Laver sådan en ikke også en sort kop kaffe? Det plejer jeg da fint at kan få rundt omkring hvor folk har sådan en maskine.
Snak
Jeg har også en Magnifica. Den kører fint på fjerde år, jeg er super glad for den.
Den er meget nem at indstille. Der er to knapper - en til bønnernes finhed, en til styrke (hvor meget kaffe den bruger). Jeg indstillede dem for fire år siden, og har så skruet på en af dem een gang siden.
Den kan lave en sort kaffe, og det er det min kone oftest drikker - men vær opmærksom på, at denne sorte kaffe er mere hen ad en americano, end det der kommer ud af en moccamaster (en ægte americano er en espresso med tilsat vand, i Magnificaen løber alt vandet gennem kaffen, men det har langt kortere gennemløbstid end filterkaffe). Det betyder, at en sort kaffe har mindre syre og koffein, end hvis det er lavet på filter. Det passer mig rigtig godt, men der ER en forskel.
Og så kræver den jo lidt - der skal fyldes bønner og vand på jævnligt, drypbakken skal tøm mes, og den skal gøres ren med jævne mellemrum. Men det er ikke værre end andre kaffemaskiner, hvis du spørger mig.
Den er meget nem at indstille. Der er to knapper - en til bønnernes finhed, en til styrke (hvor meget kaffe den bruger). Jeg indstillede dem for fire år siden, og har så skruet på en af dem een gang siden.
Den kan lave en sort kaffe, og det er det min kone oftest drikker - men vær opmærksom på, at denne sorte kaffe er mere hen ad en americano, end det der kommer ud af en moccamaster (en ægte americano er en espresso med tilsat vand, i Magnificaen løber alt vandet gennem kaffen, men det har langt kortere gennemløbstid end filterkaffe). Det betyder, at en sort kaffe har mindre syre og koffein, end hvis det er lavet på filter. Det passer mig rigtig godt, men der ER en forskel.
Og så kræver den jo lidt - der skal fyldes bønner og vand på jævnligt, drypbakken skal tøm mes, og den skal gøres ren med jævne mellemrum. Men det er ikke værre end andre kaffemaskiner, hvis du spørger mig.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Tak for du deler.. den kaffe jeg får fra lignende maskiner, kan jeg også bedre li,
Men fedt at den er lige til at gå til!
Jeg tror det bliver den så.
Men fedt at den er lige til at gå til!
Jeg tror det bliver den så.
https://www.philips.dk/c-p/EP2230_10/series-2200-fuldautomatiske-espressomaskiner?gclid=Cj0KCQiA1sucBhDgARIsAFoytUuj8zsPZvkur5aQ489-DMveJxWpBsR2pckeZug54syxE9v85ernfqsaAgE_EALw_wcB&gclsrc=aw.ds
Faldt også lige over denne med indbygget mælketank. Nogen der kender den?
Faldt også lige over denne med indbygget mælketank. Nogen der kender den?
Jeg kan kun bakke op om DeLonghi’en
Har samme krav som dig @hasselbaink og det opfylder den til fulde.
Jeg plejer så at lave 2 små stærke kopper og så fylde op med varmt vand istedet for at trække en stor kop eller en “Long” som den også kan lave.
Et godt tip ved opstart er at skrue helt op for for mængden af bønner og fineste setting på kværnen. Så kan man arbejde sig ud derfra.
Skummeren virker fint, men en kande med mælk ind i mikroen og så en mælkeskummer fra IKEA til 12 kr laver også formidabelt skum :-)
Har samme krav som dig @hasselbaink og det opfylder den til fulde.
Jeg plejer så at lave 2 små stærke kopper og så fylde op med varmt vand istedet for at trække en stor kop eller en “Long” som den også kan lave.
Et godt tip ved opstart er at skrue helt op for for mængden af bønner og fineste setting på kværnen. Så kan man arbejde sig ud derfra.
Skummeren virker fint, men en kande med mælk ind i mikroen og så en mælkeskummer fra IKEA til 12 kr laver også formidabelt skum :-)
Jeg hældte også mest til de longhi’en, men det endte med en Phillips pga. mælketanken til fruen!
Men tak for gode input!
Men tak for gode input!
Lidt af et annus horriblis for de flæskeglade i København.
Først får Nyboders Køkken nye ejere og kvaliteten tager et drastisk dyk. Så formår kokken på Sans Souci at overgå alle tidligere stegt flæsk serveringer med confiteret stegt flæsk, for så at lukke, og i dag lukker så den sidste tilbageværende bastion for kvalitetsflæsk, Guldkroen, ned. Som med et fingerknips er alle de 3 bedste stegt flæsk pushere i byen væk. Træls.
