Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af repos , moderator
@ Hulk.

"Så det skal altså kun være de rigeste der skal have lov til at parkere i f.eks. Kbh K ?"

Nej, men der kunne jo være arbejdspladser, hvor det var hensigtsmæssigt at have tilknyttet en fast parkeringsplads.

Det var dig selv, der nævnte, at p-afgifterne var en måde, hvorpå bilisterne kunne afskrækkes fra at benytte centrum.
Der er jo mere nekle og ligefremme måder at undgå bilisme i de større byers centrum end ved at overlæsse folk med p-afgifter.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Phrank
Jeg vil nu også mene at 510kr er lige i overkanten i de fleste tilfælde.

Her for 2 uger siden parkerede jeg hos en af mine venner i slagelse, hvor car park ejer pladsen. Jeg må sådan set godt holde der hvis jeg har en seddel fra min ven hvor han har skrevet under at jeg besøger ham og derfor godt må holde der.

Tilfældigvis havde han ikke lige flere af de sedler. Jeg tænkte hvad er chancen for at der lige sq komme et møgsvin fra helvede forbi. Men det skete jo selvfølgelig.

Så da jeg kom ned til min bil som holdte ved siden af den eneste anden bil i den gård, så var jeg da lige den heldige vinder af en fin bøde på 510.

Har betalt den, og er da også godt klar over at det ikke var lovligt det jeg gjorde, men come on 510 kr for at holde et sted der absolut ikke kan være til gene for nogen.
Skrevet af Cyanite
"Så jeg må have fået en p-bøde, fordi jeg har holdt længere tid på parkeringspladsen, end jeg må... "

Nope, den går ikke.
Du får afgiften for ikke at have overholdt reglerne om parkering på det pågældende sted. En af dem er at du skal gøre opmærksom på dit parkeringstidspunkt, i form af skive eller andet. Det har du ikke gjort. Afgift, og betal.
I og med de ikke har indtastet dit reg.nummer korrekt er der sandsynlighed for de ikke finder frem til dig, medmindre billedet de har taget af bilen viser din nummerplade, hvor de jo så blot kan korrigere herefter...
"Is my friend in the bunker or is the bastard on the green?"
Skrevet af Burro
Repos du undgår lidt at svare på i hvilken "større by", du parkerer. Der er kæmpe forskel fra by til by. Eksempelvis er Esbjerg Danmarks femtestørste by, men de gange jeg har været der, har der været masser af parkeringsmuligheder, og så er det tilmed gratis de fleste steder.
Kosovo je Srbija
Skrevet af D.B.R. ©
Det er meget muligt, at det er gratis at parkere i Esbjerg, men en fredag eftermiddag eller lørdag formiddag er det ikke ledige parkeringspladser, der er flest af i midtbyen...
Y. N. W. A. #JFT97
Skrevet af Burro
Hvad så med udover fredag eftermiddag og lørdag formiddag?
Kosovo je Srbija
Skrevet af D.B.R. ©
Der er der så ikke de store problemer med at finde en parkeringsplads, selvom der ikke ligefrem er mange af dem, taget i betragtning af byens størrelse...
Y. N. W. A. #JFT97
Skrevet af BW # 163™
P-vagter er noget af det mest usle folkefærd i Danmark.

Hele systemet er forkasteligt: Der er ikke nok p-pladser i indre by, bøden er for latterlig høj i forhold til forseelsen, og systemet har udviklet sig til en ren pengemaskine med kommuner og firmaer der budgetterer groft med disse bøder som ofte indkradses med ulovlige metoder. Det er der utallige tilfælde for, sager der dog sjældent når i retten fordi folk enten betaler under diverse trusler, eller fordi P-selskaberne trækker sagerne fordi de ikke ønsker praksis afklaret.

Dem der mener bødernes størrelse er rimelige er ofte cyklister der selv dagligt bryder de første 10 færdselsregler til stor fare og gene for andre trafikanter. Får de bøder i samme omfang som billister ?. (næppe).

Der er INTET som helst sagligt argument for at en p-bøde for at have parkeret 1 minut for længe et sted eller 32,4 cm for tæt på et kryds skal koste hvad der for mange svarer til en dagsløn, når der korrigeres for skat m.v..

