Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Kaffe
Helt sikkert.
En ung dansker, bedømt på dialekt og klædedragt, fra nørrehimmerland, og sikkert med fynsk blod i årerne fra mødrende side, trådte ind i bussen.
Niddets arkivar
Skrevet af Kaffe
Jeg lÆgger ikke racisme i det. Men jeg undrer mig over, hvorfor det er relevant, hvilket jeg da også skrev.
I øvrigt er det nok et mindretal af indvandrere i Danmark, der er unge, hvilket får mig til at undre mig over dit valg af netop det ord.
Og så var det, jeg tænkte, at du måske vidste noget om denne idiotiske ungersvend, som gjorde, at du så skråsikkert kunne rubricere ham.
Alternativt bemærkede du måske, at hans lød var mørk og tænkte, at han så måtte være indvandrer, hvilket i min verden ville være lidt mærkeligt, eftersom det mest sandsynlige er, at han er efterkommer af indvandrere.
Men du kan måske forklare mig sammenhængen?
Niddets arkivar
Skrevet af Kusk
Frydendal nævner også personens køn, hvad der vel er lige så "forargeligt" og "irrelevant" for historien.

I øvrigt en klam historie den med den ældre dame.
Mvh.
Skrevet af Frydendal
Hvad er det for noget fis Kaffe?

Alternativt bemærkede du måske, at hans lød var mørk og tænkte, at han så måtte være indvandrer, hvilket i min verden ville være lidt mærkeligt, eftersom det mest sandsynlige er, at han er efterkommer af indvandrere.


Så hvis du er 2. eller 3. generations indvander så er du det ikke? Eller forstår jeg det forkert.
Og ja, det ville jo helt sikkert være sådan jeg ville formulerer det hvis det var en dansker. Spot on.

Drop offerrollen og kom videre.

@Kusk

Præcis - Kunne bare skrevet "En ung" og så måtte folk gætte sig til resten og selv tegne en skitse. Eller vent, må heller ikke skrive "ung" så.
-If you are here, who is out finding the cure for cancer?!-
Skrevet af Cabra
Nu skal du høre Cabra...

Hehe. Nogen gange er din humor sgu spot on Sir. Og så varmer det at jeg ofte er i dine tanker.
Skrevet af Kaffe
Kusk.
Jeg har ikke brugt ordet forargelig. Derfor er det skidemærkeligt, at du sætter det i citationstegn sammen med irrelevant.

Jeg undrer mig over relevansen af at referere til spasserens etnicitet, ja. Og indtil videre er det ikke blevet forklaret.
Og så undrer jeg mig over, at det netop er ordet indvandrer, der bruges, eftersom der efter al sandsynlighed ikke er tale om en indvandrer.
Mere end det første undrer jeg mig over det andet.
Niddets arkivar
Skrevet af Sir , moderator
Hvad med køn? Er det relevant? Burde det også være udeladt?
Dette er en signatur.
Skrevet af Kaffe
Frydendal.
Jeg vil overveje at droppe mit fis, hvis du besvarer mine spørgsmål i stedet for at blive mopset.

Hvis børn af indvandrere bliver til 2. generationsindvandrere, og de derfor selv er en slags indvandrere og således sagtens kan kaldes indvandrere, selvom de aldrig er vandret ind, men er født her i landet, er jeg så 2. generationslærer, 3. generationsmejerist, 4. generatiomssømand og 5. generationslandevejsrøver?

Hvad er det forresten for en offerrolle, du øjensynligt mener, jeg påtager mig?
Niddets arkivar
Skrevet af Matias
Hvis følelsen af, at etniciteten har relevans for den fortællende, er det fuldstændig ligegyldigt, om det er det for modtageren. Det eneste der er bemærkelsesværdigt i netop den sammenhæng, er, at benævnelsen af etniciteten er så provokerende et tabu, at der flippes ud over det. I øvrigt ret fordomsfuldt at det menes, at der efter al sandsynlighed ikke skulle være tale om en indvandrer. Dvs. at hvis det har været en person med lidt mørkere hud end den "typiske" dansker, da må det nødvendigvis være en adopteret, en efterkommer af indvandrere eller en solariebruger. Hvorfor skulle det - efter al sandsynlighed - udelukke en indvandrer?
Skrevet af Kaffe
Sir.
Ja, det hedder HEN!
Niddets arkivar
Skrevet af Bosse1983
Fair nok. En ung mand, med en, for regionen, atypisk høj grad af pigmentering, kom ind på bussen og svarede, med dialekt, at han ikke ville betale.

