver Björkstrand var på isen for Columbus som tabte første matchup imod Pittsburgh Penguins.

I nat skal Fredrik Andersen og Toronto op imod Lars Ellers suveræne Washington-mandskab. Har svært ved at se Toronto komme levende fra de kampe, fordi de giver så mange chancer væk alt imens Washington er et meget stærkt offensivt hold. Frederik Andersen skal i hvert fald hive A-gamet frem, hvis Toronto skal have nogen som helst chance i den serie.

Ift. landsholdet har Nikolaj Ehlers meldt sig under fanerne til det snarlige VM, hvilket er en glædelig nyhed. Ehlers har haft en rigtig flot sæson for det unge Jets-mandskab, som dog tabte pusten hen imod slutningen af sæsonen og missede det nuværende playoff.
Skrevet af Lentini
Små to timer til faceoff på Dks første kamp ved VM i Tyskland/Frankrig. Modstanderen et Letland, og dermed en nøglekamp selvom vi grundet værtsskab i 2018 ikke kan rykke ud i år.

Letterne har ihvertfald en træner hvis navn ringer genklang for mig, Bob Hartley. Har vundet Stanley Cup med Colorado og her utrolig meget erfaring fra NHL via jobs som også tæller Atlanta og Calgary.

Kender ikke så meget til Letlands roster, fordi de hovedsageligt optræder i Europa. Notere mig dog at de modsat tidligere har en del spillere spredt rundt i gode europæiske ligaer fremfor bare at henlade sig til spillere fra Dinamo Riga. Om det er et hop i kvalitet eller ikke, må kampen idag vise.

Soliditet i defensiven, samt skarphed i kontraerne samt special teams bliver uhyre vigtigt. Regner med Dahm på mål og han må gerne finde niveauet frem fra seneste VM. Også spændende at se Peter Regin tilbage i VM-sammenhæng. Han har en god minder derfra og kommer fra en ganske god sæson i Jokerit, Finland.
Skrevet af MikkelF
God første periode. Pucken har været klart mest i Letlands zone, men skarpheden har ikke helt været der endnu. God energi og vilje.

18-7 i skud i dansk favør.
Støt dit lokale fodboldhold
Skrevet af Lentini
Ganske udemærket første periode, bortset fra en 3-5 minutter hvor skøjteløbet var for sløvt.

Danskerne har rent defensivt været gode til at vise letterne ud mod banden, så de sjældent blir alvorligt farlige. For-checking på typisk svensk manér fungerer okay ud fra de midler vi har på holdet.

Generelt set også godt pasningsspil som har givet nogle fine muligheder. Merzlikins har dog stået ganske godt hidtil i det lettiske mål. Det samme har Dahm i den anden ende.

Håber danskerne kommer ud til anden periode med ligeså god intensitet og så må Nikolaj Ehlers gerne højne koncentrationen en smule. Af så teknisk dygtig en spiller, har han lavet for store fejl som imo udelukkende beror på dårlig koncentration. Lidt ydmyg med opgaven, tak.
Skrevet af Lentini
Hmm letterne væsentligt bedre med, og får mødt os langt højere på banen end i første periode. Vores to snegllangsomme backs Nicholss Jensen og Emil Kristensen har godt nok sine problemer.

Dahm ser lidt dum ud ved målet, men sådan er det.. Man kan jo også spørge hvor pokker backs var henne når samme spiller får lov til at skyde og opsnappe returen uden at møde bare lidt dansk tackling.

Selvom det har været letternes periode så var Ehlers godt nok tæt på med skud på overlæggeren og ligeledes hamrende uheldig med at hans stav fandeme knækker i skudøjeblikket på hans breakaway.
Skrevet af MikkelF
Det var til gengæld en dårlig periode. Indianerhockey hvor Letland var bedst (14-6 i skud).
Støt dit lokale fodboldhold
Skrevet af MikkelF
Arh, skidt.
Støt dit lokale fodboldhold
annonce
0