Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af repos , moderator
Really, så det var det, du mente.

Hvad med at finde et andet sted at lave projekt? Mig bekendt er der uddannelsesinstitutioner til den slags.
Hvis man vælger at slå sig ned i det offentlige rum, så må man acceptere generne.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Geddar , moderator
Bibliotekerne har da altid ellers været et naturligt sted for at studere og fordybe sig. Det er sgu på sin plads at kræve at forældre lærer deres unger bare en smule pli når de er ude, og at man nogle gange skal holde kæft, i stedet for at løbe skrigende rundt.

Jeg er med på at der i stigende grad er kommet fokus på at gøre bibliotekerne et sted for hele familien, men det er naturligvis ikke ensbetydende med at der gives fripas til hysterisk galskab.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af ThemePark
Nej repos. Et bibliotek er et sted hvor der skal være stille, NETOP fordi folk kommer der for at læse bøger og arbejde, det er IKKE en offentlig legeplads. Og det er lidt svært at finde lige så mange bøger på en uddannelsesinstitution som der er på et bibliotek, især når biblioteket på ens uddannelsesinstitution er off limits udenfor normal studietid.
Tabellen lyver altid!
Skrevet af repos , moderator
Bibliotekerne har jo netop udviklet sig til en offentlig legeplads. Der er jo legerum med alskens aktiviteter for børn. Det fylder mere og mere, og det ser ud til at være udviklingen.

Mht. bøger, så er der jo mulighed for at låne dem, og fragte dem et mere hensigtsmæssigt sted hen.

Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af repos , moderator
@ Geddar

men det er naturligvis ikke ensbetydende med at der gives fripas til hysterisk galskab.

Næh, men det gælder alle offentlige steder. Der er vel plads til nuancer, eller er det yderpunkter som absolut stilhed og hysterisk galskab, der er præmissen for din entré?
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Matias
Jeg er enig med dig, ThemePark. Og Geddar for den sags skyld. Men Bishops pointe er desværre rigtig god. Biblioteket, i klassisk forstand og funktion, kan have overlevet sig selv, og derfor er dets eksistensberettigelse en anden end den var tidligere. Man kan jo ikke holde liv i noget, der er for få til at understøtte. Det er lidt ligesom velfærdsstaten. Den har også overlevet sig selv, og bliver i disse år brudt ned. Bid for bid. Og til sidst vil den være væk. Så skal vi bare have trækprocenten til at følge med, så går det hele op i en højere enhed :)
Skrevet af Geddar , moderator
@repos

For mig lyder det som om det ikke kun er noget der sker ved afmærkede områder til den slags. I modsat fald ville det være forholdsvist nemt at finde et sted hvor det ikke er så slemt.

Ja, det gælder alle offentlige steder. Men mange forældre har sgu svært ved at få deres unger til at forstå at man nogle gange skal respektere at der er andre mennesker, der ikke gider skrig og skrål, og at der er situationer hvor man må forholde sig mere roligt.

Og nej, jeg er ikke kun ude i yderpolerne.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Sir , moderator
Vintertid/sommertid. Det fucker mig helt op af en eller anden grund.
Dette er en signatur.
Skrevet af Bishop
"Og Bishop, jeg tvivler. Selv på en højhellig søndag og selv fraregnet børnefamilierne var der hele eftermiddagen en lind strøm af mennesker ind og ud af døren. "

Men biblioteker lukker jo på stribe landet over.

En anden ting, af alle steder man kan afsætte sine børn, så er biblioteket vel ikke det værste sted, set ud fra synspunktet at børnene bliver voksne og skal bidrage til samfundet osv, så er det da fint at der stadig er nogle der kan stimuleres ved gode gammeldags bøger. Jeg kan da sagtens se det er irriterende hvis man bruger biblioteket til at arbejde på et projekt, og en smule pli fra børnene burde man også kunne forvente. Men helt overordnet set så syntes det da fint at der overhovedet er børn der gider biblioteket.
https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af repos , moderator
Nu kender jeg primært til bibliotekerne i Aalborg, og kun på hovedbiblioteket er der et tydeligt afgrænset område, der er reserveret børn.
I de små filialer fylder børneområdet meget, og det må vel være, fordi børnefamilierne vurderes som målgruppen.

