Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Jussi
Jeg lavede lammebov i går på pulled-måden, hvor den lige fik 6-7 min under grillen til sidst.

Nu har jeg en masse lammefedt, som jeg ikke helt ved, hvad jeg skal stille op med.

Det har selvfølgelig en så karakteristisk smag, at anvendeligheden ikke er så stor, men det har and jo for så vidt også, og jeg kan godt lide en bøf eller kartofler stegt i andefedt.

Nå, måske en hapser med grillet brød, lammefedt (tænk lardo) med et confiteret hvidløg og friteret salvie?

Edit - de første par Google-hits henviser til kosttilskud til underernærede hunde og katte ...
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af qanatoli
He, baseret på de seneste indlæg i denne tråd tænker jeg at du skal brænde brødet på og skifte salvien ud med friteret humle...
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af Jussi
Sandt, det.

Jeg tror, det ender med en fedtemad.

Mon ikke det skal have noget skrapt til? Tror, jeg gnider det ristede brød med rå hvidløg og så noget syrligt på toppen som modspil.

En af gæsterne er ikke så glad for citronskal. Andre bud?
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af qanatoli
Dejligt med gæster son er åbne for lammefedt, men afskrækkes af citron!

Jeg er skeptisk overfor lammefedtet, men jeg er også kræsen. Hvad med at smide cornichon på toppen? Eller koge noget rødløg med vineddike og rosmarin (som hilsen til lammets klassiske tilbehør)?
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af Jussi
God idé.

Jeg kam nu godt følge aversionen mod skal lidt, hvis man for mange gange har fået det bitre hvide med.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af qanatoli
Hvordan blev fedtemadderne?
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af Jussi
Først på lørdag.

Mit bidrag er i øvrigt confit/sous vide andelår og -bryst.

Desuden æbleflæsk og rullepølse til natmad. Særligt det sidste - lavet på nakkefilet - er og bliver bare de bedste rester.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af qanatoli
Natmad er - gjort ordentligt - mit favoritmåltid.

I min tidlige ungdom havde jeg en tradition med mine fætre juleaften. Når alt var overstået, vi havde ringet til kæresterne og så videre, så rykkede vi ud i min bedstemors køkken med en håndfuld iskolde pilsnere og hvad vi havde lyst til af rester, brød og ost. Det kunne noget. Det er for sjældent jeg får gjort sådan noget for tiden, forhåbentlig ændrer det sig når børnene bliver lidt ældre.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af BD
Nogen der ved om/hvor man kan få SPAM i DK? Altså dåsekød.. Skal bruge det til en koreansk ret (Budae Jjigae), og jeg har ikke haft held med at finde det i supermarkeder.. Eller findes der en substitut som smager nogenlunde ens? Har aldrig før skullet bruge det, så er ret meget på bar bund.
Esbjerg fB
Skrevet af jalokin
Er det ikke det samme som Jaka bov? Det kan man få i Aldi her i Spanien, så sikkert også i Dannevang.

Meget sigende at mit første indlæg i mad-tråd, skulle omhandle Jaka bov.
Lets face it, comedy is a dead art form. Tragedy, now that is funny...
Skrevet af pukledyret
Flere Meny har en amerikanerhylde. Der står SPAM nederst.

Hvorfor der gør det, har jeg aldrig forstået. Kiloprisen er næsten som oksemørbad.

Men held og lykke med retten, lyder rigtig spændende med koreansk mad.

Jeg siger bare hvad Burkina Faso tænker.
Skrevet af Saint
Nogen der har en killer vegetar ret, som bare spiller til nytår, to af gæsterne er vegetar og har nogle ideer men intet der virkelig får mig til at tænke fancy nytårs ret.
(...)
Skrevet af Jussi
Natmad er nemlig det bedste.

Der er noget lusket ved det. Og så smager and bare bedre koldt.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af qanatoli
Saint, problemet med “fancy nytår” er at det ofte tager udgangspunkt i eksklusive råvarer - og det er bare ofte kød og fisk, der har den højeste kilopris.

Dit bedste bud i planteriget er svampe, hvor trøfler og morkler har eksklusiviteten og Karl Johan har noget umami, der gør at du også kan kombinere med mere klassiske sovse (men det er svært at lave demi glace på grøntsagsfond).

Jeg er personligt tilhænger af at lave vegetarratter, der kan passes ind i det tilbehør man i øvrigt laver - så kan vegetarerne også drikke samme vin som resten af selskabet etc.

Jeg kunne fx godt finde på at brasserie nogle portobellosvampe med tørret Karl Johan, vin etc., og så bruge det som alternativ til oksekød, hvis det er på menuen. Selleri kan også langtidssteges og spille en hovedrolle, der minder om køds.

Jussi har i øvrigt linket til sellerischeviche tidligere i denne tråd.

Og brødrene Price har også et par semifancy vegetarretter - en strudel med morkler (den har jeg prøvet, den er god) og en ærtesuppe, der får et ekstravagant præg fordi man hælder bobler i ved bordet.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af Sir , moderator
Bolsjebede "cerviche" fungerer også rigtig godt, og det ser flot ud. Snitter dem fint på mandolin og lægger dem i ctronsaft og appelsin saft. Lige før anretning tages de op, og arranges fint på et fad med fint snittet mynte, hakkede saltede mandler og nogle appelsinfileter. Saften der er tilbage i skålen blandes med lidt sennep og lidt olivenolie og hældes over. (Hæld evt dressing på først og så mynte og mandler og appelsin).

Retten fungerer også med rødbeder og gule beder, men bolsjebeder ser bare flottest ud.
Dette er en signatur.
Skrevet af BD
Flere Meny har en amerikanerhylde. Der står SPAM nederst.

Hvorfor der gør det, har jeg aldrig forstået. Kiloprisen er næsten som oksemørbad.

Men held og lykke med retten, lyder rigtig spændende med koreansk mad.


Tak for det - jeg må finde en Meny. Ift. til Jaka Bov så ser det ud til at minde meget om SPAM, så det må være backup-løsningen
Esbjerg fB
Skrevet af Saint
Jeg har lavet den Knoldselleri Ceviche før, den var fin men sellerien blev slet ikke så cremet som forventet. Bolsjebede lyder dog som en intressant udgave, der måske kunne være vegatar udgaven til vores forret, som er rejeceviche med mango.

At brasserie portobellosvampe og så glace dem, kunne godt være en ide, det skal bare en del Umami ind i dem. Har faktisk en opskrift på en linsetærte med fyld, der nærme sig strudel i udtryk, med stort smag af rødvin, soltørrettomater og parmasan, hvis man kan glace den med noget mørkel ville det nok godt kunne hæve den til et centerpunkt der erstatter kød.
(...)
Skrevet af pukledyret
Kan man køre brun sovs til en culotte, eller er det et dårligt match?

Har culotte, sovs og kartofler i køleren og tænker det kunne være en hurtig middag til ungerne, med hasselback og stegte grønne bønner med smør.

@BD har du et link til den opskrift du skal lave?
Jeg siger bare hvad Burkina Faso tænker.
Skrevet af Sir , moderator
Det ser jo ret Alt-for-Damerne agtigt ud, men det smager rigtig godt

https://www.carrotstick.dk/smuk-bolsjebede-carpaccio/

(ikke den jeg lavede, men ligner lidt)
Dette er en signatur.
Skrevet af Nickdkinter
Pulledyret:
Jo kan du nemt. Også brug saften fra stegen af og kom den i sovsen.
annonce
0