Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Jussi
Så glæd dig til du lærer smörgåstårta at kende.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af T-41
Smörgåstårta kender jeg godt, ligesom jeg er stødt på sushi lagkage et par gange.
Tror grunden til min nylig opdagelse af tunnbrödsrulle skyldes manglende kendskab til swedish cuisine, samt tunnbrödsrulle ligger i bunden af wrap-hierarkiet.
\.
Skrevet af Jussi
Godt så! Den tærte skriger på en flaske snaps.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Jussi
Kæft, jeg kunne godt det her:

https://youtu.be/6OKRrAXF9I8
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af qanatoli
Jeg er ikke til den kogte bacon, men smagene kan jeg godt følge.

Her står den på helstegt kylling og oprydning i køleskabet.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af Sir , moderator
Synes godt kogt bacon kan fungerer. Tror det smager rigtig godt det der. Må lige prøve en af dagene. Har altid til dashi i forvejen.
Dette er en signatur.
Skrevet af Jussi
Ikke at Qana betvivler ophavet, men det er vel ganske traditionelt med den kogte variant i feks Alsace, Tyskland, ja sågar Danmark?

Jeg laver den i hvert fald i dag.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af qanatoli
Nej, det er bare fordi jeg er kræsen. Jeg synes smagskombinationerne ser helt rigtige ud, så det er udelukkende et spørgsmål om min (manglende) smag.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af hårdtype
Skrevet af Saint
Ang. fancy vegetar, så skamstjal jeg sidste år en ret fra manfreds; rødbede og æblecarpaccio på en creme af skyr og hasselnøddesmør.

Kog bederne møre, men stadig med lidt bid, find nogle syrlige æbler, køb ristede hasselnødder eller gør det selv og blend dem til smør, og bland det med skyr til det er godt i balance, arranger med creme på bunden, beder og æbler kørt på mandolin, olie og frisk oregano på toppen.

Virkelig én af mine favoritserveringer det år. Men nu er både rødbede og ristede hasselnødder også helt i toppen for mig


Kan man med fordel, saltbage rødbederne eller confiter dem i olivenolie med oregano eller smadre det rettens balance?

Dertil, hvad vil i vælge som vegetariske kød substitut, såfremt det ikke må være svampe. Brasseret knoldselleri? eller andre idéer?
(...)
Skrevet af Jussi
Jeg lavede det her i går. Smagte virkelig godt.

https://youtu.be/r4HAeSiNg-o
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Jussi
Jeg har cruiset lidt rundt for at finde opskrifter på pastrami.

Medmindre jeg er helt galt afmarcheret viser det sig, at det er det samme som corned beef - blot med røg.

Jeg tror nu godt, jeg kan undvære røgen, så dette lyder som et godt Corona-projekt:

https://www.seriouseats.com/recipes/2011/03/homemade-corned-beef-brisket-with-potatoes-cabbage-carrots-recipe.html

(se bort fra grøntsagerne, da jeg kunne tænke mig at lave en Reuben)
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Geddar , moderator
Jeg så Gastromand forsøgte sig med lidt af det samme i efteråret, og overvejede det også. Reuben-sandwich er nemlig pisse godt.

https://gastromand.dk/pastrami/

Meld endeligt gerne tilbage med lidt tips, når det er forsøgt!
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Jussi
Den er klar i morgen! Sagde ingen Reuben-sandwich nogensinde.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Jussi
Projekt pastrami (corned beef) og projekt dry-age-pose i 28 dage sat i gang:

https://imgur.com/a/DXmsRFZ
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Geddar , moderator
Spændende, Jussi!
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Jussi
Jeg skulle lige bruge et par poser på at finde ud af det.

Hjørnerne skal lige forsegles inden det der, hmmm, bind lægges ind.

Og posen er ret så porøs ift normale, så man skal lige lade dem køle af inden man tager dem af forsegleren, ellers bryder man det vakuum, der måtte være.

Pastramien er en no-brainer. Det kan simpelthen ikke gå galt. Alene de dufte, man får ved krydringen: peber, korianderfrø, sennepsfrø, ingefær, laurbærblade, allehånde, nellike sender tankerne den helt rigtige vej hen.

Eneste usikkerhed er det nitritsalt, jeg har købt.

I opskriften hedder det ‘pink salt/saltpeter’ med forskelligt forhold.

Jeg bruger det aldrig når jeg laver æ rulpols, men hvad fanden ... Har en stor teskefuld i til 50 g salt osv.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Sir , moderator
pink salt er det samme som curing salt som vel igen er det samme som nitritsalt? Det skal nok blive fint. Personligt har jeg aldrig helt forstået pastrami. En af de største gastronomiske skuffelser var da jeg besøgte det der verdensberømte pastramisted i New York. Shit en ringe sandwich.
Dette er en signatur.
Skrevet af Jussi
Haha, tak! Eller ...
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
Skrevet af Jussi
I start 90’erne var der sådan et madpakke-kit, men kunne få med i skolen.

Pastrami og så en lille tube med det der russiske dressing, som vel er en syrlig thousand.

Med lidt grønt osv var det et højdepunkt dengang.
Morten Olsen: Vi skal huske på, at Danmark er en stor fodboldnation, men et lille land.
annonce
0