Jeg oplever ikke, at børn fylder meget i det offentlige rum generelt, men det kan selvfølgelig være, jeg ikke færdes de steder, hvor det forekommer.

Hvor har I disse oplevelser henne, bortset fra biblioteket?

Og så er jeg enig med Bishop. Det er fint, at børnefamilierne gider biblioteket, og at der følger støj med i samme ombæring er vel uundgåeligt. Det skal selvfølgelig ikke være et raveparty, men omvendt mener jeg heller ikke, man kan forvente fuldstændig arbejdsro på et offentligt sted.
Så man man sidder derhjemme, på studiet eller et andet sted, hvor man er sikker på at være uforstyrret.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Borger Louis
Bliver der overhovedet født børn længere? Jeg synes aldrig, jeg ser dem, medmindre de er afgrænset bag et institutionshegn eller i en skolegård. Børn er ikke særligt street længere i hvert fald.
Skrevet af Bishop
"Ja, det gælder alle offentlige steder. Men mange forældre har sgu svært ved at få deres unger til at forstå at man nogle gange skal respektere at der er andre mennesker, der ikke gider skrig og skrål, og at der er situationer hvor man må forholde sig mere roligt."

Er det virkelig så slemt? Altså jeg hører tit folk fortælle anekdoterne om at f.eks. deres restaurant besøg der blev ødelagt, eller den lange flytur. Personligt er det dog sjældent noget jeg oplever, og slet ikke det med restauranten. Og som far til en lille skrigeballon, så er det da også noget jeg tænker meget over, ikke så meget for at tage hensyn til andre folk, men lige så meget fordi det da på ingen måde kan være en rar situation for forældrene selv.

For ren nysgerrigheds skyld, kan du så nævne nogle af de mange situationer du har oplevet hvor du mener at forældrene ikke burde tage deres barn/børn med? eller har opført sig respektløst?

https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af Geddar , moderator
Du er ikke bare, på en eller anden måde, blevet immun?

Jeg var selv på et mindre bibliotek i en forstad til Århus i forrige uge. Her var der faktisk et ret fint afgrænset område. Men det kan da godt være du har ret i at der generelt er få biblioteker der har egentlug dedikerede områder, der også kan give mulighed for at finde et sted til fordybelse. Jeg har vel kun været på tre forskellige de seneste fem år.

Og jeg er helt enig i at det er en god idé at bibliotekerne bliver et rum for hele familien.

"Hvor har I disse oplevelser henne, bortset fra biblioteket?"

Restauranter, parker, større og mindre familiebegivenheder, haller, kantiner, privat regi. Mine kommentarer går i øvrigt ikke kun på opførslen i de offentlige rum, men mere den generelle tilgang nogle har til deres ungers opførsel. Så sent som i går var jeg til en større fødselsdag med svigerfamilien. Her var junior på fem år i gang med at smide ting ned i drikkevarerne. Forældrene siger han skal stoppe. Han gør det igen, og synes tydeligvis det nu er sjovere. De siger til ham vredt at han skal stoppe, men han fortsætter. De løser problemet ved at fjerne drikkevarerne så han ikke kan nå. Han finde hurtig næste projekt. Og sådan gik hele dagen, stærk akkompagneret af skrig og skrål, slag på folk når han skulle have deres opmærksomhed og lignende.

Men det kan da være man bare bliver mere tolerant overfor den slags når man selv har børn.

@Bishop

"kan du så nævne nogle af de mange situationer du har oplevet hvor du mener at forældrene ikke burde tage deres barn/børn med?"

Jeg argumenterer ikke for at forældre ikke skal tage deres børn med, men for at nogle af dem gerne må turde at sætte en fod ned og lade der være sammenhæng mellem handling og konsekvenser, så de bl.a. kan finde ud af hvornår de lige skal lægge en lille dæmper på opførslen.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Borger Louis
Så sent som i går var jeg til en større fødselsdag med svigerfamilien. Her var junior på fem år i gang med at smide ting ned i drikkevarerne. Forældrene siger han skal stoppe. Han gør det igen, og synes tydeligvis det nu er sjovere. De siger til ham vredt at han skal stoppe, men han fortsætter. De løser problemet ved at fjerne drikkevarerne så han ikke kan nå. Han finde hurtig næste projekt. Og sådan gik hele dagen, stærk akkompagneret af skrig og skrål, slag på folk når han skulle have deres opmærksomhed og lignende.

