Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Seifert
Sous vide er helt generelt for dovne og uduelige kokke :-)
Skrevet af Geddar , moderator
@Caniggia

Det lyder godt! Tog du bare fat i den lokale smed, eller...?
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Seifert
Skrevet af Bosse1983
Er en sådan stålplade ikke noget uhåndterlig? Man skal jo have en pæn tykkelse på for at den holder varmen og tager den til sig jævnt. Uden håndtag og værende varm længe, forestiller jeg mig at det bliver et helvede.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Geddar , moderator
Den kvalimad fik lavet vejer 8,5 kg. Det er tungt, men ikke voldsomt. Og ift. varmen så er det jo ikke en der skal tages ud mens den er varmest. Der kan den snildt køle ned.

Lider man af OCD og har et voldsomt stort behov for at alt er ryddet og rengjort lige efter maden er lavet bliver det dog noget besværligt, ja.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Jussi
Præcis, Sir.

Prøv også gulerod, smør og timian hvis du ikke har fået gjort det endnu. Helt genialt.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Jussi
Efterårsforkølelse her, så har gryderet i tankerne.

Og når nu jeg har lammebov på køl, cirkulerer de omkring karry, spinat, kikærter og koriander.

Nogen der ligger inde med en god opskrift?
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af pukledyret
Der er mange herinde der nyder at lave mad, og som har en masse gode tips.

Hvad med at vi starter en lille ordning, hvor man kan smide et køkkentip når man lige er inspireret? Alt kan have interesse, stort som småt.

Jeg starter med et par eksempler. Giv dit tip det næste nummer i rækken...

#1 Hvis du koger kartofler, så brug noget af vandet til en brøddej bagefter. Det giver en god smag og krumme til brødet.

#2 Brug kernerne fra røde pebre. De indeholder meget smag og går for eksempel godt i en omelet eller æggekage.

#3 Hvis du spiser avocado og altid fedter med at skære dem ud, så prøv at skær dem i kvarte - så er skindet ofte lige til at pille af fra toppen og ned.

#4..?

Jeg synes det vil være fedt hvis i gider smide et tip nu og da. Jeg vil gerne være en bedre kok, for jeg skal formentlig lave mad tusindvis af gange fremover...

I aften står den på fisk derhjemme og i weekenden står den nok på skinke hvis jeg når forbi Lidl(!).
Jeg siger bare hvad Burkina Faso tænker.
Skrevet af Bosse1983

#3 Hvis du spiser avocado og altid fedter med at skære dem ud, så prøv at skær dem i kvarte - så er skindet ofte lige til at pille af fra toppen og ned.


Handler det ikke bare om at finde dem spisemodne? Jeg halverer dem på langs, tager stenen ud med kniven og så kan jeg skovle dem ud a "skallen" med en ske. Avokado vil jo altid fedte lidt på kniv og skærebræt, så det er typisk det sidste jeg skærer. Ud over det kan de godt lide lime- eller citronsaft, hvis de skal stå lidt, så de ikke bliver mørke og daffe. Det gælder også guacamole, hvis den skal i køleskabet lidt.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Bosse1983
@Jussi

Hvad med en lammekarry (fungerer bestemt ikke på dansk) lamb curry?

http://www.taste.com.au/…+lamb+curry

Opskriften værende vejledende. Man kan fint selv hive det i man nu har. Jeg kan godt lide det lidt spicy når jeg er forkølet, så ville nok give den lidt chili også.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af pukledyret
Jo, men jeg tænker hvis man vil servere dem som stykker og ikke most. Så ordnes de med et snuptag på den måde.

Du kan i øvrigt også lade stenen ligge nede i din guac´ - det holder den frisk.
Jeg siger bare hvad Burkina Faso tænker.
Skrevet af Bosse1983
Den kvalimad fik lavet vejer 8,5 kg. Det er tungt, men ikke voldsomt.

