Snak

Mere indhold efter annoncen

Match worn trøjer

Skrevet af Klinsi 18
man 29. sep 2008
Hej Alle
Er intersseret i om andre herinde samler på match worn trøjer (fodboldtrøjer brugt i kamp) Jeg er en samling på 75-85 trøjer. Jeg synes jeg så en tråd for lang tid siden med en der havde vildt mange Everton trøjer? Jeg er selv mest til Tottenham trøjer, men har efterhånden samlet en masse fra andre klubber.

Min samling kan ses her:
matchworn.megapixel.dk

Jeg har også en auktion med over 20 trøjer kørende på:
soccerzone.dk

Klinsi 18
Skrevet af Zacha
Er ellers nogle fede trøjer du ligger inde med.

Har kigget på dem du har sat til salg på soccerzone.

Kan især godt lide dem du har med Gerrard.
Du skulle vel ikke ligge inde med en Danny Murphy trøje by any chance?
Han har været min favorit siden de glade Crewe dage.
Skrevet af Klinsi 18
Jo, jeg har 3 Danny Murphy match worn trøjer, men men men fra hans tid i Tottenham :o)
Skrevet af Zacha
Cool..

Det kunne da som sådan også være meget værre end Tottenham.. altså, nu har han ikke decideret spillet i nogle af mine hadeklubber, men Fulham er under lavmålet.
Skrevet af Klinsi 18
Tjaaa, men Murphy bliver jo heller ikke yngre :o)
Skrevet af Wiking
Det er noget af en imponerende samling, du har dig. Må man spørge, hvor og hvordan du har erhvervet dig trøjerne?
Skrevet af Zacha
Han fylder da kun 32 til Marts.

Så han er da stadig en vårhare..
Er en skam det ikke er en af disse trøjer du havde sat til salg.
Skrevet af Klinsi 18
Tak tak. Ja det må man da, men der er ikke noget let svar :o) Nogle er købt af andre samlere, andre på velgørenhedsauktioner og andre auktioner, nogle er købt hos Simon ´Shakey´ Shakeshaft (google ham, eller se hans side her: footballmatchshirts.co.uk) mens nogle er købt direkte af spillere, Jeg han netop købt en Keane Tottenham trøje af en eks Man city spiller, og Hjalte Nørregaard´s trøje fra FCK´s CL sejr over United i Parken af Simon som har gode kontakter i United. Jeg er medlem af foreningen memorabiliainvestor.com som kun er for seriøse samlere, og som giver adgang til rigtig god information. Hele kunsten ligger i at kende de forskelle der er på replicatrøjen (fanshop-trøjen) og de trøjer der bliver producert specielt til spillerne.
Skrevet af Zacha
Kan også se forskellen i Amrikansk Fodbold, hvor der også er nogle "rigtige" trøjer som er væsentligt dyrere end de "normale" der er til salg. (uden dog at dette kan sammenlignes med match worn trøjer)

Der er syningerne helt anderledes og numrene er syet på, i forhold til det normale tryk som kort sagt bare er et klistermærke der bliver smeltet fast på trøjen.
Skrevet af Klinsi 18
Det er lidt det samme på "rigtige" :o) fodbold trøjer. Navn, nummer og ærmemærker er større på spillernes trøje, bla. af hensyn til TV. I gamle dage, det vil sige op til sænon 94/95 var talende også syet på på de fleste engelske klubbers trøjer, specielt dem der spillede i Umbro. Men igen det er kan varierer, feks. på Tottenham dagte var de syet på på hjemmebanetrøjen mens det var trykt på i filtmateriale på udebanetrøjen. Så man skal se sig for.
Skrevet af Wiking
Okay, det lyder dermed som om, at man skal være en kender på området og i øvrigt se sig for, hvis ikke man skal snydes og få en alm. replica med hjem? Hvordan kan det være, at du sælger dem? For kun at koncentrere dig om Tottenham...?
Skrevet af Klinsi 18
Jeg sælger bestemt heller ikke alle :o) jeg har ca. smidt 20 af dem på auktionen på soccerzone.dk for at få lidt penge i kassen til andre trøjer jeg har kig på, det er en smådyr hobby, og derfor skal der sælges en gang i mellem. Jeg kunne godt ha´ fundet bedre steder at sælge dem, men jeg har også en interesse i at få udbredt interessen for match worn trøjer i Danmark, så der på sigt er andre samlere at bytte med eller dele viden med, derfor endte de på en dansk auktion, hvor de sikkert ikke indbringer så meget som de kunne andre steder.