Først får Nyboders Køkken nye ejere og kvaliteten tager et drastisk dyk. Så formår kokken på Sans Souci at overgå alle tidligere stegt flæsk serveringer med confiteret stegt flæsk, for så at lukke, og i dag lukker så den sidste tilbageværende bastion for kvalitetsflæsk, Guldkroen, ned. Som med et fingerknips er alle de 3 bedste stegt flæsk pushere i byen væk. Træls.
Nå, det var sørens. Kunne konceptet ikke køres videre af en anden?
Apropos gris har jeg gang i denne i aften:
https://youtu.be/0VnsKZ4AJwE
Apropos gris har jeg gang i denne i aften:
https://youtu.be/0VnsKZ4AJwE
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Det kan du trygt gøre - smagte virkelig godt.
Øko-ribs kan jo oftest købes i Netto.
Jeg vil næste gang bruge lidt mindre honning, da de ellers utroligt lækre grønsager i bunden kommer til at minde ganske meget om jule-stuffing med svesker.
Øko-ribs kan jo oftest købes i Netto.
Jeg vil næste gang bruge lidt mindre honning, da de ellers utroligt lækre grønsager i bunden kommer til at minde ganske meget om jule-stuffing med svesker.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Jeg har en stor svaghed for Jamie Oliver - “Det er bare mad” var den første kogebog jeg fik efter jeg var flyttet hjemmefra. Den lærte mig at lave pasta, og ændrede i det hele taget mit syn på mad.
Jeg er gået kålamok her i januar. I går blomkål skåret i kvarte og brunet på snitfladerne. Derefter er glas hvidvin ved og låg på til mørt. Frisk spinat med de sidste minutter, krydderurter og en håndfuld mandler der var til overs fra nytår på. Det tog vel tyve minutter, hvor de tre var aktive, resten bestod i at skrue op og ned for panden.
Jeg er gået kålamok her i januar. I går blomkål skåret i kvarte og brunet på snitfladerne. Derefter er glas hvidvin ved og låg på til mørt. Frisk spinat med de sidste minutter, krydderurter og en håndfuld mandler der var til overs fra nytår på. Det tog vel tyve minutter, hvor de tre var aktive, resten bestod i at skrue op og ned for panden.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
For lige at svare på mit eget spørgsmål:
Kunne konceptet ikke køres videre af en anden?
Det bliver så til Franks Kro.
Havde da også været håbløst ikke at køre et velfungerende koncept videre.
Kunne konceptet ikke køres videre af en anden?
Det bliver så til Franks Kro.
Havde da også været håbløst ikke at køre et velfungerende koncept videre.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Jeg har haft deep pan pizza cravings. Ved ikke hvorfor, tror aldrig jeg har smagt en rigtig god en, men efter at have set nogle videoer og fået lysten, kastede jeg mig over denne opskrift. Blev sindssygt. Dropper tanken om en pizzaovn. Dette er rigeligt godt.
https://www.seriouseats.com/foolproof-pan-pizza-recipe
Lavede bare pepperoni.
https://www.seriouseats.com/foolproof-pan-pizza-recipe
Lavede bare pepperoni.
Dette er en signatur.
Jeg kan godt følge den craving. I min barndom var pizzabundene tykkere (de hjemmelavede forstås), og osten var det sidste der kom på, så fyldet var sådan nærmest dampet.
Jeg tror ikke jeg ville synes det smagte fantastisk i dag, men jeg kan stadig mindes duften.
I forhold til "rigtig" deep pan pizza, så kunne jeg godt tænke mig at smide en pizza-udvikling ind i en kommende rejse på tværs af USA. Altså starte med New York, så Chicago, Saint Louis og til sidst tund bund igen på vestkysten.
Jeg tror ikke jeg ville synes det smagte fantastisk i dag, men jeg kan stadig mindes duften.
I forhold til "rigtig" deep pan pizza, så kunne jeg godt tænke mig at smide en pizza-udvikling ind i en kommende rejse på tværs af USA. Altså starte med New York, så Chicago, Saint Louis og til sidst tund bund igen på vestkysten.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Jeg bagte min deep pan på 275 grader og lavede den med osten først og så resten af fyldet. Intet dampet, men sådan en helt sprød og chevy kant. Jeg var nødt til lige at varme panden lidt på blusset for at få den sprødhed jeg ønskede. Det blev sgu sindsygt godt, men helt hytten lugter stadig af meget varm ovn og brændt ost. Klart værd at prøve.
Pizza fra coast til coast lyder fornuftigt. Jeg tog til Napoli fornylig udelukkende for at prøve pizza derfra.
Pizza fra coast til coast lyder fornuftigt. Jeg tog til Napoli fornylig udelukkende for at prøve pizza derfra.
Dette er en signatur.