@saint
Har du mulighed for at uddybe lidt om den rødvinslinse tærte, den prikker til min nysgerrighed. Og som nævnt er internettet ikke til megen assistance.
Selvfølgelig. Har som sagt kun fået den hos en kok til en fest, så aner ikke om den har en betegnelse, men den er både enkel og en helt sikker vinde hos mine venner de gange jeg har trukket den frem, fordi den går så ekstrem godt til rødt kød. Skal man beskrive smagen er det nok en gennemgående soltørret tomatsmag (det den der dominere, med strejf af rødvin og parmasan. Butterdej og linser bliver næsten smagsnaturalle i denne sammenhæng og deres virke er enlig med en helt eminent tekstur til retten.
Indholdet er relativt simpelt:
600g rødelinser
15-20 cl rødvin
150g revet parmasan
300g soltørret tomater (efter de er drænet)
salt peber og olivenolie.
Butterdej
Fremgangsmåden:
1. Skyl linserne godt og kogt dem til smadre for derefter at lade dem stå at dryppe godt af i en sig, til de virker tørre. (med fordel kan man smide en smule grøntsagboulin i vandet).
2. Giv rødvinen et hurtigt opkog.
3. Smid linser, rødvin, tomater og parmasan i blænder med salt og peber, tilføj olie til du for en fast men glat masse (regn med ca 10 cl).
4. Dæk et et tærtefad i butter dej og fordel massen og luk derefter til i toppen med det resterne butterdej.
(...)