Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Frydendal
Måske fungerer vi forskelligt


Højst sandsynligt.

Fx kunne jeg godt tænke mig at vide, hvorfor du kaldte ham indvandrer, hvis han ikke var det. Men måske er det en simpel begrebsforvirring, der ligger til grund for det. Det tyder det lidt på.


Kan godt være det er mig der er politisk ukorrekt, men han var ikke hvid og det var ikke solarie brun samt hans danske dialekt ikke ligefrem var på toppen + en masse ord på arabisk som nok ikke var høfligheds fraser.

Og så kunne jeg tænke mig at vide, om hans etnicitet var relevant for oplevelsen og i bekræftende fald hvorfor. Såmænd.


Nej, havde han været "dansker" så ville jeg stadig synes han var en idiot.

For det andet var de fleste af dem brune. I de situationer virkede det relevant at henvise til deres etnicitet, fordi den åbenbart var ret vigtig for dem selv.


Ved ikke om den var vigtig for ham, men som skrev før så kom der en masse gloser på et arabisk klingende sprog, så det kan man vel godt sige? Mener også han kaldte buschaufføren for racist selvom hun ikke havde ytret noget racistisk til ham.. Kun bedt ham om at stå af bussen hvis han ikke ville betale.

Og fordi jeg synes, der generelt er for meget fokus på, hvilken hudfarve slemme drenge har, når man lige så godt kunne fokusere på deres sociale baggrund.


Det er jo så en anden diskussion, som ikke har relevans for mit udsagn. "Indvandrer" i mit tilfælde var ikke negativt ladet, men bare bare et udtryk for en person som ikke har en dansk baggrund. At du tror ved at skrive det betyder at jeg prøver at sætte en generalisering op, siger vel mere om dig end mig?

-If you are here, who is out finding the cure for cancer?!-
Skrevet af Frydendal
.... lottotallene ikke rammer! Især nu hvor Superpuljen røg. Men ikke en eneste dansker havde den. Røg til gengæld til 5 nordmænd & 1 finne
-If you are here, who is out finding the cure for cancer?!-
Skrevet af Cabra
Hvad mener du med dansker?
Skrevet af Frydendal
Åhåhhh!

Edit : Undskyld jeg omformulerer

En herboende-med-afrikansk-oprindelse-somvalgteatgålidtforlangtmodnord(til min smag)-og-bosætte-sig tilbage i ???? vandt ikke.
-If you are here, who is out finding the cure for cancer?!-
Skrevet af Jirya
Hvordan kan man forøvrigt bedømme en andens afstamning ud fra dialekten? - For så vidt, vil jeg personligt ikke mene, at jeg selv ikke har dansk accent eller snakker gebrokkent, og det vil jeg vove at påstå, at samtlige i min omgangskreds heller ikke vil mene.
Skrevet af Frydendal
Hvordan kan man forøvrigt bedømme en andens afstamning ud fra dialekten?


Nu var det ikke kun dialekten (Se evt. det lange svar jeg skrev længere oppe) - Er jo ikke blind. Ville en dansker kalde en anden dansker for racist?
-If you are here, who is out finding the cure for cancer?!-
Skrevet af Kaffe
Okay. Jeg kan godt se, hvorfor folk tog sådan på vej over mine indlæg i går. Iført en særlig brille vil det selvfølgelig tage sig ud som om, jeg ønskede at skælde ud og trække en sygeligt hysterisk og påtaget forarget politisk korrekthed ned over hovedet på den stakkels Frydendal. Og at fortælle ham, hvad han må sige, og hvad han ikke må sige.
Det var nu ikke meningen.
Jeg synes bare, det er godt og vigtigt at spørge sig selv og hinanden, hvorfor vi bruger de ord, vi gør.
Også det, synes jeg, jeg forsøgte at give udtryk for i går. Men mine formuleringer var åbenbart strikket sammen på en måde, der gjorde dem mere provokerende end noget andet.
Det skal jeg beklage, selvom jeg vil fastholde, at højredrengenes retorik er overdreven.
Niddets arkivar
Skrevet af Noorcap
Jeg hader når Caroline Wozniacki kommer med dårlige undskyldninger, efter endnu et nederlag... Den tøs er forfærdelig! Det kan da ikke passe, at jeg er den eneste, som har lagt mærke til, at hun altid har haft en mindre skade, hvis hun tabte, hun vil bare ikke indrømme, at hun er elendig. Er simpelthen så irriteret over at skulle høre på alle hendes skader, hver gang hun taber.