Er det ikke? Jeg synes det lyder heftigt nok.

Lider man af OCD og har et voldsomt stort behov for at alt er ryddet og rengjort lige efter maden er lavet bliver det dog noget besværligt, ja.

Det har jeg nu ikke. Nu afhænger det vel også af hvor ofte man laver Pizza. Jeg har en sten, og syntes egentlig bare at en stålplade virkede noget uhåndterlig og ganske kluntet at have på køkkenet. Jeg ved ikke hvor meget bedre resultatet bliver med stål, og var således nysgerrig efter om det kunne retfærdiggøres.

"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Bosse1983
Jo, men jeg tænker hvis man vil servere dem som stykker og ikke most. Så ordnes de med et snuptag på den måde.

Ja, men mine to halve er jo hele, tøhø, når jeg graver dem ud. Så ligger du dem på den flade side på brættet og kan fint køre dem i tern, både eller hvad du nu ønsker. Netop fordi de er lidt fedtede, behøver du ikke røre den med andet end kniven.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Geddar , moderator
Nej, det er ikke så galt. Jeg bruger af og til en stor støejernsgryde. Når den er fyldt op vejer den mere, tror jeg. Den er selvfølgelig noget nemmere at håndtere, men når stålpladen er nedkølet tror jeg sagtens det går. Og jeg har nogenlunde plads til at opbevare den.

Udover pizza bager vi ofte boller og franskbrød. Der skal den også nok komme i brug.

Jeg får snart en pris hjem, og så må vi se om det holder sig på et niveau hvor det er forholdsvist billigt at afprøve.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Duck
Hvem er motorcykelhyggeprebenerne?
Skrevet af pharzon
Hvis man er hvidløgsglad, er der også et glimrende trick til at pille mange fed på få sekunder:

Fedene skal bare i en metalskål og så en anden metalskål over - derefter ryster man som en sindssyg i ca. 10 sekunder. Et voila: alle fedene har smidt overfrakken og er klar til brug.

"Det er ikke alderen, der gør det. Derimod nok: den skolede hensynsløshed, når man betragter livets realiteter, og evnen til at bære dem og i sit indre at være dem voksen."
Skrevet af Bosse1983
OK. Min ovn går kun til 290, så jeg spørgsmålet er hvad der er at vinde, i forhold til en sten, men giv gerne en melding. Hvis bare jeg sætter stenen i en lille time før, synes jeg resultatet bliver fint. Jeg kan i ånden se min kæreste forsøge at buksere 8,5 kilo rektangulær stål rundt med hendes polioarme og sende den gennem ruden i ovnen eller halvvejs gennem mit fine gulv. Gryder har jo, trods alt, som regel en type håndtag, så man kan få fat.

Jeg får hug herhjemme for at akkumulere køkkenting som ikke bruges ofte nok, så argumenterne skal sgu være på plads, Geddar.
"I have mood poisoning. Must be something I hate." kortlink.dk/knd4 10 af mine de bedste, mod Toffees' 15 i Top 6
Skrevet af Sir , moderator
Duck - Hairy Bikers
Dette er en signatur.
Skrevet af Duck
Min kære far havde haft besøg af en bekendt, som havde medbragt en kasse med fine sager fra haven. Gulerødder, kartofler, selleri, grønkål, rødbeder og sikkert et par andre ting også, så han havde disket op for en gang grønkålssuppe i går. Hvidkåls- og grønkålssuppe tager virkelig kegler hos mig. Så lækkert.
Skrevet af Geddar , moderator
@Bosse

Nu er det alligevel mig der laver maden 9/10 gange hjemme hos os. Og min kæreste er mechandiser, og vant til at bakse rundt med mannequiner. Så hun klarer det nok. Håber jeg.

Men du kan jo evt. tjekke de to links jeg har postet. Der er nogen der har prøvet det af.
https://kortlink.dk/sudv
annonce
0