Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Saint
Det ser jo ret Alt-for-Damerne agtigt ud, men det smager rigtig godt

https://www.carrotstick.dk/smuk-bolsjebede-carpaccio/

(ikke den jeg lavede, men ligner lidt)


Tja det bliver nok for enkelt som forret til nytår, måske jeg skal ud i en rødbede tatar. Tænker at lave denne og så bare saltbage rødbede og udskifte brøndkarse med skovsyre.

https://www.gastrofun.dk/opskrift/roedbedetatar
(...)
Skrevet af Jussi
men sellerien blev slet ikke så cremet som forventet.

Forventede du at råmarineret selleri blev cremet?
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af qanatoli
Er det mig der er blond, eller er rødbederne rå i den tartar?

Jeg tror jeg ville bage dem - jeg har ikke noget mod rå rødbede, men jeg kan slet ikke se konsistensen spille sammen ned ægget.

Men det er en flot ret.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af Saint
Forventede du at råmarineret selleri blev cremet?

Retten som helhed, jeg havde nok forventet at teksturen i cevichen ville blive mindre sprød og give mere plads som avokadoens cremethed.

Er det mig der er blond, eller er rødbederne rå i den tartar?

Jeg tror jeg ville bage dem - jeg har ikke noget mod rå rødbede, men jeg kan slet ikke se konsistensen spille sammen ned ægget.

Men det er en flot ret


Nej du har ret i at den i opskriften ikke er bagt, men det ser jeg som en fejl, derfor jeg ville saltbage den først.
Jeg tænker at hvis jeg bager rødbederne, så kan æggeblommen blive bedre integret i retten og med skovsyren, får jeg lettet de lidt fede ingredienser sammen med kapersen.
(...)
Skrevet af Nickdkinter
Klart saltbage din rødbede! Eller kom den hel ind i oven og på lave grader i røv langtid kan du også.
Skrevet af qanatoli
Hvilken pizzaovn skal man købe?

Helst gas, ogvder må også gerne kunne bages brød i den. Og så skal den kunne stå ude hele året.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af Sir , moderator
Tjek J Kenji Lopez´ anmeldelser af forskellige pizzaovne.
Dette er en signatur.
Skrevet af qanatoli
Tak. Jeg fatter ikke at jeg ikke selv tænkte på serious eats.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af Jussi
All right, Saint.

Jeg synes blot, det er den knasende syrlige og sprøde selleri og den cremede avocado der gør det for mig.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Rocstar
Ang. fancy vegetar, så skamstjal jeg sidste år en ret fra manfreds; rødbede og æblecarpaccio på en creme af skyr og hasselnøddesmør.

Kog bederne møre, men stadig med lidt bid, find nogle syrlige æbler, køb ristede hasselnødder eller gør det selv og blend dem til smør, og bland det med skyr til det er godt i balance, arranger med creme på bunden, beder og æbler kørt på mandolin, olie og frisk oregano på toppen.

Virkelig én af mine favoritserveringer det år. Men nu er både rødbede og ristede hasselnødder også helt i toppen for mig
AGF ftw!
Skrevet af Jussi
Det gad jeg godt drikke Savennieres med alder til.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af qanatoli
Hvad hulen er "tempereret" torsk? Jeg faldt over det i en nytårmenu, men kender kun til temperering i forbindelse med chokolade.

Er det endnu et eksempel på kokkelingo, hvor man tager et ord man synes er pænt, og bruger det til noget helt andet?
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af Jussi
Tja ...

Næste ret på programmet er til begge letsaltet, tempereret torsk. Min ledsager får sin med grønne asparges, mens sølvbeder slår følgeskab med min. Tjeneren forklarer os, at “tempereret” i denne sammenhæng betyder, at fisken er bagt ved lav temperatur (100 grader) - så tæt på rå, som den kan komme uden at være det.

https://nordjyske.dk/nyheder/i-gastronomiens-oevre-luftlag/4884240c-5466-4226-b65c-de631f552982
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af qanatoli
Tak.

Tjenerens forklaring giver ingen mening, da den tilberedning jo kan få temperaturen op på 100 grader, men ok. Kunne man ikke kalde det noget andet. Letbagt? Jeg mener i øvrigt også der er et fransk begreb for fisk (laks) der er tilberedt ved så lav temperatur at det ikke flager. Det må alt andet lige være det samme.

I øvrigt foretrækker jeg fisk, der har fået lidt mere. Kald mig bare proletar.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af Fjelle80
Er tempereret ikke bare et udtryk for at det et behandlet med temperatur? Altså enten varme eller kulde?
Men når en kok siger det, betyder det nok varmet lige præcis nok til at det ikke er farligt at spise.
Skrevet af qanatoli
Muligvis. I madlavning kender jeg det fra to ting:
- chokolade, hvor det handler om at give det en temperatur så man kan arbejde med det og det ikke gryner
- ost, hvor det betyder, at den har stået ude længe nok til ikke at være kold

Og nu altså fisk...
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af Jussi
Og vin ...
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Geddar , moderator
Andre gange støder man på begrebet "lavvarmet" om fisk. Det er vel lidt af det samme. Det kan blive ret lækkert, når torsk bliver tilberedt ved forholdvist lav temperatur. Sousvide er en ret fornuftigt i den sammenhæng.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af qanatoli
Ja, det er i mine øjne langt mere oplagt at tilberede sous vide end i en 100 g varm ovn.

Jeg er nok egentlig mere tolerant overfor torsk end laks i den form. For mig skal laks enten flage, eller være meget rundt skåret. Men jeg hælder nok generelt til at fisk skal have nik tilsat flage, uden at være tørt. Det er nok de vestjyske gener.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
annonce
0