Selvom jeg egentlig ikke ønsker hende nogen form for succes, må man jo alligevel håbe, at hun vinder sine kampe, for så er hun jo i sit fulde helbred.
When nothing is right.... Go left [b]Esbjerg fB[/b] Manchester City
Skrevet af MILANMILAN
Enig, Noorcap. Måden hun snakker på får hende heller ikke til at fremstå specielt interessant eller klog. Men hun har jo et kæmpe talent åbenbart. Men hendes far har jo også altid underskyldninger.

Jeg ville dog gerne lave hende.
http://www.whoateallthepies.tv/wp-content/uploads/2012/11/15-Dejan-SAVICEVIC-Panini-Etoile-Rouge-de-BELGRADE-1991.png
Skrevet af Cabra
Man bør stoppe med at interviewe hende og bare sætte en båndoptager til. Ingen ville opdage det.
Skrevet af Borger Louis
Men alligevel pænt ynkeligt ikke at ønske hende succes.
Skrevet af qanatoli
... man skal tænke så pokkers meget over hvordan man formulerer sig:

Vores kære fortæller bruger egentlig bare en, for alle der ikke lider af påtaget forargelse og sygelig politisk korrekthed, harmløs stereotype for at tegne et billede.


Det her er, synes jeg, et fremragende billede på sproglig udvikling og medfølgende forvirring.

Bosse påpeger, at ordet "indvandrer" i Frydendals indlæg bruges til at beskrive en stereotyp - formentlig en type i træningstøj, med for lille kasket, og med en provokerende attitude. Skal vi skyde på, at Frydendal ikke havde brugt det ord, hvis der havde været tale om en mere-end-gennemsnittet-pigmenteret-person iført et nydeligt jakkesæt, med revisormappen under armen?

Der er altså - hvis jeg har ret i min antagelse - ikke tale om racisme, men om brug af stereotyp. Hvilket sparer ufatteligt mange ord.

Problemet er så, hvad vi stiller op med ordet "indvandrer" - hvis vi bruger det til at betegne stereotypen, så er det problematisk i forhold til også at bruge ordet neutralt i andre sammenhænge (det er heller ikke et super ord til stereotypen, fordi det udover tøjstil og attitude også inkluderer en reference til etnicitet, hvilket alt andet lige ofte er mere følsomt end tilsigtet). Hvis vi ikke bruger det til at beskrive stereotypen, så danner der sig et billede af, at vi ligger under for kravet om politisk korrekthed - uanset om det reelt er tilfældet eller ej.

Pisseirriterende.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af Cabra
Men alligevel pænt ynkeligt ikke at ønske hende succes.


Ja, det må være et udtryk for nogle dårligdomme i ens eget liv.
Skrevet af Borger Louis
Forhudsforsnævring eventuelt?
Skrevet af Cheech
"Ja, det må være et udtryk for nogle dårligdomme i ens eget liv."

Ok, Freud. Ønsker du da det bedste for alle, uagtet din personlige holdning til dem?
The Pensioner: \\\"så lad os bare sige, at jeg mener, at de 400 mio. forsvinder ved, at Chelsea øger deres indtægter og reducerer i deres udgifter. Det synes jeg er en gangbar forklaring - lidt udetaljeret, men trods alt, gangbar.\\\"
Skrevet af Cabra
Tjah. Man er vel Esbjerg-fan.

Og så synes jeg at det er lækkert at det er ord som det, der dukker op hos dig. Kredit for det.

@Cheech

Det skal ikke tages så bogstaveligt.
Skrevet af Cheech
Hvordan skal det så tages?
The Pensioner: \\\"så lad os bare sige, at jeg mener, at de 400 mio. forsvinder ved, at Chelsea øger deres indtægter og reducerer i deres udgifter. Det synes jeg er en gangbar forklaring - lidt udetaljeret, men trods alt, gangbar.\\\"
Skrevet af Borger Louis
Det var blot et skud, i håbet om at du også havde indsigt i de specifikke detaljer.

Skrevet af Cabra
Som en kæk bemærkning.
Skrevet af Bosse1983
@qanatoli

Vi kan såmænd fint tage snakken om sprogforvirring og semantik. Det virkede bare, indledende, ikke som om det var det Kaffe lagde op til. Det har han så senere redegjort for.

Hvad angår etnicitet synes jeg i højere grad at berøringsangsten er et problem, end uheldigt og tvetydigt ordvalg. Jeg kan ikke forstå hvorfor det skal være en hellig ko, så længe man ikke bruger stereotypen til at definere et individ. Det synes jeg ikke Frydendal gør i sit indlæg. Der er tale om en observation på afstand, hvor den bruges som "du kender typen", netop for at undgå den lange smøre. Frydendals indlæg er ganske konstaterende, men meget lidt konkluderende, hvorfor jeg undrede mig over den hårde medfart.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
annonce
0