Snak

Mere indhold efter annoncen
@saint
Har du mulighed for at uddybe lidt om den rødvinslinse tærte, den prikker til min nysgerrighed. Og som nævnt er internettet ikke til megen assistance.


Selvfølgelig. Har som sagt kun fået den hos en kok til en fest, så aner ikke om den har en betegnelse, men den er både enkel og en helt sikker vinde hos mine venner de gange jeg har trukket den frem, fordi den går så ekstrem godt til rødt kød. Skal man beskrive smagen er det nok en gennemgående soltørret tomatsmag (det den der dominere, med strejf af rødvin og parmasan. Butterdej og linser bliver næsten smagsnaturalle i denne sammenhæng og deres virke er enlig med en helt eminent tekstur til retten.

Indholdet er relativt simpelt:
600g rødelinser
15-20 cl rødvin
150g revet parmasan
300g soltørret tomater (efter de er drænet)
salt peber og olivenolie.
Butterdej

Fremgangsmåden:
1. Skyl linserne godt og kogt dem til smadre for derefter at lade dem stå at dryppe godt af i en sig, til de virker tørre. (med fordel kan man smide en smule grøntsagboulin i vandet).
2. Giv rødvinen et hurtigt opkog.
3. Smid linser, rødvin, tomater og parmasan i blænder med salt og peber, tilføj olie til du for en fast men glat masse (regn med ca 10 cl).
4. Dæk et et tærtefad i butter dej og fordel massen og luk derefter til i toppen med det resterne butterdej.
(...)
Rune.

Spørgsmålet mht. bamix og bearnaise var implicit. Ja, der står, du bruger den, men hey, måske spørger jeg til, hvordan du bruger den?

Tak for rart svar, Rune


Ser nu ret nemt ud:

https://www.youtube.com/watch?v=TZtPkNc7zcc
Christian Eriksen siger selv, at han var død i fem minutter, og at det er paradoksalt, at han får blomster, bare fordi han er i live.
Hvad sker der for tabasco i den version?

Som det bliver påpeget i kommentarsporet, hvor er essensen med hvidvin, skalotteløg etc?
"Som jeg efterhånden har skrevet mange gange, er der her tale om en defensiv krig i den forstand at den ikke handler om at erobre territorier."
Jeg siger mange tak - den må jeg afprøve!
Der er heller ikke essens i den fra Boserup, jeg nævner.

Og jeg savner det overhovedet ikke.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Hvad giver syre i Boserups bearnaise? Jeg bruger essens i den helt klassiske bearnaise, men er gået bort fra det når jeg laver kold bearnaise. Der er frisk estragon og rigeligt citronsaft nok til at give den "rigtige" smag.
https://enywulandari.files.wordpress.com/2014/11/lippi1.jpg
Jeg smager bare til med æblecidereddike.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Jussi, har du tjekket om problemet kunne ligge i din vakumpakker? Hvis der er luftlommer om nogle af lårene kunne det forklare det resultat du får.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Apropos vakuumpakker, så finder her til morgen ud af at min desværre er i stykker. Jeg skal bruge den til sous vide, men tænker i at jeg i stedet kan bruge almindelige stegeposer og fjerne luften, eller er der andre gode forslag, der ikke indvolverer at vakuumere?
qana

Jep - desværre.

Fabby

Du kan vel sænke stegeposerne ned i vand for at få al luften ud?
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
annonce