En P-bøde burde ikke koste en daddel over 200 kr. Det virker fint i mange andre lande - og hvis det skulle få den virkning at folk blot parkerer med røven - ja så ville staten/kommunerne garanteret tjene mere end de gør nu. Man burde også bygge flere P-pladser i indre by, evt. indføre shuttlebussystemer i de helt tætte områder.

P-vagter er for 99% vedkommende sørgelige folk, der blev mobbet i skolen. Og nu skal det så gå ud over billisterne. Et helt igennem latterligt folkefærd, der absolut INGEN gavn gør for samfundet, tværtimod.
BW # 163
FC Midtjylland (1999) Manchester City (1887) St. Pauli (1910)
Skrevet af BW # 163™
Kontant-chat om urimelige p-afgifter
12. februar 2003 15:33
Under tirsdagens udsendelse sad FDM´s juridiske chef klar ved chatten til at besvare seernes spørgsmål omkring urimelige parkeringsafgifter, udstedt af private parkerings-selskaber. Her følger et kort uddrag af chatten:

Jeg har fået en bøde af Europark på grund af manglende p-skive. Jeg havde en korrekt indstillet p-skive i bilen og vidne på det, alligevel fastholder Europark bøden, trods indsendelse af skriftlig vidneforklaring. hvad skal jeg gøre?

Det er et kendt problem, som vi tidligere har forsøgt at få selskaberne til at løse ved at tage billeder i situationen. Det er jo fatisk selskaberne, der skal bevise, at du har parkeret på stedet.

Jeg har netop modtaget en efteropkrævning på en bøde, jeg ikke vidste, jeg havde fået. Bøden udskrives for en forseelse på en banks parkeringsplads, som jeg havde anvendt uden for bankens åbningstid. Kan jeg brokke mig over bøden?

Desværre må jeg jo konstatere, at det er det samme, som vi ser hos FDM utrolig mange gange. Folk har ikke set en opkrævning på bilen og kender intet til forseelsen, før man flere måneder efter modtager en rykker. Endnu engang må jeg sige, protester! At det var uden for bankens åbningstid, kan der ikke rokkes ved. Der er tale om en aftale mellem ejeren og p-selskabet om nivauet og tiden for overvågningen.

Jeg har lige modtaget rykker fra Europark, hvorpå der står "ved en meddelse påsat køretøjet". Vi har aldrig fået noget påsat og derfor ikke betalt en regning. Nu er der pålagt yderligere 100 kroner. Skal man bare droppe disse regninger?

Den type henvendelser har vi mange af. Du skal protestere.

Jeg har oplevet at få en P-bøde på Fisketorvet, hvor Europark huserer. Årsagen til bøden var angiveligt, at der ikke var en p-skive i vinduet på min bil. Der er en p-skive, og den var tilmed sat korrekt. Jeg har efterfølgende modtaget en række meget aggresive skrivelser med urimelige gebyrer fra et advokatkontor i Århus. Hvad stiller jeg op? Der lægges 500 kr. i gebyr på, hver gang jeg modtager en ny rykker!

Du skal først og fremmest sørge for at protestere til parkeringsselskabet. Gebyrerne er muligvis ikke lovlige, i hvert fald ikke, hvis der er pålagt gebyr allerede ved den første henvendelse.
Jeg har fået fået en stævning fra Europark, fordi jeg har parkeret på en P-plads i Aalborg, hvor der var 2 indgange pga. byggearbejde. Jeg kører ind af en indgang uden skiltning, parkerer og kommer tilbage 10 min. efter - 51o kroner - er det rigtigt? Der svares ikke på mine protester. I stedet modtager jeg nye rykkere, hvor ordlyden er RET interessant. De skriver: Hvis De har klaget over afgørelsen, er denne klage blevet afvist!!

Jeg kan desværre ikke umiddelbart svare dig på, om det er rigtigt, men hvis du har overtrådt en parkeringsrestriktion, er det givetvis korrekt, at du skal betale de 510 kr. Såfremt skiltningen ikke er tilstrækkelig, skal du protestere, evt. også tage billeder af stedet, hvis du har mulighed for det. Ordlyden, du nævner er nøjagtig den form for standardbesvarelser, som vi også ser fra Europark og deres advokater. Du skal fortsat protestere, og er du medlem af FDM, kan du evt prøve at kontakte os senere.