Men Ja, jeg vil gerne fokuserer lidt mere på Tottenham trøjerne fra før 1990 men de er rystende dyr. Jeg havde kig på en hummel trøje fra 87 sæsonen men det blev solgt for over 11.000,- så der skal spares lidt op :o) Derudover vil jeg gerne ha´ fat i nogle AGF match worn trøjer men de er svære at støve op...
Skrevet af Anders Larsen
Jeg har Waldoch og Kuranyi´s Schalke 04 trøjer som de har spillet i.

Den som Waldoch spillede i er en grå udebanetrøje og DJ Alligators er også en udebanetrøj, den er bare i orange i stedet.
Når tilhængerne synger ens navn bliver man glad, og følelsen er den samme om der er 20.000 fans eller bare fem Køge-fans i Brønshøj. Det er en varm følelse som man gerne vil gengælde- Citat Luis Maria Alfageme.
Skrevet af Klinsi 18
Nice Anders!! Tror specielt Kurany´s trøje kunne blive en del værd om nogle år.
Skrevet af suitcase murphy
Flot samling! Hvordan ved man 100% at de er "match-worn", jeg går ud fra det er lidt mere kompliceret end at de lugter af sved?
Spread joy and peace with footballs: http://www.play31.org/home.html
Skrevet af Klinsi 18
Det handler meget om kontakter. Hvis man køber trøjerne direkte af spillerne er det selvfølgelig den bedste garanti, ellers skal man kende de forskellige forskelle der er på spillernes trøjer og de replica trøjer man køber i fanshoppen.

Et eksempel: Tottenham´s umbrotrøje fra 94-95 sæsonen. Der er Spurs logoet broderet hele vejen gennem trøjen, på replicatrøjen er det kun syet på. Holsten logo er i filt materiale på spillertrøjen hvor det på replicatrøjen er alm. tryk. Navn, nummer og ærmemærker er større og i et andet materiale en på fanshop trøjen. Og så er den langærmet version kun lavet til spillerne, ikke til salg som replica. Det er lidt af en vidensskab og det varierer fra sæson til sæson og fra producent til producent.

Men altså, kontakterne er altafgørende.
Skrevet af Wiking
Så du vil ikke råde folk til at købe match worn trøjer over eks. Ebay?
Jeg har i hvert fald indtryk af, at langt størstedelen af de signerede trøjer på Ebay er fake, men har ikke kendskab til, om det også gælder match worn trøjer?
Skrevet af Klinsi 18
Nej jeg vil ikke råde nogen til at købe match worn trøjer på eBay, med mindre de er "proffesionelle" og kender trøjerne og dem der sælger dem.
Skrevet af Wiking
Okay, tak for svarene. Hvis du skulle støde på en Del Piero match worn trøje, som du kunne tænke dig at sælge, må du gerne skrive et indlæg:-)
Skrevet af mrLange
Hvor mange penge får du selv ud af at sælge disse trøjer videre?
Altså hvis du kan give et eksempel :-)

Jeg har nemlig selv en dansk landsholdstrøje, som B. Laudrup brugte under EM96, som jeg har overvejet at sælge hvis der er nok penge i det (hvilken kamp eller kampe den blev brug i har jeg dog ikke spurgt Faxe Kondi, som gav den væk i en konkurrence i samarbejde med Brian Laudrup for år tilbage, om).
Denne trøje har desuden autografer fra alle de danske landsholdsspillere, der var med til EM96, på sig (så vidt jeg kan se).
Skrevet af Klinsi 18
De trøjer jeg har på auktion på soccerzone.dk tjener jeg bestemt ikke noget på. Men man kan over nogle år sagtens tjene en hel del på disse trøjer. Det er selvfølgelig forskelligt og afhængig af hvilken klub osv. men ældre trøjer fra Liverpool, United og Tottenham er i meget høj kurs. Som jeg skrev i en anden tråd havde jeg fornylig kig på en hummel Tottenham trøje fra 1987 den endte med at blive solgt for over 11.000,- og ældre trøjer fra VM turneringer med store spiller er da solg for astronomiske beløb.

Din Laudrup trøje kan sagtens blive noget værd, lige pt kan den sikkert indbringe mellem 2000-2500 kr. (måske trækker autograferne lidt ned) men du skal nok sætte den tilsalg hos en engelsk "dealer" og så bliver du nød til at finde ud af hvilken kamp den er fra. Men glæd dig over den ikke bliver mindre værd med tiden.
annonce
0