Snak

Mere indhold efter annoncen
moderator
Så mangler vi bare lige Gasbarroni.

Jeg kan godt spise en burger med salat, men synes ikke det behøves. Tit ryger halvdelen også ud og burgeren bliver for høj osv. Det er dog ikke noget jeg hader på.

Der var kinakål i BigBurgeren. Det brýder jeg mig virkelig ikke om i rå tilstand.
Dette er en signatur.
Jeg æder sgu også nogle gange en natburger fra Isted Grill, fyldt med rå grøntsager og ketchup.

Det er pisse lækkert. I hvert fald kl. 5 om morgenen.
"Det er ikke alderen, der gør det. Derimod nok: den skolede hensynsløshed, når man betragter livets realiteter, og evnen til at bære dem og i sit indre at være dem voksen."
Hvad man ikke gør for en bette youtube-video.

http://youtu.be/OH0n_Ew2YDM

Åhr, kinakål minder mig om burgere i kolonihavehuset med den der orange burgerdressing fra Brugsen. Herligt.

Fik kimchi i Hamburg på den nævnte glimrende koreanske restaurant - er det egentlig ikke lavet på kinakål?
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Burgere er lidt som med pizza. Fyld afhænger af dagens luner. Jeg kan godt lide salat i til tider, men nogle gange er det fint bare med løg og en skive bøftomat. Jeg har ladet mig fortælle at krydderbollerne, sammen med de bløde løg, er en del af signaturen som gør en slider. Det sagde grillmesteren hos den lokale slagter om ikke andet. Jeg skal så ikke kunne sige om det forholder sig således at sliders kun kan laves med de blødere boller, som absorberer en del fra bøf og løg, men at den også hører til som underkategori i burgere. Således at en slider er en burger, men en burger ikke nødvendigvis er en slider. Jeg er desuden med Sir C., når det gælder det simple fyld. Bløde løg, pickle og så er jeg glad for en god senep og en rund ost.

Edit:

Coleslaw er desuden godt i en burger også, synes jeg. Særlig hvis der er grønt i, da det holder godt sammen på det hele.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
moderator
Jussi, Kimchi kan være lavet på alt muligt kål eller grøntsager. Den mest traditionelle er dog kinakål og daikon. Jeg kan godt lide kinakål hvis det har fået varme (eller er syltet), men der er noget med den lyd det siger når man bider i det råt, som jeg ikke er god til. Det samme med porrer. Det duer ikke råt for mig.
Dette er en signatur.
Det lyder helt mandrilsk.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
moderator
"Fik kimchi i Hamburg på den nævnte glimrende koreanske restaurant - er det egentlig ikke lavet på kinakål? "

Jo, typisk. Og det holder 100%. Jeg havde for en del år siden en kæreste med koreansk mor. Der blev serveret ret lækre ting hjemme hos dem!

For nyligt var jeg på et lækkert Tapas-sted tæt på Malaga. Her havde de lavet en mayo med kimchi. Den var vildt god! Nu hvor fermentering er det nye sous vide, så kunne kimchi måske være et sjovt lille projekt.
https://kortlink.dk/sudv
Mit sidste besøg på noma var stort set intet andet end fermentering. Fyldte ALT for meget.

Mayo med kimchi? Altså finthakket i, eller? Det har jo den vildeste umami/havsmag, så det må klart nok kunne bruges til et og andet.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
moderator
Ja, helt fint. Vi fik det både til løgringe og croquetas. Det giver lige lidt ekstra til at bryde paneringen.
https://kortlink.dk/sudv
Jebus der er mange holdninger til hvordan en burger skal være og ikke være. Jeg plukkede lidt fra de forskellige og endte med følgende:

Masser af bløde løg, sauteret i rigeligt smør
Fintsnittet iceberg, som lige fik lov at ligge i iskoldt vandt inden den blev slynget
Masser af bacon
Krydderboller, som lige blev vendt på panden
Godt med cheddar på bøffen
Lidt gode pickles til
Kødet blev vendt med et par æg, lidt fløde, hvidløgspulver, cayennepeber, oregano og knuste digestivekiks

Alt i alt, stor succes!
annonce