Har Europark ret til at kræve betaling for parkering 24 timer i døgnet alle ugens 7 dage?

Hvis du med betaling mener, at det er et betalingsparkeringsareal, må jeg desværre sige ja, idet det jo netop er et privat parkeringsareal, hvor ejeren kan agere, næsten som han vil.

Hvordan finder parkeringsselskaberne ud af navnet på bilens indehaver?

De får navnene fra Centralregistret for motorkøretøjer, og det må de gerne. Vi har forsøgt overfor CRM, at få bremset muligheden, men de private P-selskaber kan få oplysningerne fordi de har en retlig interesse deri. Interessen består i, at de skal opkræve en lovlig afgift. Det er i ovetrensttemmelse med registerlovgivningen.

Ville det ikke være en god ide, hvis p-vagterne havde et digitalkamera. Så ville det jo være op til dem at dokumentere, at bilisten havde parkeret ulovligt.

Det har vi faktisk opfordret selskaberne til, men indtil videre uden held.
Jeg har været i udlandet og beviser på det, alligevel har jeg fået en bøde.

Netop det spørgsmål er der faldet dom på i Viborg, hvor ejeren blev frifundet, da han kunne sandsynliggøre, at han havde været i udlandet, og Carpark derfor ikke kunne føre bevis for, at det var ham, der havde foretaget parkeringen.

Hvor længe skal der gå, før en sag er forældet? Vi fik en urimelig parkeringsbøde fra Carpark for 2 år siden, men ville ikke opgive sagen, og har ikke hørt fra dem i 7 måneder!

Forældelsesfristen er 5 år, i princippet, men undervejs skal der gøres noget aktivt for opkræverens side for, at han ikke bliver "dømt" for nøl, passivitet.

Jeg har solgt min bil, den bliver afmeldt hos forsikringen men ikke hos Centralregistret for motorkøretøjer, idet den nye køber ikke omregistrerer den i 3 mdr. I denne periode har den nye ejer åbenbart parkeret hos Europark og fået en bøde, der så bliver sendt til mig. Hvordan forholder jeg mig nu?

Du skal protestere til Europark. Det er ikke dig, der har parkeret. Det er selskabet, der skal bevise, hvem der har foretaget parkeringen. Du bør slippe for betaling, men endnu engang, protester!

FC Midtjylland (1999) Manchester City (1887) St. Pauli (1910)
Skrevet af Bong
Hej

Jeg havde den tvivlsomme fornøjelse af en parkerings"afgift" i Aalborg denne sommer. Havde holdt i en 20 mins tid, for at få taget et pasfoto og da jeg kommer tilbage til bilen sidder der ikke en bøde. Et par uger senere dukker der så pludselig en rykker op.

"Du har ikke betalt din parkeringsafgift "blablabla"" ..

Det stiller jeg mig noget uforstående overfor, da jeg jo ikke har fået den pågældende bøde. Jeg ringer så til udstederen af bøden, som hverken er til at hugge eller stikke i. "Det er jo modne og voksne mennesker der går rundt". Altså en situation, hvor det er mit ord mod deres.

Ak ja.. Slap de 500kr, for der var ikke ret meget at gøre i den sag..
AaB: 100 % BRAVEHEART!
Skrevet af Sir , moderator
Jeg har hørt at P-vagter hos de private selskaber som Carpark m.fl. er provisionslønnet. Det mener jeg er et problem.
Dette er en signatur.
Skrevet af Ronen78
Danmark skulle indføre det samme system som svenskerne.

Alt efter hvor stor din "forbrydelse" er lyder bøden. Dvs. er det en eller lille ussel plads i midten af ingenting hvor der i øvrigt ikke optaget på pladserne ved siden af og du har glamt at smide en krone i automaten lader de dig sikkert slippe, men derimod er det Gøteborg bymidte lørdag eftermiddag i et pakket parkeringshus så slipper du 1000 kr. ved kasse et.
annonce
0