Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Borger Louis
https://www.facebook.com…706/?type=1

Jeg kan lige høre ham sige det. Scchhmør.
Skrevet af Jussi
Hvem var det der nævnte fois gras-terrine med pistacie?

Findes der en opskrift?

De har sgu rå fois gras her, så nu må det prøves.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af pukledyret
Som den biodynamiske palæokriger du er Jussi, så æder du den sguda bare rå!

Husk at gøre det ved midnat.
Jeg siger bare hvad Burkina Faso tænker.
Skrevet af Jussi
Mens jeg trutter i et kohorn fra Lofoten.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Sir , moderator
Jussi, jeg har lavet FoieGras terrine mange gange. Jeg kommer ikke nødder i, men det kan vel sagtens.
Dette er en signatur.
Skrevet af Seifert
Den er nede fra side 402 af. Hvorfor kiggede du ikke bare dem alle igennem ? Dovne hund

Bag nødderne i ovnen 5-10 minutter.

Steg de confitterede andelår på en pande og pil kødet af benene.

Rengør foie gras, bryd det ud i mindre stykker og steg det på en meget varm pande i 1-2 minutter.

Bland det hele i en skål (med lidt salt og peber) og put det i en form under pres, så den bliver helt tæt.

Lad det stå i 24 timer.

En tallerken. En bund af frisésalat, en skive terrine, lidt rugbrødscroutoner og top med lidt god balsamico.
Skrevet af Sir , moderator
Det er vel mere en rillette? Det lyder dog også dejligt.

En terrine skal i øvrigt gerne have 3 dage til at sætte sig.
Dette er en signatur.
Skrevet af Jussi
Søgte på foie gras pistacie, men uden held.

Tak. Er på øen en uges tid, så den får rigeligt tid til at sætte sig.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Sir , moderator
Ok, så tag 500 gram lever og rens den for blodårer og bræk i mindre stykker. Hæld 4 cl alkohol over, armagnac eller cognac. 8 gram salt og 1 gram peber. Bland stykkerne rundt. Sæt på køl i 24 timer.

Nu smider du stykkerne ned i en form og presser dem helt tæt.

Derefter bager du den i vandbad ved 100 grader i omkring en time og 20 minutter til den er 55 grader i midten. Film og Folie omkring og Ind i køleskab og med et lidt pres på toppen. Jeg plejer at bruge en pose med sukker eller ris. 3 dage efter spiser du løs.

Hvis der skal nødder i så smid dem i inden bagning.
Dette er en signatur.
Skrevet af Jussi
Præcis det har jeg lige gjort, tak.

Det var ret fin lever - ikke så meget pillearbejde som ventet.

Skal drikke Couteaux du Layon fra Soucherie til.

Har du egentlig smagt den jeg gav dig?
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af pukledyret
Der er et eller andet der siger mig, at pistacien og fedmen vil gå godt med et par dråber indkogt saft fra mørke bær. Uden ekstra sødme, bare let syrligt, måske med et par dråber af den alkohol du brugte.

Jeg synes smagen af vilde bær går godt til lever.

Jeg har været alene hjemme i et par dage. Så den gamle panini-grill har fået en genkomst. Der kan laves gode sager i sådan én og hvis i mangler et aggregat til køkkenet har den min anbefaling.



Jeg siger bare hvad Burkina Faso tænker.
Skrevet af Jussi
Der er en del gode bær i området, og havde egentlig ikke tænkt mig kompot eller lignende pga den sødlige vin fra Anjou.

Men jeg vil klart lave lidt indkogt frugtsaft!
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Sir , moderator
Nej har ikke fået smagt endnu men glæder mig.
Terrinen har rigtig godt at lidt syrligt modspil som pukle nævner. Jeg indkogte nogle hindbær til fornylig og smed nogle dråber på tallerkenen. Fungerede super godt.
Dette er en signatur.
Skrevet af I.B.
Vil forsøge mig med rummelige butterdejstarteletter og (frikasséagtigt) fyld med bl.a. kantarel og jomfruhummer. Måske lidt en lidt rig ret her i sommervarmen, men så må vi spise sent.

Lidt grillede asparges og reven citronskal kunne måske friske lidt op?
Just think of the trees: they let the birds perch and fly, with no intention to call them when they come and no longing for their return when they fly away. If people's hearts can be like the trees, they will not be off the Way
Skrevet af Jussi
Det lyder lækkert.

Traditionen tro skal vi i aften have hummer. 4 stk for ca 60€.

Sidste år gik eksperimentet med Semillon som fed Chardonnay-erstatning jo glimrende, men jeg kunne ikke få den Haut-Brion i år, så det er endt med en eller anden Chablis Vieilles Vignes.

Det bliver ret au naturel, så det går nok fint.

Til forret skal vi have bittesmå artiskokker, og der skal NZ-Sauvignon smages op mod noget ditto fra nærområdet i Bordeaux.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af I.B.
Kantarel-jomfruhummerhale frikassé i xl-tarteletter blev sgu godt. Grillede grønne asparges vendt i olivenolie-citron-krydderurt on top gav et friskt pift. Lidt estragon blev der også plads til.
Vinen, 2009 Schoffit Chasselas Vieilles Vignes, var frisk og blød, men kunne, sine 13% og lidt restsødme til trods, ikke helt følge med de rigelige mængder af fløde og smør. En gewürztraminer i frisk udgave havde nok været at foretrække.

Jussi
Kunne godt forestille mig Bdx sauvignon bl. som vinder af battle of the artichokes? Vinene har i alt fald ofte en lethed og græsset syrlighed, som i teorien borger for et godt match til omtalte ret.
Just think of the trees: they let the birds perch and fly, with no intention to call them when they come and no longing for their return when they fly away. If people's hearts can be like the trees, they will not be off the Way
Skrevet af Jussi
Spot on.

Særligt hvad angår salt og smør-tilbehøret.

NZ smagte meget bekendt. Noget med Netto ... Men altså, godt smagt!
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af I.B.
Godt og godt - der var jo 50% chance for at ramme rigtigt ;-)
God fornøjelse med hummerne!
Just think of the trees: they let the birds perch and fly, with no intention to call them when they come and no longing for their return when they fly away. If people's hearts can be like the trees, they will not be off the Way
Skrevet af Jussi
Halvdelen af indlægget manglede (skål).

Teenagerne i selskabet smagte noget i NZ-Sauvignonen, som mindede dem om en vis Selaks fra Netto.

Du havde selvfølgelig gættet det, men blev blot fortrøstningsfuld over, at ungdommen selv kunne smage det.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Geddar , moderator
Er der nogen af jer der har erfaring med køkkenmaskinerne fra Assistent?
https://kortlink.dk/sudv
annonce
0