Hvorfor hænge sig i semantik og at etnicitet nævnes? Havde det været en skatertype eller en anden rod, var det sikkert også blevet nævnt.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af pukledyret
Er skatertyper da rødder?

Eller henviser ´en anden rod´ til førnævnte høj-pigmenterede måske tilfytter?

Forbyd Marie Krarup.
Skrevet af Frydendal
@Kaffe

Hvis du ikke blev stødt/fornærmet hvorfor så overhovedet tage det op? Han var "af anden etnisk herkomst end dansk", det kunne man tydeligt høre på hans danske dialekt.

eod
-If you are here, who is out finding the cure for cancer?!-
Skrevet af Kaffe
Og her gik jeg og troede, det var mig, der var den alt for følsomme.
Jeg stiller et par spørgsmål, og straks bliver det fremstillet som om, jeg er forarget, flipper ud og hænger mig i ting, jeg ikke burde hænge mig i.
Jeg kan forsikre jer om, at Frydendal ikke er faldet i min agtelse, fordi han har valgt nogle bestemte ord i sin beskrivelse af en irriterende idiot, og at jeg er relativt nede på jorden rent sindsbevægelsesmæssigt.
Niddets arkivar
Skrevet af Bosse1983
@pukle

Nej, nøjagtig som alle indvandrere, uanset hvilket led de befinder sig i, ikke nødvendigvis er det. Vores kære fortæller bruger egentlig bare en, for alle der ikke lider af påtaget forargelse og sygelig politisk korrekthed, harmløs stereotype for at tegne et billede. Det er ikke så farligt. Berøringsangsten og tabuet den danner, i forhold til at nævne folks ophav er derimod. Det er folk som lider af det hysteri, som for alvor ligger under for DF.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Frydendal
@Kaffe

Havde jeg nu skrevet "perker" eller andet, så kan jeg da forstå du sætter spørgsmålstegn ved det, men jeg valgte at bruge et stereotypt ord som vi alle ved hvad går ud på i stedet for at vikle mig ud i en forklaring som Bosse f.eks gav et glimrende eksempel på.

Det var ikke for at jokke på nogen eller generaliserer at "alle dem er banditter" osv. Så gammel er jeg heller ikke endnu.
-If you are here, who is out finding the cure for cancer?!-
Skrevet af Matias
Ja ja, Kaffe... hvis du har brug for at forme bold.dkaktivitetssandheden, så den er til at leve med, så fred være med det.

Ved du hvor mange unge indvandrere kontra mørke(re) danskere der er i landet?
Skrevet af Matias
"Det er folk som lider af det hysteri, som for alvor ligger under for DF"

- Det er nemlig så sandt, som det er sagt.
Skrevet af Kaffe
Frydendal.
Måske fungerer vi forskelligt, men jeg har ofte andre bevæggrunde til at engagere mig i diskussioner end fornærmelse og sårede følelser.
Fx kunne jeg godt tænke mig at vide, hvorfor du kaldte ham indvandrer, hvis han ikke var det. Men måske er det en simpel begrebsforvirring, der ligger til grund for det. Det tyder det lidt på.
Og så kunne jeg tænke mig at vide, om hans etnicitet var relevant for oplevelsen og i bekræftende fald hvorfor. Såmænd.
Jeg har selv haft oplevelser af ubehagelig karakter, hvor truende møgunger, som for det første på alle måder skreg til himlen med deres sociale markører i form af grim hue siddende meget højt på armyklippet hoved, grimt træningstøj og sociolekten perkerdansk. Der var ingen tvivl om, at det var vigtigt for dem, at de adskilte sig markant fra normalen. For det andet var de fleste af dem brune. I de situationer virkede det relevant at henvise til deres etnicitet, fordi den åbenbart var ret vigtig for dem selv.
Jeg kan jo ikke vide, om situationen var på samme måde i den bus. Derfor spørger jeg.
Og fordi jeg synes, der generelt er for meget fokus på, hvilken hudfarve slemme drenge har, når man lige så godt kunne fokusere på deres sociale baggrund.
Niddets arkivar
Skrevet af Kaffe
Sikke du tager på vej, Bosse.
Påtaget forargelse. Sygelig politisk korrekthed. Hysteri.
Bummelummelummelummelum, da.
Jeg tror, du snakker til en anden end mig.
Niddets arkivar
annonce
0