Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Borger Louis
Mon det er en der ikke vil anderkende Manu Sareens skrifter som bøger?
I øvrigt burde jeg vel i trådens ånd få på puklen for at skrive crapcakes i ét ord, men jeg kan ærlig talt ikke huske hvordan det stod på menuen.


Du leger med ilden, min ven.
Skrevet af Jirya
Det er desuden underligt, at der er så mange, der åbenbart staver det forkert, når man søger på ordet.
Skrevet af Jirya
Er der egentligt nogle, der kan forklare, hvornår man skal bruge ´til´ og hvornår man skal bruge ´for´?

Hedder det f.eks. "Så er der bajer for en 50´er" eller "Så er der bajer til en 50´er"?
Skrevet af jensmoch
Uden at være sikker, og det er sikkert lovligt at bruge begge dele, vil jeg mene at du betaler 50 kroner til baren for bajeren.

Jeg synes det lyder utroligt dumt når man siger "Så er der bajer til en 50´er". Det vil jo betyde at der er en 50´er et sted der kan få en bajer, og ikke at man kan få en bajer for en 50´er.
Skrevet af gorillapik
åh gud, jeg flover mig som en skoleknægt taget i at lure i pigernes omklædning.
Skrevet af uden_benskinner
når det er for, så henfører det - ofte - til et overordnet begreb.

når det er til, så henfører det - ofte - til et konkret subjekt.

slut prut.


ps: gorillapik er for fedt et handle...
gik i seng efter første halvleg
Skrevet af trikztar
ps: gorillapik er for fedt et handle...


Læste det et kort øjeblik som "at handle...".
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0
Skrevet af Cheech
Må jeg få nogle meninger på bordet, er der forskel på "tyk" og "fed"? Altså, ordene er hinandens synonymer, men hvori ligger forskellen på brugen af dem.

Påstand A) Forskellen ligger i, hvor nedsættende man betegner den andens vægt. "Tyk" bruges f.eks. om Julemanden, mens "fed" vil henvise til en fed (ulækker) person. I denne sondring kan den tykke og den fede veje det samme.
Påstand B) "Tyk" og "Fed" er forskellige grader af overvægt. En tyk person vejer mindre end en fed person.
The Pensioner: \\\"så lad os bare sige, at jeg mener, at de 400 mio. forsvinder ved, at Chelsea øger deres indtægter og reducerer i deres udgifter. Det synes jeg er en gangbar forklaring - lidt udetaljeret, men trods alt, gangbar.\\\"
Skrevet af repos , moderator
Jeg ser det som graden af overvægt. Tyk er alvorligt, og fed er virkelig alvorligt.

Desuden har tyk også en skær af noget hyggeligt over sig, som eksempelvis julemanden. Fed er til gengæld udelukkende negativt i denne sammenhæng.

Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af brpe0309
påstand b
Der Adler fliegt wieder! Velkommen til divisionerne FC Sydvest 05
Skrevet af 2.0
Cheech:

Jeg synes faktisk, man kan argumentere for, at påstand A og B kan forsvares i næsten lige høj grad.

Uden at have underbyggende kilder vil jeg vove at påstå, at tyk og fed både kan opdeles i graden af overvægt og tonen i beskrivelsen af den pågældende person.

Sætningen "Julemanden er en fed, hyggelig fyr med rødt tøj og hvidt skæg" ville nok aldrig forekomme i en børnebog, hvormed tyk må siges at være den mildere udgave af fed, men med (nogenlunde) samme betydning. Han ER jo fed, julemanden. Det lyder bare pænere at kalde ham tyk. Ved nærmere eftertanke bør man dog nok også tage med i overvejelserne, at der er forskel på selve maven, man beskriver. En kæmpestor, slasket mave med masser af løsthængende fedt og hud er vel mere fed, mens en stor, men mere tæt mave (i stil med julemandens/en rutineret alkoholikers) snarere bør kaldes tyk.

Alligevel må påstand B nok siges at være den mest anvendte skelnen mellem de to. Ordbogen.com byder på både fat, chubby og obese som oversættelsesmuligheder for det danske fed, mens tyk kan oversættes med både fat, stout, chubby, tubby, plump og stocky. Det engelske thick bruges ikke rigtig om menneskers fysik.

Jeg vil selv mene, at gradbøjningsrækkefølgen ser nogenlunde sådan her ud, med forbehold for, at nogle af definitionerne bruges ret lemfældigt, samt at henholdsvis de danske og engelske betegnelser dækker over noget forskelligt afhængig af, hvem man spørger:

Ekstremt overvægtig (obese), fed (fat), tyk (plump), overvægtig (heavy set?), kraftig (stout), buttet (chubby), tæt (stocky).

Igen, det her er kun mine bud. :)
Skrevet af trikztar
Hvis man snakker om sovs, så er betydningen en helt anden.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0
Skrevet af Beer Hunter
Hvordan kommer den tykke julemand ned i skorstenen?
You can\'t be a Real Country unless you have a BEER and an airline - it helps if you have some kind of a football team or some nuclear weapons, but at the very least you need a BEER. Frank Zappa
Skrevet af 2.0
Beer Hunter:

Hvis man kan nå at komme ned og op gennem godt 17.500 skorstene i sekundet over 12 timer, kan man vel også skifte kropsform efter forgodtbefindende.
Skrevet af kim1a
2.0
+1

Jeg småklukkede....
Udvandret Nordjyde. https://9gag.com/gag/aQ3rNP7
Skrevet af Cheech
Tak for inputs, drenge, særligt til dig for det uddybende ét af slagsen, Schiær. Jeg må nok tage min overbevisning til revision, jeg mente at påstand B er forkert, men min lille voxpop viser anderledes.
The Pensioner: \\\"så lad os bare sige, at jeg mener, at de 400 mio. forsvinder ved, at Chelsea øger deres indtægter og reducerer i deres udgifter. Det synes jeg er en gangbar forklaring - lidt udetaljeret, men trods alt, gangbar.\\\"
Skrevet af jensmoch
En kommentar på TV2 Sportens facebookstatus omhandlende at hærværksagen imod Bendtner er droppet.

"Mon ik der har været et forlis forinden"

Jeg kan ikke se hvad et muligt skibbrud skulle have med Bendtner at gøre.
Skrevet af a-mg
Samtlige kommentatorer og fodboldeksperter burde tage et kursus i hvornår man benytter "hans" hhv "sin".
Skrevet af jazzy , moderator
http://www.metroxpress.d…rang/KOblck!Mc91jYrusVoR6/?stop_mobi=yes

"Men oplysningen om, at rygekabinen i statsministeriet havde været væsentlig dyrere, fik naturligvis morgenluften til at vejre på Christiansborg."

Nej, Sofie Løhde, det hedder det ikke. Det er ikke morgenluften, der vejrer, det er dig (eller andre), der vejrer morgenluft...
Skrevet af Matias
Sproget udvikler sig, Jazzy! Den slags "blomster" er, baseret på hvem der har benyttet sig af dem, mindst ligeså sjove som dem, div. realitypersoner smider i spil. Af uvisse årsager bliver de ikke hånet ligeså meget for dem. Formentlig fordi, at netop sådan en fejl faktisk er ret udbredt.
annonce
0