Det er også vanskeligt, når man som forælder gerne vil være sit barns bedste ven. Jeg har et par bekendte med en søn på otte, der konstant havde gang i samme ting, som dem, du nævner. Heldigvis fik de udstedt ritalin til drengen, så nu er han meget mere rolig, og ser stadig sine forældre som de gode venner, de er for ham.
Skrevet af Geddar , moderator
@Borger

Medicinering må være vejen frem, når man nu ikke vil/kan tage de nødvendige kampe! Moderen er også sygeplejerske, så måske hun kan gøre noget!
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af repos , moderator
Parker er vel også beregnet til at børn skal kunne lege frit. Hvis man forarges over børns ageren sådanne steder, så er det sgu også en anelse op ad bakke.

Mht. restauranter, så er jeg enig, medmindre det steder som Jensens og den slags familiesteder. Andre steder bør det være normal dannelse, at man ikke tager sin småbørn med, medmindre man er helt sikker på, de kan håndtere situationen. At sidde og nyde en dyr og velsmagende middag på en bedre restaurant er i hvert mest hensigtsmæssigt uden børn. For alle parter.

Hvad angår private sammenkomster, så er det jo ikke relevant for debatten.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Matias
"Jeg synes aldrig, jeg ser dem, medmindre de er afgrænset bag et institutionshegn eller i en skolegård. Børn er ikke særligt street længere i hvert fald"

- Jeg synes nu nok der er en masse børn i området omkring Enghave Plads. Det er fint. Der var lige en periode hvor folk gik og mente, at man var et dårligt menneske, om man lod sine børn vokse op på stenbroen. Den holdning er heldigvis forsvundet. Det er sikkert i takt med, at jyderne efterhånden er blevet helt integreret. Der var lidt udfordringer på den front, da lejeboligerne blev konverteret til ejerboliger, der for 15-20 år siden.
Skrevet af Bishop
Jeg tror du har været meget uheldig, hånden på hjertet, og det er ikke fordi jeg er immun, så synes jeg slet ikke at børn på den måde har generet mig i hverdagen. Da jeg boede i Aalborg og f.eks. befandt mig i parker, så så jeg meget sjældet de uvorne børn, jeg kan faktisk ikke komme i tanke om bare et eksembel. Derimod, er det mere kåde fodboldspilledene teenagere der har været forstyrende, men de er dog en del af pakken, og på den måde ok. Børn på 5-10 år gider da ikke en flad park, de vil da heller være i "børneafdelingerne" hvor der er legeborge osv.

Jeg mistænker stærkt folk for at overdramatisere problemet, fordi det bare ligger ligetil og noget alle kan blive enige om. I Mads Og Monopolet er det også et yndlingsemne for de barneløse medværter.

https://media.giphy.com/media/hrlkHUl2PQhtC/giphy-downsized-large.gif
Skrevet af Geddar , moderator
At lege frit er vel ikke ensbetydende med at at der ikke skal være regler for opførslen overfor fremmede?

"Hvad angår private sammenkomster, så er det jo ikke relevant for debatten."

Det er nu alligevel en sammenhængende problemstilling, da begge dele handler om hvordan forældre lærer deres børn at opføre sig.

https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Borger Louis
- Jeg synes nu nok der er en masse børn i området omkring Enghave Plads. Det er fint. Der var lige en periode hvor folk gik og mente, at man var et dårligt menneske, om man lod sine børn vokse op på stenbroen. Den holdning er heldigvis forsvundet. Det er sikkert i takt med, at jyderne efterhånden er blevet helt integreret. Der var lidt udfordringer på den front, da lejeboligerne blev konverteret til ejerboliger, der for 15-20 år siden.

Ligger de ikke næsten allesammen i barnevogn?
annonce
0